Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lafari

********************mamusie LISTOPAD 2012*********************************

Polecane posty

Gość JeszczeTroszke
martarta ja już mam takie skurcze od jakieś czasu, ale dziś to przesada! :/... a uczucie mam takie jak Ty :-) i w ogóle jakoś tak dziś mi ciężko :P

Gość JeszczeTroszke
na 8.11 :-)

Leonka Nie ma złego myślenia tylko właśnie różne ;) Na ten przykład jak rodziłam młodą to chyba był dokładnie 38t2d - wg mojego gina to 38tc, wg szpitala to 39tc ;) Po prostu inny zapis, ale jakie to tak naprawdę ma znaczenie :P Madziolek No to ja miałam om 24 stycznia - a terminy mam od 26.10 do 1.11 :) Ale ja nie mogę liczyć z cyklem bo nieregularnie... poza tym to też nie jest tak że mamy "dzień płodny", ale DNI płodne... ja teoretycznie wiem kiedy się bzykałam jak zaszłam :P Bo po roczku chrześniaka mojego P, tak się ubzdryngoliłam, młoda wybawiona szybko poszła spać, a my szaleliśmy w łóżku dłuuugo i długo ;) A mój pracował w delegacjach więc nie było tak, żeby często ;) Ale nawet nie pamiętam teraz którego dokładnie wypadały te urodziny żeby obliczyć martarta Mi się wydaje, że masz wysoko brzuch, ja już tak ręki chyba nie oprę jak ty, mam taki spad po innym kątem. 🌼 Aaaaa właśnie rozbawię was trochę może ;) Jak już zaszalałam z oryginalnym imieniem to jeszcze opowiem jak pierogi robiłam w zeszłym miesiącu i w misce przewracałam tzn tak podrzucałam całą michą pierogów żeby mi się nie skleiły i jeden mi wyleciał, wylądował na brzuchu... i tak się utrzymał jak na półce :D Teraz już by spadł bo mam brzuch tak w dół jak z górki ;) 🌼 Wykąpałam się i w wannie miałam spokój od skurczy. Młody aktywny, w wannie super relaks, a teraz jak siedzę to zajebiście mnie coś boli. Na wysokości pępka tak gdzieś z 5cm na lewo od niego. Niby nie mam widocznego wypchnięcia żeby to bolało od nogi, ale młody też tam się rusza to nie wiem czy coś mi uciska, ale boli masakrycznie, jakby mi brzuch tam w tym miejscu miało zaraz rozerwać :( tatiana_xx Ja skurczy co 5-7 minut nie mogłam się doliczyć przy młodej. Pamiętam jak miałam już co 3 to też nie były jakoś bardzo mocne ale już już bardziej wyraziste. Najbardziej odczuwałam te co 2-1 minutę to już naprawdę dawały się we znaki i zaraz po nich odeszły wody i parte się zaczęły. Tak teraz nocami to mam może co 10 minut, ale to jest tak że przychodzą nagle, są i są nic się nie zmieniając i kończą się po 2-3 godzinach. Sama będę patrzeć na nasilenie głównie nie tylko na odstępy tzn jak będzie co 15 później co 10 później co 5... to jadę ;) JeszczeTroszke Mnie boli głównie po prawej stronie pachwin. Nie skurcze, ale ból - jak np buty ściągam to lewego normalnie, a z prawym ciężko. To samo jak ubieram spodnie to lewą nogą poruszam, podnoszę itp, a jak mam prawą to boli nie noga ale właśnie tak jakby miednica czy jakieś mięśnie albo ścięgna z prawej strony. A teraz muszę się położyć bo boli bardzo to cuś na brzuchu :(

Gość JeszczeTroszke
MałaBlondynka a ja odczuwam to jak takie..hmm..kłucia? albo może bardziej ciągnięcie..nawet nie wiem jak to uczucie nazwać, ale strasznie boli.. np. przed chwilką gdy stałam to tak mnie chwyciło, że się ugięłam..

no to ja tak samo mialam dzis, ale tylko po lewej stronie, tak ze mi sie wydaje ze to ma cos wspolnego z tym lewymm alym palcem, moze mi uciska cos i to od tego...

Może to skurcze po prostu, a nie ból pachwin? Tzn chodzi mi o to, że kucia też mam, ale czy ja wiem czy to pachwiny? Centralnie w pipie bolą mnie raczej skurcze... czasem boli mnie chyba ułożenie młodego... czasem czuje dokładnie kość miednicy jak boli... a czasem taki promienieje jak napisałam przy ubieraniu butów, albo spodni to właśnie tak po pachwinach się rozchodzi. No w każdym razie tak u mnie - pachwiny w konkretnych sytuacjach, miednica długo ciągle potrafi boleć, młody zaboli w zależności jak siedzę póki nie zmienię pozycji, skurcze chwytają i puszczają ot tak same z siebie kiedy im się chce, ale to takie momenty tylko nagłe

ja mam jeszcze 19 dni ale tez czuje ze coraz czesciej boli mnie moja mala zwlaszcza jak wstane nie moge z bolu

