Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zordonowka

CO TO ZA NOWA MODA??? niszczenie pamieci JPII

Polecane posty

"smieszy mnie ten argument "domniemanej" skromnosci coz, byc moze - nie przecze, mam inny system wartosci od wiekszosci osob na forum - stad ich draznie - to co dla mnie jest oki, dla nich nabiera znaczenia pejoratywnego - ale to nie moj problem" co??? ROR, ty nie masz zadnego systemu ZADNYCH wartosci.

"zordonowka "smieszy mnie ten argument "domniemanej" skromnosci coz, byc moze - nie przecze, mam inny system wartosci od wiekszosci osob na forum - stad ich draznie - to co dla mnie jest oki, dla nich nabiera znaczenia pejoratywnego - ale to nie moj problem" co??? ROR, ty nie masz zadnego systemu ZADNYCH wartosci" zobaczcie - nie wytrzymala jednak i napisala do mnie ;-))))))))))) hahhahaahahahahahahahahah;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) a tak sie zarzekala katoliczka jedna ze nie napisze;-))))))))))))))))))) jednak slaba wola zwyciezyla;/ a slonko - mnie naprawde nie interesuje twoje zdanie na temat moich wartosci - skad u ciebie taki przymus wyrazania go i fantazjowania na moj temat, he?;-) (uwaga dla mniej kumatych podpowiedz: to bylo pyt retoryczne;-)

odmożdzanie spoleczenstwa trwa a wy dajecie sie codziennie odmozdzac swietnie im to idzie jestescie tacy podatni, polglowki, polmozgi, gnidy i gady.

RoR: "siedze sobie przed tv po calym dniu pracy i po kapieli - szlafroku, a tu nagle dzownek do drzwi - az sie przestraszylam - patrze a tam stoi jakis kolo w tej czarnej kiecy i cos mowi ze chce mi do mieszkania wejsc - nie bardzo wiedzialam o co chodzi - ale mowil ze to jakies coroczne spotakania - ze idzie do domow ludzi czy cos - i mowie ze sie na nic nie zapisywalam itd. - pogapil sie na moj biust w szlafroku , odwrodil i poszedl - a niesma k pozostal - ani przepraszam a ni dowidzenia itd. - no zenada - starsznie chamskie;/// tez sie kiedys pomylilam i zapukalam nie pod te dzrwi -a le przynajmniej przeprosilam za najscie ;/" i "zwrocilam uwage ze zerkal mi na biust - bo juz dawno nikt kogo spotylkam pierwszy raz w zyciu tak ostentacyjnie sie wgapial - ale mi tam to nie przeszkadza - wstydliwa nie ejstem " Pośmiałam się z tego wpisu, oj pośmiałam :D Nawet średnio rozgarnięty obywatel tego kraju, wie że w okresie poświątecznym ksiądz przybywa do swoich parafian z wizytą duszpasterską. Wiedzą to moi znajomi ateiści i z różnych wyznań (niekoniecznie chrześcijańskich) i nikt nie robi z tego problemu. Zresztą, zawsze przed księdzem pukają ministranci z zapytaniem, czy księdza przyjmiesz. Było powiedzieć że nie i tyle. Ministranci zawsze stawiają kredą koślawe (dla Ciebie - tajemne) znaki na drzwiach ;) :P No i te gołe "cycory" mnie hmm..zaintrygowały :D :P Czyżbyś wyleciała w rozchłestanym szlafroku? Było się opatulić szczelniej szlafroczkiem, o pasku nie wspominając, ale go pewnie gdzieś po drodze zgubiłaś lub nóżkami przydeptałaś. I nie dziwota że chłop zdębiał, skoro żeś mu takie kino za darmo sprezentowałaś. :D Ksiądz to chłop przecie, a za drzwiami mógł stać każdy. Sąsiad, jakiś Twój znajomy lub pijaczek któremu w poszukiwaniu meliny adresy się pomyliły. A reakcja byłaby ta sama. Skojarzyło mi się to ze sceną z "Misia" Barei, "Przepraszam, ja taka nieubrana" czy jak to tam szło :D.... P.S. Reszty dyskusji z braku czasu nie przeczytałam. Ale kto wie, może jeszcze tu zajrzę ;) Pozdro :D

