Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amaneda

Czy w wieku 22 lat można jeszcze pozmieniać swoje życie?

Polecane posty

Gość amaneda

Rozwinąć jakieś pasje? nikt mi ich nie wpoił, nie dał możliwości i żadnych nie posiadam. Chciałabym się czymś zainteresować,ale jak znaleźć sens tego? Tak samo chciałabym nauczyć się angielskiego, bo po wielu latach nauki jest na żenująco niskim poziomie. Jakie rady, jak to osiągnąć? Najlepiej samemu, bo z kasą różnie. I jakie pasje mogę sama dzielić?

Gość ierieurieurieru
Ja mam 38 i zamierzam je zmienic calkowicie

To czy coś zmienisz tylko od jednej rzeczy - od tego jak bardzo jesteś zdeterminowana i jak bardzo Ci zależy. Wiek nie ma nic do rzeczy. Jeśli NAPRAWDĘ Ci zależy i masz trochę wytrwałości - zmienisz swoje życie. Jeśli będziesz się użalać i narzekać - zgorzkniejesz i będziesz nieszczęśliwa. Wybór należy do Ciebie :)

Gość amaneda
tylko ja sięinteresuje wszytskim i niczym i nie mam pojęcia jaką pasję w sobie rozwinąć ;/

Gość powodzeniaaaaaaaaaaaaaaaaa
nie, dopiero w wieku 32 lat, teraz nabieraj doswiadczenia, popelniaj bledy, szukaj wlasciwej drogi, probuj isc roznymi, pozzniej bedzie ukladac, zmieniac

Wybacz, ale nie można się interesować się wszystkim i niczym. Po drugie - co konkretnie chcesz w sobie zmienić? Jakie zachowanie, jaką reakcję? To musi być jakiś konkret i niezbyt duży. Nie odmienisz siebie przecież całkowicie w jeden wieczór. Więc, co chcesz konkretnie zmienić?

Gość amaneda
Chcę się nauczyć porządnie angielskiego i muszę to zrobić sama w domu, ale jak? Najlepszy sposób,metoda? I chcę rozwinąć w sobie jakąś pasję..czymś konkretnie się zainteresować, nauczyć może pływać, jeździć na nartach..tylko np w tym miesiącu pracuje prawie 20 dni i to prawie całymi dniami + do tego studia i nie mam czasu kompletnie..

Gość amaneda
chce sie nauczyć jak porządnie obciągać z połykiem

Gość daradeee
oczywiscie ze tak! w polsce troche trudno ale sadze ze da rade.

Oczywiście, że możesz, każda chwila jest dobra, żeby odmienić swoje życie ;) Co do pasji - próbuj nowych rzeczy, poszerzaj horyzonty, kto wie, w czym zasmakujesz, jaki talent uda ci się w sobie odkryć?? A angielskiego też można się samemu nauczyć przy odrobinie determinacji. Ja też sama uczyłam się języka - czytając anglojęzyczne powieści i teraz jestem pisemną tłumaczką. Da się? Da się :)

Gość amaneda
Majowa panna, proszę o więcej rad co do angielskiego :)

Gość służąca radą
W każdym wieku da się coś pozmieniać. Co do pasji to zależy czy chcesz je rozwijać sama dla siebie czy po to by wydawać się interesującą innym ludziom....Jeśli to pierwsze to próbuj różnych rzeczy aż zaskoczysz, zarówno ze sztuki, sportu jak i nauki. Na pewno coś zajdziesz.

amaneda: Cóż ci mogę jeszcze poradzić? Angielskiego najlepiej się uczyć - nie wykonując ćwiczenia z książek - bo to szybko nudzi - tylko robiąc coś co jest ciekawe - czytając anglojęzyczne książki, oglądając filmy. Jeśli jesteś początkująca, radzę oglądać raczej bajki dla dzieci po angielsku, nie będziesz miała problemów ze zrozumieniem :) Jeśli brak ci motywacji, to dobrze jednak byłoby się zapisać na jakiś kurs, ale samemu też można wiele zdziałać, jeśli masz choć odrobinę zdolności językowych.

Gość aaaaaaarwena
nie mozna, to czas na zakup trumny i miejsca na cmentarzu 🖐️

Gość pytanie mammm
majowa a w jakim wielu ty zaczęłaś się uczyć angielskiego?

To było jakoś końcem liceum, byłam zafascynowana Tolkienem i chciałam przeczytać "Władcę Pierścieni w oryginale". Oprócz tego, już mi gdzieś świtało, że tłumacz to może być całkiem fajna praca :)