Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwia676423344

Czy ja naprawdę mam duże wymagania wobec Niani dla syna

Polecane posty

Nie przesadzam :) to są dobre umowy jeśli np w lutym mam egzaminy i zatrudniam nianię na ten jeden miesiąc, ale nie na dłużej, wtedy to jest wykorzystywanie człowieka bo na pewno sama nie chciałabyś pracować na takiej umowie.

Gość sylwia868766r443
Lisabet S. 15 zł po opłaceniu składek ile wychodzi na czysto??Jesteś cwaniarą i tyle

Dialog z nianią mojej siostrzenicy: "Jaka forma umowy byłaby satysfakcjonująca?" Odp." Eeee, ja to mam emeryturę, nie potrzebne mi- dogadamy się."

Nie jestem bo te 15 zł to jest to ile niania dostanie na rękę, opłat nie wliczam.

Gość sylwia868766r443
Lisabet S. skoro taka bogata jesteś to co tak mało płacisz niania zatrudnij kogoś wykwalifikowanego za 30 zł /h

Gość sylwia868766r443
oj ale bajki odpowiadasz poczekaj aż wróci mój syn to mu poczytam na dobranoc.Jeśli zapytam kogoś jaką chce umowe to podejrzewam ,że wybierze na CZarno bo będzie chciała więcej zarobic

Gość mireczkaa
bez loginu teraz- to może napisz wprost, ze masz traume z dziecinstwa i nie jesteś w stanie emocjonalnie odróżić przemocy i okrucieństwa w rodzinie od klapsa. Do tego doszły opowieści męża i sama się nakręcasz. Ale naprawdę nie wrzucaj wszystkich do jednego wora. Lisabet S.- daruj sobie, zaraz pewnie wyskoczysz, że to umowy śmieciowe. Moja niania ma umowę zlecenie. Urlop bierze kiedy potrzebuje, zawsze się jakoś dogadamy. Naprawdę nadgorliwość jest czasem gorsza niż faszyzm- nie uszczęśliwiaj ludzi na siłe:) Od razu dajmy wszystkim na czas nieokreślony, a potem udowadniajmy w sądzie pracy, ze mieliśmy prawo zwolnić pracownika! Idźże Ty mi!

Uważam że 15 zł wystarczy, a niania ma być fajna i sympatyczna, nie musi mieć wykształcenia pedagogicznego :)

Gość yhhyuyui
oj elisabet czytam waszą wymiane zdań i aż brzuch mnie boli ,że śmiechu."Kochana MOPS to ja mogę sobie cały kupić jak zechcę albo Twoje miejsce pracy z Tobą w środku " znam wielu takich jak ty co próbują sie dowartościować udając bogatych a tak na prawdę klepią biedę jak mało kto.Bronisz tak zaciekle opiekunkę bo sama tak pracujesz albo pracowałaś mówisz ,że będziesz płacić 15 zł na ręke + składki skoro taka wiarygodna próbujesz być to wymień mi koszty jakie będziesz musiała ponieść co do złotówki i td.

Po co miałabym cokolwiek wymieniać? Nie obchodzi mnie czy Tobie sie podoba to co mówię czy nie :p

A dowartościować to sie próbuje autorka wmawiając ludziom że 12 zł i umowa zlecenie to marzenie pracownika :D

Gość mireczkaa
To są normalne umowy, zgodne z Kodeksem Pracy! Przestań gadać o umowach śmieciowych bo obrażasz ludzi!

Uszczęśliwianie na siłę: jeśli ktoś w ogóle nie chce umowy, bo akurat dorabia sobie do emerytury i chce kaskę na rękę to co mam zrobić? Czuć się nagannie?

To jest co innego. Tu jest mowa o zatrudnianiu osoby na umowę zlecenie a nei ugadywanie babci sąsiadki do pomocy przy dziecku.

