Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość desperadka

mam sie wyprowadzic z domu

Polecane posty

Gość desperadka
sprzątanie czy siedzenie na kasie albo zasuwanie na magazynie to praca nie dla wszystkich, ja się do tak ciężkich fizycznych prac nie nadaje i co na to poradzę? jestem dość słaba, chcę się sprawdzić np. jako sekretarka albo sprzedawca w biurze

Gość felicjana
mogą nie mogą wyrzucić ,ale utrzymywać dorosłej baby , której pracować sie nie chce nie mają obowązku .

Gość poranny kac
desperadka więc gdzie chcesz pracować bez studiów? Nawet pisać nie umiesz bo desperatka pisze się przez T

Gość felicjana
to jak słaba jestęś to trzeba sie bło uczyć ,zeby głową nie rękami pracować .

Gość felicjana
ale jakie z niej " dziecko " ? No chyba że dziecko swoich rodziców , ale w świetle prawai prawa pracy jest zdolna do roboty , a nie chce . Bo woli ,zeby starzy ja utrzywali .

Gość desperadka
mam konkretny zawod - nie jestem po liceum. jestem w domu zameldowana, pochodze z rodziny zastepczej i mają prawo nmnie wyprosic. tu ma zamieszkac syn ze swoją rodziną a ja sie musze wyprowadzic.

Gość desperadka
trzeba się było uczyć łatwo powiedzieć! myślisz, że miałam do tego warunki w moim mieście? gdyby były dobre szkoły to na pewno robiłabym już doktorat....

Gość ramtata
Ludzie, dajcie jej już spokój. Dziewczyna ma poważny problem, a wy jej jeszcze dogryzacie. Żałośni jesteście. Ona się przed wami otwiera, prosi o pomoc, wsparcie, a wy ją jeszcze bardziej dołujecie. Jak nie chcecie jej wesprzeć, to się nie odzywajcie, bo to nie jest topic w stylu: o! Halo! Zmieszajcie mnie z błotem! Popatrzcie jaka jestem głupia!....Może nie miała możliwości dalej się kształcić...Może nie miała odpowiednich warunków...Czy wy wszyscy jesteście takimi asami i profesorami? Po rodzaju wypowiedzi ośmielę się powiedzieć, że wątpię.

Gość desperadka
felicjana- nie chce byc niegrzxeczna ale wyjdz z mojego tematu bo nie zdzierze twoich wypowiedzi. nie rozumiesz ze pracuje? mamn 500zl na miesiac. szukam lepszej pracy ale nie ma.

Gość desperadka
sprzątanie czy siedzenie na kasie albo zasuwanie na magazynie to praca nie dla wszystkich, ja się do tak ciężkich fizycznych prac nie nadaje i co na to poradzę? jestem dość słaba, chcę się sprawdzić np. jako sekretarka albo sprzedawca w biurze znowu ktos sie podszyl.

Gość hjjjkkll
W Twoim wieku nie doktora a co najwyżej inżyniera byś zrobiła :-) Nie martw się może coś znajdziesz a jak nie znajdziesz to przecież nie wyrzucą Cię na zbity pysk,chyba..czy byliby do tego zdolni. Gdybyś poszła teraz na studia to ich obowiązkiem byłoby utrzymywanie Ciebie i nie mieliby prawa Cię wyrzucić.

Gość desperadka
dlaczego sie podszywacie pod moj nick?

Gość MartaKrakow
bardzo Ci współczuję, teraz jest naprawdę ciężko z pracą :( spróbuje na spokojnie to rodzicom wytłumaczyć, poradz się co by zrobili na twoim miejscu. Możliwe, że nie dostrzegają twoich wysiłków, myślą, że naprawdę nic nie robisz, nie starasz się o pracę i chcą to przełamać, takim mega wstrząsem. Niektórzy rodzice mają takie pomysły. Ja jak mieszkałam jeszcze z rodzicami i nie mogłam znaleźć pracy, to dzień w dzień musiałam się nasłuchać różnych nieprzyjemnych rzeczy. Wiem jednak, ze nie zawsze są to złe intencje rodziców, po prostu oni też nie wiedzą jak sobie poradzić z tym, że Ty sobie nie radzisz....

