Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AntyFajka

MAM NADZIEJĘ ŻE PAPIEROSY BĘDĄ PO 50ZŁ/PACZKA

Polecane posty

Gość AntyFajka

Wreszcie zostaniecie zmuszeni do rzucenia palenia. Nikt nie będzie płacił za wasze nowotwory na zamówienie!!! Dziwnym trafem całą polską biedotę stać na fajki, czyli są za tanie. Wrzeszczą pomioty, że drogo, że nie stać na życie, "panie Tusk jak żyć" ale jakoś na papierochy to zawsze starczy!

Gość Jadwiga OOOO
my sobie płacimy zus i składki zdrowotne więc opłacam sobie ewentualne leczenie :) a ceną nie martw się. Palą i tak ludzie zamożni raczej więc i 50zł zapłacą :)

Gość kiollppppp789
też mam nadzieję

Gość mjiojoi
Palą i tak ludzie zamożni Nieprawda, jest wlasnie odwrotnie. Najwiecej papierosow kupuja ludzie, ktorych teoretycznie na to nie stac.

Gość AntyFajka
za ten zus co wy płacicie to nawet tygodnia leczenia sobie nie zapłacicie

Gość chichot_losu
mam nadzieje, że umrzesz na raka płuc :classic_cool:

Gość yoooooooooooo
Spoko, spoko jak wszyscy rzuca palenie to dopiero wam sie lepiej bedzie zylo. Zwlaszcza ze 40 proc. Ceny paczki to akcyza czyli podatek. Jezeli zmaleja wplywy z tego, to wam doyebie ktos w postaci innego podatku a to juz dotknie waszystkich i palaczy i nie palacych. He he.

Gość ..Ormianka..
Skoro nie palicie to co was to interesuje ? Dlaczego komuś tak życzycie ? Przecież dla was i tak więcej nie będzie z tego. Rząd zarobi, będzie więcej dla Tuska na przeloty do domu. Nie dla was. Podwyżka rozwinie szarą strefą tylko i wyłącznie. Kilka dni temu już złapali pierwszych. Co powiecie w takim razie na nowy pomysł rządu z alkoholem ? Mają być sklepy TYLKO państwowe pod miastem otwarte 8 godz. Na pewno też się cieszycie, ale efekt będzie odwrotny wierzcie mi. Przeżyłam lata 80 te i wiem jak to będzie wyglądało

Gość AntyFajka
Interesuje mnie to bo JA jako podatknik płacę potem za leczenie takiej biedoty, której nie stać na chleb, ale na fajki jak najbardziej

Gość ..Ormianka..
Ja jako palacz płacę też za operację np raka jelita grubego nowoczesnych bizneswomen które odżywiają się byle czym i co mam zrobić ?

antyfajka- a ty sporo zarabiasz? Bo a twoim intelektem to chyba wątpię... :p CEna jednej paczki papierosów to w 3/4 akcyza. Wiesz co to? Podatek idący do skarbu państwa. Jak palacy od jednej paczki płaci z 8 zł podatku, to chyba zanim nabedzie tego raka, jesli w ogóle, spokojnie to co wydał wystarczy na opłaceni e leczenia...

Gość yoooooooooooo
Ha ha ha. Antyfajka co ty myslisz ze te 900 pln zusu ktore placisz na spolke z pracodawca to majatek i z tego ktos komus raka leczy. Wez mnie dziewczynko nie rozsmieszaj.

Gość AntyFajka
tak, zarabiam dużo Znasz koszt leczenia onkologicznego? 30tys tygodniowo przez średnio 8 miesiecy. Aż tyle płacicie zusu i akcyzy?>

Gość anty peowiec
żal mi tych ludzi, wmówią im coś a oni tak powtarzają w koło ale skąd tyle nienawiści ? kolejna sprawka PO już nie wiedzą jak ludzi nastawiać przeciw sobie

A, jak Ty AntyFajko zachorujesz na raka, to też ludzie mają się wypiąć, bo z ich pieniędzy Twoje leczenie jest finansowane? Ogarnij się dziewczyno.

Gość yoooooooooooo
Przez 10 lat palenia zaplacilam to w postaci podatku. A myslisz ze raka to sie dostaje tylko od fajek????