"Demokracja demokracją ale jakies granice chyba muszą byc!!" są, prawne granice. nie ma przepisu który każe za to że ktoś sobie myśli że JAn PAweł II był pedofilem/kosmitą/masonem itd itp/// podejrzzewam jednka że jakby w necie ktoś masowo wrzucał filmy docierające do szerszego grona odbiorców o obecnym papieżu a więc głowie państwa watykańśkiego to sprawa w sądzie mogłaby być;D ps. filmików nie oglądałem bo domyslam się czym to śmierdzi, gówien nie oglądam

tym razem to znowu ja + ban, za komorowskiego gosciu trafil do aresztu a "zarty" z niego nie byly nawet w polowie tak perfidne jak te filmiki.

za obrazanie kaczynskiego jakis bezdomny mial problemy z poicja cala polska go suzkala:D bo ty nie kumasz róznicy:P poczytaj sobie przepisy. tusk, kaczynskiego, komorowskiego mozesz sobie wyzywać od najgorszych ale prywatie. wtedy jak bedzie ó wyzywany chial założy ci sprawe cywilną. ale jeśli ów obrażany przez ciebie publicznie polityk jest akurat premierem albo prezydentem to obrażasz nie tylko personalnie ale sam urząd prezydenta... i na to jest już paragraf

Opluwanie papieża to nie żadne "nowum". w czasach byłego ustroju była to norma, w czym celowała ówczesna władza. Opluwa się i dziś. Lewacy wiedzą że naród durny jest jak but, doniesień o papieżu nie skonfrontuje, bo ma podane na tacy. A wiadomo przecież, że wielu jest takich którzy wierzą w każde, nawet najbardziej bzdurne doniesienie z prasy. Zwłaszcza jak ktoś na poglądy antykatolickie, to na takie "nowinki" jest żądny i łasy. Wystarczyło poczytać choćby znany tygodnik "Nie" Urbana. Te wszelkie gadki o rzekomej ( bo nie udowodnionej przecież) ochronie pedofilów przez papieża, rozrosło się do granic absurdu. Każdy o tym gada, niby "wie" ale jak padnie prośba o udowodnienie swojej tezy, w oparciu o jakieś wiarygodne źródło, to zaczynają się schody. Niejednokrotnie nawet tutaj na kafe, jak się gadka na ten temat toczyła, nikt nie miał żadnych dowodów, a wszak wiadomo że dla wielu stokrotnie powtórzone kłamstwo staje prawdą.

jest tez paragraf za obrazę uczuc religijnych a mysle, ze kazdy katolik (i z reszta nie tylko katolik) po obejrzeniu tych uwlaczajacych filmikow z papieżem, czuje się obrazony.

smutna mam twarz- nawewt w tym temacie niejednokrotnie prosilam o dowody na to- nie doczekalam sie. a,ze lewactwo mysli, ze narod glupi jak but? oj chyba ma rację, to lewactwo. niestety.

"jest tez paragraf za obrazę uczuc religijnych a mysle, ze kazdy katolik (i z reszta nie tylko katolik) po obejrzeniu tych uwlaczajacych filmikow z papieżem, czuje się obrazony." no jest taki przpeis ale nie scigany z urzędu. kazdy kto czuje sie obrazony takim filmikiem mzoe zlozyc w prokuraturze zawiadomienie o popelnieniu przestępstwa... a co JPII to on osobiście nie zrobił nic złego ale pod koniec jak już nie kminil totalnie co podpisuje to mu podtykali pod nos róźne dokumenty ...a bidak na prochach w zaawansowanej chorobie swiadomości zbyt dużej nie mial.

czasami zazdroszczę muzułmaninom bo gdyby taki filmik sie pojawil o mahomecie czy allahu to oni by juz wiedzieli co z takim zrobic.

Gość dowod na krycie pedofili
w 1997, czyli za zycia JPII: http://www.irishtimes.com/newspaper/ireland/2011/1025/1224306446060.html dla nieznajacych angielskiego:w 1997 nuncujsz apostolski Storero wyslal tajny list do irlandzkich biskupow, w ktorym zalecal by unikac wspolpracy z wladzami cywilnymi w sprawach o molestowanie dzieci przez ksiezy czyli jednym slowem nakazal kryc przestepcow w sutannach. w 97 JPII byl sprawny, wiec sa dwa wyjscia: albo byl nieudolnym menedzerem i nie wiedzial co robia jego podwladni albo doskonale wiedzial co sie dzieje. Obstawiam to drugie i polecam wszystkim zaslepionym lekture raportu Murphy, moze krzywda dzieci otworzy wam oczy na prawde o waszym kosciolku i jego guru.

pomowienia? Nuncjusz napisal list, z ktorego sie zreszta probowal pozniej wytlumaczyc a ty uwazasz ze to pomowienia? Nie poznalabys dowodu nawet gdyby cie w tylek kopnal.

