Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dingdongdang

30-latki, jakie uczucia wzbudza w was fakt pracy do 67l.?

Polecane posty

Gość asdasdas
a czemu nie w drugą stronę? ja tam wolę zrównać wiek, żeby faceci szybciej szli na emeryturę... no ale czekaj... to nie o to chodzi, żeby było po równo i sprawiedliwie, chodzi o to, żeby ludzie nie mieli szans sięgnąć po emeryturę. Jeśli natomiast dozyjesz, to bądź patriotą i zdechnij jak najprędzej...

Gość dingdongdang
nie wiem, jak Ty jadzia, ale mam dzieci i dom, więc pracuję 8 godzin na etacie i 4 godziny w domu plus weekendy. Lekko licząc w wieku lat 60- ciu, będę mieć przepracowane te 5 lat więcej niż mężczyzna w moim wieku.

Gość jaga0007
faceci i tak zdychają od razu po przejściu na emeryturę to kobiety żyją często jeszcze po 20 lat i to w biedzie, chodząc do kościoła, zasilając szeregi ciemnoty katolickiej

Gość asdasdas
jaga, a ty głupia jesteś, czy tylko udajesz? po co składki w takim razie na emeryturę? ja tam wolałbym mieć wybór i zrezygnować z emerytury i ze składek. Więc dajesz składki na emeryturę przez dziesiątki lat i "ja nie szanuję takich kobiet, które czekają na emeryturę" - naprawdę? emerytura to nie jest łaska, kupujesz ją cięzką pracą latami. Emerytura się należy, bo nie jest za darmo od państwa. Zrozum głupia.

Gość jaga0007
dingdongdang z tobą nie będzie problemu, bo dzięki twojej pracy szybciej się skończysz

Gość dingdongdang
Z tym, ze emeryturę będę miała niższą, bo 3 lata miałam nieskładkowe na wychowawczym, rok nieskładkowe na chorobowym w ciąży, a dwa lata nieskładkowe na bezrobociu, kiedy zwolniono mnie z pracy, bo nikt nie chciał czekać ze stanowiskiem na pracownika, który chorował rok, bo wydawał na wiat obywatela mającego zarabia na emerytów. jak sie nie obrócisz kobieto, dupa zawsze z tyłu :)

Gość jaga0007
kobiety płacą te składki 5 lat krócej i dłużej żyjąc czy wy lubicie być żabraczkami, czy aż tak głupie jesteście polskie dupiny??? czas mózgiem myśleć

Gość bezurazy
Jeszcze jedna kwestia. Praca biurowa to praca z komputerem 8h dziennie z małą przerwą. Z takim system pracy mamy do czynienia stosunkowo niedawno. Skąd wiemy jak to będzie wyglądało za kolejne 10, 15 lat ? Czy w ogóle będziemy cokolwiek widzieć na oczy, czy nasze kręgosłupy, stawy nie odmówią nam posłuszeństwa ? Przecież to nie jest bez wpływu na stan naszego zdrowia :( Modlić się tylko żeby nie uśmiercali kiedyś uciążliwych, niewydajnych "staruszków"w wieku przedemerytalnym, ale z naszym postępowym rządem wszystko możliwe...eutanazja też przejdzie.... Moralność, empatia... - co to w ogóle znaczy w dzisiejszym zwariowanym świecie ? :(

Gość asdasdas
masz rację i eutanazja wejdzie na 100% dla naszego pokolenia, żeby się pozbyć właśnie staruszków z wyżu na emeryturze, którzy ośmielili się dożyć i obciążają państwo. Gwarantuję wam, że tak będzie.

Gość jaga0007
moim zdaniem w tym kraju jest źle, bo kobiety są głupie tym samym wychowają głupie dzieci, o synusiach nie wspominając myślicie za dużo dupami baby polskie, za mało logiki w waszych dupach

Gość dingdongdang
jaga, gdyby płacono mi składkę za pracę w domu i przy dzieciach, to musieliby mi wyliczy emeryturke jak nie przymierzajac panom prokuratorom emerytom 30letnim :) ale po co? skoro kobiety robią to za darmo ? praca w domu ma by coś warta??? śmiech na sali!

