Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafeterjanka taka;)

Moja teściowa stwierdziła że źle wychowujemy córkę bo nie chodzimy do kościoła

Polecane posty

jaheira masz to samo co ja. Moje dzieci nie są ochrzczone, bo oboje z mężem jesteśmy ateistami. Pogrzebów też nie zaliczam, choć na pogrzeb teściowej jakoś udało mi się męża namówić, chociaż bardzo nie chciał kościelnego. Jednak jego mama była Katoliczką, więc należało to uszanować. Także jakoś w kącie usiedliśmy i również sobie wspominaliśmy człowieka... Naprawdę jest więcej takich osób, ale rzadko się ujawniają, bo mamy dość nietolerancyjny naród, niedorosły do ogarnięcia życia i świata szerzej niż przez pryzmat religii. Pozdrawiam

Gość jsnaj
A ja jestem hipokrytką bo ochrzciłam dziecko choć kościół mam w poważaniu. Zrobiłam to dlatego bo nie chciałam by dziecko w wieku 8 lat było napiętnowane z powodu nie pójścia do komunii. Żyję w małym środowisku i jest tu jak jest. Córka ode mnie dowie się o chrześcijaństwie, islamie, hinduiźmie, buddyźmie. Do komuni pójdzie by nie czuła się wyobcowana i pozbawiona tego dnia, o którym od pierwszej klasy będą jej trąbić. Nie da się tego uniknąć póki religia jest w szkołach. Gdyby była poza szkołami było by inaczej.

Gość isrgwgtw45
To że jesteście katoliczkami i i wasze życie ogranicza się do problemów w stylu kiedy ochrzcić, czy wziąć ślub kościelny i czy iść do kościoła to czysty przypadek. Gdybyście mieszkały w Afryce wierzyłybyście w boga który uważa że każda kobieta jest nieczysta i że musi zostać poddana obrzezaniu (wycięciu łechtaczki i warg sromowych a następnie zaszyciu tego co zostało zostawiając dziurkę wielkości główki od szpilki na mocz i na krew).I też to by była dla was jedyna prawda i jedyna świętość. W związku z tym, że to w co wierzycie i co wyznajecie to zupełny przypadek to po co te spieranie się?