a czy w tym liscie jest zawarte "wspieramy pedofilię i ukrywajmy ją" ? NIE :) wiec, bez komentarza.

ty tak serio czy udajesz??? list wyraznie nawoluje do lamania prawa - zatajania przestepstw na tle seksualnym przed cywilna wladza. Jesli to nie jest ukrywanie pedofili to co wg ciebie nia jest??

po pierwsze artykł jest o "tajnym liscie" skad mam wiedziec, co w tym liscie faktycznie bylo?

doba papieża musiałaby mieć 72h żeby byl w stanie ogarniać wszystko co się w kościele dzieje:D aha oczywiście nie mógłby spać... Kościół to jak każda społecznośc gdzie sa urzędy, funkcje, przywileje itd scierają się róźne stronnictwa, różne grupki trzymające władze, karierowicze, kolesiostwo, ... w kwestii pedofillii jest jeden tylko sposób: baaaaaaaardzo wysokie kary bezwględnego więzienia za krycie sprawców i...zniesienie celibatu. zupelnie niepotrzebnego i zgubnego obecnie dla kościoła tworu... wystarczy zmienić odrobine przpeisy prawa kanonicznego tak aby duchowny był jedynie administratorem majątku kościelnego!!! - wyeliminuje się to czego kosciół się bał czyli spraw spadkowych, podzialu majątku kosicielnego na dzieci/żonę danego duchownego. i po kłopocie. kościół odzyska zaufanie społeczne. bo niestety ale KK i bez "pomocy" lewaków sobie na negatywną opinię zapracował. ps. znam wielu księzy, studiowalem na uksw:D i w Kościele reformatorów np przeciwnikó celibatu , dopuszczania świeckich do np sądó kościelnych na różne urzedy czy funkcje itd jest sporo... niestety dziadki ,mentalnie jeszcze przed soborem watykanskim II ,na górze wszytsko blokują:(

ludzie...zycie sie nie opiera tylko na seksie. wiec jesli ksiadz, jest ksiedzem z powolania, to celibat mu nie przeszkadza.

są ludzie którzy spelniają wszystkei wymagania do bycia idealnym księdzem z wyjątkiem tego że chcą założyć rodzinę i niechca celibatu!!!! i tacy nie dia na księży a ida homoseksualisci , karierowicze, albo poprostu nieodpowiedni ludzie...bo przez celibat jest mneij powołań a co za tym idzie gorsza selekcja... tak jak w policji. jakby pensja w policji byłą wyższa, kryteria moglby byc wyzsze przez co lepsza selekcja i mniej chujów w mundurach. to smao ze straza wiejska itd ps załozenie rodziny i spłodzenie dzieci to niejako obowiązek chrześcijanina:)

zawsze mozna zostac pastorem w kosciele protestanckim, prawdziwy katolik, z powolaniem, ksiadz zaakceptuje celibat.

taaa to ciekawe. akceptuje bo musi!!! a z przestrzeganiem to róznie. mowie o ślubach czystosci. bo celibat to nie zakaz ruchania tylko zakaz zawarcia związku małżeńśkiego!!! coś zupelnie niepotrzebne. powiedz mi po co celibat??? jaki ma sens? co to daje?

nie o to chodzi po co jest celibat, jest to "wymysl" kosciola, to fakt, no ale tak jest i trudno, jesli ktos ma powolanie idzie na ksiedza i akceptuje celibat, jesli ma powolanie a jeszcze do tego chce zalozyc rodzine, tak jak juz mowilam wczesniej- np. kosciol protestancki. poza tym, nikt nikomu nie nakazuje byc ksiedzem!! wiec co mnie ma obchodzic sens celibatu, jesli nie zostanę siostrą zak. gdybym chciala byc, zaakceptowalabym to.

jest to "wymysl" kosciola, to fakt, no ale tak jest i trudno - czemu trudno? mozna to zmienić jednym podpisem papieża!!! ehh pisze w kontekcie tego ze duchownymi zostają niewlasciwe osoby!!!!!!!!! ktore niszcza kosciół. a celibat przeszkadza w tym zeby bylo wiecej powolan wiecej chetnych wiecej mlodych w seminariach!!! a im wiecej chetnych tym lepsza selekcja!!! teraz biorą co sie nawinie!!! sa diecezje gdzie jest znaczy proces ujemny tzn wiecej o wiele idzie na emeryturke/umiera duchownych niż jest ludzi w seminariach!!!! i dlatego biorą praktycznie każdego.