Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kochunio

Aborcja to zabijanie człowieka!!!! Sądzicie że to nie prawda??

Polecane posty

Gość Ger upp nu
Ja jestem za aborcją, mam nadzieję, że zorganizują jakieś referendum. Ostatnie tygodnie były straszne, ciągle słyszało się o jakiś tragediach z udziałem dzieci. A to spalone w piecu, a to zamarzło a to, a to tamto. Serce mi się kraje jak tego słucham. Jak dla mnie powinni także wymordować pedofilów i inne robactwo :-/

Gość Do prawniczka
Prawniczka z Idz jesteś tępa jak trep, morula zygota itp jest tak wcześnie, że kboiety często nie wiedzą, że są w ciąży, poczytaj trochę co i kiedy sie wykształca i od kiedy bije serce dziecka!! Aaa i jeszcze jedno, moja kol. poroniła w 12 tyg. i też jej płeć powiedzieli!!! Nie ma co zresztą dyskutować o wczesnych tygodniach, pogadajmy o dalszych! czy Twoim zdaniem można usunąć dziecko w 20 t. c?? Podobają się filmiki o aborcji?

Gość do prawniczki z ldz
Pseudoprawniczka pewnie- by chciała che che -reaguje durnymi dowcipami jak argumentów brakuje .Takie teksty jak wstawisz to na korytarzu w gimnazjum wśród 14 latków a nie w dyskusjach na poważny temat.Akurat tu nie miejsce na śmichy chichy .Nie ośmieszaj się kobieto.

no tak, zapomniałam że na tym forum, jak ktoś chce prowadzić normalną dyskusję, w której zadaje pytanie " a co dobrego Ty zrobiłaś" to jest ignorowany, bo łatwiej kogoś powyzywać skąd WY się bierzecie Kobiety? co WY przekażecie swoim dzieciom za wzorce?

Gość kloij
Ty przekażesz wzorzec psychopatki która twierdzi, że może dzieci zabijać :/

ale wniosek z tego prosty, nie pomagacie, nie chodzicie do DD, nie macie kontaktów z patologicznymi rodzicami i maluszkami muszącymi tak żyć - po prostu to jedyne miejsce gdzie możecie wyrazić swoją opinię, pokłócić się, powyzywać - oczywiście zupełnie anonimowo, bo te najmądrzejsze na czarno nie napiszą... wyłączam się z tej dyskusji, bo stanowicie taki poziom że mimo najszczerszych chęci niżej się schylić nie mogę a jeśli jest tu jakaś mama , która mimo odmiennych ode mnie poglądów chciała by pomóc, zapraszam na temat o chorym Kubie, tam można pomóc w sposób realny i namacalny i żywemu dziecku miłego wieczoru kulturalnym uczestnikom dyskusji

Gość Crosin
Jaheira manipulujesz, nic nie wiesz o życiu moim ani innych! Jak podoba Ci się film lub zdjęcia z aborcji?

Gość eneduerikefake
Corsin u mnie tez by się znalazło dziecko wymagające natychmiastowej pomocy, to jak pomożesz?czy dalej będziesz wklejać te prolajfowe linki?

Gość eneduerikefake
cisza...tak jak myślałam...

Gość Za kilkaset lat,
będą się ludzie uczyli historii tego co teraz jest normą,i będzie tam napisane: ,,ludzie wierzyli że płód to jescze nie jest życie tzn nie czuje nie ma duszy itd. w prymitywny sposób usuwano płody matek które wierzyły że dzieki aborcji będa szczęśliwsze i wolne"

Gość Crosin
Jeśli tak bardzo Cię to interesuje to chcę byc opiekunem dziecka w Afryce i wysyłać co miesiąc pieniądze na dożywianie, leczenie lub naukę afrykańskiego dziecka...ogólnie dzieci są mi bliskie i wybrałam zawód z nimi związany...zawsze wysyłam smsy pomagam dla fundacji polsat...w liceum jeźdźiłam do domu dziecka w każde święta, kupowaliśmy dzieciom prezenty...interweniuję jak widzę, że ktoś bije dziecko, pomagam jak potrafię...nie rozumiem jaki to ma związek z tym tematem... Odpowiadając na pytanie autora topiku, odpowiadam, tak aborcja to zabijanie!

