Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie rowumiem pewnych spraw

do wszystkich które poddały sie aborcji albo zwolenniczek

Polecane posty

Prosze wytłumaczcie mi dlaczego to nie jest morderstwo ?

Gość bo zamordowac mozna
człowieka.

dlaczego dziecko w łonie matki nie jest człowiekiem ???

Gość następna pieniaczka
WYPIERDALLAAJ DO KOŚCIOŁA MOHER!

Gość bo zamordowac mozna
człowiekiem nie jest coś co nie może samo żyć, nie ma świadomości istnienia i ma 3 miesiące.

Gość zwolenniczka aborcjiii
nie rowumiem pewnych spraw A Ty wytłumacz,dlaczego osoby,które w ogóle nie są związane z kobietą,która poddaje się aborcji tak to przeżywają? Dlaczego nie adoptuja niechciane dzeci ,będące w domach dziecka?Dlaczego nie wydają masę pieniędzy przez całe życie na dożywianie głodujących dzieci w Afryce?

Gość następna pieniaczka
A CZY Z CZCIĄ CHOWASZ W TRUMIENCE SWOJE PODPASKI CO MIESIĄC???? 30 % KOBIET PRZECHODZI CO NAJMNIEJ KILKA RAZY W ŻYCIU PORONIENIE BARDZO WCZESNEJ CIĄŻY I NAWET O TYM NIE WIEDZĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nie jestem moherem , jestem młoda kobieta , mam 27 lat , i chce poznac opinie zagorzałych zwoleników aborcji

bo prawo np. słowacji tego nie zabrania albo w inncyh krajach to nie jest mordestwo u nas tak, ale jak gdzieś pojedziesz to nie!!!

Gość następna pieniaczka
SKRAJNE PIENIACTWO!!! TEMAT PORUSZANY PO RAZ MILIONOWY. MÓWIE CI IDŹ ZMÓWIĆ RÓŻANIEC PO CO SIEJESZ ZAMĘT I TAK NIKOGO NIE PRZEKONASZ

Gość bo zamordowac mozna
nie jestem zagorzałym zwolennikiem aborcji. jestem za wolnoścxia wyborów dorosłego człowieka.

nie rowumiem pewnych spraw A ja mam 46 lat.NIe usuwałam ,ale usunęłabym,gdybym pomimo rygorystycznej antykoncepcji zaszła w ciążę.

Gość pospaceruj sobie
płód we wczesnym okresie to tylko kilka komórek:) czy uważasz że zalężone jajko jest już kurczakiem? nie, z jajka może się rozwinąć kurczak:)

nie rowumiem pewnych spraw przeciwnicy aborcji powinni dostac NAKAZ adopcji dzecka niechcianego,lub NAKAZ utrzymywania takeigo dzecka przez co najmniej 20 lat. MOgę się założyć,że na 100 przeciwników aborcji tylko 2 osoby podjęły by się tego.

Gość następna pieniaczka
ZAGORZAŁA PRZECIWNICZKO LEPIEJ ZRÓB COŚ KONSTRUKTYWNEGO. POCHWAL SIĘ ILU MATKOM W TRUDNEJ SYTUACJI DZIŚ POMOGŁAŚ, ILE PREZENTÓW NA TEGOROCZNĄ GWIAZDKĘ ZROBIŁAŚ DZIECIOM W DOMACH DZIECKA, NO I ILE Z NICH JUŻ ZAADOPTOWAŁAŚ??????

Gość twoja mmmm
uważam że zarodek to już człowiek- jeśli dokonuje się skrobanki to jest to samo co zabicie dziecka nożem- czyli zabójstwo! Uważam że każdy płód ma prawo do życia Bóg przed tysiącami latwyrył na kamiennych tablicach X przykazań . Jedno z nich mówi nie zabijaj! jestem przeciwniczką zabijania ludzi. Bez względu na otoczenie w jakim przebywają ( czy w łonie matki czy poza nim)

i te historie o tych wszystkich kobietach załamały się po aborcji pewnie jak się ma taką wrazliwość że sie popada w depresje po śmierci chomiczka to po aborcji się taka baba kompletnie rozsypie

Gość no i dobrze. uważaj
co chcesz ale nie wtrącaj się w życie i decyzje innych.

