Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zordonowka

CO TO ZA NOWA MODA??? niszczenie pamieci JPII

Polecane posty

"nie chce mi sie czytac calego postu bo jest niedziela i bluznierstw sie nie wpuszcza do glowy w ten dzien ... ;p" czyzby pan katolik?;-)) taka mentalnosc - w niedziele blzunierstw niet;/ ale od poniedzialku "kulturalnie" konsekwentnie i od samego rana , co nie?;-))) "ci ktorzy piszą ze nic nie zawdzieczaja Papiezowi to po prostu dzieci komuny - wychowane na Marksie i " Manifescie komunistycznym" .. podobno Lenin twierdził ze najwazniejsze to opanowac kulture danego kraju a reszta sama sie ulozy i to widac po rozroscie palikociarni we wspolczesnej Polsce" o boze a ty znowu o tym karolu co wcinal winogrona w palacu na poludniu wloch;/ "Ale JP II czuwa nad naszym krajem i mam nadzieje ze pomoze KRZYZOWI ZWYCIEZYC" szkoda ze nad kolejarzami jakos nie czuwa;/ " BROŃCIE KRZYŻA OD MORZA DO BAŁTYKU" J.P. II" fiku-miku;/

ROR ciesze sie, ze odpisalam:D Co do lokalizacji to w innym temacie pisalas, ze mieszkasz badz mieszkalas w UK. Tak czy siak to nie ma znaczenia. Na chamstwo wyczulona takze jestem, ale bez przesady nie bede sie poodniecac wizyta glupiego czlowieka:D Co do Hitlera: inteligentny czlowiek byl z niego:P Jakis szacunek nawet mu sie nalezy- przynajmniej z mojej strony. Z twojej niekoniecznie:)

Gość Gdyby
nie JP2 nigdy bym sie nie nawróciła.....

No i co z tego, ktoś robi bo może. Islamczycy zbytnio nie lubią katolików, a ateiści najczęściej olewają cały Watykan.

"anjaaa71 tak se czytam wypowiedzi ROR i dochodze do wniosku ze to strasznie napalona kobieta szczegolnie na ksiezy..." ocho;-)) katolikom to sie z reguly wszytsko z seksem kojarzy;-))) co cie obchodzi moj temepreament seksualny - wazne ze sukcesywnie go zaspokajam - a sutannicy mnie nie kreca - podobnie jak mezczyzni ktorzy przebieraja sie w damska bielizne (czy tez oni w sukienki;-))) "to jest dewiacja chyba?" jesli kogos pociaga sesksualnie - jakas grupa zwodowa - to jest to tylko upodobanie oraz rodzaj ekspresjii seksualnej - as easy as it is;-)

"anjaaa71 islamczycy nie islandczycy ,chodzi o wiare a nie narodowosc.." hahahah;-)) widze ze nie zalapalas alzuzji?;-) to cie poucze wyznawcy islamu to muzulmanie a nie islamczycy;-)) as easy as it is;-)) "ROR ciesze sie, ze odpisalam Co do lokalizacji to w innym temacie pisalas, ze mieszkasz badz mieszkalas w UK" nigdy tak nie napisalam - inni tak sugerowali - a jeszcze inni w to uwierzyli - tak sie rodza plotki;-))) "Tak czy siak to nie ma znaczenia. Na chamstwo wyczulona takze jestem, ale bez przesady nie bede sie poodniecac wizyta glupiego czlowieka" twoje prawo - ja bylam zszkowana i w szoku pozostalam;-)) "Co do Hitlera: inteligentny czlowiek byl z niego Jakis szacunek nawet mu sie nalezy- przynajmniej z mojej strony. Z twojej niekoniecznie" nie znasz moich pogladow wiec radzilabym uwazac z takimi stwierdzeniami

"Gdyby nie JP2 nigdy bym sie nie nawróciła....." no przykro mi - moze mialabys fajniejksze zycie, hm?;))

[zgłoś do usunięcia] tharwista No i co z tego, ktoś robi bo może. Islamczycy zbytnio nie lubią katolików, a ateiści najczęściej olewają cały Watykan. Znam wielu islamczykow,pracuje z nimi,nigdy nie spotkalam sie z takimi wyzwiskami,tepieniem ,pomowieniami jak na tym forum...od rodakow i to zapewne wychowanych w katolicyzmie...nie musza nas lubic ale szanuja.

