Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kochunio

Aborcja to zabijanie człowieka!!!! Sądzicie że to nie prawda??

Polecane posty

Mimi, jakbyś poczytała ewolucyjną teorię to byś wiedziała że człowiek nie pochodzi od małpy tylko zarówno człowiek jak i małpy mieli tego samego przodka, różnica jest gigantyczna, jeśłi tylko ma się trochę wiedzy w zakresie paleontologii i biologii ewolucyjnej, ale z innej beczki.. brałam ostatnio udział w debacie na temat aborcji, jako strona będąca za aborcją, nie było to do końca moje własne stanowisko, dlatego trochę mi ta debata nie poszła.. generalnie z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, jako matka: - nie urodziłabym dziecka, gdybym wiedziała że nie mogę mu zapewnić życia jeśli nie na wysokim to przynajmniej na takim poziomie żeby nie głodował - nie urodziłabym dziecka chorego, nie dlatego że nie chciałoby mi się nim zajmować, ale dlatego że znam takie dzieci i w naszym kraju mają dobrze tylko dopóki opiekują się nimi rodzice, ale jeśłi rodzicom coś się stanie i trafią do ośrodka to MASAKRA, nie skazałabym dzieck ana to za żądne skarby, bo takie dzieci dopiero są wrażliwe i potrzebują czułości i miłości - nie urodziłabym dziecka z gwałtu (tego chyba nie musze tłumaczyć, choć na debacie panowie od Korwina usilnie wmawiali że to żąden powód do aborcji i trudno, kobieta musi się poświęcić (ale oni najchętniej zabraliby nam prawa wyborcze i dla nich kobieta to inkubator...) - nie usunęłabym ciąży po 8 tygodniu ( z własnych doświadczeń, wiem jak wyglądał mój synek w 8 tyg. (czy tez raczej jeszcze nie wyglądał) i wiem jak w 12, w 12 był już małym człowieczkiem, z rączkami, nózkami, noskiem itp, w 8 był zaledwie kropką, którą ledwo było widać - to moje całkiem prywatne spostrzeżenie) generalnie uważam że najlepsza jest profilaktyka i nauka (oczywiscie prowadzona przez wykwalifikowany personel a nie katechetki, których najbliższy kontakt z mężczyzną był przez szybkę konfesjonału( - no lepiej zapobiegać niż leczyć, większy dostęp do antykoncepcji, refundacja pigułek, korzystanie z pigułek 72 po itd ale w naszym zaściankowo kościółkowym kraju jest tak, że mnóstwo ludzi (głównie facetów, i to głównie tych biegających w sukienkach...krzyczy w obronie dzieci nienarodzonych, natomiast ich zainteresowanie się końćzy gdy istotka przychodzi na świat, chyba że akurat jest pod ręką i można zmolestować...) brzydzę się tego kraju i tej speudowoiary i tej hipokryzji... a tymczasem zaprraszam na temat o Kubie chorym na raka, bo tu jakoś obrońcy życia nie spieszą z pomocą...

Gość kokobaga
mimi18 czy ty masz zamiar zmusic osoby niewierzace do przyjecia twojego stanowiska? Ty wierzysz i ciazy nie usuniesz. Ok. Inna kobieta nie wierzy, dokonuje aborcji i twoje gadanie niczego nie zmieni. Wypbraz sobie mimi18, ze jutro sie budzisz a tu zostaje narzucona nowa religia. W inego boga. Czy zamierzasz zaczac stosowac sie do wymagan obcej sobie doktrynie? NIe? Wiele osob nie zamierza zyc tak jak narzucaja to czarne sukienki z Watykanu :D

co wy kur..a z tą nauką ...za takie mądre się uważacie zabijając dziecko i podpieracie się jakąś nauką ...czy w was na prawde nie ma miłości i nie możecie zrozumieć że aborcja to jest zabójstwo....jest wiele księży dobrych ale wy tylko o tych najgorszych ...ja mówię tutaj o Bogu o tym że CZŁOWIEK NIE MA PRAWA ODBIERAĆ ŻYCIA tak trudno to zrozumieć....to co lepsze jest zabić dziecko bo jak jest ono z gwałtu to już nie kwalifikuję się do życia widzisz ty mówisz o sobie że nie potrafiłabyś mieć dziecka z gwałtu ..tak na prawdę to właśnie myślisz tylko o sobie a co to z gwałtu jest jakieś gorsze i nie zasługuję na życie

