Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

legalna

Co robicie dzisiaj na obiad?;)

Polecane posty

Gość elo6
ja ide zrobic sniadanie

Gość jestem kobieta woda ogniem
golabki :)

Gość wlaśnie ja też nie wiem
Ja cebulową robię tak: w garnku gotuję warzywa z kostką rosołową, a w rondelku duszę cebule i po jakimś czasie dodaję śmietanę, to wszystko jeszcze 10 min i do zupy. Przyprawiam i obowiązkowo do tego grzanki. Zupa jest jak marzenie.

a ja do cebulowej nie dodaje smietany tylko ucieram troche żółtego sera i wbijam do gorącej surowe jajo i bełtam :D mmmm

Gość wlaśnie ja też nie wiem
Swoją drogą serowa zupa też jest palce lizać, z pulpetami. Kurde nie! Ja na diecie jestem, sałata powinna mi być w głowie, marchewka...itp. Ech. Nie wiem co na obiad.

Gość ja mam wczorajszy obiad
zupe pomidorowa, zupa czosnkowa oprocz cebulowej tez dobra;)

Jennifer a po ostatnim gotowaniu nie masz ochoty na upichcenie czegoś sama?:)

przez kila dni musielismy sobie radzić sami tz, raz nam moja mama ugotowała ,raz zrobiliśmy kotlety z kurczaka i klopsiki ,długo to czasu zajmuje...teściowa wróciła i dzisiaj w końcu będzie normalny obiad.Może w przyszłym tyogdniu coś ugotoję:)

podobało Ci się gotowanie?czy robiłaś raczej z przymusu?

znaczy będziecie mieszkali już bez teściowej tak?Jeśli tak to myślę,że Ci się spodoba,bo to będzie ''Twoja kuchnia'' i będziesz mogła sobie sama eksperymentować;)fajnie jest ugotować coś smacznego dla ukochanej osoby;)

Teraz też mieszkamy bez teściów i bez rodziców ,tylko mamy ciasne mieszkanko ,mała kuchnię .W czerwcu przeprowadzamy się na duży domek.

Ja też się przeprowadzam;) za miesiąc,dość już mamy wynajmowania,i kupiliśmy mieszkanko,małe co prawda bo ma 46m,na większe narazie nas nie stac,a i tak trzeba bylo wziąć kredyt,no ale jak to się mówi ''ciasne,ale własne'';)

Gość dzisiaj mam pomidorową z
makaronem i pieczone udka z surówką z pomidorów, ogórków i cebulki. Jutro w planach placki z gulaszem ;)

Gość Jenny,
ja też nie lubię gotować a nie korzystasz z gotowców ? Ja bardzo często kupuję na obiad kurczaka z różna, surówki na wagę, mam też pod nosem bary mleczne, tam sprzedają na wynos dobre jedzenie i nie drogo, np. pierogi ruskie i gołąbki są boskie, w życiu bym sama takich nie zrobiła lubię też gotowane jarzyny, kupuje mrożone zestawy i gotuje w garnku na parze, wychodzą o wiele smaczniejsze niż warzywa tradycyjnie gotowane we wrzątku no i gotowanie ich ogranicza się tylko do otworzenia woreczka i wsypania zawartości go garnka

nie jestem przekonana do gotowcó ,tymbardziej że dziecku bym nie dała jakis mrożonek .Teściowa bardzo dobrze gotuję po warzywa na rynek chodzi ,mięso sama mieli z 3 razy przez maszynkę ,bardzo dokładnie wsyzstko wysmaża... pyszne jest poprostu

Ja i mój mężczyzna;)dzieci nie mamy,więc chyba nie będzie tak źle,jest mała kuchnia,łazienka,salonik,sypialnia,dość duży przedpokój i takie miejsce na odkurzacz,miotły itd...;)

Gość Jenny,
aha, czyli chodzi też o jedzenie dla dziecka a teściowa się nie buntuje że musi Wam gotować ? :D

taka teściowa to skarb,moja teściowa mówi,że nie lubi gotować,jeść też nie lubi,za to popijać często lubi:p

Gość jak zrobienie pulpetów
zajmuje dużo czasu to pewnie pierogi lepiłabyś tydzień :o Pulpety to jeden z najszybszych obiadów, zrobienie ich (tzn ulepienie na 3 osoby) zajmuje 10 minut góra, później same sie gotują, pod koniec jedynie trzeba przyprawić i zagęścić sos i tyle :o

nie ,bo ona lubi gotwać i dla niej to bez róznicy czy gotuje dla siebie i męża czy dla nas 3 ;).Moja mama duzo gorzej gotuje od tesciowej u teściowej jest wszystko zawsze mięciutkie ,dobrze przyprawione a pierożki robi pierwsz klasa ,potrafi takie cieniutkie ciasto zrobić ,ze wszyscy się zachwycają

Gość llgrubaskaaa
JESTEM ZA GRUBA. MAM BMI AZ 16 WIEC GLODOWJA MNIE CZEKA

Gość nie wiem jak w polsce
ja robie galarete z kurczaka a pozniej karczek z grilla z sosem czosnkowym, mlode ziemniaki i fasolka szparagowa do tego.

Gość Jenny,
no- dla siebie i męża to mogłaby raz na tydzień ugotować większa porcję czegoś a potem tylko odgrzewac, więcej osób to więcej gotowania :D mnie raz na rok udaje sie ugotować wiadro gulaszu, który można potem na rózne sposoby podawać, mnie chyba najbardziej smakuje tradycyjnie z ziemniakami, ale naleśniki z gulaszem też są super albo placki z ziemniaków