Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A ja się myję codziennie!

Lekarz każe myć dziecko raz w tygodniu bo tak robią w USA!!!!!

Polecane posty

Gość A ja się myję codziennie!
Autorko mam dwoje alergików- to dziękuję za rady miało być do Ciebie :) ale GracieLou też dzięki ;)

Gość ja nie kapalam dziecka
codziennie,ale raz w tygodniu. POza tym codziennie przemywalam go na przewijaku. Po to sa miski top&tail.Ale tez mieszkam za granica i lekarze tak zalecaja :) Im wieksze niemowle tym czesciej a pozniej co wieczor,ale noworodka przez pierwsze 2 miesiace rzadziej.

Gość luty2012
Cóż dziecko matki nie wybiera, czasem trafi się i taka co mądrzejsza od lekarza... :O

Gość luty2012
Ale ci lekarze muszą przechodzić z tymi ludźmi...

Gość taka jedna co to lubi...
Tu w Anglii tez nie kaza codziennie kapac tylko raz w tygodniu,a codziennie to tylko przemywac i ja tak robilam z moimi dziecmi nigdy nie mialy zadnej alergii ani zadnych wysypek.Tutaj nawet po porodzie nie kapa dzieci tylko wycieraja,a to dlatego ze noworodek rodzac sie ma na sobie ochronna powloke przeciwbakteryjna i gdy sie go odrazu po narodzinach wykapie to ta powloke sie zmywa a wtedy o infekcje czy o alergie roznego rodzaju bardzo szybko.Wiem ze juz w Polsce w niektorych szpitalach polozniczych rowniez odchodza od kapieli noworodkow.

Gość wewqefqw
Ja mam w domu twardą wodę i codzienna kąpiel też wysusza skórę mojej córce, bardzo. Coś więc w słowach tego lekarza jest. Jednak nie rezygnuję z kąpieli bo mała je uwielbia ale zawsze po umyciu nanosze jej na skórę oliwę z oliwek a potem spłukuję. Skóra jest w lepszym stanie niż po emolientach, oliwkach dla dzieci, balsamach czy czymkolwiek.

ja tez tylko oliwa z oliwek smaruje,a zeby ladnie pachnialo to do oliwy dodaje pre kropel naturalnego olejku lawendowego.

Ja też miałam kłopot ze suchą skórą u niemowlaka. Byłam pewna ze to wina wody i myłam co drugi dzień, właśnie w emolientach. Pediatra mojego synka gdy jej o tym powiedziałam, kazała stosować emolienty co najmniej 3 razy dziennie. Jeden raz to ma być właśnie kąpiel w tych środkach. Poradziłam sobie natomiast z tym problemem smarując kilka razy dziennie - przy każdej zmianie pieluszki, maścią Diprobase.

Gość kunegunda smith
zadne naturalne olejki nie sa dobre dla dzieci mogą bardzo podraznic skóre a po niektorych dostac dusznosci. Dziecko samo w sobie ładnie pachnie :)

Gość moja córeczka ma 4,5 m
od urodzenia kąpana jest codziennie w wodzie z emolientem, ale nigdy nie była szorowana od stóp do głów, zawsze tylko ja lekko obmywam polewając tą woda z emolientem, włoski myję szamponem raz w tygodniu. skórę ma SUPER i nigdy nie miała żadnych problemów. i mam wrażenie że ie możecie się dogadac tutaj bo różnie rozumiecie pojęcie kapania i dla jednych to jest to codzienne szorowanie mydłem a dla innych takie pluskanie jak ja robie, a to jest ogromna różnica!

Moga podrazniac skore,ale nie musza moim dzieciom nie podraznia :) Gdyby tak bylo nie stosowalabym ich.

Gość autorko, powiedz
czy masz bardzo twardą wodę u siebie, gdzie mieszkasz? myśląc logicznie, to faktycznie codzienne mycie dziecka taką wodą może tylko zaszkodzić i żadne emolienty nie pomogą na dłuższą metę. według mnie dwa razy w tygodniu dla takiego malucha starczy, oczywiście pomijając mycie pupy i jakieś większe zabrudzenia.

Gość do luty 2012
Jakbyś nie zauważyła,to autorka posłuchała rad,a Ty posłuchaj jej rady i trochę więcej kultury. A co do jej lekarza,to ja bym go zmieniła-tylko konował każe wyciskać dziecku pokarm-OD TEGO MOŻNA DOSTAĆ RAKA!

Gość KAMILA @@
Sucha skóra jest od wody-od częstego mycia,przeciez woda wysusza skóre.Ja dzieci myłam codziennie,ale nie mieli problemów ze skórą.Jak skonczyli roczek,to kąpie ich raz w tygodniu,ale latem co 2 dni.Natomiast pupe myje im po kazdej kupce,czyli codziennie,nózki co 2 dni.Kazdy robi jak uwaza.