Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona_14

mam 14 lat i chyba jestem w ciąży!!

Polecane posty

Doti, jestes 10 lat starsza, wiec jej dziecko bedzie mialo 10 albo 9lat jak mloda bedzie w Tw wieku;) cos pokrecilas.

Gość pkt
Pysiulek popieram. Ciąża może przydarzyć się każdej kobiecie, która zaczęła miesiączkować czy ma lat 14 czy 17 :/ Przestańcie z tą nagonką wredne kafeterianki. Nawet jak to prowo to pokazuje tylko wasz poziom. Nie tej dziewczyny! Która zamiast wsparcia dostaje obelgi. O czym to świdczy? O niczym jak tylko o was.

wez pod uwage to ze kiedys bylo inaczej a teraz dzieci w gimnazjum wiedza o seksie wiecej niz ich rodzice - wystarczy zerknac do netu

pkt-ale tu nikt po niej nie jezdzi..tylko kazdy ma swoje zdanie..kurcze no prosze was ludzie. Przed nia byla jeszcze cala mlodosc

Gość redheelsss
chora sytuacja. 14latka biorąca się za seks pewnie nawet nie wie o istnieniu tabletek awaryjnych a może nawet o zwykłej antykoncepcji. Świat staje na głowie, coraz bardziej

Mniam, niestey dzieci nie wiedzą więcej o sexie. Oglądają jakieś głupie filmiki, sluchają bzdur od kolegów czy koleżanek a nie mają pojęcia o antykoncepcji, zapłondieniu i ciąży. 14 latka która uprawia sex...litości. Ja tu nie zamierzam atakować autorki. Przykro mi, że wpadła i będzie musiała szybko dorosnąć. Szkoda, że nie miała ochoty pocieszyć się dzieciństwem i od razu pchała sie w dorosłość. Sex nie jest dla dzieci. To, że sie malują i ubierają jak dorosłe, nie znaczy, że takie są. O poziomie edukacji sexualnej świadczą te śmieszne pytania zadawane na kafe. "uprawiałam peeting.mogę być w ciąży?" albo "uprawialam sex z chłopakiem. Spuścił się we mnie 6 razy. Mogę być w ciąży?" Te dzieci nie potrafią rozmawiać o sexie, zabezpieczeniu, ciąży, konsekwencjach a myślą że dorosły do niego bo koleżanki już są po. Tragedia

Pisiulek, tak, masz rację, że nie powinna była uprawiać sexu, skoro do niego nie dorosła. Ale już jest po ptokach. Nie da się tego odwrócić a życząc źle jej dziecku (dobrze, że ciąża zagrożona) dajesz świadectwo sobie, nie jej. Jak odpowiedzialna byś nie była ( co sama bardzo cenię) to trochę empatii by Ci się przydało. To nie Twoja tragedia czy problem więc nie dokładaj jej jeszcze. Myślisz, że mało ma teraz problemów?

Witam.! Ja mam 15 lat i jestem w ciąży już ponad miesiąc a dowiedziałam sie tydzień temu , jestem przerażona moja mama powiedziała ze mi pomoże ,a mój ojciec na szczęście pracuje za granicą i jest tylko 2-3 razy do roku . Ide nie długo do lekarza. Mój chłopak jest ode mnie o 5 lat straszy i też mi pomoże. moja rodzina twierdzi ze dla mnie najlepszym rozwiązaniem by było jak bym wzieła tabletki na poronienie albo aborcja , ja oczywiście tak nie twierdze dla mnie to jest zabójstwo własnego dziecka, wiec ja chce urodzić te dziecko ale strasznie sie boje ze nie dam sobie rady , ale z pomoca rodziny mam nadzieję ze dam rade... ______- nie martw sie rodzice pewnie będą ci gadać o antykoncepcji itp. ale z czasem wszystko ci sie ułoży i będą ci pomagać .:)

Gość ktoś_normalny
pysiulek911 co ty masz do młodych mam?? każdej może się zdarzyć wypadek ... gumka/tabletka 100% zabezpieczenia nie daje! jeżeli są dość dojrzałe psychicznie to sobie poradzą ten kto ma na ten temat zbyt surowe zdanie niech zachowa dla siebie ... każda może być w takiej sytuacji... widziałem że ktoś pisał ze puszczalska i w ogóle ta osoba nie zna znaczenia tego słowa puszcza się dziewczyna która sypia z kim popadnie a nie ta co ma stałego partnera

Popieram ktoś-normalny .! Dziewczyna która jest młoda i wpadła to nie znaczy że trzeba ja skreślać i że jest puszczalską .!

