Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamkaDorotkiii

Dziewczyny ile was kosztowały wczasy nad morzem?

Polecane posty

Gość Fausti
Czy Wy musicie operować tymi wulgaryzmami? Żenada! I to kobiety! Strach czytać Wasze wypowiedzi.

Gość biały orzel..
jaronska Jeżeli ktoś na wczasach je ziemniaki z jajem, to niestety też je tak na co dzień. Zresztą poczytaj sobie wczesniejsze wpisy, Panie wolą nowy TV i inne dobra niż coś lepszego zjeść, czytaj: innego od ziemniaków z jajem :P. Zresztą 1 raz może bym to zjadła, ale cały czas, to już przegięcie. Życie jest zbyt krótkie na takie oszczędności i sknerstwo. Nie trzeba jeść w restauracjach, istnieją naprawdę inne lokale, serwujące dobre i niedrogie jedzenie nad morzem.

Gość wczassowiczka
A my w zeszłym roku zapłaciliśmy 12euro od osoby (co na złotówki dało 50 zł) i 7 dni byliśmy na Wyspie PAG w Chorwacji. Adriatyk ciepły, jedzenie na mieście tańsze niż w PL nad morzem (spagetti z owocami morza 55 kuna czyli około 20 zł, pizza duza 70 kn czyli około 32 zł) do tego słońce i ciepła woda. 6 dni na osobe kosztowało nas 700 zł. Razem z dojazdem (paliwo, winiety), noclegiem i 2 razy byliśmy w restauracji na obiedzie, do tego zakupy na miejscu, wino i rakija (dość dużo przywiezionego do Polski). Myśle, że gdybyśmy sie stołowali tylko i wyłącznie na mieście wyniosło by nas to koło 900 zł/osoba. A mieszkaliśmy w 5 osob w apartamencie (2 sypialnie z małżeńskimi łóżkami, kuchnia, łazienka, salon z jadalnią i w salonie rozkładana sofa na której spało dziecko), klimatyzacja --> dziennie za apartament 60 euro. W sezonie, w sierpniu. W lipcu jest jeszcze taniej albo pod koniec sierpnia i początku września. Podróż zajeła nam 10 godzin (jechaliśmy z Gliwic) i jeszcze spaliśmy po drodze. 1108 km w jedna strone. Przyjechaliśmy opaleni, wypoczęci, a dzicko zadowolone! Sasiadka była wtedy na Bałtykiem i jej dziecko pytało się mojego czy się kąpało w morzu... Oczywiście, że sie kąpało,bo woda miała 26 stopni. A ono poszło do mamy i sie zapytało kiedy oni pojadą nad morze w którym można się bedzie kąpać... Nas kosztowało 700 zł ( 4 osoby w aucie) a sasiadke wczasy wyniosły 1000/osobe. Odmroziła sobie nogi biedulka i wróciła chora.

Gość a ja ja1526
Ustronie ja już nie mogę doczekać się wyjścia z pracy żeby zjeść te jajka, do tego zrobię sobie tosty (w tosterze) bo ziemniaki mam stare :-) a te dalej wałkują ten temat, dobrze, ze baba w ogóle gdzieś zabiera dzieci na wakacje bo niektórzy to sobie siedzą w domu a dzieci niech się na dworze całe wakacje bawią i potem 20 lat dziecko ma i nigdzie nie był

Gość biały orzel..
jaronska "zrobic cos samemu do jedzenia trwa o wiele krocej niz wyjsc do jadalni,wyszykowac sie,czekac na jedzenie,najesc sie,wrocic do pokoju po asortyment na plaze i wyjsc wreszcie na ta plaze" Zjeść można naprawdę po drodze idąc z plaży, to nie jest trudne, uwierz mi inni tak robią!!!!!!!!!!!!!!!!!! :P :P :P

Gość jaronska
uczyc dzieci oszczedzania to smutne? dziewczyno,skad ty sie urwalas? jak sie naucza oszczedzac to moze do czegos w zyciu dojda. Wlasnie ci co na lewa i prawo rozrzucaja pieniadze na koncu klepia biede

Gość ptasiek nastroszony
Fausti jak Ci się kurwa nie podoba to wypierdalaj w podskokach na inny topic. Nie lubie jak ktoś zasmieca farum przepisami i wypowiada się nie na temat!

Gość ustronie morskie
u nas tak było - dzięki wielkie - spróbuję wg Twojego przepisu i już nie zaśmiecam wątku, który i tak już dawno zszedł na inne tory niż temat główny, ale co tam.... u nas tak było - tych ziemniaków z kefirem Ci nie daruję, bo jeszcze długo trzeba będzie czekać na młode ziemniaczki, ale może ten przepis trochę złagodzi mój ból... :p

Gość ptasiek nastroszony
ważne ,że kobieta ma chcęci gdzies zabrać dzieci,lepsze to niż jakby siedziały całe lato pod blokiem

Gość Fausti
Ptasiek nastroszony! A Ty co? Panem/Panią tego forum jesteś, że mnie wyrzucasz? Może lepiej będzie, jak Ty stąd zejdziesz?:)

Gość ustronie morskie
ide do domu obciągnąc staremu :P

Gość ustronie morskie
stary wezmie mnie na wczasy do Jugosławi

Gość ustronie morskie
o jak miło - podszywa się dorobiłam!!! Cóż miło mi, że jestem taka "popularna"...

Gość ustronie morskie
a ja ja, ja też jak tylko wrócę to chyba sobie zrobię jajko sadzone i żurek do popicia, mmmmmniammmmmmmm....

Gość ptasiek nastroszony
Wypierdalaj z ta bo zaśmiecasz niepotrzebnie temat. Jesli nie umiesz czytać to podpowiem Ci TEMAT: ILE KOSZTUJĄ WCZASY NAD MORZEM!!!!!!!!!!!!! A nie jak się robi chleb w maszynce. Odpierdol sie ode mnie!!!! WON skundlona suko!

Gość nas wyniosło
5 tysięcy złotych, wakacje w Chorwacji, wyjazd dla 2 osób, na ok 12 dni. Na ślepo. W tym 3 dni w hotelu za Zagrzebiem bo zepsuło nam się auto. Panowie wymienili nam głowicę a wystarczyło tylko wymontować termostat... :/ Nigdy nie przewidzisz kosztów. 2 tysiące na 4 osoby to za mało o wiele za mało.

Gość jajeczko sadzone i kefirek!
Jajeczko sadzone i kefirek Hit sezonu 2012!!! Ogłaszam sezon jajkowo -kefirowy za otwarty!!!

Gość Fausti
Pogratulować elokwencji, ptaśku .......Wiem o czym jest to forum, ale wypadałoby publicznie nie używać wulgarnego języka. No tak, ale łatwo się wyżyć i znieważać kogoś, bo nikt Cię nie widzi. Brawo! Cóż za odwaga! Nie będę z Tobą dyskutować, bo nie rzuca się pereł przed wieprze!:) By, by!

Jedzmy jakja i pijmy kefiry codziennie rano na śniadanie obiady i kolacje nawet jak się bedzie wiukać jedzmy to zdrowe jest!!!

jedzmy jaja i pijmy kefir az nam nie zacznie sie wiukać :)

Gość opiopi
Ale to zależy gdzie sie jedzie i jak się spędza czas, czy nocujesz na kwaterze czy w hotelu, czy jesz halibuta w restauracji czy zapiekankę albo kanapkę własnej roboty na plaży. Każdy wypoczywa jak lubi lub tak jak go stać. 2000 myślę że powinno starczyc bez szaleństw na skromne wakacje. Moze też pomyślcie że czas spędzony z rodziną w przyjaznej atmosferze jest cenniejszy niż jedzenie, jaka z ziemniakami czy telewizory.

Gość Fausti
ja byłam ostatnio w HAŁUPACH! Było zajebiście. CHałupy łel kam tu! NA nanannaa. Afryka dzika dawno odkryta chałupy weł kam tu!

Gość Fausti
By by odchodzę z tego forum idę jesc wieprzowine

Gość Fausti
Wredny podszywaczu, ptaśku! No dalej, co jeszcze wymyślisz?

Gość Fausti
Naucz się jeszcze pisać po polsku, jak chcesz się podszywać pod moim nickiem.

Gość Fausti
w dupie byłam gówno widziałam. Wczasy to paka chipsów i tv a po urlopie nowe spodnie :)

Gość Fausti
jestem elokwentna zgrabna ładna i powabna ale nie po urlopie:P

Gość Fausti
wredny podszywaczu przestań!

Gość opiopi
Fausti - nie przejmuj się, przecież wiadomo, ze to nie ty tylko jakiś znudzony dzieciak.

Gość yolkaaaaa
nam poszło ponad 4 tysiace w ustroniu 3 lata temu. Połowa sierpnia a pogoda cóż, pozostawiała wiele do życzenia. W tym śniadania robione samodzielnie, obiad i kolacja na zewnątrz. Powiem szczerze, że wolę dołozyć te 2 tysiace i polecieć nad ciepłe morze.