do kokobaga...skoro tak piszesz na temat papieża na temat mojej wiary to ja już nie mam o czym z tobą dyskutować....bo ewidentnie obrażasz moją wiarę a ja twojej nie ... do jaheira 1 jeśli chodzi o to że nie rozumiesz mojego stosunku co do tego że nawet w przypadku gwałtu nie usunełabym ciąży to nie zrozumiesz tego już bo tacy ludzie którzy nie kierują się wiarą to tego nie zrozumią ....napisałam że to BÓG daję życie a żadnemu człowiekowi nie wolno go odbierac... i wiesz mi BÓG ma wiele z tym wspólnego

Dzisiaj dowiedziałam sie że moja koleżanka z pracy która jest w 6 miesiącu ciąży urodzi dziecko z wadą 18 chromosomu (zespół Edwardsa). W 95% organizm kobiety sam pozbywa się takich ciąż ale 5% jest donoszonych. Dzieci są bardzo obciążone - wiele różnych wad, nie tylko umysłowych ale przede wszystkim w budowie ciała i narządów. Praktycznie wszystkie dzieci z tą wadą umierają zaraz po urodzeniu (nie funkcjonuje serce, nerki, płuca). 1% dożywa 5 roku życia. W potwornym upośledzeniu. Koleżanka jest załamana. Tym bardziej że ma malutką zdrową 2letnią dziewczynkę. I wie że to co sie teraz dzieje będzie miało ogromny wpływ na jej dalsze życie. Ponieważ mieszkam w Irlandii gdzie jest najsurowsze prawo aborcyjne w Europie nie mogła usunąć dziecka. Zresztą dowiedziała się o tym dosyć późno. Musi chodzić kolejne 3 miesiace w ciąży i czekać albo na to by dziecko umarło w jej łonie, albo na to by umarło po porodzie, albo by przeżyło... i zamieniło życie jej rodziny w pole bitwy. Koleżanka poprosiła lekarzy żeby po urodzeniu dziecka nie reanimowano go. Ma nadzieję że lekarze się przychylą do jej prośy... nie ma jednak takiej gwarancji. Nie da się opisać tego co przeżywa ta rodzina. Prawdziwa tragednia i morze łez. Nooo i te długie tygodnie oczekiwań. W Polsce jest prawo do przerwania takiej ciazy. I bardzo by sie zle stalo gdyby ktos probowal je zmienic...

Gość wiem o czym piszesz
Ja bym tez nie potrafila urodzic dziecka z takim powaznym uposledzeniem. Nie dalabym rady zniesc tego psychicznie. Wolalabym usunac.

Gość mireczkaa
a mnie dziwi jedna rzecz- Wy , wszystkie przeciwniczki aborcji piszecie Ja bym nie usunęła, dla MNIE to morderstwo. Ja sama jestem matką, prawdopodobnie ciąży też nie usunęłąbym (nie wiem tego, bo nie stanęłam nigdy przed takim dylematem)- a jestem gorącą zwolenniczką PRAWA do aborcji! Jak czytam o kolejnym dziecku na śmietniku, spalonym w piecu czy zgwałconym przez pijanego ojca to popieram to prawo tym bardziej gorąco!! Bo te kobiety i tak sie tego dziecka pozbędą- za darmo wywalą na śmietnik, czy zgotują mu piekło na ziemi! Moja córka ma 2,5roku- i dlaej jest bezbronna! Jak czytam jakie krzywdy ludzie wyrządzają niemowlakom, przypalaja papierosami bo płaczą, albo jeszcze cos gorszego to TAK, jestem za ABORCJĄ!! Bo niektórzy ludzie nie powinni mieć dzieci, aborcja nielegalna, podwiązanie jajowodów nielegalne- CHORE!!