Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aneczka:)))

diety i skutki uboczne...odpowiedzcie prosze:)

Polecane posty

Dziewczyny, mam pytanie do tych z Was, ktore stosowaly diety bialkowe...nie ostatnio, ale juz jakis czas temu...czy nie zauwazylyscie jakis skutkow ubocznych? duzo sie mowi o tym, ze nerki bardzo sa obciazone i ze po jakims czasie, moga sie zaczac problemy:( wiem, ze na tym forum jest sporo topikow, ale moze wypowie sie ktos, kto juz dawno temu stosowal takie diety...prosze o opinie ja przymierzam sie do diety Turbo, lub odchudzanie na zawolanie...i troszke obawiam sie tych bialek, ktore sa tam zalecane... mam po ciazy sporo do zgubienia i chce to zrobic rozsadnie i na stale:) bardzo prosze o opinie:)

nikt mi nic nie odpowie?????? :(((

stosowałam 2,5 roku temu robie badania 2 razy w roku i jest w moim pzrypadku wszystko dobrze tylko ze ja chudlam szybko , zlecialo mi 8 kg a chciałam 6 przeszlam wszystkie fazy w szybkim tempie

Gość aneczka:))
serene63 dzieki serdeczne za odpowiedz wlasnie wiem, ze dziewczyny maja rozne doswiadczenia...nie zawsze dobre:( duzo bardzo czytalam na ten temat i nawet dietetycy nie sa zgodni...podobno wlasnie umiejetne stosowanie diet bialkowych nie jest szkodliwe...a bardzo skuteczne...nie wiem sama co robic dziekuje za wszystkie opinie:)

polecam dietę 1000- max1200 kcal, ale z ograniczeniem ilości węglowodanów, tak jak np. Lutz wskazuje ok 72/dzień. Waga leci wtedy świetnie. No i 5 posiłków dziennie: co 3 godziny jeść, ostatni o 18.00

bardzo mnie kusi tzw. dieta turbo... zaklada ona 6 posilkow tyle, ze odpowiednio zestawionych...bardzo ogranicza weglowodany a kladzie nacisk na bialka...wlasciwie polega ona na odpowiednim sterowaniu metabolizmem...podobno spozywanie odpowiednio dobranych produktow zapobiega zwolnieniu metabolizmu i co za tym idzie pozwala uniknac efektu jojo bardzo mi sie podoba ta koncepcja...tylko wlasnie nie wiem co z tymi bialkami...nie wiem ile to jest "za duzo"

bylam na tej diecie jakies 7 dni i przerwałam , schudalm 3 kg niecałe

dziekuje za odpowiedzi i podpowiedzi i prosze o wiecej:))