Gość desperadka
po pierwsze to nie są moi rodzice tylko rodzina zastepcza a po drugie to oni mają 1200 na miesiac i jescze by mieli mnie utrzymywac? nie rozumiecie ze musze sie wyprowadzic bo dom bedzie mial zapisany ich prawdziwy syn, nie ma miejsca w nim dla mnie. a oni mnie nie zywia bo sama sonie jedzenie kupuje tylko ze jak sie chce wyprowadzic, mieszkanie wynająć to musze wiecej pieniedzy zarabiac bo 500zl mi nie starczy. u nich mam tylko dach nad glowa.

Gość desperadka
trzeba się było uczyć łatwo powiedzieć! myślisz, że miałam do tego warunki w moim mieście? gdyby były dobre szkoły to na pewno robiłabym już doktorat.... ciekawe kto jes taki madry i pisze takie bzdury pod moim nickiem

Gość desperadka
poranny kac dzieki ze mnie poprawiles. przeprszam za blad ort.

Gość hjjjkkll
Kurde szkoda Ciebie. Ja czułabym się strasznie,taka niechciana.A tak z Ciekawości zapytam czy nie dostajesz chociaż paru groszy z racji tego ,że nie masz rodziców? Nie wiem jakiejś renty czy zasiłku.

Gość desperadka
dostalam wyprawke 3tys jak skoczylam technikum, kupilam sobie samochod za to bo mam prawko.

Gość desperadka
wiosna idzie moze pojawią sie jakies oferty pracy.

Gość hjjjkkll
Dobre i to a zasiłek to rodzice pewnie dostawali na wychowanie. Skoro nie chodzi o kasę a tylko o zwolnienie miejsca to chyba nie masz wyjścia jak tylko szukać tej pracy. Ja też teraz szukam w środę mam ostatni egzamin a bronię inżyniera dopiero w czerwcu. Dziś w nocy miałam koszmary że nie mogłam znaleźć pracy a jak znalazłam to mnie zaraz wyrzucali,ciężka noc...

a jakaś pomoc socjalna od miasta? może są jakieś fundacje w Twoim mieście w , których pomagają młodym ludziom. na początek może jakieś ochotnicze hufce pracy, praca w sklepie , wizyta w pośredniaku ?

Gość ryrtursw
skoro kupiłaś samochód zamiast zainwestować to teraz możesz w nim zamieszkać

Gość poranny kac
dostała 3tys powinna wynająć za to pokój i poszukać pracy tak jak robią wszyscy w jej wieku. Co to za problem? pokój wynajmiesz za 500zł w byle jakiej robocie zarobisz około 1000zł i w między czasie możesz szukać lepszej pracy

Gość ja już się pogubiłam
czy samochód jest ci bardzo potrzebny? może lepiej go sprzedaj, bo utrzymanie starego samochodu to też kosztowna sprawa i na wodę to on chyba tez nie jeździ. Masz trudną sytuację, ale pamiętaj że nic nie trwa wiecznie. Po latach chudych zawsze przychodzą tłuste, więc wiesz... będzie jeszcze ok. Poradzisz sobie i pamiętaj "co cię nie zabije to cię wzmocni" :)

Gość desperadka
3 tys dostalam 2 lata temu i robicie afere ze kupilam za to samochod.? faktycznie moglam zamrozic w zamrazalniku.

Gość desperadka
to po co to prawo jazdy robilam zeby lezalo w szafie? chyba jak sie ma to trzeba jezdzic nie - uczyc sie, praktykowac. a przezywacie tak jakbym mercedesa nowego kupila.

Gość desperadka
tak sprzedam samocod a nawet rower sprzedam i zaloze dziurawe skarpety i pojde zebrac. wezcie juz przestancie. co jeden to madrzejszy.

Gość desperadka
mam to gdzies. zakanczam ten temat. prosze juz nic nie pisac,