" [zgłoś do usunięcia] anjaaa71 no tak ROR dla ciebie jedyne morze to Baltyk hahaha" tos sie ubawila;-)))) ale to dobrzez - smiech ci sie przyda, a ja nic o baltyku nie pisalam - pomylilas posty;)

"Znam wielu islamczykow,pracuje z nimi,nigdy nie spotkalam sie z takimi wyzwiskami,tepieniem ,pomowieniami jak na tym forum..." mowie ci ty pewnie z islandczykami pracujesz ;-))) bo inaczej bys uzywala poprwanej nazwy;-)))) "od rodakow i to zapewne wychowanych w katolicyzmie...nie musza nas lubic ale szanuja" na szacunek to trzeba sobie zasluzyc - u mnie, ale tolerancje rozdaje gratis;-))) i gubisz sie w domyslach - ktos kto mowi plynnie po polsku automatycznie ejst dla ciebie polakiem-rodakiem i do tego katolikiem;-))) jestes slodziutka w tej naiwnosci;-))

ROR jestes drobiazgowa,zwal jak zwal a ty jestes zdeprawowana ,zepsuta nienasycona osobowoscia...nie lubie madrali...

"nie znasz moich pogladow wiec radzilabym uwazac z takimi stwierdzeniami" Niczego nie stwierdzam. Nie masz powodu wiec by tak pisac:P Zasugerowalas swoja wypowiedzia, ze Hitler na szacunek nie zasluguje. Jak chcesz by inni uwazali ze swoimi stwierdzeniami to ja radze uwazac na to co piszesz:P

Gość gdyby
Bez Boga moje życie może byłoby fajniejsze ale napewno puste i bez sensu bo jak można żyć bez miłości?????

"tharwista Twoje poglądy są lewicowe jak mi się zdaje? I to chyba skrajne" do mnie to pytanie? nie okreslama sie na zaszdie prawicy//lewicy - bo to jakis mialki podzial dla ludzi ktorzy musza wszystko w boxach "ukladac' bo inaczej im sie miesza - jestesm wyznawczynia zdrowego rozsadku;-)) to jedyne kryterium - iszalenie subiektywne;-)

"anjaaa71 ROR jestes drobiazgowa,zwal jak zwal a ty jestes zdeprawowana ,zepsuta nienasycona osobowoscia...nie lubie madrali..." tracisz energie slonko piszac do mnie sowja opnie na moj temat - dynda mi ona kolo nosa;-)))) ale jesli ciebie relaksuje pisanie op mnie - to go ahead;-)))) "Niczego nie stwierdzam. Nie masz powodu wiec by tak pisac Zasugerowalas swoja wypowiedzia, ze Hitler na szacunek nie zasluguje. Jak chcesz by inni uwazali ze swoimi stwierdzeniami to ja radze uwazac na to co piszesz" nie zasugerowalam tylko zapytalam , a ty juz nie pierwszt raz (podobnie jak a moja lokalizacja) - dajesz sie uwodzic insynuacjom;-)) "Bez Boga moje życie może byłoby fajniejsze ale napewno puste i bez sensu bo jak można żyć bez miłości?????" zycie bez bozkow jest pewne milosci - zapewniam cie;-))

ide pojezdzic rowerkiem,nudzi mnie ROR,przemadrzala nienasycona laska,wole byc naiwna niz miec takie poglady...jakos trwam i jest mi dobrze...duiiii!!!

życie bez bożków z pewnościa jest fajniejsze , ale czy fajniejsze jest życie bez Boga ? i co to w ogóle znaczy " fajniejsze " ? fajniejsze od czego ?