Ja już z telefonu się mecze to będzie wolno :-P Jak czuć skurcze? Nie wiem jak to napisać. Taki nagły ból, ukucie ale nie do sprecyzowania w lokalizacji tylko tak rozchodzi się w dole brzucha jakby od pipki właśnie po brzuch do pleców przechodziło. Tak chwyta to jakby minimalnie paraliżując, powodując taki dyskomfort. Można mylić z kopniakiem czasem ale właśnie kopniak jest do zlokalizowania a to nie, skurcz chwyta gdzieś tam na dole. Czasem to takie tylko sekundowe, a czasem takie napięcie na kilka sekund i czuć naprawdę różnie. O ja ma teraz takie jak to do mojego się śmieje "cipne" tzn czuje kucie w pipie połączone jakby w tym samym czasie i przez te same jakieś 5sekund napięciem brzucha... Czyli gdzieś się niby zaczyna, ale rozchodzi. Akurat leze wiec mam tak ze jak mnie lapie to automatycznie zaciskam nogi bo wydaje mi się że sikne może :-D

Gość JeszczeTroszke
Właśnie ja tak odczuwam, takie ukłucie..albo coś :D w dole brzucha, bardzo nisko i tak wlaśnie czasem o te pachwiny zachaczy..

ahaaaaaaaaaaaa to w takim razie miewam skurcze przepowiadajace :) dzieki za wytlumaczenie :) ja zmykam spac, dobranoc :))

Gość JeszczeTroszke
Ja jakieś skurcze mam, bo na ktg wychodzą :-) tyle tylko, że do niedawna nic nie czułam dopiero od kilku dni właśnie takie "kłucie" :-)

Ada No u mnie jakoś od miesiąca są wiec przepowiadające, a porodowe w sumie czułam podobnie tylko były częste, długie i mocniejsze tzn teraz jak łapią to są takie "ała" a przy porodzie były takie "o kurva" :-D

Gość JeszczeTroszke
haha :P i wszystko jasne :-) ja odczuwam tak "ała", wiec przepowiadające :D

dorotelinka123 *********************CZEKAJĄCE NA SWOJE SKARBY****************************************** NICK...............TERMIN..........CIĄŻA...........PŁE Ć .................. ............................................................ ....................... Blondi.................tp. 1.11........2 ciąża.........Artur ( Bianka)......Wrocław kondalsia.............tp. 1.11........1 ciąża.........Zuzia (Antek)........Płock ulna30................tp. 3.11........3 ciąża..........synek Miłosz mamajuleczk........tp. 3.11........2 ciąża..........prawdop.chłopiec Justyna1991........tp. 3.11.........1 ciąża.........prawdop.dziewczynka Poznań marlena.26.06......tp. 3.11.........1 ciąża ........Oliwier Leonka5-11..........tp. 5.11........1 ciąża.........Leon......Warszawa madziolek_88........tp. 5.11........2 ciąża.........Antonina.....Poznań 1111ewa..............tp. 6.11........2 ciąża.........Agnieszka patisonek87.........tp. 6.11.........2 ciąża.........dziewczynka-Judyta Bianka..Anglia Życiowa optym......tp. 10.11.......1 ciąża.........chłopczyk Agnieszka1011......tp. 10.11.......1 ciąża.........chłopczyk.... karolaina83..........tp. 10.11.......1 ciąża.........synek Jakub/Piotr Szczecin Maguś.................tp. 11.11.......2 ciąża.........dziewczynka Gosia tatiana_xx...........tp. 11.11.......1 ciąża.........chłopiec Kamil....Szwajcaria ewela..................tp. 14.11.......2 ciąża ........chłopczyk/Igor /Tychy Dagniesia 37.........tp. 14.11.......4 ciąża.........prawdop.chłopczyk justyk89..............tp. 16.11.......1 ciąża.........córeczka Kornelia martarta.............tp. 17.11.......1 ciąża .........pleć nieznana kasika26..............tp. 21.11.......1 ciąża.........płeć nieznana Creamyful............tp. 21.11.......1 ciaza..........Michelle, Norwegia 21.11.2012...........tp. 21.11.......1 ciążą.........Wojtuś ...Warszawa idris...................tp. 22.11.......1 ciąża..........Agata....Warszawa dorotelinka123......tp. 22.11.......2 ciąża..........chłopiec ..Biłgoraj GosiaqKR.............tp. 23.11.......1 ciąża..........Łucja, Aleksandra ....Kraków Listopadowa M......tp. 23.11.......1 ciąża..........płeć nieznana MaggieWhite........tp. 23.11.......1 ciąża..........chłopczyk........Wrocław biegaczka............tp. 24.11.......2 ciąża.........Maksymilian AgataHa..............tp. 25.11.......2 ciąża..........Feliks Anka271112..........tp. 27.11...... 2 ciążą..........prawdop.dziewczynka Grudzien_85.........tp. 28.11.......1 ciąża..........dziewczynka ada1305..............tp. 10.11.......2 ciąża..........Emilia Maria...Wolsztyn ************************TULĄCE SWOJE SKARBY**************************************** NICK.......T.POR/D.POR....WAGA/DŁUGOŚĆ /RP ....IMIĘ.....DZIECI......SKĄD Dagniesia37.....14.11/13.10......3100g/50cm/CC... .Kubuś....4dzieci... Azja1212.........29.10/21.10......3200g/54cm/CC. ...Madzia.....Filip()... no ja nie wiem zbyt duzo o skurczach bo jak pisalam wczesniaj mialam wywolany przez glupote lekarza

