Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozcie doradzcie

czy każdy facet chce mieć dzieci?

Polecane posty

Gość pomozcie doradzcie

ja zdecydowalam,ze nie chce ich miec.nigdy. i ciezko mi zznalezc stałego,powaznego partnera,bo kazdy przyznaje,ze chce miec dzieci kiedys..co zrobic?przekonan nie zmienie! a juz jak jakis twierdzi,ze nie chce miec dzieci,to niedlugo wychodzi,ze szuka tak naprawde jedynie nic nie znaczacych relacji,bez zobowiazan i wzajemnej wiernosci..pfff

Gość pomozcie doradzcie
no wlasnie,byli mlodzi...

mlodzi, tzn po 20-stce. mozna tez znalezc facetow po 40-stce z przeszloscia, lub bez. nie rozumiem problemu. ja zawsze zaznaczam od razu ze nie chce i zabiegaja o mnie tylko tacy, co tez nie chca.

Gość pomozcie doradzcie
jak mozesz to w ogole zaznaczac?:) mowisz na wejscie"hej,jestem Ola,nie chce miec dzieci"?

to zalezy. jak bylam na portalu randkowym, to mialam w opisie napisane ze nie chce dzieciakow. jesli facet jest z grona znajomych moich, to na pewno wie bo wszyscy znajomi wiedza. a jak poznaje przypadkowo to np na drugiej, trzeciej rozmowie pytam o dzieciaki. jak slysze ze chce trojke to juz mnie wiecej facet nie zobaczy.

osobiscie uwazam że ludize którzy kategorycznie stwierdzaja ze NIGDY nie będą chcieli mieć dziecka są w pewien sposób upośledzeni emocjonalnie, ubodzy emocjonalnie, ale są tacy ludzie, znajdziesz takeigo faceta, ale moim zdaniem człowiek nei zdolny do miłości do poświęceń do troski o dziecko, nei ejst człowiekiem z którym chciałbym sie związać, ja w pewien sposób płytki, neizdolny do głębszych uczuć

Gość gfhgjh
od keidy to posiadanie dzieci swiadczy o dojrzalosci? ilu niedojrzalych rodzicow, dziwek i ruchaczy co mnożą się jak kroliki?

Gość pomozcie doradzcie
pieprzysz fiku mikuu nie chce dzieci bo mam problemy zdrowotne,ciaza by je poglebila.poza tym moje problemy zdrowotne sprawiaja ze nie czuje sie pewnie jesli chodzi i przyszle finanse(choroba moze sie poglebic,bede niezdolna do pracy).i kto wtedy zadba o moje dzieci razem ze mna jeszcze?

uwzam zupelnie inaczej. moj eks nie znosil dzieci, a mnie kochal nad zycie. cale dnie razem, nasz ,maly swiat. jak o tym rozmawialismy, to powiedzial, ze nie umialby dzielic milosci, ze chce tylko mnie. ze nigdy nie skazalby mnie ta taki bol i poswiecenie dla dzieciaka. inni mezowie nie mysla w ten sposob, baba ma im urodzic chocby zechla i koniec. to jest ta glebia? haha...

nie piozę o dojrzałości, ale stwierdzeni nie chcę mieć nigdy dizeci świdczy o egoiźmie i strachu przed pełnym zaangażowaniem, prawdziwą miłością

prawdziwa milosc dotyczy dwojka osob przede wszystkim. nie kazdy musi chciec swoja wielka milosc rozdrabniac.

Shizuka Hiou twoj eks traktował cie jak maskotke? super miłosć, juz wiadomo czemu jest eks

Gość jak to zrobić z osobą z reala
fiku miku, chyba czegoś nei czaisz, to że ktoś nie chce mieć dzieci nie oznacza że jest egoistą lub niezdolnym do głębszych uczuć.... gdyby ten ktoś był niezdolny do głębszych uczuć, nie szukałby partera na stałe, zadowalałby się niezobowiązującymi układami i seksem to zę ktoś nie chce mieć dzieci może wynikać z tego że np sam jest zwichrowany przez rodzinę w której się wychował i boi się że wychowując własne dzieci przeniósłby na nie własne kompleksy i lęki.... rozumiem że ty nie pochodzisz z takiej rodziny więc nie jesteś świadoma że ktoś może mieć takie przemyślenia zazwyczaj matki martwią się o geny i o to czy dziecko urodzi się "zdrowe" niektóre dodatkowo martwią się czy będą w stanie w zdrowy sposób ukształtować swoje dziecko....kapujesz ? nie ma to nic wspólnego z brakiem głębszych uczuć czy egoizmem, raczej wiąże się z większą samoświadomością

Gość nnnnnnnnaaaaaaaaaa
Mój nie chce, ma 31 lat. Ja kiedyś mówiłam, że nie chcę dzieci a teraz bardo bym chciała :(

"to zę ktoś nie chce mieć dzieci może wynikać z tego że np sam jest zwichrowany przez rodzinę w której się wychował i boi się że wychowując własne dzieci przeniósłby na nie własne kompleksy i lęki...." no właśnie o to mi chodzi, taka oosba boi sie kochac noi sie zaangażować, nei mogłabym być z osobą któa boi sie kochać

jest eks, bo zmarl wiec daruj sobie ocenianie. moja babcia miala taka znajoma, ktora miala niby kochajacego meza. jedno dziecko, po porodzie cos sie jej stalo z miednica i kulala nie wiem dokladnie. a ten ja drugi raz zaplodnil, po drugim porodzie jej rente dali bo poglebila sie ta ujma, czy choroba. a ten znow ja zaplodnil i przy trzecim porodzie zmarla. i teraz dzieciaki matki nie maja. i ten maz ja niby kochal? oboje przez glupote skazali ja na smierc.

;-) a czy konformizmem nie jest posiadanie dzieci bo inni mają i tak wypada ? albo chęć posiadania dzieci bo co o mnie powiedzą sąsiedzi i rodzina jeśli przyznam że nie chcę mieć dzieci ? hmmm uznają mnie za egoistyczną i niedojrzałą

wyniesienei z domu strachu przed zaangażowniem, miłością, posiadaneim dziecka to upośledzenei emocjonalne

fiku miku, masz problemy ze zrozumieniem tekstu ? napisałam że nie boję się kochać, ale boję się mieć dziecko i je wpoić mu własny zwichrowany odbór świata czytałaś kiedyś o DDA, nerwicy, depresji ? myślisz że taka osoba, zwłaszcza matka nie wywiera wpływu swoją postawą na dziecko ?

fiku miku, masz problemy ze zrozumieniem tekstu ? napisałam że nie boję się kochać, ale boję się mieć dziecko i je wpoić mu własny zwichrowany odbór świata czytałaś kiedyś o DDA, nerwicy, depresji ? myślisz że taka osoba, zwłaszcza matka nie wywiera wpływu swoją postawą na dziecko ?

Gość pomozcie doradzcie
Shizuka Hiou co Ty masz w w stopce czy jak to sie nazywa?to jakis zart czy faktycznie cierpisz na jakas anoreksje?

a dla mnie uposledzona jest milosc faceta, ktory skazuje kobiete na taki bol. a wiekszosc jeszcze pozniej zdradza. fiku miku pierdolisz totalnie bez sensu. mozna kochac partnera do bolu, trwac przy nim do smierci nawet bez dzieci. a mozna miec dzieci i zdradzac, oszukiwac ranic. tepa suka...

Shizuka Hiou - podajesz skrajny przypadek, wręcz rażący :O ja nie ejstem zwolennikiem reprodukcji :D na pewno nei za cenę zdrowia kobiety, ale bariery psychiczne (nie zdrowotne) czynią człowieka emocjonalnie ubogim

opieka nad dzieckiem to nei tylko troska o to by zdrowo je odżywiać myślę że niektóre matki tak się zatracają w tych uperelach że nei widzą np tego jakie inne aspekty wychowywania zaniedbują lub jakie poważne błędy popełniają

Gość pomozcie doradzcie
fiku miku -stwierdzilismy ze jestes pryncypialna i glupia bo widzisz tylko swoj czarno-bialy swiat ..nie chce mi sie nawet komentowac juz.

Gość pomozcie doradzcie
jak sie odchudzasz/! pragniesz wazyc 36 kg a jestes 2 cm wyzsza ode mnie.ja mam 60 i wciaz jestem szczupla!

Gość jam oto tu
mój bardzo chce i ja też ... :) czekamy tylko do slubu... :)