Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwia676423344

Czy ja naprawdę mam duże wymagania wobec Niani dla syna

Polecane posty

Gość mireczkaa
bez loginu teraz- widać, ze masz problem, nigdzie nie napisałam, ze nie można mieć traumy- nie wiem skąd taki wniosek... Szkoda mi Ciebie, ze byłaś bita/wykorzystywana w dzieciństwie ale naprawdę nie uprawnia Cie to do pisania, że leję i molestuję swoje dziecko. Wydaje mi się, że koleżanka Lisabet S. po prostu nie pracuje...No bo jakże to? Na umowę śmieciową? I stąd te jej wywody. To jakieś dziecko, albo nastolatka co wpadła i teraz jest na utrzymaniu męza. Słuchajcie, moja niania TV nie odpala w ciagu dnia. Da się. A córka sama umie się bawić, niania tylko patrzy czy wszystko ok. Normalnie czyta wtedy książki czy gazetę- wcześniej się uczyła. Nie wiem dlaczego dużo osób tutaj nadinterpretuje tutaj wypowiedzi autorki, ze opiekunka ma bawić się z dzieckiem bite 8godzin?? Skoro mowa jest o haśle potencjalnej opiekunki, ze ona o 11 serial w telewizji ogląda :)

Gość 433323234
AUTORKO, wiec po jaką choelre żądasz od kobiet aby one GDZINE po GODZINIE przedstawiluy tobie konspekt co mają zamira z dzieckiem robic?? czy to nie jest durnostwo chore ,ze oczekujesz od nich ze przez jakis krotki czas nie moze zostac samo sobie pozostawione tylko ząvb w ząb godzina po godznie muszą twoje dziekco zabawiac?ŁOPATOLOGIA ,nic pozatm CZY TY sama autentycznie dalasbys rade dziecko zabawiac 8 godz bez oderwania sie od niego czy przerwy? miala bys sama tyle pomyslow na tyle godzin zabawy z dziekciem? przeciez one bylo by wymeczone jzu po 5 godz i NAPEWNO wolalo by przez iles tam minut troche odsapnąc.Jestes nienormalna

Autorko: Ograniczasz sykowi naukę samodzielności i kreatywności. Jak rąbnie ze schodów, albo wlezie na parapet, tudzież wyleje na siebie wrzącą herbatę to przygotuje go do przyszłego życia i nie zrobi z niego ciamajdy. Widzisz jakie wrażenia chcesz mu odebrać? Jakaś dziwna jesteś:)

Gość 433323234
to czyli twoim zdanie autorko niania nie ma prawa zostawic dziecka samego w pomieszceniu tylko musi ktrk krok przy nim byc w tym pokoju co dziecko? a jak ma wysjc do toalty albo dajmy do kuchni cos zrobic? wten zcas dziekco musi brac za reke i ciągac go po calym domu zesoba po TY nie pozlwasza aby maly bawil sie w jendym pokoju a niani poszla by do drugiego pomieszcenia.Autorko naparwde rabnij sie w glowe,Tak sie nie da byc te 8 godz caly czas z dzieckiem nie spuszcajac je z oka, nie da sie

Gość mmamma dwulatka
byłam kiedyś nianią i masz prawo wymagac od niani żeby cały czas poświęcała dziecku, no jak dziecko śpi to niania może sobie wypić kawę czy pooglądać tv ( ale nie tak żeby o świecie zapomniała :p)Za 12 zł za godzinę to powinna się niania przyłożyć. Niestety pytanie co można robić z dzieckiem godzina po godzinie jest bez sensu. Musisz tej niani poszukać na wyczucie, bo może być fajna osoba a nie zna wszystkich możliwych zabaw dla dziecka. Może trzeba niani podsunąć kilka pomysłów i będzie ok. Równie dobrze możesz trafic na osobę która sypie pomysłami jak z rękawa, a potem ich nie realizuje.

Gość sylwia868766r443
433323234 nie normalna to ty jesteś i tępa gdzie ja napisałam ,że przez 8h ?? i zapraszam do słownika co oznacza PATOLOGIA bo to ,że chce by dziecko miało dobrą opiekę nie wiedziałam,że to patologia myślałam ,że patologia jest jak ktoś pije bije dziecko , w domu jest bród smród itd. Polecam ci przeczytać wszystko od początku napisałam,że ma to być przykład ale nie musi być tak,że tak jak ona mi opisze dzień taki ona ma być sekunda po sekundzie .Skoro osoba niby ma doświadczenie to może mi opisać taki przykładowy dzień

Gość 433323234
Oparlam sie an tym wpisie "a nie ,że on zostanie sam w pokoju a ona pójdzie na dół na telewizję.Chcę ,żeby była przy nim i był bezpieczny " Owszem ma byc z nim w domu,nie moze wychodzic z domu zostawiając dziecko same, albo no kurde,dlaczego dziecko nie moze byc w swoim pkoiku bawiac sie a opiekunka wyjsc na chwile do innego pomieszcenia?to jest wrecz jakis terror

