Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwia676423344

Czy ja naprawdę mam duże wymagania wobec Niani dla syna

Polecane posty

Gość mieszaniec55
Lisabet S. ma rację kiedyś sama szukałam pracy jako niania i byłam na kilu tzw "castingach". tak więc miałam do czynienia z porąbanymi mamuśkami takimi jak autorka. Opiekowałam się też dziećmi przez 2 lata. Na szczęście trafiłam na normalnych ludzi, którzy mnie nie kontrolowali i mieli do mnie ogromne zaufanie. Czasem mi podpowiedzieli, że np dzieci mają nowe kredki, farbki itp, że możemy to wykorzystać, ale tak na prawdę zabawa wychodzi w praniu. Wiele razy przygotowałam sobie rozkłady dnia ale to na marne, ponieważ dzieci akurat wtedy chchiały się bawić zupełnie czymś innym. I wiele razy przeszkadzało im, że np chce się z nimi bawić. bo one wolały w danym czasie być być same, mówić tylko do siebie i bawić się samym ze sobą :) a jeszcze nie daj Boże jak tacy rodzice jak Ty biorą na początku nianię na przeszkolenie i przyglądają się jej zachowaniu przy dzieciach i temu jak się z nimi bawi. przynajmniej ja czuję się wtedy tak skrępowana, że już w ogóle nie wiem co mam robić. Najlepiej być samemu z dziećmi, zamknąć się w ich świecie i na prawdę się świetnie z nimi bawić :)

Gość sylwia868766r443
no tak czyli mam zatrudnić nianię i niech dziecko się nudzi.Zatrudniam nianię na 6 h dziennie.Uważam ,że te 12 czy 15 zł za godzinę to dużo.Doskonale wiem ,że przy dziecku nie można nic zaplanować i pytając kogoś ,żeby mi opisała dzień to nie znaczy ,że taki am być ten dzień ale żeby miała pomysły.Nie mam zamiaru wracać z pracy a syn w pokoju na oknie stoi a opiekunka na telewizję patrzy za taką opiekę mogę zapłacić 5 zł to i tak duuuużo

A zamierzasz zainstalować kamerę czy zabierać pilota do pracy? Moim zdaniem Twoje podejście jest bez sensu, tak jakbyś od progu brała kogoś za złodzieja i naciągacza :o

Gość mieszaniec55
akurat ja nie oglądałam nigdy telewizji podczas pracy z dziećmi, ani też nie używałam komputera. jeśli miałam wolniejszą chwilę, kiedy np dzieci miały drzemkę, ja w tym czasie starałam się trochę posprzątać, czy przygotować posiłek. a nawet jeśli od czasu do czasu nienia chciałaby sobie popatrzeć na tel (bez przesady oczywiście) to nie widze w tym niczego złego.

I w ogóle tu nie chodzi o to że masz za duże wymagania, tylko że Twój sposób wypowiadania sie świadczy o tym że uważasz siebie za szefową niani :) a to kompletnie złe podejście, bo skoro powierzasz niani swoje dziecko powinnaś ja traktować jak równą sobie a współpraca MUSI opierać sie na zaufaniu a nie na nakazach, zakazach i kontroli.

Gość sylwia868766r443
Powierzam komuś opięke nad moim synem a nie opięke nad psem i skoro ty zatrudniłabyś byle kogo byle ktoś był no to gratuluje .Nie zatrudnię kogoś kto poza bawieniem się klockami nie zna innych zabaw

Pewnie zna wiele zabaw tylko trudno tak z marszu odpowiadać na głupie pytania :D powinnaś powiedzieć czego oczekujesz a potem zobaczyc czy dziecko polubi nianię bo niania z ciekawymi pomysłami może nei wzbudzić sympatii u dziecka :)

Gość BURNOUT35754
mieszaniec55 ile ci płacili ?? i ile godzin siedziałaś z dziećmi??

