Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

soft&cream

do kobiet ktore szybko pozbyly sie brzucha po porodzie.

Polecane posty

co robic, by po porodzie brzuszek wrocil do poprzedniego stanu? przed ciaza mialam plaski, napiety brzuch, i chcialam zeby po porodzie tez taki byl :) jakies cwiczenia? albo pas?

Gość lodówka na kłódkę
to najlepszy sposób!

ja nie jem duzo... do 36 tc przytylam tylko 6kg... chodzi mi glownie o ta skore ktora zostaje po porodzie na brzuchu.

ja nawet nie mialam czasu sie zastanowic nad tym bo 2 miesiace po porodzie samo zeszlo.... ciało się zmienia tzn u mnie wyglad skory wiec pilam wode prawie non stop i dzieki temu nie mam flaka a jedrne cialo jedyne "cwiczenia" to spacery z wozkiem

Gość moik
na poprawę kondycji skóry na brzuchu to po prostu masaż z dodatkiem kremów ujędrniających. ćwiczenia działają na mięśnie a nie na rozciągniętą w ciąży skórę.

Gość ale to zalezy
moim zdaniem to zalezy od spraw genetycznych. Jedna kobiety maja bardziej jedrna skore mniej podatna na rozstepy itp a inne niestety nie. ja mialam jedrny brzuch przed ciaza i taki sam mam po ciazy i plaski nikt by w zyciu nie powiedzial ze dziecko mam. Zero rozstepow itp. A w ciazy przytylam 23kg zaraz po porodzie odeszlo 11kg za to znajoma przytyla 8kg w ciazy a rozstepy straszne i skora obwisla wszystko zalezy dodam ze ona sie smarowala kremami na rozstepy , natluszczala skore a ja w ogole. oprocz zwyklego balsamu do ciala

Gość moik
a skłonności do rozstępów i geny to inna sprawa. Różnie może być.

ja rozstepow (odpukac) nie mam. moja mama tez nigdy nie miala (a urodzila 6 dzieci) nie mam duzego brzucha, ale boje sie. chce miec spowrotem moj brzuszek bo nie tylko mi na tym zalezy.

Gość moik
no to się przekonasz po porodzie jak będzie.

Gość moik
spokojnie nie spinaj się tak z tym brzuchem. Urodzisz to będziesz widziała jak jest a może wcale nie trzeba będzie walczyć bo brzuch wróci do formy.

Gość ananasowy dom
a ja nic nie robilam za pierwszym razem po 9dniach jak opszczalam szpital to juz plaska jak deska nawet babka co wypis przyniosla smiala sie ze sie wciagnelam a ja poprostu brzucha niemialam. za drugim razem znikl tez sam po 2tygodniach. najlepsze cwiczenie duzo ruchu

Gość ja przytyłam 9 kg
i po porodzie miałam takie wiszący wałek przez 6 tygodni potem wszystko się obkurczyło i teraz jest płaściutki jak przed ciążą

Gość ja dwa miesiace
po porodzie tez mialam plaski brzuch. w ciazy przytylam 15 kilo. zadnych rozstepow. chociaz brzuszek mialam spory :) bedziesz sie ruszac, to kilogramy szybko ci zejda