Gość 433323234
pisząc patologia, mialam na mysli patologie ale twoją UMYSŁOWĄ, Tak napisals wyraznie ze przez czas opieki nad dziekciem, nianka nie ma prawa spuscic go z oka, a tak sie nie da, bo sama nie dalabys rady przez tyle godzi tego dokonac

Gość sylwia868766r443
433323234 na górze mamy pokój syna ,sypialnie łazienkę i ubikację i 1 pusty pokój więc zeby iść na telewizję musi zejść na dól i zostawić go samego na górze bo chyba nie będzie szła do sypialni spać

Gość 433323234
stąd powstal wyraz ŁOpatologia, bo co ty oczekujesz to jest nierealne i awykonalne

Gość mireczkaa
Polly- dobre, dobre :) I biedne nianie, co do kibelka wyjść nie mogą- myślę, ze w gratisie, my- mamy zatrudniające powinnyśmy im rozdawac pampersy :)

Gość sylwia868766r443
433323234 śmieszna jesteś nawet nie znasz słowa patologia

Autorko: I daj dziecku cegłę do zabawy. A co tam, niech ćwiczy wyobraźnię. Nigdzie nie napisałaś, że wymagasz, żeby przez 6 h niania prowadzała Twoje dziecko za rękę. Wystarczy, jak nawet usiądzie sobie przy nim, a ono będzie w tym czasie rysować czy bawić się zabawkami. Ma robić to, co robiłaby każda mama będąc w domu: PILNOWAĆ, ŻEBY DZIECKU NIE STAŁA SIĘ KRZYWDA I ŻEBY BYŁO RADOSNE.

Gość micky mini mini
Godzina po godzinie z chorym dzieckiem...1 h daje mu lekarstwo, 2,3,4, dziecko...spi. niania za 12 zł ma za zadanie pilnować dziecka. nie oczekuję od niani, że będzie czegoś uczyło moje dziecko, broń boże. od tego ma mame i tate

Gość w maju w tramwaju
ta niania która powiedziała o serialu przynajmniej była szczera, myślisz, że jak któras kandydatka wyśpiewa Ci 100 zabaw i gier dla dzieci, które ma do zaoferowania, to będzie to z dzieckiem robiła? w gębie każdy może być mocny, tv czy radio mogą być pół dnia włączone , a i tak się o tym nie dowiesz. no chyba, że zamontujesz kamery, ale to już w ogóle uważam za nieetyczne, bo Tobie w pracy chyba tez nikt na ręce nie patrzy? jasne jest, ze chcesz dobrej opieki dla dziecka, ale uwierz czasem w opiece nie przeszkadza włączone tv czy radio, a wręcz przeciwnie nadaje jej bardziej naturalny charakter i nie wypisuj, że w przedszkolu panie cały czas organizują czas dzieciom i Ty tez chcesz, zeby Niania tak robila, bo po pierwsze: w przedszkolu jest duza grupa dzieci i milion razy łatwiej jest im zorganizowac zabawy niz w domu samotnemu dziecku, po drugie w przedszkolu jest tez tzw. czas wolny, podczas którego dzieci bawią się same, a nauczycielka kontroluje tylko bezpieczenstwo, po trzecie skoro jednak uważasz, że w przedskzolu jest w kazdej minucie 100% zajmowanie się dzieckiem, to po prostu zapisz syna do przedszkola i bedziesz spokojna.

Gość 433323234
to odpowiedzcie mi na pyatnie jak kobieta moze isc sie wysrac za przeproszenie do toalety, albo do kuchni zrobic cos do ppicia, no jak ma to dokonac nie zostawiając malego na chwile samego?przeciez ma to zabronione

Gość mireczkaa
słuchajcie, to Wy zosatwiacie chore dziecko z opiekunką? Kurcze, ja jakoś nie mogę. Nie usiedzę w pracy. Córka była tylko raz chora a urlop wtedy brałam...

Gość sylwia868766r443
pisząc "spuscic go z oka" mam na myśli by była z nim no ale bez przesady niech idzie do ubikacji wtedy niech zamknie syna w pokoju ale niech to będzie chwilowe a nie ,że ona go zamknie na 6 h

Gość mireczkaa
sylwia- zamontuj barierkę na schodach i po probelmie. U moich rodziców zamontowaliśmy i już za córką nie biegamy jak zbliża sie do schodów:) Polecam!

Gość micky mini mini
Próbujesz uspokoić swoje sumienie zwalając winę na nianię... Dziecko z niania nigdy nie bedzie tak bezpieczne, kochane i zadbane jak to z mama

Rozumiem, że taka niania cierpi na chroniczne zatwardzenie i siedzi w toalecie 30 min? Bo nikt nie zabrania wychodzenia do toalety I NORMALNEGO z niej korzystania. Proponuję głębiej się wczytywać: autorka napisała, że ma PIĘTROWY DOM i pójście np. do pokoju z telewizorem wiąże się z pozostawieniem dziecka samego na górze.