Gość targowica
Patriotyzm oznacza umiłowanie tego co ojczyste umiłowane historii, tradycji ,języka czy samego krajobrazu ojczystego . jest to miłość która obejmuje również dzieła rodaków i owoce ich geniuszu . próba dla tego umiłowania staje się każde zagrodzenie tego dobra jakim jest ojczyzna Bł. Jan Paweł 2

"anjaaa71 ide pojezdzic rowerkiem,nudzi mnie ROR,przemadrzala nienasycona laska,wole byc naiwna niz miec takie poglady...jakos trwam i jest mi dobrze...duiiii!!!" zebys ty byla tylko naiwna to pol biedy - ty jestes na bakier z dobrym wychowaniem skoro probujesz mowic mi w sposob malo uprzejmy co powinna zrobic - no ale to juz wina twojej matki i ojca - skoro tak cie wychowali;/ spokojnie mozesz pisac jaka to ja jestem - widze ze cie to relaksuje;-))) a mi tam rybka - czyli korzysc obopolna;-))) swoja droga to cos kolezanka za bardzo oddaje sie fantazjom i domyslom na moj temat;-))

ROR niczemu nie ulegam:D Co do twojego miejsca zamieszkania to nie ma to znaczenia. Po prostu wydawalo mi sie, ze gdzies pisalas o tym. Nie sledze Twoich wpisow, nawet w sumie nigdy z toba nie dyskutowalam. Skoro zapytalas czy nawet Hitler zasluguje na szacunek to dalas tym samym do zrozumienia, ze na szacunek nie powinien zaslugiwac, bo skoro byloby inaczej to po co bys pytala?

swoja droga to cos kolezanka za bardzo oddaje sie fantazjom i domyslom na moj temat bo jestes ciekawym obiektem...z naciskiem na obiekt..nabijam sie z ciebie

"i co to w ogóle znaczy " fajniejsze " ? fajniejsze od czego ?" alez to byla ironia ;-)) generalnie ejstem za otwartoscia umyslu i niezrezszaniem sie w oraganizacji - ale jak ktos lubi to prosze bardzo, juz gdzies wczesniej pisalam - ze jesli katolikow uiszczesliwia godzina tyg. w kosciele i choralne spiewy - to ja sie tylko ciesze;-)) lubie szczesliwych ludzi wokol;-)) "Patriotyzm oznacza umiłowanie tego co ojczyste umiłowane historii, tradycji ,języka czy samego krajobrazu ojczystego . jest to miłość która obejmuje również dzieła rodaków i owoce ich geniuszu . próba dla tego umiłowania staje się każde zagrodzenie tego dobra jakim jest ojczyzna Bł. Jan Paweł 2 " powatrzasz sie;/ i jeszcze cytujesz p . karola - to juz nudne;-)

nie jestem wielbicilką zbytnią JP 2 , moje zdanie na temat jego dizałalności duszpasterskiej nie podobałoby sie wielu Polakom ,ale nie jestem na tyle ograniczona ,zeby zaprzeczać jego roli we współczsnym świecie .

"ROR niczemu nie ulegam Co do twojego miejsca zamieszkania to nie ma to znaczenia. Po prostu wydawalo mi sie, ze gdzies pisalas o tym. Nie sledze Twoich wpisow, nawet w sumie nigdy z toba nie dyskutowalam. Skoro zapytalas czy nawet Hitler zasluguje na szacunek to dalas tym samym do zrozumienia, ze na szacunek nie powinien zaslugiwac, bo skoro byloby inaczej to po co bys pytala?" nie - to tylko ty tak to zrozumialas ;-)) czlowiek zwraca uwage na to so mu subiektywnie blizsze;-)) "bo jestes ciekawym obiektem...z naciskiem na obiekt..nabijam sie z ciebie" tlumacza sie tylko winni i zaszczuci , zlotko;-))))) ale masz moje "blogolawienstwo" - mozesz dalej fantazjowac, bede litosciwa;-))))

Gość gdyby
Rozprawiacie jakbyście byli mędracmi a nie potraficie odpowiedzieć na proste pytanie --- Bez Boga moje życie może byłoby fajniejsze ale napewno puste i bez sensu bo jak można żyć bez miłości?????

"LICENCJA:) nie jestem wielbicilką zbytnią JP 2 , moje zdanie na temat jego dizałalności duszpasterskiej nie podobałoby sie wielu Polakom ,ale nie jestem na tyle ograniczona ,zeby zaprzeczać jego roli we .." moim zdaniem - to on nie odegral specjalnej roli , stal na czele organizacji z kt coraz mniej swiat sie liczy bo jej szeregi sie przerzadzaja, a jego wizyty w izraelu i inne happenningi - mialay znaczenie porownywalne do koncertow U2 na przyklad, w skali "swiata";-))))