Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zordonowka

CO TO ZA NOWA MODA??? niszczenie pamieci JPII

Polecane posty

Co to ma byc? http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=end screen&v=M8PAkPJczcY http://www.youtube.com/watch?v=KTkO0TUMfWw http://www.youtube.com/watch?v=Xn6stE6MUTE&fe ature=related Czy ci ludzie nie oszczedzą nawet Papieża? Czlowieka, ktory jeszcze kilka lat temu byl dla WSZYSTKICH autorytetem? To juz jest lekka przesada, takich ludzi powinno sie wsadzac do wiezienia! Demokracja demokracją ale jakies granice chyba muszą byc!! Ludzie nie pozwolmy na to zeby ta lewizna niszczyla pamiec jedynego tak dobrego czlowieka jakiego mielismy okazję znac!!!

autorytetem??;-))))) ktos kto tolerowal pedofilie w soich szeregach? wiesz moze dla niektorych na pewno nie dla wszystkich a ten kult wijtyly to rzeczywiscie przybral masaktyczne rozmiary, koniunktura sie prezgrzala i masz efekt tego - as easy as it is

ROR jak mozesz tak bluznic. wszystko mi mozesz wmawiac ile chcesz. ale nie wmowisz mi ze JPII tolerowal pedofilstwo.

nawet jesli nie byl dla wszystkich autorytetem, to byl nim dla baaardzo wielu osob. wiec NIKT nie ma prawa z niego szydzic !! kto jak kto ale Karol Wojtyla zasluzyl na szacunek!!!

"zordonowka ROR jak mozesz tak bluznic. wszystko mi mozesz wmawiac ile chcesz. ale nie wmowisz mi ze JPII tolerowal pedofilstwo" ale nie pochlebiaj sobie;-))) ja nie zamierzam ci niczego wmawiac - mysl co checsz;-))) zadalas/es pytanie - to odpowidzialam - as easy as it is;-)) ja nie bluznie - a ze prawda (niektorych) w oczy kole;) to ich problem;-)) "zordonowka nawet jesli nie byl dla wszystkich autorytetem, to byl nim dla baaardzo wielu osob. wiec NIKT nie ma prawa z niego szydzic !! " a to juz skrajny brak tolerancji ;-))) na szczescie nierespektowany, kazdy ma prawo do opinii "kto jak kto ale Karol Wojtyla zasluzyl na szacunek!!!" to twoim zdaniem - moim to nieudolny len ktory cale zycie przesiadzoial w zlotym palacu w cieplym i pieknym wloskim kliamacie;-))

Wszyscy powinnismy byc DUMNI z Jana Pawla II! Powinnismy byc dumni, ze byl on polakiem! ze mielismy szczescie miec takiego papieza! nawet ateisci, innowiercy szanują jego pamiec. a najblizsi jego sercu rodacy- nie.

ROR masz racje. dla takich ludzi jak ty nie ma we mnie ani krzty tolerancji. i wcale sie tego nie wstydzę.

wstydzilibyscie sie takiej "opinii" o czlowieku, ktory was wyciagal z komuny, ktory was wspieral, ktorego kochal i kocha nadal caly swiat! powinniscie byc dumni!

"zordonowka Wszyscy powinnismy byc DUMNI z Jana Pawla II! Powinnismy byc dumni, ze byl on polakiem! ze mielismy szczescie miec takiego papieza!" alez mnie bawia twoje "argumenty";-)))) "nawet ateisci, innowiercy szanują jego pamiec. a najblizsi jego sercu rodacy- nie" mam sporo znajomych porozrzucanych po swiecie - roznych wyznan i raz - i nikt nigdy nie wspomnial o nim ani slowem - a ty skad czerpiesz wiedze ze szanuja go i "swieca" na "calym swiecie"?;-)) on byl tylko - stal na czele - przydowdca religijnym a raczej usankcjonwanym figurantem "ROR masz racje. dla takich ludzi jak ty nie ma we mnie ani krzty tolerancji. i wcale sie tego nie wstydzę" siwat jeste pelen nietolerancyjnych ludzi - kt sa pelnie kompleksow - pzrywyklam do tego i nie poraza mnie twoja postawa;-))))

widzisz ror, jestes biedna (nie w sensie materialnym tylko duchowym) i masz pelno biednych znajomych, ja tez znam wielu ludzi roznych wyznan i ras i kazdy ale to kazdy wie kim byl Jan Pawel II i kazdy ma do niego szacunek. nawet nie chodzi o to jakim byl papiezem, a jakim byl czlowiekiem.