Gość sylwia868766r443
mamy barierkę ale syn się na nią wspina i lubi brać krzesełko z pokoju i wstaje na nim a barierka nie ma 3 m :) Gdy syn jest w domu a ja chce coś porobić np. poczytać gazete to wychodzę do sypialni i nie zamykam drzwi więc widzę jak syn wychodzi

Gość 433323234
nie pierdolcie cie z tym barierkami,ani zatyczkami ani nie wiem co, pierodlnąc dzieciaka raz drugoi, to zrozumie ze nie mozna, i niania jak najbardziej ma do tego prawo, bo jets pod jego opieką. Nie ma jak to cackania sie z dzieciakami, tu go na krok nie odtstepowac, tu wlepiac galy na malego przez tyle godzin, tu dzieciaka meczyc zabawa bo tak mamusia kazala,i nie wazne czy dziecko ma ochote tyle sie bawic czy nie, no kurwaa mac szlag mnie trafia jak czytam takie oglupianie dzieciakow.Pozniej rosną z nich komplete sioroty i mami synki,i nic sie z ich zdaniem nie oliczyciek a dziecko tez ma chyba prawo do wyboru w tej kwesti ile chce z niania sie bawic a ile nie

micky: Niestety już minęły czasy, że przeciętną rodzinę mogła utrzymać jedna pracująca osoba. Młode mamy wracają do pracy zwyczajnie, żeby jej nie stracić. Moja siostrzenica też musi zostawać z opiekunką, bo siostra prowadzi gabinet stomatologiczny i "wypadając" z obiegu na tyle czasu zwyczajnie straci klientów.

Gość micky mini mini
Próbujesz uspokoić swoje sumienie zwalając winę na nianię... Dziecko z niania nigdy nie bedzie tak bezpieczne, kochane i zadbane jak to z mama Próbujesz uspokoić swoje sumienie zwalając winę na nianię... Dziecko z niania nigdy nie bedzie tak bezpieczne, kochane i zadbane jak to z mama Próbujesz uspokoić swoje sumienie zwalając winę na nianię... Dziecko z niania nigdy nie bedzie tak bezpieczne, kochane i zadbane jak to z mama Próbujesz uspokoić swoje sumienie zwalając winę na nianię... Dziecko z niania nigdy nie bedzie tak bezpieczne, kochane i zadbane jak to z mama Próbujesz uspokoić swoje sumienie zwalając winę na nianię... Dziecko z niania nigdy nie bedzie tak bezpieczne, kochane i zadbane jak to z mama Próbujesz uspokoić swoje sumienie zwalając winę na nianię... Dziecko z niania nigdy nie bedzie tak bezpieczne, kochane i zadbane jak to z mama Próbujesz uspokoić swoje sumienie zwalając winę na nianię... Dziecko z niania nigdy nie bedzie tak bezpieczne, kochane i zadbane jak to z mama Próbujesz uspokoić swoje sumienie zwalając winę na nianię... Dziecko z niania nigdy nie bedzie tak bezpieczne, kochane i zadbane jak to z mama

433323234: Oj, jakby kiedyś niania ci częściej słownik do rączki dawała...

Gość sylwia868766r443
433323234 jesteś zdrowo walnieta jak piszesz,że syn am spaść ze schodów to się nauczy wiesz często jest tak ,że jak dziecko spadnie ze schodów to albo się zabiję skręci kark itd. ja na swoim dziecku nie będe tego sprawdzać .Macie rację zatrudnie nianie co zamknie syna w pokoju pojdzie na tv kupie jej jeszcze piwko do tego i fajeczki

Gość 433323234:
ja niani nie potrzebowalam bo jak mialamnawet te 2-3 lata moglam sama w domu zostac na kilka godzin i nic glupiego nie zrobilam czy sobie czy demolki w chacie,bo sie ze mną nikt nie pierdoolil,Bylam zawsez uczona samodzioelnosci, i nie ze kazdy biega kolo mnie i jest na pstrykniecie paluszkiem.Byl czas na zabawe z mamą i byl czas ze mam musi miec dla siebie czas

Gość 433323234:
sylwia868766r44 to mu zabron wychodzic na schody, wtedy nie spadnie gdy nie bezie tam wychodzic, ajestes jego matką i musi sie ciebie sluchac

Gość mireczkaa
Wydaje mi się, że juz wszystko w temacie zostało powiedziane, Zaraz pewnie zacznie się nagonka na mamy, które maja nianię. Więc ja się wypisuję. Chciałam jeszcze tylko napisać, że warto wybrać nianie kierując się własnymi , subiektywnymi odczuciami:) Ja miałam cała liste pytan do opiekunek, a jak przyszła ta, którą mamy teraz to wiedziałam, że ją zatrudnię :) A nie umyła rąk przed przywitaniem się z dzieckiem :):) Według niania.pl na dzień dobry powinnam ją skreślić :) Autorko, jeśli cokolowiek Ci w potencjalnej niani nie spasuje to szukaj dalej. Bo dobra, zaufana niania sprawi, ze będziesz mogła spokojnie pracować a Twoje dziecko będzie super spędzało dzień:) Ja wybrałam bardzo młodą nianie, która ma mnóstwo pomysłow i energii- do tego jest chyba bardziej dojrzała niż my oboje z męzem :) Powodzenia