Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dingdongdang

30-latki, jakie uczucia wzbudza w was fakt pracy do 67l.?

Polecane posty

Gość dingdongdang
jaga nie bedzie usuwać, bo jako chłopiec nie może zajść w ciąże :)

Gość jaga0007
zdziwię was faceci lubią płytkie, egoistyczne kobiety, a nie służące i ofiary losu faceci lubią jak kobieta myśli o sobie, jest wszystko na odwrót niż myślicie...

Gość dingdongdang
Francja to komunistyczny kraj, żyją na kredyt i my, a jakże, bedziemy płacić, żeby nie runęli w przepaść. jak za Grecję, zapłacimy z ochotą.

Gość bezurazy
dingdongdang moja droga - to nie takie pewne ;) Nie oglądałaś wczoraj dokumentu "mój tata jest w ciąży " ?

Gość jaga0007
dingdongdang Francja to komunistyczny kraj, żyją na kredyt i my, a jakże, bedziemy płacić, żeby nie runęli w przepaść. co za pierdy na razie Niemcy i Francja płacą na nas i za nasze drogi i autostrady

Gość dingdongdang
jaga, szybko oceniasz ludzi i trafiasz kulą w płot. ja spełniam tylko swoje egoistyczne zachcianki, gdyby nie to, to z jakiej paki miałoby mi sie chcieć mieć dzieci? to nieopłacalna sprawa, ale spełniam moje macierzynskie potrzeby.

Gość dingdongdang
bezurazy, oglądałam :) jaga ma chyba odwrotny problem, urodziła sie chlopcem, nienawidzi kobiet ale chce uchodzić za wyzwoloną panienkę.

Gość jaga0007
dlaczego nienawidzę kobiet? jestem kobietą, chcę całe życie pracować, robić to co lubię nie lubię darmozjadów, takich jak kler i stare dupy wyjące na emeryturze do boga dzień w dzień, udające że sprzątanie domu jest takie męczące

Gość dingdongdang
jaga, nie śledzisz ratingów Francja jest druga czy trzecia w Europie, na liście do kolejnego bankructwa.

Gość jaga0007
a polska pójdzie na dno po fracji lubicie sobie ego połechtać, że polska będzie ratowała inne kraje zabawne

Gość dingdongdang
nienawidzisz, bo nie umiesz obojętnie przejść wobec dewotek i kleru, mi oni wiszą, nie mam do nich tak mocnych emocji jak ty. współczuję, nienawiść to męczące, niszczące uczucie.

Gość dingdongdang
ratować będzie, bo na do tego rząd zmusi, a czy uratuje to osobna sprawa.

Gość mireczkaa
ja mam ponad 30lat i jakoś mnie to nie przeraża :) Moja mama ma prawie 60lat i prowadzi własną firmę- pracuje od rana do nocy, więc nie przesadzajcie, ze 67lat to już staruszka. Ja akurat jestem inżynierem więc mam nadzieję, ze umysł będę miała sprawny do 67lat. A w mojej branży jest mnóstwo babek co to niby na emeryturze, ale za podpbicie papierka jako sprawdzajace chetnie kasę biorą :) Oczywiście kobiety powinny mieć wybór bo jest wiele zawodów w ktorych 67lat to za dużo i tyle. PSL chyba ma propozycję, ze po 60-tce babki mogą iśc na emeryturę, tylko będą miały niższą. I to by było ok.

Gość jaga0007
bo nie umiem przejść obojętnie wobec dewotek i kleru, bo im więcej głupoty w tym kraju, tym DLA MNIE gorzej głupota ludzi zagraża nam wszystkim nie potrafię powiedzieć - są głupoty, darmozjady i jest mi to obojętne

Gość jaga0007
kobiety zawsze mają niższą emeryturę, bo płacą 5 lat krócej, a żyją ponad 5 klat dłużej a wy jesteście tak tępe, że tego chcecie

Gość dingdongdang
mam koleżankę ,ktora kończy magisterskie studia na położną, nie ma pracy dla niej i jej koleżanek,bo w szpitalach jest minimum etatow, ktore okupuja panie 50+ w dodatku na głodowych pensjach, wiec dorabiają drugim i trzecim etatem- efekt? bedąc na porodówce i oddziałach położniczych jako rodzaca kobieta i nowoupieczona mama,spotykalam przemęczone, zgorzkniałe i wypalone w połozne w wieku takim, kiedy powinny oddać pole mlodym energicznym pełnym zapału dziewczynom, zamiast wściekać się że jakas pacjentka ośmiela się wołać je w nocy, zaniepokojona stanem swoim albo dziecka.

cale zycie pracując sa składki na emeryture, wiec tych pieniedzy nikt za darmo nie dostaje. wolałabym nie oddawac nic na emeryture ale sobie sama odkładać ta kase. nie wyobrazam sobie pracowac do 67 l :O czlowiek nie zyje tylko po to by byc wołem roboczym, a do tego to wszystko prowadzi. emerytury to raczej nikt nie pobierze sobie dlugo w takim układzie, a jak juz to po to by te lata na emeryturze leczyc się i wydawac forse na leki zamiast na wycieczki. zreszta... po 60tce zasilimy tych co biorą zasiłek przedemerytalny 700 zł 🖐️

no ale widze ze są tu ludzie dla kotórych praca to jedyny cel w zyciu.