" [zgłoś do usunięcia] zordonowka wstydzilibyscie sie takiej "opinii" o czlowieku, ktory was wyciagal z komuny, ktory was wspieral, ktorego kochal i kocha nadal caly swiat! powinniscie byc dumni!" hahahah;-))) mnie nikt z niczego szczesliwi wyciagac nie musial - ze wszystkim wzglednie radze sobie sama;-)))) moze i mnie kochal - aczkolwiek osobiscie nie poznal - choc sznsa byla (zrezygnowalam ze spotkania z nim;-)) nie mialam wtedy ochoty na watykan na swicie to on jest nieznany;) a poza tym zaslug nie widze;-)) ale zazdroszcze mu sprytu bo sie chlop dobrze w zyciu ustawil;-)))

dla niektorych spraw jestem bardzo nietolerancyjna i uwierz mi, nie ma to nic wspolnego z moimi kompleksami.

"zordonowka widzisz ror, jestes biedna (nie w sensie materialnym tylko duchowym) i masz pelno biednych znajomych" nie mowie ze nie wiedza kim on byl - tyle ze jego postac jest znikoma - a dlaczego biednych duchowo?;-))) mam sporo woierzacych ludzi - z tym ze z rzadka naleza do sekty ktorej przewodzil p. wojtyla "ja tez znam wielu ludzi roznych wyznan i ras i kazdy ale to kazdy wie kim byl Jan Pawel II i kazdy ma do niego szacunek" no coz wnisek jeden - obracamy sie wsrod innych ludzi;-))) "nawet nie chodzi o to jakim byl papiezem, a jakim byl czlowiekiem" moim zdaniem - posiadal dobra agencja PRowa - albo sam dobrzez tym zarzadzal to fakt - poza tym niczym sie nie wyroznial;-)

" [zgłoś do usunięcia] zordonowka dla niektorych spraw jestem bardzo nietolerancyjna i uwierz mi, nie ma to nic wspolnego z moimi kompleksami" tak ci sie tylko wydaje;-))) skrajna nietolerancja wzgledem innosci , w tym pogladow, jest zawsze wynikiem chaosu wewnetrznego . oczywiscie mozna sie z czyms nie zgadzac - ale tluczenie piany o to jest przejawem kompleksow;/

hahahah mnie nikt z niczego szczesliwi wyciagac nie musial - ze wszystkim wzglednie radze sobie sama moze i mnie kochal - aczkolwiek osobiscie nie poznal - choc sznsa byla (zrezygnowalam ze spotkania z nim nie mialam wtedy ochoty na watykan na swicie to on jest nieznany a poza tym zaslug nie widze ale zazdroszcze mu sprytu bo sie chlop dobrze w zyciu ustawil" --- nie wiem ile masz lat i czy zaznalas zycia w komunie, nie wazne, ale wierz mi Jan Pawel II przyczynil sie do obalenia jej i nie tylko on I KAZDY o tym wie. nie czytasz ze zrozumieniem. nie mowie, ze ciebie kochal, tylko , ze jego kochal caly swiat. na swiecie jest znany i to w kazdym zakątku. teksty typu "dobrze sie chlop ustawil" sobie daruj, bo to jest naprawde nie smaczne. ja rozumiem, bywaja ksieza co nie maja zadnego powolania w sobie i to jest ich sposob na zycie, ale nie mozesz tak mowic o papiezu, bo to nie prawda.

ROR uwielbiam takie analizowanie czlowieka na podstawie tego jakie ma poglady. skoro wg ciebie tluczenie piany jest podstawa kompleksow, to jak bardzo zakompleksieni muszą byc ci ludzie co zrobili te filmiki

Kilgore Trout aka Sraka Ror - stuprocentowe poparcie. Mówimy jedynie o przywódcy pewnej organizacji. I TYLE!! kazdy kto tak uwaza, jest dla mnie kompletnym ignorantem.