Gość Do mimi 18
Ale tu biologia jasno mówi kiedy zaczyna bić serduszko, kiedy są wykształcone wszystkie narządy, kiedy dziecko zaczyna słyszeć, reagować na dźwięki i na nastrój matki! a także kiedy może przeżyć (wcześniaki) poza brzuchem matki! Nie trzeba wierzyć w Boga, żeby wiedzieć, że usuwa się DZIECKO a nie zlepek komórek itp Wiesz wygodniej komuś zabić zlepek niż dziecko dlatego tak będą to nazywać, byle nie poczuć się bezdusznymi mordercami!

do kokobaga ...a czy tak samo myślisz o naszym papizżu JANIE PAWLE czy to co nasz papież głosił na temat życia to są dla ciebie brednie???

Kochunio! Dałeś zrobić sobie z mózgu sieczkę. Tyle w tym temacie. P.S. Polska, Irlandia i Malta to jedyne trzy kraje europejskie, które nadal zabraniają np. aborcji farmakologicznej. Taliban jak cholera!

Pieprzycie jak potłuczone. Do 4 tygodnia ciąży nie ma nic innego jak właśnie "zlepek komórek", czy jak kto woli morula. Taka morula ludzka niczym nie różni się wtedy od moruli powiedzmy szczura. Zamiast się skupiać na cudzych dupach i morulach, zróbcie może lepiej coś dobrego dla niechcianych dzieci, których matka uległa jednak obłudnej katolickiej propagandzie.

ja nie mówię że w ogóle nie zgadzam się z nauką ale z rozsądkiem ...według biologii serduszko zaczyna bić w 7 tygodniu dobrze ale mi chodzi że odkąd doszło do zapłodnienia to już jest człowiek bo już ma duszę to z punktu wiary której tak ciężko wam zrozumieć....

Gość ssssssssssssssssssssssssykkkkk
Apel......... Katolicyzm to religia wybaczania bliźniemu więc wybaczmy wszystkim matkom które dokonały i dokonają aborcji, nie potępiajmy ich i tyle.......Będziecie w zgodzie z religią i w zgodzie z naurą :)

z naturą

mimi Mam w nosie co sądził o tym zwierzchnik waszego katolickiego kościoła. Czy Was interesuje co sądzi o tym mój kalif albo rabin? :D

Gość kokobaga
mimi18 "do kokobaga ...a czy tak samo myślisz o naszym papizżu JANIE PAWLE czy to co nasz papież głosił na temat życia to są dla ciebie brednie???" :O ZLotko, dla mnie Jan Pawel to zaden autorytet. Szczegolnie w sprawach zwiazanych z seksem, antykoncepcja. On wierzyl w Boga a ja nie kieruje sie nakazami wiary KK.

Mimi, właśnie dlatego że jest we mnie miłość jestem za tym żeby kobieta która nie chce dziecka miała prawo do aborcji niż potem miała temu dzieciaczkowi zmarnowac życie, bijąć je od niemowlęctwa, przypalając petami na pijackich imprezach itd, czy tez pozwalając na to kazdemu z nowych "wujków"... ja bym nie usunęła ciąży, ale również nie byłabym w niej nie będąc zdecydowaną na dziecko - tyle że ja jestem świadoma tego, jestem stara i doświadczona przez życie natomiast dziwi mnie Twój pogląd dotyczący gwałtu, bo raczej świadczy o Twojej totalnej ignoracji w tym temacie, zakładam że nie musisz z racji życia zawodowego spotykać się z kobietami, które miały tą wątpliwą przyjemnośc być ofiarą (i chyba tylko to CIe usprawiedliwia), nakaz, by kobieta , która przeżyła piekło została zmuszona do urodzenia dziecka, które jest wynikiem tego piekła już nawet nie jest niehumanitarne, jest najzwyklejszą w świecie obrzydliwą, wieloletnią torturą i czymś co mi się w głowie nie mieści....chyba musisz być bardzo młoda albo bardzo zindoktrynowana przez czarną mafię wiesz mi, Bóg nie ma nic wspólnego z tym co mówisz...

