Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KarolinaaaG

Wielkie Przygotowania do PORODU w marcu 2012 !

Polecane posty

Gość monka1978
paula-zjedz coś słodkiego a jak nie pomoże to czosnek. Ja dzisiaj tak potrakitowałam mojego dzidziusia. Pomogło :)

Dokładnie spróbuj coś słodkiego- mój mały też dzisiaj coś mniej aktywny. Ale jak zjem cos słodkiego to od razu sie wierci :)

ufff dzięki dziewczyny pomogło fakt nie szaleje bardzo ale już daje znaki życia. ale się wystraszyłam pierwszy raz mi się tak zdarzyło że tak długo żadnego znaku

paula no to bardzo się cieszę :) Mnie bardzo męczą skurcze, ale mały bardzo się wierci i sama nie wiec czy ten ból to skurcze czy przez jego ruchy. Na dodatek znowu mam to uczucie wbijającej się igły hmmm.....

Gość wiola12354
Dziewczyny miała któras z was problemy z rwa kulszowa w ciązy?? bo to jest masakra jakas.

Wiola: Oj mialam i dosc długo i odpukac przeszlo jakiś miesiac temu, ale to byla masakra!!! Potrafilo mnie zlapac nawet na ulicy, w sklepie w trakcie snu... A mój synek bardzo spokojny dzisiaj.Zaraz kładę się do łóżka więc do jutra. :-)

Gość monka1978
hej dziewczyny, jak nocka minęła?

hej. u mnie standardowo spałam od 3:30 do 9 już nie pamiętam nocy którą całą przespałam :(

Gość monka1978
paula, gwarantuję, całej nocy to Ty już nie prześpisz, no chyba, że nie bedziesz nocować w domu ale to i tak obudzisz się z przyzwyczajenia :) najszybciej to myślę jak Twoja córa będzie miała z jakieś 1,5 roku :)

Hej dziewczyny ! Ja nadal 2 w 1 :/ Współczuję tych nieprzespanych nocy ja akurat nie mam z tym problemu, kładę się i zasypiam bez problemu:) budzi mnie tylko sikanie średnio z 4 razy. Czy zauważyliście już odejście czopu? Ja nic takiego jak na razie nie zauważyłam

monka nie strasz ze będzie aż tak źle :D :( Moja szwagierka urodziła w grudniu jej maluszek ma prawie 3 miesiace. A czasami jak go nakarmi koło 22 to potrafi przespać do 6 rano ! Szok :)

Gość monka1978
mój czop już odszedł albo odchodzi, od zeszłego tygodnia, dzisiaj mija tydzień właściwie, więc kto to wie :) a ze wstawaniem w nocy to chciałabym mieć takiego dzidziusia co będzie spało w nocy :) moja córka przestała wstawać jak miała 2 lata a znam takie baaaardzo nieliczne przypadki, które przesypiają nockę. Moja siostra ma 2 i niestety ten ostatni własnie kończy rok i teraz w nocy męczą go zęby więc wstaje 4 razy, gorzej niż z naszym sikaniem :)

Hej dziewczyny, no ja myslalam zw tej nocy będe rodzić takie mialam bóle brzucha i w dodatku synuś ruszał się w nocy aż za nadto, przewaznie juz spi.Niestety nic z tego nie spalam calą noc skonczylam sprawdzac zegarek na godzinie 4 potem juz nie patrzylam...chyba po tym spacerze tak mnie wyzwijalo. Teraz czuję się dobrze. CZop nie odchodzi przynajmniej go nie zauwaylam.

U mnie też brak czopa. Skurcze mam tylko te bezbolesne czasami ból w kręgosłupie i ból przy wstawaniu jak siedzę, malutka już mniej się rusza tzn już nie kopie tak mocno. a po za tym cisza...

Dziewczyny ależ jestem MEGA zmęczona. Chętnie przespalabym cały dzien, ale jak teraz połoze sie to w nocy będę liczyla owce.Bylam na malych zakupach i ledwo doszlam do domu, tak mnie uwieralo w kroczu i w podbrzuszu. Jak Wy się czujecie?

witam wszystkie nadal 2in1 :D ja od wczoraj w domku. dzis od rana u malego, nakarmilam go, przewinelam. ja go chce juz w domu! jeszcze tylko 3 dni! niedzieli nie licze, bo go zabieram. slodziak. minki robi po mamusi;)

troche sie boje bo tydz jest bezemnie i czy on mnie puzniej pokocha? bedzie wiedzial ze jestem jego mama? a nie kolejna pielegniarka?

Pysiulek..bedzie wiedzial kochana..wie caly czas..zna zapach,zna glos,zna bicie serca...nie martw sie.. Ja ciagle czekam..

Gość wiola12354
pysiulek miałysmy termin tak blisko siebie a ja nadal w dwupaku

Pysiulek widzę że już lepiej super!!!! miałyśmy rodzić 25razem a ty już po., zazdroszczę!

witam:) Ja właśnie po wizycie... niestety na razie się nie zapowiada żebym urodziła przed terminem:( Rozwarcie dopiero na opuszek palca, chociaż na USG powiedział że macica się pręży więc może coś się zacznie dziać... mam nadzieję... W dniu terminu czyli 27 marca mam się stawić na KTG mam nadzieje że coś już wyjdzie, a jeszcze lepiej by było jakbym przed terminem urodziła... już nie moge sie doczekać...

a mnie coś zaczyna boleć w pachwinach i czuję ostre kłucie w "dziurce".. nie trwa cały czas ale potrafi mnie zerwać w sekundzie.Co to znaczy?

Gość wiola12354
kotka ja tez mam czasem takie uczucie takie ukłucie albo ciągniecie i tez nie wiem co to znaczy. vanili mamy taki sam termin ja tez 27:)

Mi lekarz powiedział że jak czuje jakieś kłucia to znaczy ze macica się rozciąga i ciągnie nerwy. Bo też miałam i czasem jeszcze mam z tym problem

Gość monka1978
vanili rozwarcie na opuszek palca miałam tydzień temu i skurcze regularne, moja ginekolog powiedziała że dzień i poród a tutaj prosze, tydzień mija. Odliczam dni do soboty a po weekendzie i tak zgłaszam sie do ginekologa

Dziewczyny ja chyba się poloze za chwile do łóżka spac, bo padam na twarz.MAm nadzieje ze dzisiaj nie urodze bo bym nie miala sily na poród.,

Kotka te uczucie kłucia też mam od kilku dni. A w szczególności jak mały się rusza wtedy jest to intensywniejsze. Teraz już wierci się średnio od godziny aż skurcze takie nieregularne mam - ale zapewne nic to nie da i za chwile się wszystko uspokoi. Mam już tak od kilku dni. Dziś wzięłam ciepłą kąpiel wykąpałam się ogoliłam, jestem przygotowana na wyjazd do szpitala nawet dziś w nocy.. ale zapewne nic z tego :( Pysiulek widzę że już coraz lepiej :) Jeszcze tylko 3 dni i będziesz mieć swoje maleństwo 24 h na dobe :) Czy wasze dzieciaczki też mają czkawki w brzuszku ?:D mój zazwyczaj ma w nocy ok 3. i Często też dzień ;) Ciekawe czy coś to oznacza- czytałam że taka uroda dziecka i zapewne po urodzeniu też będzie mieć takie czkawki . Pozdrawiam:)