Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zordonowka

CO TO ZA NOWA MODA??? niszczenie pamieci JPII

Polecane posty

no nie wiem, czy tak biora co sie nawinie, bo taki zwykly szary czlowiek, lubiacy korzystac z zycia nie wytrzymalby roku w seminarium, przy tych wszystkich zakazach itd, nie wytrzymalby psyhicznie, wiec nie ma tak, ze se biora byle co, bo "byle co" odpada w ipierwszej turze.

u mnei an wykladach np z metafizyki pojawialis ie ludzie z smeinariów przyszli duchowni. myslisz ze na piwo i wódkę nie chodzili???? czy sie uganiali za dziewczynami nie wiem ale rozmawiali z nimi jak kazdy inny na roku... na jakies wielkie zakazy nie marudzili:D nikt ich nie zmaykal w tym smeinarium w jakimś klasztorze na te lata:D normalni ludzie bawiący się jak wszyscy ino troche hm dziwni. tacy no nie wiem..inni:D ale ogolnie spoko.. jeden byl z nami w jednym z bardziej znanych studenckich klubów i wywijał na parkiecie przy kawałkach KORNA!!!! :D

nie chodzi mi o to jacy oni są, bo wiem, ze są to normalnie ludzie, nie rzadko majacy za soba bardzo, ze tak powiem, rozrywkowe zycie, mowie tylko , ze jak ktos nie chce byc ksiedzem, to nie bedzie.

ale oni chcieli być księdzem, z roznych powodów , i zgadzali sie na celibat jako hm zlo konieczne. nie mieli wyjscia. mowie ci ze w dzisiejszych czasach jedynie zniesienie celibatu moze zwiększyć jakośc duchownych i oczyscic kosciół z osób które księdzem nigdy nie powinni zostac

dobra, ale chyba mi nie powiesz, ze Jan Pawel II nalezal do osob, ktore nie powinny byc duchownymi?

KArol Wojtyła to akurat człowiek który nawet jakby nie został duchownym, i tak by zorbil wiele dobrego. ale wlasnie dobrze ze o tym wspominasz:) im lepsza selekcja tym wieksza sznasa ze za biskupa, proboszcza będziesz miala kogoś mentalnie i z charakteru i dobroci zbliżonego do WOjtyły. niska selekcja i będziesz miala cwaniaczków, karierowiczów, pedałów za biskupa, proboszcza itd...