"nie wiem ile masz lat i czy zaznalas zycia w komunie, nie wazne, ale wierz mi Jan Pawel II przyczynil sie do obalenia jej i nie tylko on I KAZDY o tym wie" no wlasnie nie wiesz kim jestem - wiec nie zakladaj ze twoje wartosci sa moimi,oki? poza tym jestes starsznie zabawny/a szafujac takimi powiedzieniami jak "kazdy", "wszedzie" i "caly swiat" - infantylizm mnie zawsze bawi, rzadziej przeraza "nie czytasz ze zrozumieniem. nie mowie, ze ciebie kochal, tylko , ze jego kochal caly swiat" a ja mowie ze sa krasnoludki;-))) "na swiecie jest znany i to w kazdym zakątku" nawt na timorze wschodnim? bylas w somalii? w malej wioscxe - widzoilasa jakie tam ludzie maja problemy, zeby sobie glowe zprzatac jakimis pseudo-naczelnikami religijnymi z innych kontynentow? rozmaiwlas z ludzmi w seattle i znasz ich poglad na religie w europie? rozmawialas z kims kto jest wlochem i pracuje w komisji europejskiej i co sadzi na temat wojtyly? tak pytam o zrodla;-))) "teksty typu "dobrze sie chlop ustawil" sobie daruj, bo to jest naprawde nie smaczne" mamy rozne kubku smakowe i tyle;-)) na szczescie rozne.. to co i jak bede pisac - to ja bede decyzdowac - a nie ty "ja rozumiem, bywaja ksieza co nie maja zadnego powolania w sobie i to jest ich sposob na zycie, ale nie mozesz tak mowic o papiezu, bo to nie prawda" otoz moge to mowic - problem w tym ze ty nie mozesz tego sluchac;-)) i tu sie klanie kwestia wlasnych kompleksow;-)) "ROR uwielbiam takie analizowanie czlowieka na podstawie tego jakie ma poglady. skoro wg ciebie tluczenie piany jest podstawa kompleksow, to jak bardzo zakompleksieni muszą byc ci ludzie co zrobili te filmiki" nie wiem bo nie mnie to nie interesuje - nie zajmuja mnie takie glupoty;)) "kazdy kto tak uwaza, jest dla mnie kompletnym ignorantem" pyatnie tylko skad u ciebie taka potrzeba wyraznia wlasnego zdania i kogo ono obchodzi?;-))

o boze, jacy wy jestescie obydwoje swietni, tak mnie zagieliscie, ze az mi sie nie chce wam na to wszystko odpisywac. jestescie ignoranci i tyle, nie szanujecie siebie, swojego pochodzenia i osob, ktore powinniscie szanowac. takie jest moje zdanie.

Gość njbjkbkb
Jednego co do papieża jestem pewna, choć faceta osobiście nie znałam, że co najmniej tyle ZŁEGO zrobił dla ludzi na całym świecie, co dobrego a jeśli się stoi na czele potężnej organizacji religijnej i politycznej, której przyświeca zasada "miłości bliźniego" to jest to delikatnie ujmując żenujące.

"o boze, jacy wy jestescie obydwoje swietni" cieszy mnie to ze to zauwazylas;-)) "jestescie ignoranci i tyle" a ty jestes krasnoludkiem - w dodatku zapatrzonym w jakiegos starszego pana;-)) "nie szanujecie siebie, swojego pochodzenia i osob, ktore powinniscie szanowac. takie jest moje zdanie." kto re twoim zdaniem powinnismy sznowac ;-)))) bo mamy inne zdanie i tyle. amen;-)) a ja nic nie pisalam o swoim pochodzeniu - wiec dlaczego zakladasz ze mamy takie samo? ad polski - to jest akurat troche ludzi kt szanuje ale nie akurat wygodnych leniuszkow;-))

Gość njbvjkmnvklm,;kojihugvb
a kogo on obchodzi... jakiś przywódca upadającej sekty :O

kolo myslala glownie o wlasnym tylku i palacu na poludniu wloch;-))) + prezny PR i wiodl swoje niebianskie zycie na ziemi i tyle;-))) chociaz alkiem sympatycznym panem sie wydawal;-)

nie, mam swoje argumenty ale do ignorantow i tak nie przemowią. wiec koncze z wami dyskusję, jak sie tu pojawi ktos kto ma chociaz troche szacunku do Jana Pawla II to wtedy z nim sobie porozmawiam. z ignorantami bez zasad moralnych - nie chce rozmawiac. tyle.

