Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość płaskiebrodawkisutkowe

czy mam płaskie brodawki sutkowe?

Polecane posty

Za miesiąc rodzę i zaczęłam sie zastanawiać czy nie będę miała problemu z karmieniem. Moje sutki normalnie nie wystają ponad otoczkę, ale jak jest zimno bądź jak je podrażnię to "stają", jednak są mniej więcej wielkości jak na zdjęciu: http://www.imperiumwizazu.com.pl/rekonstrukcja-brodawki-otoczki-sutkowej,sp37 A jak oglądałam filmik o karmieniu to babeczka miała sutki wielkości naparstka... Czy będę miała problem z karmieniem? Zastanawiam sie nad kupnem osłonek formujących brodawki tylko sama nie wiem czy mam problem czy nie, bo nie wiem czy mam płaskie brodawki czy "normalne":/

Gość nou
też miałam płaskie brodawki jak u ciebie i karmiłam bez problemu.

Gość niektóre mają wielkie
suty a ty masz fajne. Jak dzieciak złapie to je sobie jeszcze "wyssie". Nie będziesz miała problemu z karmieniem. Ja mam wklęsłe i dupa - bez nakładek się nie obejdzie.

Dzięki dziewczyny. Czyli nie muszę kupować osłonek wyciągających brodawki?

Gość niektóre mają wielkie
Nie.

Brodawki przedstawione na zdjeciu są wykształcone dostatecznie i z ich powodu nie powinno być kłopotow z karmieniem. Po rozpoczęciu karmienia zapewne wyksztłcą się jeszcze bardziej. Już Twoje maleństwo się o to zatroszczy! :)

Gość dcnjfnrkwe
A ja bym radziła zaopatrzyć się w tzw. kapturki- mi się przydały podczas nawału pokarmu. to nie jest droga inwestycja a jak dziecko płacze bo jest głodne a nie może się przyssać to lepiej mieć je pod ręką.

Gość magrog
Ja mam zupelnie plaskie brodawki i bez kapturkow nie bylo mowy o karmieniu. Ale jezeli Ty masz takie jak na zdjeciu to masz idealne i nie masz sie o co martwic.

Gość ja tez mam plaskie brodawki
i z karmieniem nie bylo problemu, nie kupuj tych oslonek bo podobno zmniejsza laktację, dobre są tylko na krotko jesli ma sie bolace brodawki, a co do filmiku jak dzidzius je to wyciaga sutek, ja zawsze tuz po karmieniu mialam ogromne:D