Gość mi mała z domu Napisano Luty 21, 2012 Mayor, mnie bardzo zauroczyl Oxford - gdybym miala zostac na stale w UK, to tylko tam (na szczescie nie zostaje wcale:P) ale ceny chyba porownywalne do tych w Londynie - ciut nizsze, tyle ze miasto przyjemne, atrakcyjne i zadbane. bylam tylko kilka dni, wiec nie wiem jak z bezpieczenstwem itd, ale wydaje sie bardzo OK. z tego co wiem, jestes organiztorem eventow itd - mysle, ze znalazłabys cos na uniwersytecie albo w ramach wspolpracy z ktoryms z collegow. sama mieszkam w Cambridge - w porzadku, ale drogo i nuda, zascianek na dluzsze mete, chociaz wielu ludzi uwaza, ze mieszkajac tutaj złapało Pana Boga za nogi. nie ma jak Kraków;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mi mała z domu Napisano Luty 21, 2012 aha, odradzam Liverpool byłam krótko z wizyta u znajomych, ale koszmarne miasto uciekałam w popłochu:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zdesperowana Domowa Żona 0 Napisano Luty 21, 2012 do mayor chyba najbardziej pasuje londyn :) moze wyniesienie sie gdzies blisko poza londyn bylo by niezlym rozwiazaniem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mi mała z domu Napisano Luty 21, 2012 no, oxford i cambridge nie sa stosunkowo daleko. 40 minut pociagiem to max. dosc czesto jezdze w weekend do teatru, do muzeum itd do londynu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mayor of London 0 Napisano Luty 21, 2012 Dziekuje za odpowiedzi. :) Mi mala z domu, dlaczego Liverpool koszmarny? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mi mała z domu Napisano Luty 21, 2012 szary, brudny i ponury - to tak w skrócie i dużo patologii, bo tanie i robotnicze miasto kluby nocne tylko fajne- duże, eleganckie i tanie drinki;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mayor of London 0 Napisano Luty 21, 2012 Bylam w Liverpoolu tylko przejazdem pare razy (kazdorazowo po pare godzin) i nic tam raczej nie przyciagnelo mojej uwagi. Chyba zdecyduje sie na ten Manchester. Zobaczymy. :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rzabufka Napisano Luty 21, 2012 Ja Oxford odradzam - centrum jest piekne i angielsko-romantyczne, ale cala reszta to jedna wielka masakra. Nieprzyjemnie, czesto niebezpiecznie a ceny wynajmu niemal takie jak w Londynie. Mieszkalam jakis czas w Yorku. Raczej nudno tutaj, ale to dobre miasteczko dla rodzin z dziecmi. Spokojne, przyjemne i pomimo, ze studenckie raczej tanie. No i Leeds niedaleko, a tam wiecej rozrywek. Mnie najbardziej sie podoba Edinburgh - duze miasto, ale klimatyczne i niedrogie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zdesperowana Domowa Żona 0 Napisano Luty 21, 2012 i zimne :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rzabufka Napisano Luty 21, 2012 To tez prawda. Nie mozna miec wszystkiego :). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mayor of London 0 Napisano Luty 21, 2012 Bylam w Edinburgh pare tygodni temu z synkiem na weekend. Ladne do pozwiedzania, piekne klimaty, ale cholerrrrrnie zimne i jakos nie przypadlo mi do gustu jesli chodzi o mieszkanie. Nie chcialabym w Szkocji mieszkac. Wole tutaj. Tylko nie Londyn... :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sfddsdddd Napisano Luty 22, 2012 jezeli chcesz byc blisko Londynu i miec spokoj to moge wypowiedziec się na temat południa, obecnie mieszkam w Beddington , dokladnie na granicy z Wallington, cicho, spokojnie, w ''mojej'' kamienicy z prywatnym parkingiem i bramą, ostatnio widziałam ogłoszenie na 2 double bed, 650 f;] 10 min piechotą od waddon station, na Victorie koło 30 min ( niestety pociąg zatrzymuje się na większosci stacji) obecnie jestesmy w poszukiwaniu domu w Kenley, Cloulsdon, Caterham, cicho , spokojnie, bialo;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mayor of London 0 Napisano Luty 22, 2012 Dziekuje, ze napisalas. 650GBP to super cena za dwu-pokojowe mieszkanie. Wczoraj w nocy sprawdzalam jak daleko od Londynu sa takie miescinki polozone. I wlasnie orientowalam sie ile kosztuje czynsz mieszkaniowy miedzy innymi. Ale jesli bym mieszkala poza Londynem, to raczej by bylo kiepsko u mnie z dojazdami do pracy. Bo pracuje w Chelsea, gdzie z Victoria jedzie sie metro jeszcze jakies 15 minut, a potem piechota dobre 10. A u mnie z czasem kiepsko, szczegolnie, ze musze codziennie synka zaprowadzac do szkoly na rano i odbierac poznym popoludniem. Nie wiem sama na co sie zdecydowac. Chyba Manchester wygrywa w rankingach na razie. Mieszkanie w samym centrum, kuszace... Blisko na uczelnie, mozliwosci pracy w miescie.