Gość ktoś_normalny
redheelsss mylisz się moja dziewczyna ma 14 lat no zaraz 15 i wie dużo na ten temat więcej niż myślisz. nie każda 14-stka ma w głowie lalki barbie ... są i takie które wiedzą o seksie bardzo wiele kto wie czy czasami nie więcej niż dorosły

Dokładnie dużo nastolatek wie wiecej niż dorosły , a to że wpadła to nie znaczy ze nic nie wie o antykoncepcji .!

Gość do pitiii
Ludzie, ja jej nie straszę prokuraturą tylko znam takie przypadki na co dzień, jednak nie wiem dokładnie jak to wygląda w przypadku nieletniego ojca... Musiałabym poszperać. To trafi do prokuratury i już - takie jest prawo. A lekarz nie ma obowiązku informować policji, jednakże ten obowiązek ma szpital i szkoła. Tyle. Piti a Ty w ktorym miesieacu jestes? Twoj chlopak pracuje? Utrzyma was?

Gość NOO DSDS
I to , że Twoja mama pogadała z lekarzem to nic nie znaczy. W pewnym momencie będziesz pewnie chciała miec nauczacie indywidualne , a wtedy szkoła zgłosi, albo zrobi to szpital jak urodzisz. Lepiej to załatwcie przed porodem. Będziesz mieć z głowy.

Gość mariokakaka
a po co nauczanie indywidulane? bo nie rozumiem? :)

Gość NOO DSDS
Bo to jest gimnazjum i wątpie by chciała paradować w 8 mc ciazy z brzuchem po szkole, poza tym to jest niebezpieczne, w szkole jest tlok, halas, niech ktos ja popchnie. W gimnazjach czesto jest tak, ze jedna lekcja jest na parterze, pozniej 5 min przerwa i na 2 pietro. Wyobrazasz to sobie? Co przerwe lazic po schodach? Bo ja nie..

Gość NOO DSDS
Na zwykłym zwolnieniu może przebywać maksymalnie miesiąc, w ja podejrzewam , że od gora 7 miesiąca pójdzie na ii=ndywidualne, bo to jest fizycznie dla niej niemożliwe, jest młoda i ciąża jest zagrożona z samego względu jej wieku.

Gość mariokakaka
NOO no litosci dziewczyno, kobiety czasem do konca ciazy PRACUJA a nie siedza sobie w ławeczce wygodnie jak ta 14latka, a ty jakies nauczanie indywidulane tu popierasz w tym przypadku, przejdzie sie po schiodach, wielkie mi ci co.. kobiety sa w ciazy i czasem musza np z dwojka pozostalych dzieci biegac po zakupach i jakos funkcjonowac, dlaczego mam jako podatnik sposorowac ten luksus nauki indywidualnej? mam nadzieje ze nie piszesz powazenie bo smichu warte :)

Gość mariokakaka
"jest młoda i ciąża jest zagrożona z samego względu jej wieku. " doprawdy? a gdzie tak jest napisane dziecko? ze majac 14 lat ciaza jest bardziej zagrozona niz np 30 latki? mózdżek zatrzymał ci sie na drugiej klasie szkoły podsawowej? widac ze szkolnym gównem tez jestes

Gość ona_14
tam na górze to że "ale się ubawiłam" to nie ja pisałam.. ktoś się podszył.. i dziękuję tym którzy stają w mojej obronie. jestem na prawdę wdzięczna...

Gość lamella
14 latko gdzie niby ktos sie za ciebie podszył. zacytuj prosze lub napisz z której godziny ta wypowiedz. no dalej... gdzie te podszywy, bo widze ze sobie chluby chcesz dodac udajac ze niby juz sie podszywów doczekalas ze ludzie chca byc toba ze as pisza pod twoim nikiem, no czekam, cytuj szybko

Gość kjdghfgq.F
I CO JESTES W CIĄŻy?

Gość marta..x
Dziewczyna sobie w kulki leci .! Najwyraźniej chciała pobawić sie naszym kosztem .!

Gość marta..x
Dziewczyna sobie w kulki leci .! Najwyraźniej chciała pobawić sie naszym kosztem .!

Gość palalala
a kto normalny w tym wieku rzoklada giry

Gość marta ..
Są młode dziewczyny które zaczęły już współżycie , ale jeśli ta dziewczyna naprawdę byłą by w ciąży to moża ją zrozumieć ponieważ jestem sama w ciąży i jestem młoda ale ta dziewczyna najwyraźniej kpiła sobie z ludzi którzy chcieli jej doradzić .