Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zordonowka

CO TO ZA NOWA MODA??? niszczenie pamieci JPII

Polecane posty

" [zgłoś do usunięcia] gdyby Rozprawiacie jakbyście byli mędracmi a nie potraficie odpowiedzieć na proste pytanie --- Bez Boga moje życie może byłoby fajniejsze ale napewno puste i bez sensu bo jak można żyć bez miłości?????" i po co te nerwy?;-) nie utozsamiam milosci do swiata z istnieniem bozkow - stad wniosek ze bez nich milosc takze istnieje - as easy as it is

" [zgłoś do usunięcia] LICENCJA:) a ja pytam co to znaczy " fajniejsze " ?" w olbrzymmim skrocie: zycie z otwartym umyslem jest duuuuuuuzo fajniejsze niz gdy org do kt przystepujesz mowi ci co masz myslec, tak uwazam i to w baaaaaaardzo duzym skroie mialam na mysli

moim zdaniem - to on nie odegral specjalnej roli , stal na czele organizacji z kt coraz mniej swiat sie liczy bo jej szeregi sie przerzadzaja, a jego wizyty w izraelu i inne happenningi - mialay znaczenie porownywalne do koncertow U2 na przyklad, w skali "swiata" czy sie przeżadzają czy nie - to sprawa dyskusyjna . a skoro przyrównujesz Bono do JP - to czemu jego koncerty nie miały tak wielkiego przełożenia na to ,zeby np , zwalić Berliński Mur ? Moim zdaniem on sam , papież nie był nadzwyczajną siłą , ale był niczym katalizzator , i to potężny . Mam nadzieję ,ze wiesz jak działa katalizator i co robi :)

Gość gdyby
Licencja--- fajniejsze dla niektórych znaczy życie w grzechu,na robienie wszystkiego co zechcemy nie bacząc na konsekwencje swojego postępowania.Ror-stwierdza że gdybym się nie nawróciła moje życie byłoby fajniejsze więc chyba o to jej chodzi. Dla mnie sprawa jest prosta nie potrzeba żadnej filozofii grzech to grzech a wiara to wiara.

ROR sorry za pytanie, ale co ci kosciol zrobil? Ksiadz cie molestowal w dziecinstwie, bil na religii? Bo ty nie tyle jestes uprzedzona do wiary (podejrzewam, ze jakiejkolwiek), ale ty wrecz chyba nienawidzisz wierzacych, kosciol, ksiezy i rownoczesnie uwazasz sie za kogos lepszego, bo sie niby temu nie "poddalas". Ja osobiscie jestem taka katoliczka jak i malarka, a uwierz na slowo kazdy przedszkolak w porownaniu z moim talentem artystycznym jest wybitnie uzdolniony:P Takze ja pytam z czystej ciekawosci.

pytanie o co co jest fajniejsze nie było do ciebie , ale trudno:) co z otwarciem bądź zamknięciem umysłu , a takze przystąpieniem do jakiejkolwiek organizacji ma wiara ?

Gość mentaI cut
yeah, katolicy nie poddawajcie się, nie nastawiajcie drugiego policzka tylko przyjebcie tym ateistom, to się nauczą szacunku :classic_cool:

"czy sie przeżadzają czy nie - to sprawa dyskusyjna" tutaj warto siegnac po statystyki - z tymn ze ja nie mam na mysli terenu polski tylko calosci kt watykan pokrywa "a skoro przyrównujesz Bono do JP - to czemu jego koncerty nie miały tak wielkiego przełożenia na to ,zeby np , zwalić Berliński Mur ?" karol wojtyla nieczego nie dokonal i do niczego sie nie przyczynil - ale byl spryciarzem - i szybko sie umial podpiac pod sukces kt jak wiadomo zwykle ma wiele ojcow;-)) byl tez krolem PRu - wiec sprawnie przeprowadzil te akcje "Moim zdaniem on sam , papież nie był nadzwyczajną siłą , ale był niczym katalizzator , i to potężny . Mam nadzieję ,ze wiesz jak działa katalizator i co robi" moim zdaniem nie byl - bo swiat sie z nim niespecjalnie liczyl , to co robil rto moze tylko z krakowa czy warszawy wygladalo na "przelomowe" i "swiatowe";-)) ad katalizatora - to doceniam parowokacje;-))" "Ror-stwierdza że gdybym się nie nawróciła moje życie byłoby fajniejsze więc chyba o to jej chodzi" mialabys zsanse sama decydowac i oceniac swiat kt cie otacza a nie patrzec oczami org do kt wstapilas - ale to twoj wybor;-) a konsekwencje zawsze sie ponosi - bez zwgledu na stosunek do reliigii i sekt "Dla mnie sprawa jest prosta nie potrzeba żadnej filozofii grzech to grzech a wiara to wiara" no wiesz prosci ludzie cenia sobie proste i przejrzyste rozwiazania, najlpeij czarno-biale bo wysilek by dostrzec szarosci ich przeraza;-))

Gość Natalia79
Kochał Boga ,l całe zycie oddał,poświęcił Bogu szatan zawsze nienawidził takich ludzi ...Kochajacy Boga ludzie zawsze byli wyśmiewani,szydzono z nich ,zabijano (prorocy)On był prorokiem naszych czasów ...głosił prawdziwa Ewangelie o Chrystusie dlatego szatan chce zniszczyć Jego dobre imie, pamięć o nim oraz kościół Chrystusowy

moim zdaniem nie byl - bo swiat sie z nim niespecjalnie liczyl , to co robil rto moze tylko z krakowa czy warszawy wygladalo na "przelomowe" i "swiatowe" masz rację . twoim zdaniem :)

"EwelinaEwa ROR sorry za pytanie, ale co ci kosciol zrobil? " ale uscislij ktory kosciol? "Ksiadz cie molestowal w dziecinstwie, bil na religii?" nie;-) moi rodzice by na to nie pozowlili;-))) " Bo ty nie tyle jestes uprzedzona do wiary (podejrzewam, ze jakiejkolwiek), ale ty wrecz chyba nienawidzisz wierzacych, kosciol, ksiezy i rownoczesnie uwazasz sie za kogos lepszego, bo sie niby temu nie "poddalas" widzisz patrzysz na wszystko bardzo jednowymiarowo - akad wiesz gdzie dorastalam i czy mialam szanse "zostac poddana"? ja nic o tym nie pislaam - a ty sobie cos zajkladasz ze mialo miejsce i kazesz mi sie z tego jeszcze tlumaczcyc. tak samo jak swoje odczucia przypisujesz mi - pisezsz ze ja sie czuje lepsza, a moze to ty sie czujesz po prostu gorsza, hm? "Ja osobiscie jestem taka katoliczka jak i malarka, a uwierz na slowo kazdy przedszkolak w porownaniu z moim talentem artystycznym jest wybitnie uzdolniony Takze ja pytam z czystej ciekawosci" spoko;-) "mentaI cut yeah, katolicy nie poddawajcie się, nie nastawiajcie drugiego policzka tylko przyj**cie tym ateistom, to się nauczą szacunku" i koljeny katolik - jak mniemam?:-))) po czym poznac - zwykle po agresji;-))) btw - ja jestem wierzaca , nie ejstem wiec ateistka - wierez w zdrowy rozsadek;)

"masz rację . twoim zdaniem" jak widac nie jestem osamotniona w tej opinii;-))

Gość mentaI cut
ani katoliczka ani ateistka, nie będę się ograniczać. a to był żarcik :)

Gość ror jest w temacie
17 godzin i próbuje przekonac wierzących jaka to ona jest COOL TRENDY i MEGA ZAJEBISTA, że ma w dupie kościól, księzy, ja też mam to w dupie, ale nie muszę się z tym tak obnosić na lewo i prawo, rozkładać wypowiedzi na czynniki pierwsze i komentowac po jednym zdaniu, bo mam swoje własne, a innych mogę wysłuchac, raczej marne szanse, że zmieni to mój światopogląd, ale wskazywac paluchem i pokazywac swoją wyimaginowaną wyższośc nie mam takiej potrzeby. Jedno wierzą, inni mają to w głebokim poważaniu. Ale ror do którego tematu nie wpadnie to musi się wymądrzać przez kilkanaście stron bo sa tylko dwie prawdy- gówno prawda i ROR prawda.

Gość Natalia79
LICENCJA- a ty jesteś niby wierząca ale kroczysz niewłaściwą ścieżką wiodąca do zguby i potępienia :(

Gość Natalia79
ROR modlę się za Ciebie: Panie Jezu i Ty błogosławiony Janie Pawle II przebaczcie jej bo owa osóbka nie wie co czyni, jakie grzechy popełnia.

Gość kornelka004
...Działania diabła przenikną do Kościoła tak, że kardynał stanie przeciwko kardynałowi, a biskup przeciwko biskupowi. Wielbiący Mnie księża będą wyszydzani przez kolegów... kościoły i ołtarze zostaną splądrowane. Kościół będzie pełen tych, którzy akceptują kompromisy, a demon zmusi wiele poświęconych dusz do opuszczenia służby u Pana. Demon będzie szczególnie nieprzejednany wobec dusz poświęconych Bogu. Perspektywa utracenia tak wielu dusz jest powodem mego smutku. Jeśli będzie popełnianych coraz więcej, coraz poważniejszych grzechów, zabraknie dla ludzi wybaczenia?. (przesłanie z Akity)

no i chyba rzeczywiście ROR se wyczerpała bo na moje pytanie chyba już odpowiedi nie dostanę :) a szkoda , bo bardzo byłam jej ciekawa :)

" [zgłoś do usunięcia] ror jest w temacie 17 godzin i próbuje przekonac wierzących jaka to ona jest COOL TRENDY i MEGA ZAJ**ISTA, że ma w dupie kościól, księzy" o mam i fanow-sledzikow;-))) zlotko - po co te nerwy?;-) ja nikogo do niczego nie przekonuje - ot gawedze sobie;-))) " pokazywac swoją wyimaginowaną wyższośc nie mam takiej potrzeby. Jedno wierzą, inni mają to w głebokim poważaniu" a moze ty cierpisz na wyimaginowana nizszosc, hm?;-)) "Ale ror do którego tematu nie wpadnie to musi się wymądrzać przez kilkanaście stron bo sa tylko dwie prawdy- gówno prawda i ROR prawda" no prosze jak mnie skrupulatnie sledzi;-))

"ROR modlę się za Ciebie: Panie Jezu i Ty błogosławiony Janie Pawle II przebaczcie jej bo owa osóbka nie wie co czyni, jakie grzechy popełnia" to poprsze o 136 zdrowaski - ponoc trening czyni mistrza;-)) "LICENCJA:) dlaczego tak sądzisz ?" zdajesz tak ogolnie pytania ze nie wiadomo o co chodzi;-))

ROR ja nigdy nie uwyzywam wieku jako jakiegos argumentu, ale ty musisz byc naprawde bardzo mlodziutka:P Ja naprawde zadalam sobie trud przeczytania polowy twoich wypowiedzi (druga polowa to to sama w kolko tylko pisane innymi slowami wiec odpuscilam sobie ta lekture) i chocbys nie wiem co i jak twierdzila to sie wlasnie czujesz lepsza od wierzacych. Brzydko mowiac: wywyzszasz sie kazdy to dostrzeze. Ja mysle, ze twoja proba dyskusji na poziomie, ale z jednoczesnym wywyzszaniem sie wziela sie stad, iz mloda jestes jeszcze. To nie wada, kazdy z nas przechodzil ten okres bycia najmadrzejszym. Wada jest jednak wtedy gdy sie z tego nie wyrasta:P

ROR ja nigdy nie uwyzywam wieku jako jakiegos argumentu, ale ty musisz byc naprawde bardzo mlodziutka:P Ja naprawde zadalam sobie trud przeczytania polowy twoich wypowiedzi (druga polowa to to sama w kolko tylko pisane innymi slowami wiec odpuscilam sobie ta lekture) i chocbys nie wiem co i jak twierdzila to sie wlasnie czujesz lepsza od wierzacych. Brzydko mowiac: wywyzszasz sie kazdy to dostrzeze. Ja mysle, ze twoja proba dyskusji na poziomie, ale z jednoczesnym wywyzszaniem sie wziela sie stad, iz mloda jestes jeszcze. To nie wada, kazdy z nas przechodzil ten okres bycia najmadrzejszym. Wada jest jednak wtedy gdy sie z tego nie wyrasta:P

"EwelinaEwa ROR ja nigdy nie uwyzywam wieku jako jakiegos argumentu, ale ty musisz byc naprawde bardzo mlodziutka" to jest twoja opinia - dosc zabawna;-)) ale moim zdaniem ty czesto dajesz sie za nos wodzic - i wierzysz a bajaki;) " i chocbys nie wiem co i jak twierdzila to sie wlasnie czujesz lepsza od wierzacych" nie wiesz co ja czuje bo nie jestes mna - probujesz mi tylko cos wmowic;-)) ciekawe po co? masz prawo do subiektywnej oceny i twoim zdaniem to ja moge byc i krasonludkiem kt uwaza sie za gargamela;-))) "Brzydko mowiac: wywyzszasz sie kazdy to dostrzeze." smieszy mnie ten argument "domniemanej" skromnosci;-)))) coz, byc moze - nie przecze, mam inny system wartosci od wiekszosci osob na forum - stad ich draznie - to co dla mnie jest oki, dla nich nabiera znaczenia pejoratywnego - ale to nie moj problem;) "Ja mysle, ze twoja proba dyskusji na poziomie, ale z jednoczesnym wywyzszaniem sie wziela sie stad, iz mloda jestes jeszcze" powtarzasz sie w tym podpunkcie;-)) " To nie wada, kazdy z nas przechodzil ten okres bycia najmadrzejszym. Wada jest jednak wtedy gdy sie z tego nie wyrasta" robisz projekcje swoich emocji na mnie - juz kolejne zdanie piszesz na temat tego co ja czuje, robie, mysle itd. - a myslisz ewidentne fakty (po prostu ich nie znasz) i braniesz w slepy zaulek;-)

nic nie wiem o twoim wieku, a ulegam swojemu wrazeniu jedynie. I to wszystko. Niczego ci nie wmawiam, czuj sobie co chcesz, wyrazaj to jak chcesz, ale pamietaj, ze ludzie maja prawo do oceny i to jak sie zachowujesz czy wypowiadasz mozna roznie odbierac. Dlatego nie wiem dlaczego dziwi cie to jak ja cie odbieram? Mam do tego pelne prawo by stwierdzic, iz wywyzszasz sie i zachowujesz jak mlodziutka osobka w okresie "jestem najmadrzejsza". To moja opinia czy ci sie podoba czy nie:P

"EwelinaEwa nic nie wiem o twoim wieku, a ulegam swojemu wrazeniu jedynie. I to wszystko. Niczego ci nie wmawiam, czuj sobie co chcesz, wyrazaj to jak chcesz, ale pamietaj, ze ludzie maja prawo do oceny i to jak sie zachowujesz czy wypowiadasz mozna roznie odbierac" zgadzam sie - kazdy odbiera przez walsny pryzmat i ma do tego prawo;-) podobnie jak i kazda wypowiedz/zachowanie publiczne podlega wielu ocenom, nie mam z tym problemu;-) " Dlatego nie wiem dlaczego dziwi cie to jak ja cie odbieram?" nie dziwi, raczej bawi;-) "Mam do tego pelne prawo by stwierdzic, iz wywyzszasz sie i zachowujesz jak mlodziutka osobka w okresie "jestem najmadrzejsza". To moja opinia czy ci sie podoba czy nie" w porzadku