Powiem inaczej , jestem pracownica domu dziecka i najwiekszy problem tkwi w rodzxicach którzy nie zrzekaja sie praw do dziecka , dzieci które zostaja pozostawione w szpitalu po zrzeknieciu sie praw badz w oknach zycia praktycznie natychmiast dostaja rodzine i szanse na normalne zycie .

Gość następna pieniaczka
W BIBLII KAŻDY Z PRZENAJŚWIĘTSZYCH BOŻYCH PROROKÓW MIAŁ PO KILKA ŻON. POZWOLICIE MĘŻOWI COŚ NOWEGO DO DOMU PRZYPROWADZIĆ?

Gość pospaceruj sobie
[zgłoś do usunięcia] twoja mmmm uważam że zarodek to już człowiek czy uważasz że jajko to już kurczak?:)

twoja mmmm no to zajmij sie dzecmi żywymi. Zacznij pracowac na dzeci głoduijące. A najlepiej adoptuj dzecko,do tego jeszcze np.kalekie,chore na nieuleczalną chorobę.

Gość następna pieniaczka
ALE TO JUŻ JEST WADA TEGO POOOPIERDOLONEGO SYSTEMU ŻE PRAWA NIE SĄ TAKIM GNOJOM ODBIERANE

nie wtracam sie w decyzje innych ani zycie ale jesli ktos sie za przeproszeniem pieprzy bez zabezpieczenia ( jak wiekszosc ) pod wplywem alkoholu / narkotyków a pozniej bo im wygodnie usuwa ciaze to mnie szlak trafia takich wygodnickich . Poczytajcie literature naukowa !!! Że dziecko czuje od : 6-10 tydzień od poczęcia W tym czasie płód zaczyna się poruszać i staje się wrażliwy na dotyk. Złącza nerwowe w obrębie rdzenia kręgowego pozwalają na reakcje odruchowe na bodźce dotykowe i inne bodźce szkodliwe. Dotyk dłoniowej powierzchni ręki powoduje częściowe zaciśnięcie paluszków. Rozwój fizyczny wzgórza i kory mózgowej już się rozpoczął, nie ma jednak połączeń nerwowych pomiędzy korą a niższymi strukturami. Zaobserwowano aktywność elektryczną w moście (niższa część pnia mózgu), co wskazuje, że staje się on aktywny. reszta pod linkiem : http://adonai.pl/life/?id=7

nie rowumiem pewnych spraw ale co ma wspolnego zrzekanie sie praw rodzicelskich z aborcją?

osoby poddające się aborcji to po prostu tchórze... jak to inaczej nazwać? do łóżka pójść to chętnie, ale ponieść konsekwencje już nie... prawda jest taka, że idąc z kimś do łóżka należałoby się liczyć z tym, że można zajść w ciążę. a już skrajną głupotą jest nie stosowanie antykoncepcji a później lament, że ciąża... w ogóle "zwolenniczki" popatrzcie na siebie tu na forum - wulgarne gówniary, tylko wyzywające, że jak ktoś jest przeciwny to zaraz moher, a te wymysły o adoptowaniu dzieci to już na miarę kogoś z problemami umysłowymi... oczywiście są skrajne przypadki, w których aborcja jest wskazana lub usprawiedliwiana, ale jest ich niewiele... ja bym się aborcji w życiu nie poddała, nie potępiam kobiet które się poddają, ale im współczuję i żal mi ich...

nawet wam sie w głowach nie miesci ile kobiet robi zabiegi ale lepiej udawać że nie bo tego zakazuje biblia