Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chodzę do tej szkoły

ŻAK - TECHNIK ADMINISTRACJI - EGZAMIN - kto miał?

Polecane posty

jestem uczniem szkoły policealnej Zak - kierunek: technik administracji. W tym roku mam mieć egzamin zawodowy. Chciałam zapytać czy ktoś z was chodził do tej szkoły? CZY TAKI EGZAMIN JEST TRUDNY?

Gość ja też ........
jestem słuchaczem takiej szkoły i z tego co wiem to egzamin zaowodowy jest dośc trudny i składa się z dwóch części- 1 część to odpowiadanie na testy jest tam bodajże 60 pytań 2 część składa się z napisania projektu. dziwię ci się że nie wiesz jak wygląda egzamin skoro u nas w szkole zaczęliśmy o tym mówić w 2 semestrze i już nawet mieliśmy takie próbne testy na zakończenie semestru. Jeśli chcesz go zdać to musisz się uczyć i to sporo

O to gratuluję bo w my się nie uczymy w ogóle! Na lekcjach siedzimy, nic się nie uczymy liczy sie tylko obecność. Nic się w tej szkole nie nauczyłam. Ale jak już dwa lata zmarnowałam to fajnie by było mieć ten dyplom technika administracji. Nie wiesz czy co roku jest ten sam arkusz? a może masz jakieś stare arkusze z zadaniami?

Gość ja też ........
co roku arkusze są inne, a szkoda że się nie uczycie ,bo to fajny a zarazem odpowiedzialny zawód,chociaż dziś to tylko z wyższym dostaje się pracę w administracji publicznej. My maglujemy materiał co 2 weekend na wykładach i to dośc intynsywnie. jeżeli chodzi o testy to wejdż sobie na stonę CKE jaworzno tam możesz sobie zobaczyć np archiwalne egzaminy min jak to wygląda

kurczę my się nie uczymy, nauczycieli nam co chwilę zmieniali, wykładow nie było, bez sensu... ale chciałabym mieć dyplom. może bym sie sama wzieła za naukę i jakos zdała? może jest szansa?

a jest jakis podrecznik przygotowujący do tego egzaminu?

Gość ja też ........
myślę,że jeżeli ci zależy i masz trochę samozaparcia to możesz dać radę. A interesujesz się polityką? bo sporo materiału jest właśnie z niej,a poza tym prawo...min. cywilne,adinistracyjne-i te jest najtrudniejsze. Trzeba się nauczyć tych fachowych okresleń prawnych no i definicji prawa. Kup sobie Konstytucję RP i magluj ją,bo dużo jest pytań na jej podstawie. Z tym projektem to też jest fajna sprawa-dostajesz dokumenty dostarczone np. przez petenta i zbierasz to wszytsko do kupy i piszesz projekt...np ktoś kupuje dom i przynosi ci dokumenty,aby zapłacić podatek,to ty musisz spisać wszystkie potrzebne dane z tych dokumentów do kupy wpisać wszystkie potrzebne załączniki ii to jest projekt ....tak pokrótce

Gość ja też ........
konkretnie jakiegoś kompendium nie ma za to jest mnóstwo książek "Prawo administracyjne" są to książki dośc grube i czytania jest mnóstwo,ja spędziłam jak do tej pory już kilka godzin w czytelni,gdy potrzebowałam materiały do napisania prac zaliczeniowych

to ja wątpię ze to zdam. w ubieglym roku zdaly tylko 4 osoby na tym kierunku

Gość ja też ........
no bo to jest trudny egzamin...i nie można podejśc do niego olewacko A ile osób podchodziło do niego?

Gość kasiulekxd
ja chodze do tej szkoly w tym roku tez bede iala egzamin, ale sie go nie obawiam, bo mam na prawde fajnych nauczycieli;\0 na prawde odbrze nas przygotowuja wiekszosc z nich to ykladowcy z UAM;] takze wymagaja, nie zdaje sie egzaminow np na semestr na ladne oczy, trzeba duuuzo umiec, i to mi sie podoba;) praw: administracyjne,pracy, cywilne, finansowe sa najtrudniejsze i trzeba sie do nich najbardziej przykladac;] ale dam rade, jakos...;] ale najgorszy dla mnie byl WDN bo babka byla nawiedzona.

