Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gruba Mary

Muszę schudnąć.Kto ze mną?

Polecane posty

Gość Gruba Mary

Przejrzałam wszystkie fora internetowe i te jest najmniej skomplikowane,wiec tu sie na jakiś czas zadomowie. Otóż drogie panie waże 130kg.Wiem,wyglądam jak wieloryb.Mierzę 174cm wzrostu.Od dawna jest mi zle z soba,ale niestety nigdy nie miałam motywacji,by schudnąć.Od jakiegoś czasu trochę lepiej się odżywiam,ale u mnie wchodzi w grę JEDZENIE,OBSESYJNE JEDZENIE!Co chwilę zaglądam do lodówki,już mam tego dosyć.Podjadam coś non stop i nie muszą to być wcale słodycze(choc często są),mogą to być kanapki,owoce..No ale takie jedzenie non stop przecież nie jest zdrowe. Więc postanowiłam,że koniec z tym.Nie wiem ile uda mi się schudnąć do lipca,ale mam nadzieje,ze choc z 10kg. Byłabym wdzięczna,gdybyście do mnie napisały;) I dołączyły.Razem będzie razniej.

Gość Zofia60
Gruba Mary a czytalas ksiazke Lukoszka ktory schudl 120 kg? polecam ja

Gość pusiamusia
wspolczuje ci ja waze 92 kg i mam problem ze soba a Ty jeszcze wiecej...ja moge sie z Toba odchudzac. od stycznia wlasciwie sie odchudzam i schudlam 5 kg..niewiele ale zawsze to do przodu...

Gość pusiamusia
a tak w ogole ile masz lat? mam nadzieje ze nie zrezygnowalas

Gość dietadieta
ja przy 174 wazylam 75 i bylam zalamana wiec domyslam sie,co czujesz. robilam to co Ty - jadlam bo lubie.z nudow, dla smaku,kazdy powod dobry.tysiac razy probowalam diety - kopenhaska,dukan.ale 3 dni i koniec :) teraz od lekko ponad 2 tyg jestem na diecie niełącznia- przez te 2 tyg schudłam 3 kg.no i zaznaczam, że z małymi grzeszkami :D ! więc jestem zadowolna.chudnę powoli i dzięki temu nie boję się, że waga wróci bo rzucę się na jedzenie.mam ochote na coś słodkiego to zjem kawałek ptasiego mleczka np, nie będę sobie odmawiać, bo potem rzucę się na całe pudlo :P

Gość Gruba Mary
Hej:) Wszystkie panie mile widziane:) Nie zrezygnowałam.Piłam dzis ocet jabłkowy..Probowalam kilka miesiecy,ake mie "nie podchodzil",ale rrano bylo ok.Moja mama go pije i chudnie mimo,ze nie stosuje diety,po prostu mowi,ze jak sie go napije to ma taki "pelny"zoladek,ze je tyle ile naprawde musi a nie tyle co zawsze. Tak,nie moge na siebie patrzec,mam wielka buze,brzuch i ogolnie czuje sie zle. Ja do poludnia nie pisze,bo dopiero co z pracy wrocilam.Jutro nie pracuje. Ktos pytal o moj wiek.Mam 22 lata. Pozdrawiam i piszcie:)

Gość Fausti
Myślę, że przy tej wadze dobrze by było zwrócić się do specjalisty. Jedzenie stało się dla Ciebie nałogiem. nałóg najlatwiej zwalczyć kolejnym nałogiem, ale zdrowym- np. uzależnienie od ruchu, gimnastyki..., siłowni...biegania...nordic walking-co tam po lubisz- polecam:)

Gość sdkdkdkdkdkkd
gruba mary a moze poprostu twój tryb zycia jest zły, nie masz pracy i siedzisz w domu a w wolenj chwili jesz dla przyjemnosci, wiec ja polecam dietetyka chocby prywatny gabinet- zwazy cie i dokladnie opisze program odchudzania + kontrole i zadne tam octy jabłkowe, wtedy szybko i zdrowo schudniesz. wiem bo moj brat jest dietetykiem. pozdrawiam

