Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie żoneczka

co w prezencie ślubnym (cywil) ? dla małżeństwa ze stażem lat ?

Polecane posty

Gość taka sobie żoneczka

otóż za tydzień jestem świadkiem z mężem na ślubie cywilnym jego kuzyna. 6 lat temu bawiliśmy się na weselu ( ślub kościelny) teraz po tylu zdecydowali się na cywil w sumie impreza w domu...dla najbliżej rodziny... i chyba wypadałby by coś wręczyć..chociaż z drugiej strony był ślub było wesele były prezenty...i jestem w rozterce...ogólnie wszystko mają i na wszystko mogą sobie pozwolić..macie jakieś pomysły..

Gość odlacz internet
moze karnet do spa, na wspolna kolacje itd

Gość odlacz internet
aha zapomnialam zapytac o budżet :P

Gość taka sobie żoneczka
sama nie wiem jak z budżetem bo nie chcemy za bardzo szaleć... impreza to tylko formalność... bo wszystko już było..w sumie było jakiś cichy tekst że niby bez prezentów...ale chyba głupio

Może zafunduj coś weselnego jak wszystko mają i nic im nie trzeba. Np u mnie w urzędzie jest babka co gra na... na czymś tam nawet nie pamiętam czy na skrzypcach czy czymś tego typu i przed ślubem podchodzi i pyta czy grać w trakcie. Może taką otoczkę do ślubu im opłać jako prezent. Możesz poszukać w necie jakiś tanich muzyków co zechcą zagrać, za godzinę takiego prezentu dużo nie zapłacisz, ale lepsze to chyba niż kupić byle co. Albo fotografa wynajmij ( to nie wesele więc nie będzie drogie bo na krótko taki fotograf by był) , lub opłać sesje jakąś szaloną po ślubie ( takie coś ja bym chciała :P )

Gość taka sobie żoneczka
muzyka mają w najbliżej rodzinie...więc będzie harmoszka.. jeśli chodzi o foto to mój mąż ma profesjonalny sprzęt więc wszystko zostaje w rodzinie..

Gość taka sobie żoneczka
z resztą młoda jest taka, że niby nic nie oczekuje.. a jednak dlatego mam dylemat

No więc właśnie, skoro mąż ma sprzęt to tym bardziej super. Prezent będzie własnoręczny :) Kup ładny album, niech mąż zaprosi ich na kilka dni przed ślubem na sesje zakochanych, a w dniu ślubu wręczycie im piękny album ze zdjęciami. Pamiątka na całe życie

LittleMee Kwiaty wystarczą Już od dłuższego czasu spotykam się z tym, że młode pary przed ślubem proszą o NIE PRZYNOSZENIE kwiatów. Albo kup im w prezencie ileś tam kuponów na chybił trafił w lotka :P Mój kuzyn zajmuje się organizacją wesel i właśnie opowiadał, że jedna para kiedyś dostała od prawie każdego gościa kupon lotka na nową drogę życia ;)

Gość taka sobie żoneczka
no nie wiem.. może to i dobry pomysł z tym albumem ale jakoś nie jestem przekonana... tak najpierw był kościelny 6 lat temu ( chodziło o zaciążenie na kase zdaniem jej teściowej dlatego wyraziła zgodę tylko na kościelny) teraz cywil bo 6 latach dobrego małżeństwa

ale po co teraz cywilny? Przeciez po koscielnym automatycznie prawnie jest uznane małżenstwo także cywilnie.

moze jakies ładne dwie filizanki? album to tez dobry pomysł. Kieliszki, grawerowane reczniki? - sa takie na alegro.

Gość taka sobie żoneczka
oni nie mieli automatycznie:) są wyjątki i tyle