Gość JeszczeTroszke
Na 8.11 :-)

Gość JeszczeTroszke
*********************CZEKAJĄCE NA SWOJE SKARBY****************************************** NICK...............TERMIN..........CIĄŻA...........PŁE Ć .................. ............................................................ ....................... Blondi.................tp. 1.11........2 ciąża.........Artur ( Bianka)......Wrocław kondalsia.............tp. 1.11........1 ciąża.........Zuzia (Antek)........Płock ulna30................tp. 3.11........3 ciąża..........synek Miłosz mamajuleczk........tp. 3.11........2 ciąża..........prawdop.chłopiec Justyna1991........tp. 3.11.........1 ciąża.........prawdop.dziewczynka Poznań marlena.26.06......tp. 3.11.........1 ciąża ........Oliwier Leonka5-11..........tp. 5.11........1 ciąża.........Leon......Warszawa madziolek_88........tp. 5.11........2 ciąża.........Antonina.....Poznań 1111ewa..............tp. 6.11........2 ciąża.........Agnieszka patisonek87.........tp. 6.11.........2 ciąża.........dziewczynka-Judyta Bianka..Anglia JeszczeTroszke.....tp. 8.11........1 ciąża.........dziewczynka Maja/Poznań(okolice) Życiowa optym......tp. 10.11.......1 ciąża.........chłopczyk Agnieszka1011......tp. 10.11.......1 ciąża.........chłopczyk.... karolaina83..........tp. 10.11.......1 ciąża.........synek Jakub/Piotr Szczecin Maguś.................tp. 11.11.......2 ciąża.........dziewczynka Gosia tatiana_xx...........tp. 11.11.......1 ciąża.........chłopiec Kamil....Szwajcaria ewela..................tp. 14.11.......2 ciąża ........chłopczyk/Igor /Tychy Dagniesia 37.........tp. 14.11.......4 ciąża.........prawdop.chłopczyk justyk89..............tp. 16.11.......1 ciąża.........córeczka Kornelia martarta.............tp. 17.11.......1 ciąża .........pleć nieznana kasika26..............tp. 21.11.......1 ciąża.........płeć nieznana Creamyful............tp. 21.11.......1 ciaza..........Michelle, Norwegia 21.11.2012...........tp. 21.11.......1 ciążą.........Wojtuś ...Warszawa idris...................tp. 22.11.......1 ciąża..........Agata....Warszawa dorotelinka123......tp. 22.11.......2 ciąża..........chłopiec ..Biłgoraj GosiaqKR.............tp. 23.11.......1 ciąża..........Łucja, Aleksandra ....Kraków Listopadowa M......tp. 23.11.......1 ciąża..........płeć nieznana MaggieWhite........tp. 23.11.......1 ciąża..........chłopczyk........Wrocław biegaczka............tp. 24.11.......2 ciąża.........Maksymilian AgataHa..............tp. 25.11.......2 ciąża..........Feliks Anka271112..........tp. 27.11...... 2 ciążą..........prawdop.dziewczynka Grudzien_85.........tp. 28.11.......1 ciąża..........dziewczynka ada1305..............tp. 10.11.......2 ciąża..........Emilia Maria...Wolsztyn ************************TULĄCE SWOJE SKARBY**************************************** NICK.......T.POR/D.POR....WAGA/DŁUGOŚĆ /RP ....IMIĘ.....DZIECI......SKĄD Dagniesia37.....14.11/13.10......3100g/50cm/CC... .Kubuś....4dzieci... Azja1212.........29.10/21.10......3200g/54cm/CC. ...Madzia.....Filip()...

Gość JeszczeTroszke
Chyba się udało :P

JeszczeTroszke z jakich dokładnie okolic jestes ja jestem z Wolsztyna moze sie gdzies na porodówce spotkamy:)

Ada Czasem mam takie mocniejsze też, ale to jak pojedyncze... jak mam takie np męczące nocą to są znośne. Boli ale da się przeżyć ;) A sporadycznie trafił się taki skurcz, że mnie zegnie albo skręci, ale to chwyci, puści i tyle po nim ;) Aha jeszcze jak mam te skurcze to oddycha mi się inaczej tzn muszę sobie odetchnąć głęboko po

Gość JeszczeTroszke
ada1305 Nie wiem czy będziesz wiedziała gdzie to..Kościan (a właściwie wioocha pod Kościanem :D)