Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gruba Mary

Muszę schudnąć.Kto ze mną?

Polecane posty

Gość Oooo mega
Fajnie tylko że w was (odchudzających się) jest nie mniej jadu. Ja np. NIKOGO tutaj nie obraziłam, napisałam jedynie swoją opinię (którą podtrzymuję) że godzina chodzenia dziennie to bardzo mało. I zostałam za to tak zwyzywana jak jeszcze chyba nigdy przez nikogo. Z zasady nie obrażam ludzi, ani na forum, ani nigdzie, ale widać tutaj można zostać zjechanym nawet za inne poglądy - kulturalnie wyrażone. Róbcie co chcecie, odchudzajcie się jak chcecie, szkoda tylko że na każdego kto się nie odchudza, a ma w tej kwestii doświadczenie lub wiedzę reagujecie agresją, i tyle w temacie.

dziewczyny lepiej dajcie sobie spokój jak macie sie tak obrazac=) autorka zakładając ten topik chciała znalezc wsparcie a nie tylko teksty jakie słyszy od innych. ja nie ważę ponad 100 kg a mimo to uważam ze godzine ruchu to wciągu dnia każdy ma tak naturalnie=) tzn. niektóre mają małe dzieci=) chodzenia przy nich dużo=) oprócz tego sprzątanie czy nawet chodzenie po kuchni=)) ale jak ktoś długo nie cwiczył to pół godziny gimnastyki to jest bardzo dużo=))dla mnie przynajmnie i sie tego nie wstydze bo wiem ze bedzie coraz lepiej=)) a pozatym trzeba uwzględnić ze nie kazda z nas ma czas na te cwiczenia=)) ja nie mam dzieci, meżą nawet narzeczonego ale studiuje i z trudnoscią znajduje czas pomiedzy nauką , siedzeniem na zajęciach i obowiązkami domowymi żeby wyjść na godzinę biegać np=))

dlatego prosze w imieniu autorki o wzajemne zrozumienie... a jesli ktoś nie jest w stanie pojąć tak prostych faktów to lepiej zeby założył sobie odrebny topik z korzyscią dla nas wszystkich..

Gość aniaankaania
witam=) zgadzam sie z postem wyzej.Mialysmy sie wymieniac doswiadczeniami,wspierac,a zamiast tego jest obrazanie siebie nawzajem.Za cenne rady dziekujemy.Milego dnia

dziekuję i wzajemnie życzę wszystkimm dziewczynom miłego dnia=) napisze wieczorem =) obowiązki wzywają=))

dieta+cwiczenia=) takie jest moje założenie=)) wiadomo ze ruch przyspiesza metabolizm=))

dzień dobry!!!!!!!!!!! dzisiaj mamy kolejny piękny dzień:) pogoda w sam raz na spacerek:):):) ważę dzisiaj 108.1 kg , co mnie trochę zmartwiło, no ale nie poddam się bez walki. miriam popieram to co piszesz. mi już brak cierpliwości by im zwracać uwagę. kiedyś byłam uprzejma, potem po prostu wywalałam ich posty a teraz albo nie odpowiem albo odpowiem dosadnie.... :P tak to już jest jak się ciągle to samo słyszy, wciąż te same komentarze. to która idzie pochodzić ze 3 godziny???? ja już wychodzę, spotkamy się pod mostem, koło stacji:) miłego dnia!!!!!!

Gość aniaankaania
Ja nie mam zamiaru katowac sie jakas konkretna dieta,bo wiem,ze wytrzymam gora 3 dni po czym rzuce sie na lodowke. Juz od ciazy nie jem ziemniakow,bialego pieczywa,ze slodyczy jedynie gorzka czekolade(a tak prawde mowiac nie pamietam kiedy ostatni raz ja jadlam) gazownego wgl nie pije,a co do cwiczen to najlepszym osobistym trenerem jest moje dziecko=) jak znajde czas to wpadne wieczorem=)

witajcie=)) ja już jestem w lublinie=D i mam troszke czasu wiec pisze=) dziewczyny napiszcie jak bedziecie miały chwilke=))

Dziewczyny! ja ostatnio zaczełam się odchudzać ...mam 166cm...i jeszcze dwa tygodnie temu wazyłam 56 kg...dzisiaj ok. 52....zamierzam jeszcze dociągnąc do 50 i bedzie idealnie. w sumie to mam duże szczęście bo jem bardzo dużo ( mniej wiecej tyle co meezczyzna pracujacy fizycznie ) ...i patrzac na moja poprzednia wage to wychodzi na to ze mam dobra przemiane materii^^ pozatym mam dosc siedzacy tryb zycia ( masakra) + no a teraz gdy sie odchudzam tez nie zrezygnowalam z jedzenia...ćwicze codziennie ok. pol godziny....i nosze biomagnetyczna koszulke ktora polecila mi znajoma na wiesc o moim odchudzaniu i przyznam szczerze, ze moje zrzucone kilogramy to jest duża jej zasługa. Na początek byłam dość pesymistycznie do niej nastawiona : co kawalek szmaty pomoze mi schudnac ahahah? A jednak. + Odkad ja nosze łatwiej mi sie tez zasypia i zauwazylam ze syfy mi poginely :)) ( nareszcie czysta twarz! ) takze bardzo ja polecam jeesli ktos zamierza sie odchudzac. a i zapomnialabym. Koszulka sie nazywa bioexpand i wyczailam do niej dokladny link na necie : http://vrota.pl/2012/02/koszulka-biomagnetyczna-bioexpand%E2%80%93-dziala-jak-biozasilacz. polecam goraco dziewczyny i trzymam za was kciuki

dziasiaj oglądam wieczorem o 20.20 na tvp1 dziennik bridget jones=)) chyba już z 10 raz=))

dzień dobry dziewczyny=) ja już wstałam i się szykuje do szkoły=)))miłego dnia=)) napisze po szkole=)

dzień dobry :) ;) :) chudnę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! niedawno wstałam i waga pokazała 107.8 kg !!!!!!! a teraz szykuję się na bardzo długi spacer:) udanego dnia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja do tej pory zjadłam 2 kanapki z gouda light=))i ogórkim=)) małego banana i małe jabłko+jogurt jogobella light=)) gratuluje rezultatów w odchudzaniu=))

:):P:):P:):P:):P 107.2kg:):P:):P:):P:):P :):):):):):):):):):):):) miłego dnia!!!!!!!!!!!!!!! i udanego odchudzania!!!!!!!!! p.s. autorko!!!!! gdzie się podziewasz? napisz ile ważysz, please....... :):):):):):) :*

dzień dobry z samego niedzielnego poranka;-) ja kolejny dzień szkoły=)) ale nie chciało mi się wstawac...=((( no ale za to bede w domu już koło 15/16=))miłego dzionka=) ja wypije kawke i spadam na zajęcia=)))

Gość aniaankaania
Witam Was w ten deszczowy niedzielny poranek=D ale jestem zdechla...chyba sie przeziebilam=( zjadlam kawalek kielbaski na cieplo,kromke chleba i mam dosc.Dzisiaj mialam zamiar zrobic rodzinny obiad,ale moja oprzyszla bratowa stwierdzila,ze jak pada to ona nigdzie nie jedzie chyba,ze ja wsiade w samochod i po nia przyjade=) a sie usmialam...szczegol,ze ja jestem w trakcie robienia prawka i ze jakby mnie zlapali to mam zakaz na 5 lat.No ale ona w ciazy jest i nie moze sie przemeczac.Tak jakby ona jedna w ciazy chodzila. wczoraj zrobilam sobie dzien dziecka=D zjadlam 3 kostki gorzkiej czekolady i garsc pistacji=D szalenstwo normalnie! Mialam dosc pracowity dzien,wiec stwierdzilam,ze nagroda mi sie nalezy.Milej niedzieli=*

Gość aniaankaania
*przyszla

ja na sniadanie zjadłam jogurt banana i 2 mandarynki=)) pózniej na obiad 120gram kaszy gryczanej plus 3 kotleciki sojowe w sosie czosnkowym=))

taki sobie art,można przeczytać -może komuś się przyda Termogeniki to substancje, które zwiększają spalanie tłuszczu w naszym ciele. Ich nazwa pochodzi od termogenezy, czyli procesu spalania tłuszczu. Ogromne zainteresowanie termogenikami wywołała teoria, iż mogą się one przyczyniać do utraty wagi. W ostatnich latach, przeprowadzono wiele niezależnych badań, potwierdzających istnienie substancji o właściwościach termogenicznych wśród powszechnie dostępnych pokarmów. W Jak Sposób Termogeniki Przyspieszają Spalanie Tłuszczu? Naturalne termogeniki to pokarmy, których działanie polega na: - przyspieszeniu tempa metabolizmu lub - zużyciu większej ilości energii (kalorii) wymaganej do ich strawienia, niż same zawierają. Produkty z tej drugiej grupy, nazywane są również pokarmami o negatywnej ilości kalorii, jako że ostateczny wynik kaloryczny po ich spożyciu jest ujemny. O Ile Naturalne Termogeniki Mogą Przyspieszyć Spalanie Tłuszczu? Naukowcy są zgodni, iż pewne pokarmy przyspieszają spalanie tłuszczu, wciąż nie ma zgody co do tego o ile. Ostatnie wyniki grupy badaczy z Oksfordu są bardzo zachęcające i wskazują, iż termogeniki mogą zwiększać spalanie tkanki tłuszczowej nawet o 25%! To oczywiście rewelacyjna wiadomość dla tych, którzy chcieliby pozbyć się kilku zbędnych kilogramów, nie stosując przy tym ruinujących organizm diet. Które Pokarmy Są Termogenikami? Szczęśliwie dla nas lubiących jeść, lista pokarmów o właściwościach termogenicznych jest długa i zróżnicowana. Każdy znajdzie coś dla siebie! Poniżej zamieszczam kompleksową listę najsilniejszych naturalnych termogeników. * Warzywa bogate w błonnik Przede wszystkim: karczochy, szparagi, awokado, fasolka, buraki, brokuły, brukselka, kapusta, marchewki, kalafior, seler, szczypiorek, ogórki, bakłażan, cebula, sałata, pietruszka, zielony groszek, dynia, papryka, chrzan, kapusta kiszona, soja, szpinak, pomidory, fasolka szparagowa, cukinia, słodkie ziemniaki. Są bezsprzecznie najlepszym rodzajem pokarmu, jaki możesz dostarczyć swojemu organizmowi. To doskonałe źródło niezbędnego do prawidłowego trawienia błonnika. Warzywa mają też niską zawartość tłuszczu, są napakowane witaminami i składnikami mineralnymi, a dodatkowo wspomagają rozwój mięśni. Czy wiesz, że w stanie spoczynku, mięśnie zużywają 50 razy więcej kalorii, niż tkanka tłuszczowa? * Owoce bogate w witaminę C Cytryny, pomarańcze, limonki, nektarynki, grejpfruty, guava, papaja, madarynki – wszystkie są nie tylko doskonałym źródłem witaminy C, błonnika ale również pracują za Ciebie, spalając od środka zbędny tłuszcz. Zapewne milion razy słyszałaś, że witamina C, jest naturalnym antyoksydantem (przeciwutleniaczem). Prawdopodobnie nie słyszałaś jednak, że witamina C sprawia, iż Twoje ciało szybciej przetwarza tłuszcz oraz stymuluje produkcję L-karnityny. Dlaczego to takie ważne? L-karnityna spełnia funkcje transportowe tłuszczu i sprawia, że zamiast odkładać się w komórkach, jest on zamieniany na energię. Dzięki temu, nie tylko chudniesz, ale też czujesz się ożywiona, zdrowsza i…młodsza! * Inne owoce Wśród owoców doskonałe są również: jabłka, gruszki, brzoskwinie, banany, jeżyny, jagody, wiśnie, mango, ananasy, śliwki, maliny, truskawki oraz arbuzy. Pamiętaj, aby jabłka i gruszki jeść ze skórką. Pektyny zawarte w tych owocach blokują dostęp tłuszczu do Twoich komórek, uniemożliwiając jego odkładanie. Pektyny zwiększają też absorpcję wody z pokarmów, co z kolei zwiększa uwalnianie tłuszczu z ciała. Dodatkowo, antyoksydanty w jabłkach i gruszkach, zapobiegają tzw. odchyleniu metabolicznemu. Odchylenie metaboliczne to nadmierne odkładanie się tłuszczu okolicach brzucha (efekt figury w kształcie gruszki). * Niskotłuszczowe przetwory mleczne Mleko, ser, jogurt również pomagają pozbyć się zbędnych kilogramów. Wapń, zawarty w przetworach mlecznych, przyczynia się do rozbicia tłuszczu, który zdążył się już odłożyć. Znany profesor Michael Zemel (Uniwersytet Tennessee, USA), przeprowadził słynne badanie na temat otyłości („Obesity Reasearch“, Kwiecień 2004). Na podstawie uzyskanych wyników, wysunął następujący wniosek: „Osoby, których menu bogate jest w produkty mleczne, dwukrotnie szybciej spalają nadmiar tłuszczu w stosunku do osób, które spożywają przetwory mleczne w małych ilościach (zakładając identyczną dzienną ilość kalorii obu grup).“ Jego rozpowszechnione na całym świecie wnioski, wskazują iż 3-4 porcje dziennie zawierające produkt mleczny, są bardziej skuteczne w przyspieszeniu utraty wagi, niż jakikolwiek suplement na bazie ekstraktów mlecznych (na przykład szeroko reklamowane gotowe milk-shakes). Spożywanie pokarmów bogatych w wapń, może zwiększyć spalanie tłuszczu nawet dwukrotnie! Dla nas kobiet, wapń jest szczególnie istotny również z innej przyczyny – pomaga nam zachować mocne kości i uniknąć osteoporozy. * Orzechy Są doskonałym zaspokajaczem głodu i jednocześnie spalaczem tłuszczu. Dowody w tym temacie przedstawił m.in. Jordi Salas-Salvado, pracujący na Uniwersytecie Rovira i Virgili w Hiszpanii. Orzechy dostarczają nam “dobrego” tłuszczu, eliminując toksyczny tłuszcz. * Chude mięso i ryby bogate w proteiny Pokarmy zawierające proteiny są najlepszymi spalaczami tłuszczu z brzucha. Do strawienia, proteiny wymagają więcej energii od Twojego ciała niż tłuszcz. Jedz niskotłuszczowe produkty bogate w proteiny, a Twój brzuszek zacznie znikać! Dobrym źródłem protein, są produkty mięsne i rybne: pierś kurczaka, pierś indyka, chuda wołowina, tran, białka jajek, flądra, łosoś i sardynki. * Warzywa strączkowe bogate w proteiny Rośliny strączkowe, a przede wszystkim fasola i soczewica, są nie tylko bogate w proteiny, ale także w odmianę błonnika, która reguluje poziom cukru we krwi, w efekcie redukując tzw. oponę brzuszną. Po raz pierwszy dowody w tej sprawie, przedstawiła Tanya Zuckerbrot, autorka książki „The F-Factor Diet“. * Pełne ziarna Ciemny ryż i płatki owsiane są także dobrym spalaczem tłuszczu. Wybierając produkty z półki sklepowej, zwróć uwagę, aby były to produkty w 100% pełnoziarniste. * Przyprawy Pieprz kajeński, cynamon, czosnek, imbir, pikantne papryczki (np. chili). Z tej grupy, produkty zawierające chili oraz pieprz kajeński (np. musztarda), najbardziej przyspieszają spalanie tłuszczu. Zwłaszcza chili, które zawiera capsaicin, stymuluje Twój metabolizm. * Zielona i czerwona herbata Popijana w formie naparu, jest łagodnym i bezpiecznym spalaczem. Ekstrakt zielonej lub czerwonej herbaty, jest często składnikiem najsilniejszych suplementów diety. Za przyspieszanie spalania tłuszczu, odpowiedzialne są zawarte w herbacie polifenole. Zarówno zielona jak i czerwona herbata ma dobroczynne działanie na cały organizm (m.in. pobudza pracę mózgu, oczyszcza i odmładza organizm). Śmiało wypijaj kilka filiżanek dziennie. * Kawa Polecana przy odchudzaniu ze względu na zawartość kofeiny, która stymuluje proces spalania tłuszczu. Kofeina zwiększa wydzielanie noradrenaliny, aktywizującej chemiczny przekaźnik o tajemniczej nazwie cAMP. cAMP przestawia komórkę tłuszczową ze stanu gromadzenia tłuszczu w stan jego spalania. Uwaga: Aby kofeina zawarta w kawie miała opisane wyżej działanie, pij kawę w następujących porach: - rano, na godzine przed śniadaniem - przed aktywnością fizyczną Kawa powinna być bez cukru, najlepiej czarna. * Olej lniany Zawiera CLA, czyli kwas linolowy. Jest to substancja przyspieszająca rozpad komórek tłuszczowych. W wyniku działania kwasu linolowego, nasz organizm przestaje magazynować tłuszcz z potraw. CLA sprawia również, że mamy więcej energii, gdyż tłuszcz uwolniony ze zgromadzonych wcześniej zapasów trafia do centrów energetycznych komórek. CLA jest także antyutleniaczem. Wspomaga nie tylko odchudzanie, ale też poprawia witalność oraz wzmacnia i uelastycznia skórę. Olej lniany można jeść jedynie na surowo, na przykład dodając go do sałatek zamiast oliwy. * Czerwone wino Czerwone wino zawiera katechiny przyspieszające spalanie tkanki tłuszczowej. Dobroczynne efekty picia czerwonego wina bardziej odczujemy my kobiety, gdyż napój ten zwiększa poziom estrogenu (kobiecego hormonu) w organizmie. Estrogen reguluje naszą gospodarkę tłuszczową, usprawnia pracę wątroby, zapobiega osteoporozie i obniża ryzyko ataku serca. art.Joanna Samborska

ja przez weekend zjadłam niewskazanego cukierka toffino=)) witajcie ja po wazeniu nareszcie bo wczesniej nie miałam okazji=) jestem zadowolona ze swojego wyniku=) spodziewałam się mniej.. na śniadanie 1/2 jabłka w kosteczkę wymieszana z 2 łyżkami otrąb owsianych i to zalane jogurtem naturalnym ok 180 gram=) pycha=)) na obiad zjem raczej to co wczoraj =)) ewentualnie kotlety zastąpie jajkiem na twardo w sosie chrzanowym... tak dla porównania to na dukanie przez1,5 miesiąca schudłam 4 kg

Gość aniaankaania
Hej!Ja wazenie mam przed soba jak gdzies wage dorwie.Niestety nie posiadam wagi w domu.Ja na obiad planuje to co wczoraj czyli kura z surowka z pekinskiej.A na sniadanie zjadlam pol rogalika(wiem wiem nie wolno) i kromke ciemnego chleba z salata i poledwica.Nie wiem czy sa jakies efekty,ale tak mi sie wydaje ze brzuch jakis mniejszy mi sie zrobil.Ide troszke popracowac.Milego dnia.PS.a gdziez sie autorka podziewa? Czyzby o nas zapomniala???

moze miała dosyc tych komentarzy niepotrezbnych które są wyzej umieszczone..miejmy nadzieję ze wróci do nas=))

witajcie dziewczyny dzień dobry=)) na śniadanie zjadłam miseczke zupki ogórkowej bez zabielania bo mama zrobiła wczoraj wieczorem i mi odlała, a na obiad mam jajka w sosie chrzanowym bo wczoraj jednak ich nie robiłam a tak mi sie jakos jajka chce=))) no i chciałam zupkę zjesć bo też przepyszna i sycąca=))) znalazłam przepis na kotlety sojowe po grecku=)) planuje takie na piątek=)) tak jak rybka tylko z kotletami sojowymi=))

witam i o wagę pytam!!!!!!!!! u mnie 106.7 kilo!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :):):):) yea!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! właśnie przygotowuję 1jajko i sok z grapefruita:) udanego dnia koleżanki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja wagę w stopce mam=)) do nastepnego ważenia trzeba poczekać tak z miesiac=) w świeta sie zwaze=)) jak ja tych owocow nie lubie.. co innego mandarynki czy pomarańcze=) ale słyszałam ze strasznie zdrowe i pomagają w spalaniu tluszczyku=))

miesiąc poczekasz do ważenia? ja motywuję się jak widzę wagę:) oczywiście jak spada to czuję się świetnie ii mam ochotę do działania, ale jak nie spada to mam motywację do działania:) dziń minął sobie.... zimno.....brrr.....

Gość Miriam mam do ciebie słowo
jak chcesz uznałam, że podstawy wiedzy powinnaś posiąść:D