Gość dingdongdang
nie wszystkie możemy pracować umyslow o bez kontaktu z ludźmi, bo potrzebne są społeczeństwu i kobiety pracujace w usługach, w obsłudze i w opiece nad ludźmi. a 60+ to czas menopauzy i wchodzenie w etap chorób starosci,tego żaden magik ekonom nie przeskoczy.

Gość dokładnie tak myślę
mydlą nam oczy a prawda jest tak że gdy spojrzy się w statyki teraz umierają głównie osoby młode 50-60 lat oraz staruszki z poprzednich epok które dożyły 80-90 lat gdy przyjdzie czas na nasze emerytury...okaże się że połowa z nas wyciągnie kopyta zanim jej doczeka ja jakoś w cuda nei wierzę bo nie ma tygodnia bym nie słyszała by umarł ktoś ze znajomych w wieku 50-60 lat, sama mam 38 lat i nie wierzę bym żyła do 70

Gość "!"
GOWNO PRAWDA, NASZE ROCZNIKI BĘDĄ ZDYCHAĆ POD MOSTAMI. NIKT NIE BĘDZIE TRZYMAŁ STARYCH DZIADÓW NA ETACIE. W POLSCE CZŁOWIEK PO 45 ROKU ŻYCIA JEST JUŻ BEZ SZANS NA RYNKU PRACY, A CO DOPIERO KTÓŚ PO 50-SIĄTCE!!!

Gość dokładnie tak myślę
sugerowanie że kobiety mają pracować prawie do 70roku życia brzmi jak brzydki żart, szczyt zachorowań na raka piersi, raka szyjki macicy, choroby serca zbiega się z menopauzą czyli wiek 45-50 lat o pardon, kiedyś kobiety zapadały na rte choroby w wieku 45-50, teraz chorują panie nawet 10 lat młodsze bo i szybciej u nich następuje menopauza

Gość jaga0007
umierają głównie osoby młode 50-60 lat tak, ale są to faceci znam wiele kobiet, które na emeryturze przeżyły jakieś 20 lat ludzie niestety żyją i będą żyli dłużej nie tłumaczcie sie ze swojego lenistwa

Gość jaga0007
dokładnie tak myślę ty nie będziesz musiała pracować, bo zachorujesz na raka wieku 45 lat a potem odejdziesz z tego świata, co cię uwolni od pracy, której tak się boisz

Gość dokładnie tak myślę
babki o których piszesz to roczniki przedwojenne mam babcię która dociąga 90tki, jej rówieśnicy też nadal żyją, mają się dobrze i prowadzą ożywione życie towarzystkie....a sama pochowała syna, który zmarł mając niespełna 50 lat

Gość dingdongdang
jaga, już nie mieszaj najmlodsi emeryci w Polsce to mężczyźni. prokurator wojskowy- jakże męcząca fizycznie i kontuzjogenna fucha- emerytura w wieku lat.. 28! :)

Gość dokładnie tak myślę
wielkie dzięki, dokładnie tak widzę swoją przyszłość, napawa mnei optymizmem

jaga gdzie ciebie tak wyprali ? chcesz robic, rób i do 80tki jesli dozyjesz, pomysl ze sa jeszcze normalni ludzie ktorzy poza robotą widzą coś jeszcze, np rodzina i odpoczynek. No i własne zdrowie.

Gość jaga0007
dokładnie tak myślę ludzie bezproduktywni umierają szybko, takie są prawa natury współczuję wam żałosnego życia, żałosnej pracy od której chcecie uciec uważam że w życiu trzema robić co się lubin i kochać swoją pracę

Gość dokładnie tak myślę
jaga pieprzysz jak potłuczona, przy najbliższej okazji przejrzyj jakąś gazetę z nekrologami sama się przekonasz że przeważnie w nekrologach są 90 letnie stare pierniki i młodzi ludzie ja jużdawno zaobserwowałam ten trend, to że w mediach mówi się że ludzie będą żyć dłuzej bo postęp medycyny...to mit, co z tego że medycyna zrobiła postępy skoro postępujący rozwój cywilizacji, zatrucie środowiska, żywnosć produkowana masowo sprawia że coraz częściej chorujemy na choroby które są nieuleczalne