Gość sylwia868766r443
Lisabet S.z mężem spędzamy całe wakację razem i opiekunka będzie miec 2 miesiące wolnego .jeśli będzie chciała wolne to nie ma problemu musi mi dać dzień wcześniej znać na razie synem zajmuje się moja mama ale przez to muszę wyjeżdzać do pracy 2 h wcześniej bo mam dosyć daleko do mamy ale jak opiekunka mi da dzień wcześniej znać to nie ma problemu zawioze do mamy.Ja wymagam jakieś doświdczenie od opiekunki i zaangażowania w opiekę nad synem ja w pracy chce być spokojna ,że syn ma opiekę i nic mu się nie stanie bo opiekunka będzie patrzała na tv a syn w tym czasie spadnie ze schodów czy wyjdzie sobie z domu

Śmieszni jesteście w większości :D a juz wsze pojęcie o uczciwości szczególnie

Gość bez loginu teraz,,,
Mirka czy mam traume czy nie to juz nie warto o tym pisac poniewaz jestes wyznawcą takiej teori ze "po tym" traumy nie mozna miec, i wszyscy bedą zyc dlugo i szcesliwie,wiec nie warto mi ciebie przekonywac ze nie jest tak super u kazdego jak myslisz,kazdy ma inną konstrukcje psychiczną i nie generalizuj. Nie wazne,w glownej mierze moj poprzedni wpis byl odpowiedzią do yyyy i przytoczeniem zachowan z tamtego "iidealnego pokolenia ,napisalam ze moze dla was bylo "idealne" to nie wszyscy ludzie są porządnymi ludzmi co dorastali w tamtych czasach,gdzie bylo pozowlenie na bicie w roznym stopniu nasilenia, brutalnosc, pedofilie,kaziroctwo, jak je idealizujecie..Nie kazdy czlowiek z tamtych czasow jest dzisiaj porządnym czlowiekie,taka prawda,nie am co ie oszukiwac.Agresja powoduje agresje, i mamy skutki,gdyby tak nie byo to moj mąż od 22 lat by byl bezrobotny, a pracy ma fuul z takimi ludzmi.Przejdzcie sie po karcerach wieziennych lub poprawczakac i pogadajcie z tymi ludzmi jakimi metodami byli wychowywani.Koncze temat,nie zamierzam do niego wracac,bo brak ludziom empati i wrazliwosci na krzywdy innych osob.AVE Mam nadzieje ze autorka moje tamte wpisy do niej przemysli, i zastanowi sie jak zepsuje wlasne dziecko robiąc z niego egoistycznego malego tyrana

Lisabet: Mylisz dwie rzeczy: 12 zł i umowa zlecenie to nie jest marzenie każdego, ale rozsądne wynagrodzenie za 6 h pracy, która powiedzmy sobie jasno, nie powoduje, że człowiek, który lubi dzieci się nadmiernie przemęcza. Zresztą często wymaganiem jest jedynie dobre podejście do dzieci, nie wymaga to 5 lat studiów na Oxfordzie.

Gość yhhyuyui
hehe lisabet żal mi cię pracujesz pod taką śmieciową umową ?? Badzmy szczerzy zazdrościsz autorce i tyle .

Widzę że niektórym sie nie mieści w głowie że mozna samemu mieć w życiu dobrze i jeszcze chcieć dobrze dla innych :o

Gość sylwia868766r443
haha tak zapłace jej 8000 za wakacje a ty rozumiem ,że jak kogoś zatrudnisz (co opowiadasz bajki) to za urlop płacisz 100% + wczasy pod grusza bony żywnościowe itd.

Gość 433323234
Ta jasne, to co autorka pisze to nie miesci mi sie w glowie.Dalej rozbestwiajcie wlasne dzieci.Po pierwsze to szkodfliwe bedzie okropnie dla dziecka,(ciamajde z niegoe zrobicie) a po drugie jemu tez sie nalezy jakis oddech i odsapniecie na samowolne zajecie sie sobą.Za krotki okres czasu ,dziekco bedzie sieroota ,calkowita kaleka, ze nie da odejsc na krok nikomu Nauka odrobiny kreatywnosci i dziecka mile wskazana ,prznajmniej u mnie

Trzynastki, premia uznaniowa, nagroda dla pracownika miesiąca...

Jasne- idź do pracy i zostaw go samego. Niech się uczy kreatywności.

Gość yhhyuyui
sama masz źle i chcesz się dowartościować patrz dziwnym trafem chcesz zapłacić niani tyle samo co autorka +składki i nie masz nic przeciwko żeby niania siedziała przed telewizorem polecam ci nie szukać niani kup taką klatkę dla psów wsadz tam dziecko daj mu jedzenie i picie i możesz iść zarabiać na ulice.W sumie niewielka róznica czy niania będzie czy nie skoro i tak będzie zainteresowana telewizja anie dzieckiem

Gość sylwia868766r443
tak jak pisałam wcześniej niech się syn bawi sam a opiekunka np. poczyta gazete a nie ,że on zostanie sam w pokoju a ona pójdzie na dół na telewizję.Chcę ,żeby była przy nim i był bezpieczny