Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szakalakaaaaa

Kiedy wasze pociechy zaczely wiecej spac w nocy?

Polecane posty

Gość szakalakaaaaa

Witam, mam w domku niemowlaczka 2tygodniowego i powiem szczerze wstawanie nocne mnie wykancza ;( nie przyzwyczajona jestem do tego i na razie jest tragedia. Malutki budzi sie co 2 h ;( kiedy moge sie spodziewac ze bedzie wiecej spal?

Gość ainkapelee
sama jestem w 7 miesiacu ciazy ale wszyscy naokolo mowia ze pierwsze 3 miesiace sa najgorsze, pewnie to tez chodzi o sen dziecka, nie masz nikogo do pomocy? a ojciec dziecka?

Gość moje dziecko ma 2latka i 4mies
i nadal jest problem ze spaniem, a te tezy ze do 3miesiąca to bujda na resorach,

dokładnie. mój ma ponad 7 i czasem mu się zdarzy budzić raz w nocy, a tak to 2 razy i wstaje o 6 rano :) ale da się przeżyć.w końcu po to też jest macierzyński

Gość szakalakaaaaa
niestety nie ma mi kto pomagac ;( a maz pracuje i nie chce go meczyc bo ma bardzi odpowiedziala prace i musi byc wypoczety ;(

Gość moje dziecko ma 2latka i 4mies
ja tez nie mam nikogo do pomocy, bo mąż pracuje w delegacjach po 2-3tyg, zeby dziecko spało juz normalnie to chyba bedzie musiało miec z 5lat, trzeba cierpliwości i zacisnąć zbcy na dłuuuuuuuuuuuuuugie miesiące nie przespania, taki urok posiadania dzieci, że jedynym marzeniem będzie przespać 3godz bez pobudki

a ty nie pracujesz? no to w czym problem? maluszek przesypia praktycznie większość doby i budzi się na jedzenie więc możesz spać też w dzień jeżeli chodzi tylko o to, że się budzi...to niestety-musi

Gość Moja zaczela przesypiac wiecej
tak jak miała ze 3 miesiace, wczesniej to bylo co 3 godz, potem 4, 5 pozniej 7 i jak juz miała ponad pol roczku przesypiala juz 8-9 godz:)

u nas od początku były dwie pobudki, potem od około 4- 5 miesiąca jedna ok. 2 - 3 w nocy a potem dopiero rano, całe noce synek przesypia tak od 9 - 10 miesiaca zycia, teraz ma prawie 13-ście i je mleko ok 5 rano. Ja na początku chodziłam spać o 20-stej :-) Może też tak się przestaw, dzieki temu nie miałam problemu z wstawaniem o 24-tej do karmienia które wiadomo, trochę trwa jak jest piersią :-)

Gość moja córeczka przez
pierwsze dwa miesiące spała w nocy po 5-6 godzin, potem w 3 miesiącu 7-8, a od czwartego przesypia 10-11 godzin

Gość kaaaaaarrr
Mój synek po urodzeniu budził się w nocy 2-3 razy. Pod koniec drugiego miesiąca zaczął przesypać cale noce zasypia ok 22 budzi się ok 6. Sporadycznie zdarza mu się wstać w nocy, ale za to śpi mniej w dzień.

Gość Mojadama
Moja dama jadała co 2godziny w 3miesiącu życia(wcześniej częściej) pierwsze pół roku to było wstawanie 24h Kupiłam huśtawke łóżko co sama huśta i usypia i spałam z dzieckiem razem. Potem zaczełam doświadczać uroków posiadania dziecka dziecko zaczeło raczkować i zaczeło przesypiać w nocy 5-6godzin

Gość magda-0404
moja do roku sie budzila.ja karmilam 11 miesiecy piersia wiec moze dlatego

Gość eltako
moje dziecko ma dwa lata i nigdy jeszcze nocy nie przespało

Gość kakksnx
Obie od 2 latek...

Mój syn zaczął przesypiać całe noce jak miał ok. 1,5 roku Tak więc nie ma reguły,kazde dzieciątko jest inne. Pamietam,jak był malutki a ja modliłam sie by przespał mi chociaż ciągiem ze 2-3 godz-to był koszmar,nie wiedzialam jak sie nazywam,jaki jest dzien tyg:D I sama samiusieńka,bo mąż za granicą,a rodzice/tescie mieszkają daleko. Ale grunt,ze teraz sie wszystko unormowało-wszak ma już ponad 2 latka. Cierpliwości autorko życzę:)

miesiąc skonczył jak zaczął przesypiac całe noce ( 22-8) no chyba ze długo spał w dzien to 22-7

eltako->a czemu? tzn po co sie budzi w nocy? cos chce, czy nie chce mu sie juz spac? czy jeczy bez powodu poprostu?

