Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MirkaXXX

Czy plec dziecka pokryla wam sie z USG w 20 tygodniu ?

Polecane posty

Gość MirkaXXX

Pytam z ciekawosci,bo siostrze "wszystko" mowilo ze dziewczynka a na USG sie jaderka pokazaly,miala 2D..Czy mozliwa jest pomylka ?Chyba raczej nie ,jesli dokladnie bylo widac,prawda ?

Gość MirkaXXX
Podobno chlopca latwiej wykryc ?

Gość mamama27
to "wszystko" to pewnie w sensie zabobony.. mi pokazało usg chłopaka w 14 tc i jest chłopak

Gość Potulanka
MirkaXXX „Pytam z ciekawosci,bo siostrze "wszystko" mowilo ze dziewczynka a na USG sie jaderka pokazaly,miala 2D..Czy mozliwa jest pomylka ?Chyba raczej nie ,jesli dokladnie bylo widac,prawda ? Cześć, Wiesz wszystko zależy jak i co widzi twój lekarz, prawda jest taka, że około 20 tygodnia można zrobić już bardzo dokładne i wiarygodne USG, w większości przypadków płeć dziecka w 20 tygodniu jest na tyle widoczna, że lekarz się nie myli i prawidłowo przewiduje czy będziemy mieć chłopczyka czy też dziewczynkę. Ale jak to w ciąży, nic nigdy nie jest pewne na 100 procent, czytałam ostatnio na www.witalnamama.pl wypowiedzi mam, które opowiadały jak to było w ich przypadku i czy płeć deklarowana przez lekarza USG pokrywała się z późniejszą prawdą, oj różnie to bywa różnie, zresztą przekonasz się sama, pozdrawiam serdecznie.

Gość nie wydaje mi sie..
Koło 20tego tygodnia miałam usg i płeć potwierdziła się po porodzie :)

usg robione około... 13/14 tydzień,wyszedł chłopak ,urodziłam syna.

Gość Potulanka
MirkaXXX „Podobno chlopca latwiej wykryc ? Tak??? A to niby dlaczego? Przecież dobry lekarz przy dobrze zrobionym USG rozpozna zarówno chłopca jak i dziewczynkę, poza tym zawsze siusiak może się podwinąć i niby nic nie ma a tu później zamiast córci synek!!! hhhiihihihihihi

Gość Potulanka
KASIEŃKAA__ „ usg robione około... 13/14 tydzień,wyszedł chłopak ,urodziłam syna. ''Kochać człowieka-to pragnąć razem z Nim się zestarzeć'' 16.02.2008 08.08.2009 ALEKSANDER,nasze szczęście-ur. 4 kwietnia 2011." W takim razie gratuluję, lekarza, szczęścia i farta bo jakoś bardzo ciężko jest mi uwierzyć aby w 113/14 tygodniu USG było na tyle wiarygodne aby lekarz z całą pewnością stwierdził jakiej płci jest dziecko, ale najważniejsze , że wszystko dobrze się skończyło i że się obyło bez większych niespodzianek, a uwierz mi, że takie niespodzianki zdarzają się dosyć często a wtedy co? Szok i niedowierzanie jak to przecież miał być chłopak a mamy córcię? hihihiihihihihi

Gość jhjg
u mnie tez w 13 tc jajka pokazal maly i urodzil sie chlopak a teraz 25 tc mam i wg usg z 23 tc bedzie dziewczyna wczesniej wstydnisia nie chciala pokazac

Gość jeżyk z jabłuszkiem
moja kuzynka w 12 tc wiedziała, że będzie miała dwie córeczki (bliźniaczki). Wszystko zależy od sprzętu, niektóre usg są tak dokładne, że wszystko można zobaczyć. U mnie płeć jest ciągle potwierdzana na usg od 16 tc - chłopak na 100%, obecnie jestem w 37 tc

Gość Lodowata Lady
a u mnie w 21tc powiedzieli mi,ze bedzie chlopak a urodzilam dziewczynke,a za drugim razem bylo podobnie okolo 21 tc powiedzieli ze bedzie chlopak i urodzilam chlopaka :)

Gość Potulanka
jeżyk z jabłuszkiem „ moja kuzynka w 12 tc wiedziała, że będzie miała dwie córeczki (bliźniaczki). Wszystko zależy od sprzętu, niektóre usg są tak dokładne, że wszystko można zobaczyć. U mnie płeć jest ciągle potwierdzana na usg od 16 tc - chłopak na 100%, obecnie jestem w 37 tc" Cześć, Aż nie chce mi się wierzyć, że już w 12 tygodniu ciąży twój lekarz był pewien tego jakiej płci będzie twoje dziecko, może było tak, że to przewidywał i jego przewidywania się spełniły, ale nie wierzę że już w 12 tc dał wam sto procent pewności, przecież to zdecydowanie za wcześnie. Nie???

Gość xmrowax
Ja miałam usg w 17 tygodniu i nic, lekarka stwierdziła ze dziecko jest za małe. Jestem ciekawa co powie mi na następnym USG i mam nadzieje ze sie juz dowiem :) !

Gość Billith
Ja mialam 1 USG na przelomie 10/11 tygodnia i jakos nie bylo szans, by poznac plec-na wydruku, ktory dostalam widac bylo zarys malego czlowieczka jedynie. Na nastepnym usg tez lekarz nic nie widzial oprocz...pupy :P Plec poznalam cos po 30 t.c dopiero. Najpierw lekarz powiedzial, ze chlopiec, ale gdy przyjrzal sie dokladnie, to stwierdzil, ze nie, ze dziewczynka, tylko pepowina sie miedzy nogami zaplatala.