Gość Gruba Mary
A no wlasnie tak sie sklada,ze do dietetyka jestem umowiona,ale dopiero w marcu. Wlasnie wiem,ze musze sobie znalezc inny nałog..Za cwiczenia juz sie wzielam.Codziennie bede maszerowala szybkim tempem w parku. O silowni nie ma mowy,bo mam male dziecko. Wlasnie.W ciazy przytylam 25 kg,ale z obżarstwa,bo rzucilam palenie i jadlam i jadlam i jadlam i tak mi zostalo.Teraz staram sie to zmienic. Niedawno zjadlam kolacje. Za pol godziny zmierzam do parku.Czekam na meza,by "przejął"małego.Syn i tak za godzine idzie spac. Odezwijcie sie dziewczyny.

Gość Gruba Mary
sdkkds czy jakos tam. Ale przeciez ocet jablkowy jest naturalna metoa wspomagajaca odchudzanie. Dietetycy tez go zalecają.

a ja polecam diete soutch beah , jestem na niej od dzis ( mam tylko 5 kg ); ale ponad 4 lata temu schudlam na niej 15,5 kg w niecale 2, 5 miesiaca, a jak sie ma wiecej do schudniecvia to mozna nawet 2 tyle schudnac co ja :) pozdrawiam i powodzenia w dietce:)

Hej:) Ja stosuję dietę Dukana, dopiero 2 dzień, ale jak na mnie to już coś, bo podejść do diety miałam wiele:P Z tym jedzeniem to jest u mnie podobnie, siedząc w domu mogłabym ciągle coś mielić w gębie:O:P

Gość Gruba Mary
Hej! Ja do konca tygodnia w domu,wirus panuje i syn mi sie rozchorował.Czekamy na lekarza. Postanowilam,ze skorzystam z South beach.Poczytalam i nie tylko kusi efektami,ale nie jest az tak restrykcyjna jak dukan np. Od jutra zaczne,bo dzis juz zjadlam inne sniadanie niz zalecane w tej diecie. Chyba od odstawienia slodyczy tak bardzo boli mnie głowa. Pozdrawiam

sb jest 1 z najzdrowszych diet :) jetsem 2 dzien i czuje sie wspaniale nie zaluje ze znowu wrocilam na wlasciwa diete , zapraszam do kafeterii o sb

Gość neo1212
GrubaMary, to nie Twoja wina, ze jestes uzalezniona od jedzenia, to sprawa zlozona i powiazana z wieloma hormonami, lapaj linka i uwaznie obejrzyj,, zwlaszcza fragmenty o tym jak zmniejszajac weglowodany w diecie obnizamy apetyt i likwidujemy apetyt na slodkie i maczne, no i chudniemy http://youtu.be/WVXi6f7X00A i jeszcze tu http://nowadebata.pl/2011/08/03/insulinowa-teoria-otylosci-w-pigulce/ http://nowadebata.pl/2011/11/18/leniwe-odchudzanie/ Jak rozumie sie pewne mechanizmy latwiej odchudzic sie raz na zawsze. Moim zdaniem musisz zrezygnowac z weglowodanow kochana, czyli skasowac chleb, slodycze, makarony, pyry, kasze i przerzucic sie na bialko (ryby, mieso, jajka, niewiele nabialu), warzywa we wszelkiej postaci i owoce, dla uzupelnienia niezbednych weglowodanow potrzebnych organizmowi w nieiwelkich ilosciach. Z tluszczow olej kokosowy, oliwa, lniany, kup sobie VitaminPlus dla kobiet firmy Olimp, Omega3 i bierz codziennie. Jesli dietetyk ulozy Ci diete typu rano kromeczka chlebka pelnoziarnistego, obiad lekki i na kolacje jogurcik wez ja olej, to znowu napychanie sie cukrem, skoki insuliny, odpowiedz hormonow i mega ssanie caly dzien zakonczone atakiem na lodowke. Postaw na bialko, warzywa i owoce, do kazdego posilku lyzeczka oliwy i zobaczysz po tygodniu juz efekty. Duzo wody, zeby uwalniane toksyny cie nie zalaly. Pij czerwona herbate 2 razy dziennie, mozna 2 kawy dziennie. POWODZENIA!!! mi sie udalo, wazylam 98 kilogramow i na tej diecie w 10 tygodni schudlam 26kilo!!! Ale musisz zrozumiec te artyluly co podalam i zobaczyc jaka krzywde sobie robisz jedzac chleb i slodycze razem z tluszczami :-( To jak uzaleznienie od heroiny. Acha, i bardzo polecam ksiazke Robba Wolfa Dieta Paleo, swietnie napisana z humorem i wskazowkami na odchudzanie bez napadpw glodu. buziaki i powodzenia