Gość dingdongdang
asdas:) wreszcie jakaś realna prognoza na naszą przyszłość. dzięki, przynajmniej wiem, na czym stoję ;)

Gość dingdongdang
jadzia, nie udawaj kobiety, kiepsko ci to wychodzi :)

Gość jaga0007
nie pracujcie w domu ! dlaczego jesteście aż tak głupie polskie ofiary losu? dlaczego dajecie się wszystkim chu.., dy... i doić?

Gość jaga0007
dlaczego mnie wszyscy posądzają że jestem facetem? za logicznie piszę bo nie mam mentalności polskiej ofiary losu?

Gość dingdongdang
jadzia, no właśnie piszę, że kolejne dziecko skreślam z planów, już mnie więcej nie wychują nauczyłam sie na błędach! moja córka będzie mądrzejsza i w ogóle nie urodzi. :)

Gość dingdongdang
w ogóle nie piszesz logicznie jadzia, współczesny facet to przecież psychobaba. jestes chociaż pełnoletnim prawiczkiem?

Gość jaga0007
popieram a co a jak wpadniesz? ja też bachorów nie zamierzam mieć :) NIGDY

Gość dingdongdang
no nie wpadnę , odstawiłam męża, co spowoduje rozwód i rozpad komórki społecznej zwanej rodziną, zamieńmy sie wszyscy w singli, harujących na etacie dla opodatkowania sie na hydrę biurokratyczną władzy państwowej. to jest dzis patriotyzm: być singlem pracującym na 2 etatach zawodowo i umierającym dzien przed emeryturą. :)

Gość bezurazy
do jaga ja też bachorów nie zamierzam mieć NIGDY Całe szczęście !

Gość jaga0007
dingdongdang współczesny facet to przecież psychobaba. to prawda, ale tak ich wychowujecie, żeby się facetami nigdy nie stali... mam brata i widzę jaka to cipeczka i na księdza chce iść... tragedia

Gość jaga0007
je...ć bachory odstawiłaś męża bo się panicznie bałaś, że ci może nast. bachora zrobić ale w sumie dobrze...

Gość jaga0007
dingdongdang moim zdaniem twój mężuś były powinien popierdalać na opłaty, jak mu się chciało rozmnażać...a ty się ciesz wolnością

Gość dingdongdang
właśnie, odstawiłam, bo dzisiaj dziecko to kula u nogi, jak nie masz komu podrzucić na wychowanie, to posiadanie dziecka ciągnie cię w dół z drabiny społecznej na złamanie karku. mam rodzic, żeby podrzucić? sorry ale mam uczucia w tym całym jebanym systemie i nie zrobię tego dziecku.

Gość dingdongdang
przecież popierdala, męzczyzna nie widzi swoich dzieci, nie cieszy sie zyciem rodzinnym, jest maszynka do zarabiania miesiąc harówy, żeby w pare minut na puścić pensję przelewem na rachunki i znowu jest goły jak swięty turecki :)

Gość jaga0007
dlatego wolałabym usunąć niż urodzić i oddać, bo wiem że potem byłoby mi szkoda dziecka, żeby go oddać, albo gdzieś zostawiać...ale to już inna sprawa w jakim kraju żyjemy

Gość dingdongdang
a mi byłoby szkoda zabijać dziecko, więc w ogóle nie daję szans by powstało.

Gość jaga0007
wiecie że we Francji tydzień pracy wynosi 35 godz. zamiast 40 tak jak w polsce? ludzie myślący jednak potrafią...

Gość jaga0007
już nigdy nie będziesz z facetem? już nigdy nie będziesz w związku, bo boisz się nowego kłopotu?

Gość bezurazy
Jaga - mam nadzieję że nikt się ciebie nie czepi, żebyś nie musiała usuwać. Jaka ty płytka jesteś...