Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dingdongdang

30-latki, jakie uczucia wzbudza w was fakt pracy do 67l.?

Polecane posty

tak jaga kochaj swoja prace, bo poza tą pracą nikogo nie masz :)

Gość jaga0007
dokładnie tak myślę brednie opowiadasz, rak był zawsze, zawsze ludzie młodo umierali (faceci), a opieka medyczna jest coraz lepsza, nie pie.. o starych rocznikach, bo ówczesne roczniki też będą długo żyły, ale to się dopiero okaże w przyszłości

Gość jaga0007
Yin kochaj swoją rodzinę, swoje dzieci na starość odwiedzą cię z łaską raz na tydzień, jak wybłagasz..

Gość dokładnie tak myślę
nie zastanawialiście się czemu w mediach jest tyle reklam leków ? np tych na stawy ? przejdźcie sie kiedyś do ortopedy a zobaczycie ile młodych ludzi cierpi na zmiany artretyczne kóre są typowe dla wieku starczego, z czego to wynika ? ze złej diety ? czy sądzicie że wasi dziadkowie, pradziadkowie mieli problemy ze stawami w wieku 30 lat ?

Gość ffdgfg
jaga to osoba chora, uposledzona umyslowo... moj tata ma 59 lat i juz ledwo ciagnie, wypalony pracą, a pracuje juz 40 lat... swiadomosc, ze mialby robic jeszcze i sie meczyc do 67 lat po prostu mnie przeraża...

Gość jaga0007
dokładnie tak myślę nie tłumacz babo swojego lenistwa po krajach rozwiniętych widać, że ludzie dłużej żyją bajki opowiadasz

Gość dokładnie tak myślę
jaga wypłacisz mi zadośuczynienie jeśli okaże się że umrę przed 60 rokiem życia ?

nie muszą mnie odwiedzać:O mam swoje zycie i zainsteresowania, do cholery i nie zyję tylko pracą zawodową

Gość dingdongdang
nie noooo, jaga sama z bachorami męczyć sie nie będzie, za to składki od naszych pracujacych dzieci na swoją emeryturę chętnie przyjmie, ;)

Gość dingdongdang
dla osób bezdzietnych emerytura powinna byc z tylo z II filaru, tegoco same odłożyly, ale jak to może by możliwe, skoro panstwo teraz kradnie nasze składki z II filaru?

Gość jaga0007
przecież każdy sobie sam odkłada, na 1, 2, filar lubicie srać gównem to srajcie, a jak nie to nie kazał wam ktoś?

Gość dingdongdang
a dlaczego Państwo kradnie? bo nie ma JUŻ z czego płacić obecnym emerytom. Dlatego MY,tzydziestolatkowie mamy harować do 67 lat, żeby odprowadza składki na rzesz emerytów, które nie miały odłożonych pieniązków, bo nie blo takiego systemu gdzie mogliby odkładać, ale MY tez nie bedziemy odkłada na swoje emerytury bo nasze składki są kradzione na emerytury obecnych emerytów. A z kolei, kiedy MY przejdziemy na emerytury, wielka wyżowa masa ludzi, to nie dadzą rady na nas zarobić, to niecałe jedno dziecko na osobe, które sie obecnie rodzi- konkluzja jak już tu słusznie padła: Trzydziestolatkowie, zapierdalajcie i płaćcie do starośc i a potem pod most!

Gość dingdongdang
jaga, żyjesz w iluzji, ze cokolwiek dostaniesz z tego co teraz odkładasz? to już dawno bedzie przeżarte jak dozyjesz 70-tki :)

Gość jaga0007
wiem że z tego nic nie zostanie nie pracuję na etat, nie opłacam filarów wiem, że to jest marnotrastwo, nie zamierzam liczyć na państwo

Gość jaga0007
polecam wam zostać rolniczkami rolnicy w polsce mają dobrze pod ty względem kupcie kawałek pola na wsi i będzie ok, ugory nie są takie drogie, można kupić za kilka tys.

Gość fdgfhgjkl
d cos tam nie masz racji... sama pomysl, czemu oni SOBIE PO PROSTU NIE OBNIZA PENSJI, TYLKO ZABIERAJA BIEDNYM LUDZIOM?

Gość dingdongdang
jaga, weź sie ogarnij fajnie jest nie płacić podatków, ale wtedy nie ma mowy aby korzystała ze szpitali, dróg, szkół, kanalizacji, pomocy policji, to sie nazywa anarchia i praktykowane w wiekszej ilości osób doprowadza do upadku państwa czyli do sytuacji totalnej samowolki, walki kto silniejszy i wyrwie żarcie dla siebie.

Gość dingdongdang
kto ma sobie obniżyć pensje? 500 osób ma załatać dziurę w ZUSie?

Gość jaga0007
dingdongdang wtedy przyjadą murzynki, chińczyki i araby, czekam na to od blond polskich pseudo-facecików żygać się chce

jaga wspołczuje ci ze nikt ciebie nie chce. tylko moze jakis ciabaty lub czarny :P

Gość jaga0007
dingdongdang co za bełkot, ja płacę podatki, ale żałuje póki co że dla tego kraju w przyszłości zamierzam płacić podatki dla innego kraju

Gość dingdongdang
jaga przyjadą, przyjadą ale doczekasz tego jako 70latek, raczej już na ciebie nie polecą ;)

Gość fdgfhgjkl
jakie 500 osob? podlicz sobie wszystkich politykow, poslow, sędziow, prezesow, dyrektorow na tych wszystkich wysokich urzedniczych stanowiskach ktorzy zarabiają kokosy, w sumie byloby ich z milion, wiec skad ci sie wzielo to 500?

Gość jaga0007
Yin na ciebie pewnie każda polska cipeczka leci

:O czytaj ze zrozumieniem.

Gość ja miałem kiedyś
niech w końcu opodatkują ten cały yebany kler, zlikwidują KRUS i inne przywileje branżowe a potem dopierrdalają wszystkim kolejne lata pracy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość dingdongdang
zależy, co formuujesz jako grupę "ONI" Ja określam tak parlament i rząd. Nie przeszkadza mi, że fachowiec: sędzia, dyrektor KGHM-u czy wójt i premier dużo zarabia, każdy w tym kraju może sie kształcić i aspirować do tych stanowisk.

Gość jaga0007
jeżeli na mnie kiedyś polska blond-cipeczka poleci, to tego nie przeżyje zostanie zjedzona lub zabita spojrzenie NIE polskim spadom, wysranym przez takie kobiety jak wy