Gość gość
2 razy typowal chlopaka , na 3 usg corenka i tak zostalo ... a teraz w ciazy jeszcze nikt nic nie rozpoznal , a czuje sie i smakuje mi to samo co zeszlym razem , wiec przypuszczamy , ze znow panienka :)

Gość gość
Oczywiscie,ze mozna w 12 tyg. okreslic płeć ,wszystko zależy od jakości sprzętu i umiejętności lekarza...ja w dwóch ciazach miałam usg w 12 tyg,lekarz wybitny specjalista,sprzęt dobry w klinice,i w obu przypadkach płeć po porodzie się potwierdzila- syn i córka,wiec nie piszcie,ze to niemozliwe

Gość jeżyk z jabłuszkiem
To znowu ja :) W obecnej (drugiej) ciąży lekarz (szpital Medicover , usg chyba z kosmosu!) określił płeć w 12 tygodniu - dziecko pokazało i siusiaka i jajka. Wszystko w 100% widoczne. Sama najpierw zobaczyłam później lekarz spytał czy już widziałam płeć ;) nie było wątpliwości, choć powiem szczerze CHCIAŁABYM żeby się jeszcze odmieniło :)

Gość gość
W pierwszej ciąży płeć poznalam w 21 tygodniu ( chlopiec) i urodzilam synka. W drugiej ciąży w 20 tygodniu uslyszalam ze będzie chlopiec ( niezbyt dobry sprzet lekarka miala). A w 30 tygodniu na USG 4D lekarka zapytala czy będzie chlopiec czy dziewczynka uslyszala ze chlopiec. Robi la USG i stwierdzi la " tutaj nie ma klejnotów". I tak oto chlopiec stal się dziewczynka, a teraz mam w domu parke :)

Gość gość
Jądra zstępują dopiero około 20 tygodnia ciąży więc nie ma szans że w 12 tygodniu je widać na USG, jest tylko wyrostek płciowy. mi w 15 tygodniu ciąży lekarz powiedział że nie jest w stanie rozpoznać płci bo to jest za wcześnie można jedynie zgadywać dopiero w 20 tygodniu powiedział mi że chłopak.

Gość gość
Mi lekarka powiedziała w 12 tygodniu na badaniach prenatalnych, że wygląda jej na chłopca, mój gin kilka dni później też powiedział, że chłopak. W 16 tygodniu dalej, że chłopak. Teraz jestem w 20 tygodniu i na II badaniach prenatalnych lekarka dalej obstawia, że chłopak. Choć ja bardzo bym chciała córeczkę, bo dwóch chłopców już mam.... Co do samopoczucia to ta ciąża w porównaniu z poprzednimi jest zupełnie inna, wtedy czułam się tak samo, czyli super, teraz czuje się zupełnie inaczej, wszystkie dolegliwości ciążowe itp A jednak płeć ta sama co wcześniej....

Gość gość
W pierwszej ciazy plec poznalam pozno, bo po 30tc. Wczesniej nie bylo widac, bo dziecko zawsze nie tak odwrocone hehe. Ale to bylo prawie 10 lat temu i mialam tylko 3 usg. Drugie dziecko urodzilam w zeszlym roku. Usg na kazdej wizycie, ale dopiero w 26tc lekarka oswiadczyla, ze na 90% dziewczynka. Gdy przyszlam na wizyte w 31 tc, stwierdzila, ze to jednak chlopiec i urodzil sie synek. Pamietam jaka zdezorientowana i w szoku byla lekarka, bo pierwszy raz zdarzyla jej sie taka pomylka, specjalnie mi foty drukowala.

Gość gość
mnie ne usg genetycznym mówiono, że na pewno dziewczynka. Lekarz był pewny, dodał jeszcze ze na pewno to potwierdzi na połówkowym. Potem cały czas mówiono mi, że to dziewczynka, nawet w szpitalu. Jednak na połówkowym tadammm chłopiec! no i jest chłopiec.

Gość gość
ludzie, na usg w 12 czy tam 13 tygodniu dziecko nie ma narzadów płciowych, i płod meski i zenski ma wyrostek płciowy i lekarz przewiduje plec na podstawie tego wyrostka, a dokladnie odchylenia wyrostka wzgledem kregoslupa! wiec jak ktoras opowiada ze w tak wczesnej ciazy lekarz widzial jajka albo pipke, to zwyczajnie klamie. bo ani jajek ani pipki jeszcze tak mlody plod nie posiada.

Gość gość
Mi na prenatalnych w 12 tc powiedzieli ze syn, ale w 14, 17, 21 tyg że dziewczynka jednak

Gość gość
Ej... Wczoraj miałam prenatalne. I mam zdjęcie takiej faji że to chyba aż nie możliwe- żeby aż tak już było widać chłopca w 12 tygodniu... Możliwe, żeby penis był aż tak widoczny już w 12 tygodniu? Mam zdjęcie takie mega wyraźne, ale aż nie wierzę... Ci myślicie?

Gość gość
Wrzuć zdjęcie.

Gość gość
Mnie na. prenatalnym mowiono ze dziewczynka i potem jeszcze przez pare tygodni a dzisiaj leży obok mnie śpiący synek ☺️