Gość jezeli masz sily siedziec na k
jezeli masz sily siedziec na kafe, to jeszcze nie jest az tak zle :D moja mala ma 1,5 roq prawie, a nadal nie spi.. jak byla noworotkiem nie spala, potem byly kolki, zabki, teraz straszne sny lub nadmiar wrazen, przesikane pieluchy, auto za oknem, lub szczekajacy pies:/ porazka...ale mnie to juz tylko bawi- mam szatana :D

Synka sama budziłam na karmienie (piersią), bo miał żółtaczkę, był ospały, a w szpitalu mnie nastraszyli że noworodkowi jak za długo śpi może spaść cukier i zapadnie w śpiączkę, więcej niż 4 godz. przerwy nie powinno być. Ale odciągałam mleko i dzieliliśmy się z mężem nockami na pół. Jak miał 6 tyg. to pediatra stwierdziła że może już sam wołać jak chce spać, i fakt że zasypiał wtedy czasem o pólnocy (na noc), ale wstawał o 9-10. Wspaniałe to było :) Skończyło się jak miał 5 mcy, zaczął ząbkować, potem upały- mleko pił tylko w nocy, potem przejście na mm, kolejne intensywne ząbkowanie w czasie którego nawet z nami spał (nikt się nie wysypiał), ale powiedzmy że od 9 mca (ma 11,5) znowu śpi normalnie, tyle że zasypia późno i wstaje późno. Jeszcze czasem pokwęka i trzeba dać smoczek i przytulankę, raz na kilkanaście dni zdarza się że budzi się przestraszony- może mu się coś śni albo ma nadmiar wrażeń, ale daje się wyspać. Dalej mamy dyżury na zmianę jakby trzeba było podejść :) No i po 8 mcu już na pewno nie był karmiony w nocy. Mam chodzący ideał, marzenie każdej świeżo upieczonej mamy...

Gość opinia jest,,,
mój zaczął przesypiać noce jak miał 23 miesiące niestety.

Gość mlodaamaaaama
Moje dziecko ma dwa 2,5mies i przesypia noc.ja zaczelam sie wysypiac odkad skonczylo 1szy miesiac bo w nocy jadlo co 4-5h... Nie straszcie wiec tak..

Gość opinia jest,,,
nikt nikogo nie straszy tylko opisuje swoje przypadki, każde dziecko jest inne ja znam takie dzieci które od urodzenia nie budziły się do jedzenia i potrafiły spać nawet po 8 godz. Mówi się ze przespana noc przez dziecko to 8 godz bez pobudki mój niestety jadł w wieku 23 miesięcy po 6 godz od poprzedniego jedzenia,

Gość aswwwww
mlodamama- bo czesto jest tak, że jak dzieci takie malutkie to serio lepiej sypia niz potem. nie wiem czemu tak jest prawdopodobnie jak maluch rosnie zaczyna wiecej rozumiec i trafia do niego dużo bodźców, zaczyna siadac raczkowac i to sie odbija na nocy. taka jest prawda. więc nie ciesz sie za wczasu:D

Gość nie wiem czyje dziecko-niemowl
ę przesypia "większość doby" jak tu ktoś napisał, bo moje w dzień nie spało wcale, gdy było zupełnie malutkie, a w nocy budziło się co godzinę, 1,5 h karmiłam piersią i dopóki nie przestałam miałam pobudki NON STOP nawet 7-8 razy w nocy:O w dzień synek był niespokojny, nie spał, dużo płakał, a w nocy ciągłe pobudki na cyca:O uważam, że był po protu głodny, bo gdy w wieku 9 miesięcy powiedziałam DOŚĆ i zmieniłam mu mleko na modyfikowane okazało się, że przesypia ciągiem całe noce:) i tak jest do dziś, a ma dziś 3,5 roku;)

moja córcia jest aniołkiem (co prawd bez skrzydełek), nie miała kolek, budziła sie w nocy na jedzenie co 2-3 h, do ok 2-3 mies czesto przesypiała nawet 7 do 10h, od 4 miesiaca śpi przez cała noc, dostaje oststni posiłek 22 i śpi to rana. nie na chyba dziecka miesiecznego które nie budzi sie na jedzenie w nocy, to normalne dziecko ma za mały zołądek ,zeby mogło zjesc pod korek i spac po 12h, nie ma tak łatwo, z kazdym mies. powinno byc lepiej dziecko rosnie, a znim zoładek wiec coraz wiecej zje w ml mleka i co za tym idzie da dłuzej pospac.