Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwia676423344

Czy ja naprawdę mam duże wymagania wobec Niani dla syna

Polecane posty

Gość sylwia676423344

Szukamy niani dla syna .Jestem zdania ,że skoro płace za opiekę nad synem to pani która będzie zajmować się synem ma mu poświecić cała uwagę.Ostatnia pani stwierdziła,że o 11 ogląda w Tv jakiś serial i syn będzie musiał bawić się sam ,przecież płace za opiekę nad synem a nie oglądanie telewizji.Panie które były na rozmowie nie potrafiły mi odpowiedzieć na pytanie: Syn jest chory siedzicie cały dzień w domu jak wygląda ten czas godzina po godzinie ,jak słyszałam ,że przez 4 godziny będą bawić się klockami to od razu dziekowałam.

Mam nadzieję, że razem z oczekiwaniami masz też coś sensownego ze swojej strony do zaoferowania? Jeśli tak, to poobserwuj nianie innych dzieci, może któraś koleżanka kogoś Ci poleci? robienie castingu i zadawanie pytań jak na rozmowie rekrutacyjnej na stanowisko menegerskie to też nie najlepsze wyjście, bo mówić można jedno, ale czy to się potem sprawdza?

Gość jestes zdrowo walnieta
naprawde.powodzenia ci zycze w szukaniu niani. powiedz mi jak ty zajmujesz sie dzieckiem.godzina po godzinie.bo mniemam ze wypelniasz mu czas dokladnie.i ani przez sekunde nie bawi sie samo. zal mi ciebie i twojego dziecka.jestes poojebana

Gość sylwia676423344
Nie poświecam synowi całej uwagi muszę ugotować obiad posprzątać więc syn bawi się sam ale mi nikt za to nie płaci ty jak idziesz do swojej pracy to co siedzisz na 4 literach i nic nie robisz.Na początku mówię ,że płace 12 zł /h ale jestem w stanie zapłacić do 15 zł za godzinę.

żenada... godzina po godzinie... a co można robić z jednym dzieckiem ??? Jezeli chcesz żeby dziecko się rozwijało i robiło coś wiecej niż budowanie z klocków , to zapisz do przedszkola albo wynajmij dyplomowaną opiekunkę za 25 zł za godzinę, a nie pewnie byś chciała zapłacić 10 zł za bonę która będzie uczyła dzieciaka 4 języków, gry w tenisa i jazdy konno .

Gość sylwia676423344
i co mam komuś dać 12 zł za to ,że dziecko będzie bawiło się same a ona patrzała na telewizję

Gość wddwd
Zgadzam się z tobą, autorko tematu. Czy takim kandydatkom wydaje się że posadzą dziecko nad klockami na cztery godziny i same pójdą oglądać TV? Średnio inteligentna osoba wspomniałaby chociaż o wciągnięciu dziecka w przygotowanie czegoś do jedzenia i picia dla niego, o innych zabawach itd. "Zaznaczam, osoba "średnio inteligantna" a od opiekuna dziecka należy wymagać bystrości i wyobraźni. Jakieś tępe dzidy przyszły... Chyba wolałabym psu powierzyć opiekę. Wracając do tematu to twoje pytanie jest dobre. Szukaj dalej. (Doprawdy, sądząc po temacie spodziewałam się że tu będzie o wymaganiach sprzątania, gotowania, zakupów i diabli-wiedzą-czego prócz opieki a ty tylko chcesz żeby kandydatki łaskawie odpowiedziały co zaproponują dziecku i nie wyskakiwały z roszczeniami o zabawianie ich np telewizją.)

ale ona płaci komuś za opiekę nad dzieckiem a nie oglądanie tv. sama byłam nianiom na studiach ale do tego trzeba kochać dzieci a nie myśleć jak zarobić a nic nie robic

Gość a skąd jesteś? za 15zł
na godzinę to ja nawet do wc mogę nie wychodzić i całą uwagę poświęcać Twojemu synowi :D a i zabaw znam sporo :classic_cool:

Gość bubububububububu
nie mozna rozplanowac zajecia z dzieckiem godzina po godzinie, poniewaz to jest zalezne od humoru dziecka w danej chwili. Ja powiem ze o 10 czytam bajeczke a dziecko chce sie bawic klockami!!!