njbvjkmnvklm,;kojihugvb a kogo on obchodzi... jakiś przywódca upadającej sekty mam nadzieje, ze ta wasza sekta "precz z wszystkimi zasadami moralnymi" jak najszybciej upadnie.

ok chcesz argumentow? szanuje Jana Pawla II i bede bronic jego pamieci poniewaz -przyczynil sie do obalenia komunizmu w polsce. -zjednoczyl narod -podrozowal po wielu krajach niszczonych przez rozne wojny, dawal nadzieje na pokoj -potrafil dotrzec do serc mlodziezy (a kiedy byl papiezem, kiedy zyl ja bylam tą "mlodzieża") -godnie reprezentowal polske na arenie miedzynarodowej -wyrazal szacunek do wyznawcow innych religii(zydzi, muzulmanie) -probowal jednoczyc swiat pod wzgledem religijnym -potrafil wybaczyc czlowiekowi ktory chcial go zabic. -byl papiezem WSZYSTKICH ludzi, nie tylko katolikow to tylko namiastka moich argumentow dlaczego zasluguje na szacunek.

" wiec koncze z wami dyskusję" amen;-) zobaczie kolejna ktora poraza i przeraza ze kto "osmiela" sie myslkec inaczej - czy to ci sutannicy robia im taki mlyn z owdy myslicie?;-))) " jak sie tu pojawi ktos kto ma chociaz troche szacunku do Jana Pawla II to wtedy z nim sobie porozmawiam. z ignorantami bez zasad moralnych - nie chce rozmawiac. tyle." jak male dziecko;-0))) zebrzace o uwage doroslych..... no i oczywiscie to ustozsamianie "zasad moralnych" z bieciem poklonow sutannikom - ale wesloa osbka;-)))

mysl sobie co chcesz...ja po prostu nie widze sensu mojej dalszej rozmowy z toba, gdyz uwazam, ze moj poziom jest za wysoki by rozmawiac z kims takim malutkim jak ty.

"mam nadzieje, ze ta wasza sekta "precz z wszystkimi zasadami moralnymi" jak najszybciej upadnie" oczywscie nielowna nasz interlokutorka;////obiecala ze sobie pojdzie a dalej przynudza;// ad tematu to wolna mysl - nigduy nie upada;-) nie mierz innych swoimi miarkami bo moga byc przykrotkie;-))) "szanuje Jana Pawla II i bede bronic jego pamieci poniewaz" ale to nie wojna;-)) ja jestem pacyfistka przynajmniej;-)) "-przyczynil sie do obalenia komunizmu w polsce" pogryzajac winogrona w placau na poludniu wloch;-)) "-zjednoczyl narod" spiewajac te swoje piosnki z kiepawego reertuaru na licznych wiecach;-))) "podrozowal po wielu krajach niszczonych przez rozne wojny, dawal nadzieje na pokoj" raczej turystyke promowal;-))) "potrafil dotrzec do serc mlodziezy (a kiedy byl papiezem, kiedy zyl ja bylam tą "mlodzieża")" tia....moje serce urzekl jak opowoadal ze lubi wcinac ciasteczka ;-)) to ci dopiero ponadprzecietnosc;-))) "godnie reprezentowal polske na arenie miedzynarodowej" tutaj juz wspomnielismy opus dei;-)) "wyrazal szacunek do wyznawcow innych religii(zydzi, muzulmanie)" po prostu lubil podroze;))) "probowal jednoczyc swiat pod wzgledem religijnym" nie sadze zeby byl az takim idiota - myslisz ze probowal sie przekonwertowac na islam - bo to chyba najszybciej rosnaca grupa religijna?;-))) a moze muzulmanow zachecal zeby porzucili mecztey dla kosciolkow;-))) nie, nie sadze zeby byl idiota - leniuszkiem moze tak;-)) "potrafil wybaczyc czlowiekowi ktory chcial go zabic" zlwaszcza przed kamerami;-)) wiekszosc politykow lubi sie fotografowac z glodujacymi dzicmi - wiec tutaj wykazal sie oryginalnoscia , to fakt;)) ale juz pisalam ze PR to byla jego dziedzina;)) "byl papiezem WSZYSTKICH ludzi, nie tylko katolikow" tia........zwlaszcza w alkajdzie go wyjatkowo czcili;-)))))))