Gość neo1212
acha, napisz mi czy karmisz dziecko jeszcze? bo jesli tak to nie mozna czerwonej herbatki i tych witamin tylko dla kobiet karmiacych, ale cala dieta jest ok i mozna podczas karmienia.

Gość gochatrzydziecha
witam! przylacze sie do Was chetnie :) Waze 93 kg i tez mam sporo do zrzucenia...

Gość to tak jak ja
ciagle jem i jem, zaczynam od nowa, z reguly od pon a i tak gowno z tego wychodzi :-( najchetniej jem przy czytaniu, chleb z majonezem i zoltym serem, zupki chinskie, chipsy i czekolada, jem to az boli mnie brzuch. chce przestac ale nie wiem jak :-( waze 100kg :-(

Gość help help hekp
czy ktos ma pomysl jak przestac ciagle jesc przy czytaniu?????

Gość nie wiem co juz zrobic
co robic? moze Lady_in_Red21 pomoga lub FatCat??? odchudzone tu na kafeterii z sukcesem

Gość po prostu mniej jedz
mniej jedz, duzo cwicz. Pij duzo wody, odstaw calkowicie slodycze, chleb i makaron, a ogranicz ryż, kasze i owoce do jednej porcji dziennie, proste, nie?

Gość Gruba Mary
Witajcie:) No tak,łatwo powiedziec"nie jedz tego,nie jedz tamtego" aż w koncu sie okazuje,ze nie mozna nic jesc:p Dzieki za rady a nowe dziewczyny Witam serdecznie.I piszcie troche.A ja nie karmie juz,w zasadzie w ogole nie karmilam:( Poogladam to wszystko

Gość poiaksm
przestań czytac książki to przestaniesz podjadac

Hej Laski:) Coś mało się odzywacie:( Ja dziś 4 dzień na Dukanie, jutro ostatni dzień I fazy i jutro też się zważę, bo w weekend nie będę miała jak. Mam nadzieje że coś zleciało:) ale stwierdziłam że dalej nie będę chyba ciągnęła tej diety, bo mnie po prostu nie stać z racji że nie pracuje:O Co nie oznacza że mam znów rzucić się na żarcie, co to to nie:D

Gość nie moge przestac
nie moge przestac czytac ksiazek, to jedyna przyjemnosc w zycia jaka mam :-(

witam:) ja tydzień temu ważyłam 114 kg. dzisiaj ważę 110 kg. w tym tygodniu jadłam tak: śniadanie:2jajka gotowane+grapefruit obiad;3jajka gotowane +2 pomidory kolacja:2jajka gotowane +kiwi od poniedziałku mam rozpisaną dietę na długo, tak że nie zrezygnuję szybko. dołączam się do ciebie::) i życzę powodzenia w odchudzaniu:)

zapomniałam wspomnieć, ze długo już się odchudzam, ale brak mi wsparcia, i tak, jak już osiągnę jakiś dobry wynik, to znowu coś sie spaprze.... mam problem z hormonami, jakby ktoś pytał. brałam leki hormonalne, kilka razy terapię przeprowadzałam, a po tym coraz trudniej mi schudnąć... no ale cóż, nie poddaję się111

Gość Gruba Mary
Hej dziewczyny:) Ja mam na 4 marca wizyte u lekarza i dietetyka i endrykologa(nie wiem jak to sie poprawnie pisze).Mysle,ze mam tarczyce.Boje sie tego.Ale mam znajomą,której zoperowali tarczyce i teraz wyglada super,40kg schudła.Dla mnie to byl szok jak ja zobaczylam. Nie zauwazylam,zeby mi kg spadaly na SB.No jeszcze zobacze do konca tygodnia nastepnego.Moze dietetyk cos doradzi.