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CzarnaMadonna 0 Napisano Luty 22, 2012 Do Głębocka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CzarnaMadonna 0 Napisano Luty 22, 2012 Do Głębocka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość odpowiadam...123 Napisano Luty 22, 2012 hej, ja mieszkalam w Londynie przez 6 lat, kiedy juz urodzilam 2 dziecko postanowilismy z mezem sie przeprowadzic wybralismy angielko-szkockie miasteczko Corby w Northamptonhire jestem zakochana w tym miescie i czuje sie tutaj fantastyczie bardzo przyjazna miejscowoc czysciutko jest wszystko co potrzeba ogromny olimpijski basen ze spa, buduja kino, jest przepiekny college na doksztalcanie sie, 3 wielkie parki (prawie lasy), mnostwo miejsc na spacery z dziesmi. jest gdzie pojsc sie pobawic miasto jest dosyc mlode, wiele nowych osiedli domkowych bezposrednie polaczenie z Londynem kolejka a ceny??? OBLEDNE!! za 3pok domek (5 letni)z 3 lazienkami na przepieknym osiedlu 550f miesiecznie teraz juz mamy swoj domek i tez w rozsadnej cenie ale serio odkad mieszkam w tym miescie czuje sie na swoim miejscu polecam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rrrrryyyy Napisano Luty 22, 2012 mayor ty chyba oszalalas, pisalas ze chcesz sie wyprowadzic do bialej i spokojnej rodzinnej dzielnicy lub miesciny typowo angielskiej a teraz myslisz o manchesterze? to tak jakby z warszawy wyprowadzic sie do katowic.....poza tym jesli nawet jak wyniesiesz sie pod londyn bedziesz miec kiepawy dojazd do pracy to jak ty to widzisz mieszkajac w manchesterze? bedziesz do londynu dojezdzac? rusz no makowka mayor troche Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zaczarowany olowek1000 Napisano Luty 22, 2012 moze Ty rusz leb kretynie. Wiadomo, ze jak sie wyprowadzi do Manchesteru to i tak znajdzie prace. Co za kiep:o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a g n i e s z k a _ 1 Napisano Luty 22, 2012 odpowiadam 123 - o prosze w corby meiszkasz :) a ja w kettering :) faktyvcznie basen maja swietny chodzilam tam ze znajomymi na skoki! :) male miasto, nowe osiedle domkow i faktycznie ceny sa super :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość odpowiadam123... Napisano Luty 23, 2012 a g n i e s z k a _ :) hejka :D super! 10 minut ode mnie :) pozdrawiam :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość major srajor Napisano Luty 23, 2012 major najpierw sie wynies z kafe ok ? wiesz dobrze ze nie jestes tu lubiana pozniej juz sie mozesz wyprowadzic nawet do Australii Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mayor of London 0 Napisano Luty 23, 2012 Dziewczyny, dziekuje za wszystkie posty. Rozmyslam dalej i juz nawet kombinuje jakby tu zostac w Londynie... :) Milego dnia! Pogoda w Londynie cudowna! Niebo jasne, sloneczne, niebieskie, cieplo. Az chce sie zyc! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a g n i e s z k a _ 1 Napisano Luty 23, 2012 ja jestem w trakcie szukania pracy ale zmierzam ku przeprowadzce do corby jednak ladniejsze miasto niz kettering i mimo wszystko ma primarka! :P wiem wiem badziewny sklep ale wole miec wiecej ciuchow ktore czesto zmieniam, za male pieniadze, niz jakas jedna bluzke za 40funtow i tylko ja nosic ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zdesperowana Domowa Żona 0 Napisano Luty 23, 2012 kupuj na ebay w outletach :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a g n i e s z k a _ 1 Napisano Luty 23, 2012 zdesperowana - ja jestem z tego typu ludzi ktore musza najpierw dotknac, przymierzyc, zobaczyc co to za material, jak lezy itp chudzina nie ejstem wiec nie wszystkoe jest dla mnie ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ugg Napisano Luty 23, 2012 Mayor of London chcesz się wyprowadzić a co z twoim romansem z nauczycielem,zostawisz go :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zdesperowana Domowa Żona 0 Napisano Luty 23, 2012 raz na jakis czas cos ci nie podpasuje ale wtedy odsprzedajesz i wychodzisz na tym prawie na zero. ja mam dziesiatki nowych sukienek w szafie na kazda okazje i wszystkie kupione za grosze, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hersz bandy Napisano Luty 23, 2012 gdzie zona kupujesz te sukienki? na ebauy? no ale jak leza? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mayor of London 0 Napisano Luty 24, 2012 Nauczyciel od dawna juz mnie nie obchodzi. No comment. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach