Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukampomocy!

prosze o pomoc ! czy takie naprawde jest prawo??

Polecane posty

Gość szukampomocy!

Witam w czerwcu 2010r kupilam mieszkanie w kamienicy 5-cio rodzinnej wczescniej te mieszkania byly agencji rolnej i mieszkancy poprostu powykupowali sobie od niej te mieszkania i ja wlasnie kupilam to mieszkanie po takim mieszkancu i wszystko bylo ok do maja 2011 gdyz zaczely przychodzic mi blankiety do oplaty za czynsz dodam ze nigdy tak nie bylo bo mieszkania sa wlasnosciowe . mamy teraz nadzorce i musze za to placic !! powiedzila mi ze musze z nim podpisac umowe bo takie jest prawo i od prawie roku place czynsz dla mnie to chore !!!

Gość bambiska
No, ale o co ci chodzi? O to ze placisz czynsz? No pewnie, ze takie jest prawo, nawet jak mieszkanie wlasnosciowe.

Gość szukampomocy!
to dlaczego do maja 2011 nie placilam i wszystko bylo ok ?? pani ktora mieszka tam 50 lat mowi ze tez nigdy tak ie bylo zeby czynsz placic za mieskanie

Gość malarz z troccaderro
Sadzę, że funkcjonujecie jako wspólnota mieszkaniowa i jako taka chyba macie obowiązek wybrać zarządcę. Na pewno były informacje o zebraniach wspólnoty - bo takie decyzje podejmuje się w takich wypadkach większoscia głosów

Gość szukampomocy!
tak wszyscy to podpisali bo powiedzial ze MUSIMY i że takie jest prawo a jak nie bedziemy placic czynszy np przez 2 lata to nam mieszkania zlicytuje bo juz mial kilka takich przypadkow

Gość grafffittti
A nie możecie - jako grupa mieszkańców - zrzucić sie na prawnika? I pójść po porade prawną?