Gość mieszaniec55
a ciekawe ile ty autorko znasz zabaw. i ciekawe jak Ty poświęcasz czas swojemu dziecku?

Gość hehehehehehehe
to sama zajmij się swoim dzieckiem i nie będziesz miała takich problemów.

Gość sylwia868766r443
Jak można z miejsca nie wymienić pare zabaw dla dziecka wybacz ale pytanie nie jest skomplikowane

I mam nadzieję że zdajesz sobie sprawę z tego ze dziecko nauczone całkowitego poswięcania mu uwagi będzie tego wymagalo także od mamy która nie jest w pracy :p

Gość mieszaniec55
ja miałam stawkę 12 zł za godzinę przy 2 dzieci. a opiekowałam się nimi różnie, 7-9 godzin dziennie

Ale ryzykowne :p bo nie wiadomo jakie zabawy mama uzna za odpowiednie :p jak jednej powiem że będę czytać książeczki, rysować i uczyć literek to będzie zachwycona, a inna mama powie że jej zdaniem dziecko ma sie uczyć w szkole :p i odwrotnie zabawy w "bawienie" ktoś moze uznać za głupie i że za to płacił nie będzie żeby niania układala puzzle :o

Gość hehehehehehehe
bo autorka jest wredna i obojętnie co by przyszła niania nie powiedziała to i tak będzie źle...

Gość Wanesskka
ja bylam keidys opiekunka i nigdy bym tak nie powiedzial pracodawca ale jak ty mozesz sie pytac na rozmowie co bedzie robic godzina po godzinie to tez nie jest normalne Kazde dziecko jest inne i kazde dziecko inaczej sie przyzywczaja i ma ulubione zabawy z mama a inne z niania Z takim durnym pytaniem nigdy niani nie znajdziesz O to co powinnas sie pytac na takiej rozmowie to o jej dyspozycje doswiadczenie referencje wyaktkowe sytuacje itd a nie co bedzie robila godzina po godzinie

Gość mieszaniec55
no właśnie każdy ma inne wymagania. dlatego na rozmowach ja zawsze na takie pytania odpowiadałam: że cenniejsze są dla mnie oczekiwania rodziców :p

Gość sylwia868766r443
Zaufać to ja komuś mogę powierzając psa a nie dziecko na zaufanie trzeba popracować.Oczywiście rozumie,że stoicie po stronie opiekunki skoro same tak pracowałyście ale ciekawe czy gdybyście to wy szukali opiekunki to czy płacilibyście za siedzenie przed telewizją.Jak ktoś mówi już na 1 spotkaniu ,że patrzy na telewizję to pozostaję mi tylko wyobrażic sobie jak by wyglądało te 6 godzin.Mieszkaniec 55 masz rację ,że możesz opiekując się dzieckiem patrzeć na telewizję jakby mi ktoś płacił głupie 6 zł za opiekę(bo tyle wychodzi opeikując sie 1 dzieckiem)to też bym siedziała przed telewizorem tak jak pisałam wcześniej za to ,że jest przy dziecku i niby ma te dziecko jakąs opieke mogę zapłacic 5 zł za godzinę no neich strace te 6 zł

Gość sylwia868766r443
a jeszcze jedno w przedszkolu kto się dziećmi zajmuje ?? Nie są zostawione same sobie a przedszkolanka nie siedzi w 2 pomieszczeniu oglądając telewizję.

Ja tak wcale nie pracowałam :) sama miałam nianię i wiem jak to było :) a Ty po prostu nie wzbudzasz mojej sympatii tym co mówisz i raczej nigdy nie będę po tej samej stronie co Ty. Też niedługo będę szukać niani i na pewno będę to robić po mojemu a nie po Twojemu

ja od 4 lat zajmuję się dziećmi i potwierdzam nie da się zaplanować całego dnia, choć można mieć jakiś tam zarys. ostatnio miałam takiego dwuletniego chłopaczka , który potrafił siedzieć godzinę przy książkach, ja mu czytałam a potem on mi po swojemu, albo po 2 godzinach nie dał się zabrać do domu ze spaceru:) i cóż było robić, bawiliśmy się na dworze, oczywiście jeśli pogoda była korzystna :) co do tv, przyznaję się ,że oglądałam w miejscu pracy, Gdy smyk szedł spać, a spał ok 2 godzin, to ja prasowałam ubrania przy włączonym telewizorze, mama maluszka zresztą sama to zapronowała,żeby mi smutno nie było... Różne matki, różne wymagania....a z doświadczenia wiem, że i tak wszystko "dociera" się w pierwszych tygodniach :)

Gość mieszaniec55
ja nie mówię, że masz przyjąć akurat taką osobę. ja też nie przyjęłabym szukając pracy jako niania w życiu nie przyszło by mi do głowy, że mogłabym w tym czasie gapić się na tv, a już tym bardziej to zapowiadać. ale nie przesadzaj znowu z takimi pytaniami, jak niania organizowała by czas dziecku godzina po godzinie. to jest dla mnie chore :/

Gość sylwia868766r443
a jeszcze jedno kto się zajmuję dziećmi w przedszkolu?? Chyba mają dzieci kogoś kto siedzi z nimi cały czas.No chyba ,że w waszym domniemaniu przedszkolanka powinna siedzieć w pokoju obok i ogladać telewizję a dziećmi a huj tam z nimi niech robią co chcą

Gość mieszaniec55
ja to tylko jestem ciekawa jak matka "autorka" planuje i poświęca czas dla swojego dziecka, skoro ma takie oczekiwania od innych.

Gość mieszaniec55
coś Ty się Qrna tak uparła na ten telewizor?! już mnie szlak trafia jak to czytam....

No i właśnie Sylwio :) taka jest różnica między porządnymi i uczciwymi ludźmi a Tobą, że np ja nigdy nie olewałabym mojej pracy nawet gdybym ją wykonywała za darmo bo skoro czegoś sie podejmuję robię to zawsze na100%. I takich ludzi powinnaś szukać, bo człowiek uczciwy będzie uczciwy zawsze a ktoś z takim podejściem jak Ty zawsze będzie patrzył pracodawcę oszukać, obojętnie ile mu za to zapłacisz

Gość sylwia868766r443
nie chodzi mi o to ,żeby powiedziała mi swój cały plan dnia i przestrzegała go minuta po minucie ale żeby potrafiła mi przynajmiej opowiedzieć przykladowy dzień oczywiście jak syn śpi niech sobie patrzy ale jak syn nie śpi to co ona ma patrzeć na tv

mona opiekowac się dzieckiem i równocześnie zerkać na telewizor:) Dzieci też same lubią sie ze sobą bawić,dziecko tez potrzebuje spokoju a nie wiecznie sterczącej nad nim osoby.Wszystko jednak musi być pod stałą kontrolą.

Gość Wanesskka
autorko okey rozumiem odnosnie tej pani ktora ten film chciala ogladac ale twoje pytanie jest tez bez sensu a po zatym jak chcesz wiedziec co sie dzieje to zamontuj kamere i tyle a nie wypisujesz tu glupoty Skoro jestes taka kasiasta to do zlobka daj choc i tam nie bedziesz wiedziala jak sie zajmuja

hmm, z drugiej strony... rodzice pozostawiają pod opieką niania cały dom i największy skarb swoje dziecko, więc muszą mięć 200% pewności ,że to właśnie ta niania jest ta nianią :) i zgadzam się na zaufanie trzeba zapracować, ale jakimś minimum trzeba też obdarzyć nianie ze startu,w innym przypadku to nie zadziała. receptą na zadowolone dziecko , jest dobra , fajna niania, owszem. ale i też porozumienie i dogadywanie się na lini niania-rodzice, inaczej atmosfera jest nie ciekawa i dzieciątko to czuje