Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dingdongdang

30-latki, jakie uczucia wzbudza w was fakt pracy do 67l.?

Polecane posty

Gość pofepfinfhi
zreszta wkrotce wejdzie euro i wtedy bedzie jeszcze weselej

Gość dingdongdang
moi rodzice 59 i 62 lata, też są aktywni zawodowo, dwójkę dzieci musiałam odchować sama do etapu przedszkola, panstwo zaoferowało ZERO pomocy w tym względzie. czyli dziadkowie nie- bo pracują, opieka bezpłatna (z podatków) nad dziecmi tez nie, bo nie ma kasy. No to nie rodzimy i pójdziemy pod most.

Gość dingdongdang
kolejne rządy myslały, że ludzie nie potrafią stłamsić instynktu i bedą sie rozmnażać pomimo tego, że wiatr w oczy rodzicom, a tu wała- spadek urodzin, bo ludzie nie są głupi.

Gość jaga0007
to że ten kraj jest żałosny to inna sprawa katole nigdy nigdzie dobrego kraju jeszcze nie stworzyli

Gość ułożyłam swoje życie na 5
ja mam to gdzies całe życie siedze w domu wyszłam za mąż siedze z dzesiką i brajankiem w domku mój sweett mężus pracuje po 12 godzin ana nas ja do pracy w życiu nie pójde jesli go zabraknie dzieci dostana rente bedzie z czego życ a potem ja przejmę rente po mężu :)

Gość jaga0007
zakaz aborcji, zakaz sterylizacji a wy się nie mnożycie baby (tak jak ja) co za szok!!!

Gość pofepfinfhi
a zakaz antykoncepcji?

Gość jaga0007
rząd wie, że antykoncepcja nie jest pewna i że dużo ludzi wpadnie mimo to, stosując prezerwatywę przez 10 lat, masz pewność, że wpadniesz a tabletki nie każda możebrać przez 40 lat spiralę można stosować tylko kobieta, któa rodziła

Gość jaga0007
znam wiele osób które się zabezpieczały i mają dzieci

Gość pofepfinfhi
wiec tylko samotnosc nam pozostaje:)

Gość jaga0007
albo brak współżycia z polakami :) są inne kraje europy jeszcze :)

Gość jaga0007
mnie polski spad nigdy nie dotknie seks z polakiem to tak jakby się z trednowatym całować

wlasnie to jest ta roznica,bo w niemczech,holandii emerytury sa w wieku 67lat,ale...te spoleczenstwa maja lepsza opieke medyczna i ludzie zyja srednio po 5-8lat wiecej!! w holandii juz nieraz widzialam babcie 64lata na linii produkcyjnej-wiadomo,taka babcia tylko stoi i uklada,a cale latanie jest zrzucone na malolatow,ale nikt nie narzeka

Gość pofepfinfhi
babcie w holandii maja taka emeryture ze na starosc to na karaiby latają babcie w polsce ledwo na bilet do czestochowy stac

Gość dingdongdang
u nas w wieku 50 lat pracuje 35% populacji, nie wierzę, że wszyscy są chorzy lub z wyboru bezrobotni, spora grupa jest na wyszabrowanych rentach, spora w szarej strefie, a część na tych wczesnych emeryturach za noszenie munduru.

Gość jaga0007
są kraje gdzie wspiera się ludzi mających dzieci na wszelkie sposoby, są kraje takie jak polska, gdzie chce się przymusić kobiety do rozrodu zakazami aborcji i sterylizacji, ale coś kiepsko im to wychodzi....

Gość pofepfinfhi
i Bogu dzieki!!!

do jaga dlaczego ci tak dzieci przeszkadzają?

Gość zawiedziona 60-ka
"W jakim zawodzie akceptuje sie 65-67 lat kobietę?" W takim samym jak 60-kę.

Gość dingdongdang
dokładnie, albo takimi pomysłami jak wielka łaska PSL-u, że rodząca dzieci będzie miała o 3 lata szybciej emeryturę za każde dziecko- niech sie wypcha taką głodową emeryturą, czy oni myślą, że ludzie to kretyni, że nie wiedzą, że dłuzsza składka to wyższa emerytura?

Co prawda nie mam 30 lat, ale uwazam ze kazde posuniecie naszego obecnego rzadu (w tym podwyzszenie wieku emerytalnego ) to jakas bzdura, pomylka i totalne nieporozumienie. Jestem zła.

Gość dingdongdang
zawiedziona, czyli np w jakim?

Gość jaga0007
lubię dzieci, ale WASZE dzieci przeszkadzają mi tylko ew. moje potencjalne dzieci, wole jak inne baby się poświęcają

Gość zawiedziona 60-ka
"są kraje gdzie wspiera się ludzi mających dzieci na wszelkie sposoby" Podobnie jak tych nie mających dzieci. Są kraje, które stać na wspieranie i takie których nie stać a jednak wspierają. Kraj, który nazywa się Grecja wspiera ludzi wysyłajacych faksy, kierowców komunikacji miejskiej jeżdżących punktualnie itp, itd.

Gość jaga0007
zordonowka chcesz mieć głodową emeryturę chcesz mieć emeryturę 30% niższą od emerytury faceta?

Gość zawiedziona 60-ka
W niektórych zawodach, bardzo nielicznych, toleruje się 40+. W większości jednak zawodów to nadają się one jedynie do utylizacji.

Gość jaga0007
jest coś takiego jak telepraca, możesz robić wszystko we własnym domu, używając internetu nie róbcie z ludzi starszych niedołajdów a jak są chorzy to do lekarza, a nie tłumaczyć, że oni powinni żyć na koszt społeczeństwa

Gość niech se wsadza ta
przyszla moja emeryture w dupe i tak pewnie na oplacenie mieszkania nie starczy ;/ tyle zus mi kasy zabiera, a ja beda ja pobierala najpewniej kilka lat, po czym pojde do grobu. super biznes ;/

Gość jaga0007
macie mentalność niewolnic, więc wasze życie będzie żałosne ale wy tylko to potraficie dać się dy....ć całe życie - taki los araba i polaka...

Gość pofepfinfhi
ciezko nie miec takie mentalnosci przeciez naszym glownym polskim dobrem sa MATKI POLKI wiec jak sie uwolnoc od takiego brzemienia?