Gość Do prawniczka
To Ty pierdolisz jak potłuczona! która w 4 t.c wie, że jest w ciąży!!!!??? jak mowa o usuwaniu to na bank po 7 tygodniu, do 12 to nawet można płeć poznać, a więc szybko to się dzieje! Kobiety zazwyczaj o ciąży dowiadują się najwcześniej w 6 tygodniu!!! Zanim zdecydujesz, znajdziesz lekarza, uzbierasz kasę to w którym jesteś tygodniu!!? Moje kuzyna żona, była w 6 miesiącu i nagle przestała być!! chodzili szukali i wyszukali takiego co zabił, powyrywał rączki, nóżki, głowę! albo wstrzyknął żrącą ciecz do płuc dziecka i zmarło w męczarniach! Przestańcie się zasłaniać jakimiś morulami bo o tym czasie to mało która wie, że w ogóle jest w ciąży!!!! A zdjęcia z aborcji? pokazują półmilimetrowe morule czy normalne dzieci?? obejrzyj sobie jedna z drugą te zdjęcia! Dla każdego człowieka zdrowego wierzącego czy nie wierzącego to bestialstwo! Zaczynam myśleć, że wśród nas same psychopatki łażą! koszmar!

i jeszcze jedno, zrozumcie że na szczęście w tym kraju są juz ludzie dla któych KK to zwykła mafia złodziei, banduytów i pedofili a JP2 nie jest żadnym autorytetem, po tym co zrobił kobietom z Sarajewa, gdzie prawie zagroził im ekskomuniką, przestał być dla mnie wielkim człowiekiem

Gość koger
No cóż przecież to teraz takie trendy.....mówią o tym znane osoby A pewien znany pan kiedyś wprost podsumował dyskusję ."Pieprzenie o prawach kobiet to ściema, chodzi o to by kobiety hetero mogły się pieprzyć z kim popadnie bez obawy o konsekwencje' Koniec cytatu .

ja wiedziałam że jestem w ciąży między 3 a 4 tygodniem...

To czy kobieta dokona aborcji czy nie powinno być jej i jej partnera sprawą. niech się kierują tym, w co wierzą, ale jedno jest pewne: Świeckie państwo powinno gwarantować dostęp do legalnej aborcji.

Do prawniczka! Widać braki w edukacji seksualnej niestety. Która kobieta wie? Ja np. Byłam dwa razy w ciąży - raz planowana, raz nie (uprzedzając komentarze - mam dwoje dzieci) i za każdym razem wiedziałam o tym już w 4 tygodni u ciąży. Poza nielicznymi przypadkami (okres w ciąży itp.) nie wiedzą o tym tylko niedoedukowane panny z całym szacunkiem.

Do Prawniczka! I jeszcze dwie kwestie: 1. W przypadku obu ciąż płeć udało się ustalić u moich dzieci dopiero w 18 i 19 tygodniu. (w 12 tygodniu to sobie można z fusów wróżyć i to Ci powie każdy rozsądny genetyk-może padłaś ofiarą jakiegoś naciągacza, który trafił). 2. Sama swoją wypowiedzią dajesz argument za legalną aborcją: "zanim uzbierają kasę". Gdyby aborcja była legalna nie musiałyby szukać odpowiedniego lekarza i zbierać kasy, a zabiegu dokonywałyby poza nielicznymi wyjątkami do 12 tyg.

Gość sog58fi
Cała ta dyskusja akurat teraz wróciła nie przypadkiem .ACTA , plus rozsypująca się gospodarka czy rozkład systemu oświaty i wychowania począwszy od przedszkoli.Do tego widmo pakietu klimatycznego który wraz z harmonizacją CIT rozpieprzy do reszty gospodarkę naszego kraju.Ostatni raport z Brukseli w którym 25%populacji żyje poniżej elementarnego minimum. To są potężne problemy a takie wypusty jak z akcją podupadłej pisarki o której ostatnio trąbiono w mediach maja zająć umysły maluczkich ..Smutne ale tak jest.Macie się pieklić o aborcje skakać sobie do oczu dzielić się na zwalczające sie grupy a świstaki będą robiły swoje che che.. Swoją drogą na tym akurat forum cały ten temat jest szczególnie niesmaczny . A dla tu obecnych mam ważniejsze od tego są plany dalszego obcięcia resztek socjalu.Pieprzcie sobie o aborcji zajmujcie się tym a za 5 lat obudzicie się z ręka w nocniku.