23

Gość gość
Ja chodzę do ECE również na ten kierunek Nigdy nie zdecydowałabym się iść do szkoły typu Żak Teb Cosinus itd bo słyszałam opinie że nie przygotowują dobrze do egzaminów Jeśli chodzi o egzaminy końcowe to na stronie Piotra Halamy masz różne egzaminy My w szkole robimy od ponad roku projekty i teorie do egzaminów Mamy bardzo dobrą nauczycielkę która Nas przygotowuje Jeśli ktoś ma jakieś pytania to chętnie pogadam na gg Pozdrawiam i życzę zdania egzaminu :)

łe to ja tego nie zdam, za trudne

my sie nic nie czyy a wy od roku projkty cwiczycie - nie moge. i jeszcze praktyki mamy miec miesiac teraz

a to prawda ze likwiduja te szkoly?????????

Gość gość
Co do likwidacji to ma tak być ale nie wiadomo czy wszystkie kierunki polikwidują Mają wejść drogie kursy ponoć półroczne Więcej będe więdzieć po tym zjaździe bo sami osobiście proponowaliśmy zmiany w naszej szkole a projekt wykonuje nasza wychowawczyni Pozdrzwiam

szkoda ze tu tak kiepsko nas uczyli. :(

dobra dla sciemniaczy

Gość thntyjtyjtyjtj
ten egzamin to śmiech na sali :O ja przy nic nierobieniu miałam 86 punktów na 100 możliwych :O

Gość i tak bedziecie,,
zapertalac w biedronie

chyba zartujesz?

Gość thntyjtyjtyjtj
nie :O praktycznie nie było mnie w szkole :O czasami nawet zaliczałam egzaminy po lekcjach lub w ich biurze :O a najśmieszniejsze, że te wszystkie kujony co regularnie chodziły nie zdały :O nie uczyłam się z wykładów, na egzaminie czerpałam wiedzę z książek i życia codziennego :O

albo jestes bardzo mądra albo miala wilkie szczescie. u mnie ciezko zdac ten ezamin. z jakich ksiazek korzystalas?

Gość thntyjtyjtyjtj
oczywiście musisz mieć uzyskanych minimum 75% punktów :O

Gość thntyjtyjtyjtj
no normalnie - kodeksy, konstytucja, poza tym oglądam wiadomości i czasami debaty polityków :O no i zdawałam WOS na maturze - wiedzę o społeczeństwie :O

Gość gość
Do nauki:1. kodeks pracy2. kodeks cywilny3. kodeks postępowania administracyjnego4. kodeks spółek handlowych4. Książka Wojciech Siuda5. ustawy: gmina, powiat, województwo6. konstytucja7. notatkiPolecam dodatkowo fajną książkę Elżbieta Ura, Edward Ura: Prawo administracyjne

Gość hwp
bez przesady, nie straszcie innych-testy nie są trudne. Przeróbcie sobie testy z zeszłych lat zawsze jakieś pytania się powtórzą do tego parę zadań jest na myślenie dane są w tabelce na wykresie w obrazku i wystarczy je dobrze przeczytać, ja nie chodziłam na wykłady miałam wszystko przepisane z licencjata i szczerze do egzaminu uczyłam się tyle co przerobiłam testy z zeszłych lat i jedynie zrobiłam testy praktyczne może 4 (da się tego nauczyć-mają schemat) wszystko do znalezienia w internecie :) Zdałam bez problemu test praktyczny na 97% :/ łatwizna nie wiem jak można nazywać to trudnym egzaminem, widać że nigdy nie mieliście sesji... pozdrawiam. jestem ciekawa jak poszło mojemu rocznikowi na testach u mnie w grupie nawet spora zdawalność a jak w pozostałych miejscowościach.Pozdrawiam Żak krk :)

Gość hwp
p.s. da się ściągać na testach od innych ;) jak macie problem zawsze można zobaczyć jak inni mają :P