Gość SZMARAGDOWA LALA
a ja mam nadzieje ze alkohol podrozeje albo wprowadza prohibicje,,,,bo alkohol to dopiero zlo i degrengolada! fajki to nie prolem, bo trujesz tylko siebie i nikomu nie rozbijasz rodziny, nie bijesz po pijaku, nie robisz wypadkow...ale wszyscy atakuja palaczy zamiast alkoholikow! chore!!!precz z wodka, fajki gora!

Ja place za swoje leczenie kupujac fajki, odprowadzajac skladki. Ty pewnie tylko odprowadzasz skladki wiec wniosek z tego taki, ze ja zaplace wiecej za twojego raka niz ty za mojego:O Nie wiem skad u ciebie tak glupie wnioski.

Gość anty peowiec
pale 20 lat i odpukac jestem zdrowy ale pochowalem juz 4 znajomych o dziwo nie palących, leczyli sie dlugo chemia szpital i kto za to płacil ? gdybym byl podly zyczylbym ci choroby wtedy te madrosci moze by ci sie z glowy wybily

Gość ale jestescie idiotami
palą i zamożni i biedni, to zależy kto jakie fajki pali :classic_cool: ja od zawsze i na zawsze marlboro :classic_cool: i nie smierdze tanim tytoniem

Gość Meandynka
ja palę vogue :) 12,80 paczka

Gość ale jestescie idiotami
marlboro po 12,60, kupie jak będą nawet po 50, rzadziej, ale jakosc to jakosc

Gość AntyFajka
dotychczas codziennie jadlam łososia wędzonego, teraz tak zdrożał, że co najwyżej klika razy w tygodniu To samo z paleniem jak ludzi nie będzie na niego stać, przestaną palić. I ile zdrowia więcej?

Znasz koszt leczenia onkologicznego? 30tys tygodniowo przez średnio 8 miesiecy. Aż tyle płacicie zusu i akcyzy?> No to jest kropla w morzu podejrzewam w stosunku do tego, ile wydaja ludzie na fajki. Przeciez kazdy nie zachoruje w końcu na raka? srednio palacz wydaje obecnie na fajki ok. 300 zł na mc.Policz to sobie np. razy 30-40 lat, masz dopiero dochody jednej osoby...

Z tym zdrowiem więcej to bzdury, bo np. moja mtaka, mając 900 zl emerytury ma nałóg i i tak wydaje te 10 zł dziennie na papierosy. Je sam chleb z zółtym serem od dawna , i nic poza tym, bo wszystko wydaje na papierosy. Oprócz raka, grozi jej przez to odzywianie ze sto innych chorób. Ilu ludzi ma nałogi, i kosztem tego cierpia np. małoletnie dzieci, nie jedza obiadu, nie dostają ksiażek bo papierosy coraz drozsze

Gość ValonaBekam
AntyFajka marzę, żeby dorwać się w ciemnej ulicy, zamknąć w przydomowej piwnicy, sprosić 20 kumpli i całą noc palić jednego za drugim wydmuchując ci dym w nos :) rano wyjdziesz padnięta i uwędzona wtedy sobie popamiętasz życzę ci żeby twój mąż odszedł do palaczki żeby twoje dzieci jarały nałogowo żebyś stała na przystankach obok palaczy żebyś odmawiała sobie łososia kiedy bogaty palacz kupi obok ciebie karton marlboro czerwonych

Gość yooooooooooooooo
Odprowadzajac składki płacę za: -Bezpłatne szczepinia dla dzieci, -cesarki dla ciężarnych, które wskazań nie mają, a dają kopertę pod stołem, -leczenie stomatologiczne ludzi którzy o higienę jamy ustnej nie dbają, -refundaję viagry, i inne bzdetne usługi. Dodam tylko, że od 12 lat odwiedzam tylko prywatne placówki, więc nie mów mi proszę, że zapłacisz za leczenie mojego potencjalnego raka. Inną kwestią jest kultura palenia, o którą wszyscy powinniśmy walczyć. Czyli palmy tak, żeby nikomu to nie przeszkadzało.