Gość do prawniczki z ldz
Taka z ciebie prawniczka jak z konia ryba .Taliban-kobieto ty chyba nie rozumiesz pojęć podstawowych jeżeli porównujesz Polskę czy Irlandię do Talibanu...współczuję braku elementarnej wiedzy.Nie kompromituj się więcej. Ty naprawdę masz dzieci ? Chyba się uczysz w gimnazjum dla dorosłych.

Gość DzieckoMaryji
Aborcja to dzielo szatana wy bezbozne malpy wyskrobane z macicy swojej Matki

czyli dzieło boga, bo to bóg stworzył szatana, bo bóg jest stworzycielem wszystkiego.............hi hi hi

Tak - kształcenie ustawiczne :D Tam poznałam moja męża, członka sekty "Zabójcy Maryi, Królowej Polski". Zanim urodziłam moje dzieci, która są darem Szatana i są owszem ochrzczone, ale podczas czarnej mszy krwią naszego chomika, usunęłam około 5 ciąż, ale dokładnie nie pamiętam - mogło być ich więcej. Usunięte płody zachowaliśmy by móc dalej uprawiać nasze praktyki :D

Gość Do prawniczka!
Nie wierzę, że wiedziałaś tak wcześnie, otóż ja wiedziałam w 5 bo miałam problemy i owszem można się dowiedzieć, ale nie pierdol, że KAŻDA wie! i nie pierdol o niedouczeniu bo akurat mam na te tematy bardzo duża wiedzę, raz poroniłam i miałam problem z zajściem w ciążę! przestudiowałam wiedze na ten temat wzdłuz i wszerz!! A co do płci w 12 tygodniu to Ty jesteś niedoukiem!! Koleżanka miała problemy w ciąży, w 12 tyg., wyszły źle testy na choroby gen. i jeszcze parę spraw, miała bardzo dokładne usg robione i badania!!!! i powiedzieli jej, że to jest chłopiec!!! Poczytaj sobie Ciąża tydzień po tygodniu to zobaczysz kiedy i jakie organy się wykształcają!!! Niedouku!!! A poza tym nie ma argumentu przemawiającego za MORDOWANIEM LUDZI! Żaden Twój argument mnie nie przekona bo ja nie wmawiam sobie, że to nie jest zabijanie!

Choroby genetyczne da się wykryć w 12 tygodniu, ale płci na 100% nie. Polecam spytać najlepszego w tym kraju specjalistę w tej dziedzinie dr Dudarewicza.

Do Prawniczka! Przykro mi, że straciłaś ciążę i rozumiem już twoją traumę. Nie wszyscy jednak są tak straumatyzowani jak Ty i dlatego powinnaś zrozumieć, że nie każdy uważa zygotę, morulę, czy wczesną postać płodu za dziecko.

hahahahhahaha :) mam takie pytanie do przedstawicielek poglądu że aborcja jest dziełem szatana i zła: co zrobiłyście w ostatnim czasie dla biednych dzieci, któych matki pewnie usunęły by ciąże, ale nie mogły bo prawo tego zabrania? która z Was wysłała paczkę albo wpłaciła kasę na potrzebujące maluszki? czy potraficie tylko drzeć ryja w obronie nienarodzonych? no pokażcie się wielkie obrończynie życia? przecież życie tych dzieci nie kończy się na tym że wyjdą z brzucha, to jest dopiero początek, czy potem robicie COKOLWIEK by pomóc? czy tylko potraficie obrażać ludzi mających racjonalne a nie ideologiczne poglądy? ja nie jestem fanem aborcji, jestem zwolennikiem edukowania i zapobiegania, ale nie mogę znieść chorych psychopatek, których jedyne problemy polegają na tym że Hanka Mostowiak zginęła i z normalnym życiem niewiele mają wspólnego, a potem tutaj chcą umoralniac wszystkich zacznijcie od siebie Drogie Panie, pomóżcie komuś, idżcie do domu dziecka i zajmijcie się charytatywnym odrabianiem lekcji z dziećmi których NIKT NIE CHCE, albo do Domu Małego Dziecka żeby poprzytulać dzieciaczki odebrane patologicznym rodzicom z przypaleniami na skórze powstałymi w 5 miesiącu życia, bo płakały i za karę mamusia przypiekła, a potem oceniajcie czy ktoś pójdzie do piekła za aborcję czy nie HIPOKRYTKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!