Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhygfdscbgnhjm

Nie jem mięsa a w ciąży mam straszną ochotę na parówki co robić?

Polecane posty

Gość pospaceruj sobie
Od wodogłowia, słabego rozwoju intelektualnego i motorycznego, po anemię i kłopoty z widzeniem... no niemal ze wszystkim wow i to wszystko uleczyli dając dziecku mięso?:D wodogłowie????:D:D:D

Gość ona czyli ja 24
Bardzo ciekawy temat, też się tym trochę interesuję i moim zdaniem dziecko wege powinno być pod opieką lekarza/dietetyka, ktorzy mają w tym doswiadczenie, tak samo jak kobieta w ciązy

Gość gggggsgsgssg
co to za wegetarianka co ślini się na widok parówek? jak masz ochotę, to jedz. ale akurat parówki, to jest straszny syf. i sa jeszcze sojowe, które nie składają się z pomielonych odpadów i nie zawierają 80% tłuszczu,a smakuja podobnie

Człowiek nalezy do wszystkożernych ale podstawę żywieniową stanowi mięso! Człowiek do prawidłowego rozwoju potrzebuje witamin w tym takich które wystepuję wyłącznie w mięsie! Ale tłumaczcie sobie to jak chcecie. Co to sojowych produktów - nie polecam jesli nosisz chłopca:P Soja ma duzo fitohormonów o składzie podobnym do żeńskich hormonów:)Niewskazane dla chłopców:P

Podobno soja zawiera także same estrogeny!Także lepiej nie podawać osobnikom płci męskiej:P

natury sie nie oszuka jak wiadomo czlowiek od zawsze byl wszystkozerny a wy jak chcecie oszukujcie sie dalej ze wegetarianizm jest zdrowy o zgrozo veganizm ( to juz w ogole idiotyzm) mam znajomą tak samo nie jadla miesa kilka lat twierdzila ze nie lubi ztwardziala wegetarianka az ktoregos dnia pekla i nazarla sie miesa sama opowiadala ze nie mogla sie nim najesc przez dwa tygodnie non stop miesą jadla

Gość ale tak naprawdee
Jak to mięso stanowi podstawę żywienia ? Jesz mięso na każdy posiłek przez 7 dni w tygodniu ? Nawet dietetycy wypowiadają się by nie jeść mięsa często. Zawiera nasycone kwasy tłuszczowe które są bardzo niezdrowe, pomijając ilość sterydów, antybiotyków i hormonów które są wtłaczane w zwierzęta które potem idą do uboju.

Gość aqaqasswws
Wegetarianizm nie jest dobry, nawet małpy, które są roślinożerne jedzą robaczki, larwy. Wkładają taki patyk w mrowisko czy coś tam i wyżerają te larwy. moja ciotka po 20 latach wege dostała raka. Można jeść mało mięsa ale całkowita rezygnacja z niego to samobójstwo na raty. Mięso ma wszystkie białka w odpowiednich proporcjach soja ma 7 głównych białek i fasola też. Resztę musi sobie wytworzyć A głównych białek jest 8. Więc soji brakuje jednego. dodam jeszcze że żeby zaspokoić potrzeby białka to musiałabyś jeść 4 wielki talerze fasoli, więc po paru latach będziesz niedożywiona. To ze wegetarianie funkcjonują dobrze przez jakiś czas, przez lata, to znaczy że jadą na zapasach które ich organizm zgromadził jak jedli mięso. Ja dostałam anemii dopiero po 10 latach tak samo mój chłopak

Podstawę - czyli mięso musi być zawarte w diecie człowieka>a ile to już zalezy od osobnika.

Gość dontlieliar
weganie odrzucili mięso i normalnie funkcjonują zobacz sobie ile jest sportowców, nawet pakerów i np aktorów wegan... dobrze zbilansowana dieta wegańska jest odpowiednia na cały okres życia... to jest tylko kwestia wyboru czy chcesz albo nie i nikt nikogo nie zmusi ale nie wciskajcie że dieta bezmiesna jest szkodliwa!!! moze zaszkodzić jesli ktos wyrzuci z chleba szynke i zje sam chleb i odrzuci kotleta z talerza i zostana ziemniaki i surowka wtedy moze zaszkodzić od niedoboró...