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
ja tez uwazam ze przesadzasz.kazda niania moze ci wcisnac to co chcesz uslyszec.a rzeczywistosc bedzie wygladala zupelnie inaczej.nikt normalny nie bedzie siedzial z dzieckiem i bawil sie non stop.no bez przesady ,dziecko tez tego nie potrzebuje.no chyba ze twoje. ja tez szukalam niani ale dla mnie na pierwszym miejscu bylo zaufanie i pewnosc ze nie zrobi krzywdy mojemu dziecku.ty masz chyba inne priorytety.i nie wiem czy za to co oczekujesz 12 zl jest wystarczajace

Gość wddwd
No i dobrze, i to też jest odpowiedź. Rozwijasz myśl i jesteś bardziej wiarygodna niż kretynka która mówi że dziecko od 10 do 14 bawi się klockami.

Gość sylwia676423344
Dokładnie nie musi sprzątać gotować jedynie co musi to zajmować się dzieckiem.

Gość Przecież tu nie chodzi o to
co faktycznie będzie się robić z dzieckiem, ale o podanie przykładowego dnia:O Autorce pewnie chodzi o zbadanie inwencji potencjalnej niani. Naprawdę tak ciężko na to wpaść? Czy nianiami bywają tylko mało-intelignetne osoby ze słabą znajomością języka polskiego, jak np. mama klaudii?

Gość lena ##
Nie da się perfekcyjnie zaplanować dnia z małym dzieckiem. Można zaplanować zajęcia, zabawy, spacer czy plac zabaw i plastycznie wplatać to w dzień dziecka.

Całkowicie zgadzam się z autorką tematu - płaci i wymaga. Moim zdaniem oglądanie tv w pracy jest karygodne, czy w każdej innej pracy np biurowej też można oglądać serial? Zresztą samo wspomnienie o serialu przez ewentualną kandydatkę do pracy uważam za bezczelne! Co do pytania o zaplanowanie dnia dziecku godzina po godzinie, to zapewne chodziło autorce o przykładowy plan dnia a nie np. o 10 czytanie bajek o 11 zabawa klockami, tylko tak ogólnie i uważam to za bardzo dobre pytanie. Uważam też że wręcz należy porozmawiać na takie tematy z przyszłą nianią dla dziecka, w końcu za coś jej zamierzasz płacić całkiem sporą sumkę.

wydaje mi się, że właśnie takie osoby zostają nianiami...bo która inteligentna, ambitna kobieta chciałaby zawodowo niańczyc cudze dzieci, pewnie jeszcze bez żadnej umowy i składek

Gość lena ##
Ale powiem Ci, Autorko, że najważniejsze dla dziecka jest poczucie bezpieczeństwa i sympatia jaką niania mu daje. Plan dnia ma mniejsze znaczenie. Najważniejsze, by dziecko i niania się lubili.

Gość Jo------anna
Ale to nie jest trudne pytanie. ja z miejsca mogę Ci podać cały rozkłąd dnia. Wystarczy mieć pomysł, trochę kartek, koce, itp, czyli potrafić wykorzystać to, co jest w domu. Ale ja jestem nauczycielką w przedszkolu i mi za to płacą. ;)

Gość jestem ciekawa jak
autorko a możesz napisać jak ma wyglądać taki dzień z niania? godzina po godzinie?

Gość sylwia676423344
Ja rozumiem ,że syn może nie chcieć bawić się akurat klockami ale jeśli pani nie zna żadnych innych zabaw poza bawieniem się klockami no to dziekuję .Jeśli pani mi opiszę dzień to nie znaczy ,że on taki ma być.Jestem z Katowic a dokładnie Katowice-Murcki syn ma 2,4 lata

Gość wddwd
Oj, proponuję bez rozpędzania się. Znam kilka niań (np z wspólnych spacerów czy jakichś zajęć z dziećmi bo sama nie korzystam) i nie mam wątpliwości że reprezentują wysoki poziom intelektualny i etyczny.

