Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żona_ offermy

idąc do kogoś w gości powinno ŚCIĄGAĆ SIĘ BUTY czy nie?

Polecane posty

Gość gość
Wykształcona dziś Jeśli bardziej cenisz czystość dywanów od gości to nie zapraszaj żadnych, przynajmniej dywany będą w nienaruszonym stanie. Odkurzacze służą do odkurzania dywanów.

Gość wwwrrrr
Mnie dziwi to, ze potrzebujecie jakiejs reguly do wyuczenia na pamiec, zamiast kazda sytuacje ocenic logicznie i zachowac sie tak, jak wychodzi najlepiej dla wszystkich zainteresowanych. Zima czy przy ulewach lepiej zdjac buty, u kogos kto ma raczkujace niemowle podobnie, w domu na wsi z drewniana podloga zostalabym w butach, podobnie jak u kogos, kto ma psy. Albo gdybym miala grzybice stop ;) Rozsadek, a nie wyuczenie na pamiec savoir vivre.

Gość gość
Wyobrazmy sobie że idziemy na parapetówkę do koleżanki która właśnie wzięła kredyt na mieszkanie i remont ma piękne jasne panele i błyszczące płytki które łącznie z mieszkaniem będzie spłacać przez 20 lat ona pracuje za 1400 zl a jej mąż zostaje po godzinach by wystarczyło na kredyt. Idziemy w eleganckim stroju i szpileczkach. Będziemy kulturalni jeśli zdejmiemy buty czy nie? Chyba odpowiedź jest jednoznaczna.

Gość gość
kurde za czasów i na długo przed moich dziadków do ich śmierci buractwem kurde było włazenie po domu w buciorach buty sa do łazenia po ulicy! zasmarkane chusteczki, kupy, gumy do żucia i potem zjada to dziecko.. idźcie i zjedzcie danie z asfaltu proszę bardzo i smacznego... a nie dziecku takie fundujecie zarazki to az za bardzo.. pozatym nikt nie lubi jak ktos mu buciorami łazi po podłodze non stop i dywanach... i zwijac i rozwijac te dywany i myc podlogi jak p*****lniety... nie wchodzi sie butami jak gospodarze sobie nie zyczą i nie powinno ... nie wlazi sie buiorami na lawki... nie chrycha z niezakrytymi ustami....nie je sie w toaletach ( i z tego wzgledu pokoje do karmienia dla matek nie powinny miec kibli bo to niehigieniczne... powinny byc toalety z miejscem na wozek dla mam a obok powinny byc odzielnie pokoje do karmienia.).... co z ap******e czas sauvar vivr... srivr.. zawsze mówiło się smacznego życząc aby było smacznego okazało sie jak nie to trudno... a nie "żryj nie wiadomo co ci zasmakuje czy źle czy nie g****o mnie to obchodzi i przmeilcze to" oraz zdejmowało sie buty i gospodarz w tym mój dziadek miał szafę pełną kapci.. i to nie jest 1 obuwie nieprzwiewne czy 2 klapki basenowe by bać się zarazków. chamstwem jest nieściąganie butów i głupotą bo tak sie nie można zarazić jak na basenie. szczytem chamstwa u mnie była wiesniara która nie ściągneła butów i weszła boso bo ludzie to egoisci i wsiory jakies same dzisiaj.

Gość gość
Ale ty kobieto niegarnieta jestes. Zal mi ciebie i twoich gosci...

Gość gość
Wyobraźcie sobie uroczystość rodzinną, facet (gość) w garniturze, białej koszuli, krawacie i w samych skarpetkach. Widok idiotyczny. Podobnie kobieta, elegancka sukienka, lub garsonka i bez butów. Żenada.

Gość gość
Z każdej sytuacji jest wyjście. Można spakować czyste buty i założyć na miejscu, w mieszkaniu, domu osoby, która zaprosiła. Jeśli jest np. raczkujące dziecko, wtedy znosić komuś zarazki z ulicy na butach to nietakt. Inteligentny osobnik wybrnie z takich sytuacji. Lepiej mieć własne kapcie niż ubierać jakieś obce lub chodzić bez butów. Gość 12:55 ma tylko jedne buty?

Gość gość
Problem jest wtedy, kiedy posiadasz 1 buty i 1 kapcie ☺

Gość gość
śmierdzące stopy to też problem tych, którzy zaopatrują się w tanie chińskie buty z tworzyw sztucznych. Pełno tego w marketach. Jeśli ktoś gustuje w tanich, chińskich butach niech ich nie ściąga , bo wszyscy padną od fetoru

Gość gość
To ściąganie butów jest, a tym bardziej żądanie tego jest po prostu prymitywne. Dowodzi zwykłego chamstwa. Oczywiście jak na dworze jest brudno, można (wręcz należy) zabrać obuwie na zmianę. Mam nadzieję, że ten prymitywny zwyczaj szybko zaginie.