Gość aqaqasswws
to są tymczasowi weganie

Gość aqaqasswws
poza tym widziałaś kiedyś obłożnie chorego jedzącego grochówkę, albo wygłodzonego po chemioterapii? To jest jedzenie dla bardzo zdrowych ludzi i nie w zimnym klimacie. W indiach mogą sobie być weganie ale oni piją mleko i jedzą kilogramy migdałów, z drzewa a nie konserwowanych

Gość ale tak naprawdee
Niektórym to się chyba wydaje, że kawałek mięsa załatwia wszystko i jest podstawą zdrowej diety i jak jemy sobie kotleta to dostarczamy organizmowi tego czego potrzebuje. A tak niestety nie jest.

dokladnie po zachowaniu roslinozernych malp widac ze dopuszczaja sie do jedzenia miesa bo poprostu organizm sie domaga ja ostatnio mialam zajawke na rybe dawno nie jadlam az normalnie zamarzyla mi sie heh i jak zaspokoilam potrzebe to odrazu przestalam o rybie myslec :)

ja jem duuuzo bardzo duzo warzy i owoców np wczoraj pomelo , grejprut dwa jabka , papryka pomidor cebula , truskawki , marchew no i kawalek miesa piers z kurczaka raz dziennie jem miesą albo rybe dzis tak samo tyle warzyw i owoców

Gość dontlieliar
aqaqasswws jak zobaczysz jak wygląda prawidłowa piramida wegańska do zobaczysz że można być i w polsce weganem i nie je sie drogocenncych egzotycznych produktów i wcale nie trzeba być głodnym!!!

Gość aqaqasswws
znam ludzi którzy mimo iż jedzą mięso to jedzą dużo ryb i warzyw, myślę że jest to lepsza dieta od soji codziennie, która nie ma wszystkich aminokwasów i nie wiadomo jak się wchłania

Gość dontlieliar
miszekkkk jesli ktoś chce wykluczyć pordukty zwierzęce z jadłospisu to patrz piramida wegańska wtedy oragniz niczego się nie musi domagać bo wszystko będzie miał zapewnione... a małpy nie jedza roslin strączkowych!!

Gość aqaqasswws
puszka fasoli zawiera 7 gram białka, jeżeli ważysz 50 kg to potrzebujesz 50 gram białka to jest 7 puszek fasoli a co dopiero wyczynowiec co waży 100 kg

Gość aqaqasswws
mięso ma 20 gram białka czyli wystarczy jak zjesz 100 gram mięsa i 100 gram sera

Gość dontlieliar
aqaqasswws to kwestia wyboru co che kto jeść nikt ci nie zabrania!!! jesli chodzi o białko to oprócz w soji jest cały wachlarz roślin strączkowych a kwestia aminokwaśów i to dla organizmu człowieka niejest problem ( nie znam dokąłdnie wytłumaczenia ale chyba chodziło że one się wytwarzane w organizmie ludzkim po wchłonienu bialaka roslinnego).

Gość aqaqasswws
no ale musiałabyś jeść z 5 puszek dziennie a poza tym fasola i soja mają po 7 aminokwasów, mięso ma chyba 20, nie wiadomo czy te pozostałe się wytwarzają ,może zabraknie jakiegoś mikroelementu i się nie wytworzą

Gość dontlieliar
zobacz sobie veganfitness :) ja nie jestem kulturystką wiec nie wiem jak oni to robią ale nie oszukują i sobie radzą... tak samo jest trochę sportowców i tez sobie radzą (mówię ja nie uprawiam sportów wyczynowo więc nie wiem jak wyglada jadłospis sportowaca weganina ale sa). oczywiscie to jest kwestia wyboru nikt nikogo nie zmusza ale jak ktoś che to będzie i sportowcem weganinem:)

Gość aqaqasswws
jedli mięso przez większość życia zapewne, stąd ta siła

Gość aqaqasswws
byłam wegetarianką 12 lat, pod koniec zaczęłam łysieć i nie goiły mi się rany w ogóle, rok mi sie goiła jedna, teraz jem mięso, bardzo niewiele ale jem, poza tym wolę ryby

Gość dontlieliar
aqaqasswws chciałabym coś doradzic ale nie uprawiam sportow wyczynowo czy nie jestem pakerką:) i rozumiem że dostarczenie róznych skladników mogło by być niewiadomą w tym przypadku, i piramida weganska pokazuje raczej zapotrzebiowanie niespsotowcow . Zerknij na veganfitness tam sa weganie kulturysci i sportowcy :)

Gość Pseudonim każdy zajety na kafe
Kup sobie parówki sojowe. Podgrzane są pyszne. Do tego keczup i mniam mniam..:) Polecam te pakowane w folię próżniową, bo te z puszki nie są takie dobre.