Gość lena ##
Na dziwne te nianie trafiałaś :-0 Dziecko przede wszystkim ma byc zaopiekowane, zadbane, bezpieczne przy niani. Niania to nie tylko osoba, która mechanicznie wykonuje przy dziecku różne czynności, które mają zająć mu czas. Niania z dzieckiem rozmawia, razem wymyślają zabawy, chodzą na spacery, do sklepu, niania uczy jak sie np. zachować w sklepie, na plac zabaw itd. Osoba, która zajmuje się dzieckiem (szczególnie cudzym) powinna być też przeszkolona w udzielaniu pierwszej pomocy i sama nie powinna miec większych problemów ze zdrowiem.

Gość asdale
Przecież tu nie chodzi o to Widzicie wymagacie od opiekunek a same jestescie cipy...co zrobic bylweby na kafeterii dopieprzyc komus, bo mezus wstał w złum humorku dopieprzył wam, trzeba piłeczkę do kogos odbic, czego uczycie swoich bachorów, króte uważacie za pepki swiata, a pózniej ubrac sie nie potrafia w wieku 3 lat..pozdrawiam tępe dzidy

Gość Kasia W
zabawy z śliskim kocykiem

Gość sylwia676423344
Jeśli mam komuś zapłacić za to,że patrzy na telewizję a syn bawi się sam to wolę zabrać go do pracy i dać mu te klocki niech się bawi sam.gdyby mi ktoś zadał takie pytanie to wymieniam jakieś zabawy np. uczenia dziecka jakieś piosenki bawimy się w poznawanie części ciała ,uczymy rozpoznawać kolory ,bawimy się autkami ,gry planszowe(piszę gdy planszowe bo wiadomo pani która przychodzi nie wie jakie mamy gry) bawimy się klockami(niech już będą i one :D) rysujemy np. odbijamy rączki na kartce .Czy to na prawdę ciężko wymienić pare zabaw poza klockami

Gość lena ##
Już nie przesadzaj ;) Poszukaj dłużej i w końcu znajdziesz odpowiednią osobę. Popytaj koleżanki z małymi dziećmi, sąsiadki. Najważniejsze, by niania była odpowiedzialna i by się z dzieckiem polubili i dobrze razem bawili.

Gość BURNOUT35754
A przepraszam te panie które mówią ,że autorka jest głupia itd. niech mi powiedzą jakby one szły do pracy jako nianie to co by robiły ?? Siedziały na kafeteri?? Osobiście uważam ,że opiekunka to praca i autorka płaci jej za opiekę nad synem tak?? Wiec moje pytanie brzmi co to za opieka skoro dziecko bawi się same a ona na telewizor patrzy.

Autorko a nie uważasz że takie poświęcanie dziecku całej uwagi jest dla niego szkodliwe? Ty patrzysz na to wyłącznie z tej strony że niania jest w pracy...ale Twoje dziecko nei jest wtedy w pracy i należy mu sie jakieś minimum wolności. Według mnie nie ma dla dziecka nic gorszego niz kiedy ktoś non stop sie nim zajmuje i się z nim bawi, organizuje czas, urządza zabawy itd. Potem dziecko jest niesamodzielne, nie umie samo sie sobą zająć i robi to co inni mu każą - teraz jest to niania, ale potem będzie chętnie przystawał na to co wymyślą koledzy bo sam nie będzie nauczony organizowania sobie zajęć :o Moim zdaniem niania powinna podpowiadać dziecku co ma robić, proponować zabawy, pilnować co dziecko robi, obserwować, pomagać jeśli trzeba itp ale nie cały czas bawić sie z dzieckiem. Zresztą nie da sie ustalić z góry co bedzie sie robiło z dzieckiem przez 8 godzin, mozna najwyżej teoretycznie założyć że możemy robić to i to, a potem tamto a dziecko i tak będzie robiło to co samo zechce i co lubi. Dodam jeszcze że w życiu za żadne pieniadze nie podjęłabym sie pilnowania Twojego dziecka, bo jesteś nieźle szajbnięta i nie traktujesz ludzi z szacunkiem. Mam nadzieję że nikogo do dziecka nie znajdziesz, a nawet jeśli to ta niania i tak będzie robić co zechce a jak ją zwolnisz to następna...itd :)