Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama rocznik 75

Czy są tu spełnione i szczęśliwe kobiety?

Polecane posty

U nas też już śniegu nie ma :( spadł za to deszcz i chodniki są oblodzone, niby posypane ale trzeba uważać żeby zębów na chodniku nie zostawić,bo to droga inwestycja by była :D Wazka mój blok jest starszy ode mnie,więc to już raczej nie nówka ;) Ale u nas też mają swoje za uszami i też różowo nie jest-jak ktoś coś Ci z góry narzuca.

No właśnie ja też z małym pojadę do Tropikal Island bo ze starszym synem byliśmy i teraz z młodym pojedziemy - nie wiem tylko czy w ferie się uda. Auto na gaz więc koszt nie będzie duży a trzeba wykorzystywać fakt, że do 3 roku życia mały wszędzie będzie wchodził za darmo:D Monika a Ty z synkiem wchodzisz do duzego basenu już?

Monika ale widocznie umieją ładnie gospodarować pieniążkami, że taki niski fundusz remontowy jest.

U nas na basenie są 3 baseny-duży ten ponad 2 metry, średni coś koło 1.2 i maly 50cm z maleńkim ślizgiem. W średnim basenie są bicze wodne, jacuzzi, sauna, masaż na ławeczkach i fontanny i średnia zjeżdżalnia dla dzieci powyżej 4lat. No i jest też obok duża zjeżdżalnia która ma ponad 100metrów :) Ja z małym chodzę na maly lub średni basen. Asiamt pewnie się ukrywa na działce bo szefowi głowę urwała :p

Wreszcie się udało...trafiłam na dentystkę która podpasowała dzieciom . Ile my ich już przerabialiśmy ,jedna wizyta i koniec ,nawet mowy nie było ,żeby wrócić do gabinetu drugi raz. A dzisiaj cud się stał ,super babka z super podejściem:) Córce nawet wyrwała korzonek który siedział i nie chciał wypaść. Mały też był przerażony ,ale zniósł dzielnie wszystkie ,,zabiegi'',bidulek zapomniał z tego wszystkiego,ile ma lat:) I najważniejsze starszakowi naliczyła 3 zęby do leczenia ,a nie tak jak poprzednia 12:(

Hej:) u nas pada śnieg...tralalala... I wszyscy szczęśliwi :) Dzisiaj mały ma bal przebierańców i będzie rycerzem z mieczem i tarczą. Miłego odpoczywania Wam życzę i dużo śniegu. Haneczce śniegu nie za dużo ,co by mogła pod górkę podjechać;)

witajcie kochane haneczka, ja na maila pisałam wczoraj, żyję, ale zła nadal, może mi z czasem przejdzie słuchajcie zakupiłam strój na siłkę w sobotę, a wczoraj złożyłam w pracy zgłoszenie i dostanę kartę na zajecia sportowo rekreacyjne zapłace 84 zł za miesiac i mogę chodzic i robić co mi się schce i gdzie chce, jest wykaz obiektów, które obsługuje ta firma z ta kartą i znalazłam wśród tych obiektów moją siłkę, tam gdzie chciałam chodzić, zdrofit - tak się zwie za karnet musiałabym zapłacić 109 zł + wpisowe płatne jednorazowo 100 zł, a tak ide bez wpisowego za 84 zł i mam full wypas ten karnet za 109 zł obowiązywałby mnie w weekendy i codziennie do godz. 15, ja siłą rzeczy nie dałabym rady chodzić do 15, bo niby jak?, jedynie w urlop jakiś, ale to sporadycznie,a tak mogę na tą kartę iść w nocy o pólnocy i kiedy chce, na aeorbik nawet jak nie ma już miejsc mogę sie zapisac do grupy jako dodatkowa pani i nie moga mi odmówić, dzwoniłam i pani ze zdrofitu mi tak tłumaczyła, tylko jeśli chce skorzystać z aerobiku, to musze dzień wcześniej to zgłosić do nich i oni mnie wpiszą takze postanowiłam chodzić 2 razy w tygodniu na aerobik, już sobie wybrałam grupę TMT i w weekend na siłkę, na aerobik bedę chodzić jak młody pójdzie spać, bo tam jest czynne do 23 i mam grupę o 20.30, a ze mna pójdzie mój małżonek, bo on tam już pół roku ćwiczy i chętnie poćwiczy w tym czasie jak ja będę zdychać na aerobiku, bo na początku to pewnie będe nieźle zdychać, ale wtedy wiem, że żyję troche zaoszczędzę i mogę na ta moją kartę robić co sie chce, łącznie z sauną ale zaczynam od lutego, bo u mnie w pracy zgłoszenia przyjmują do 15 każdego miesiąca i po 20 wysyłają do firmy, pod koniec miesiąca firma przysyła te karty i rozdają nam, takze rad nie rad, karta obowiązuje od ppoczatku każdego miesiąca co wy nato? klamka zapadła, już złożyłam zgłoszenie i ni da rady wycofać, cieszę sie zajebiście

mnie też głowa niapiżdża, ale zaczyna mi się też @, więc to dlatego, chiba śnieg rano padał, a teraz słonko wychodzi Monia jak tam tata?

Hej Asiamt, masz kartę Multi Sportu? Też taką miałam w poprzedniej pracy:) Fajna sprawa, ale my płaciliśmy 35 zł. Pewnie to zależy od ilości pracowników. Ja jutro idę też na siłownię - na razie na rekonesans...jak będzie fajnie to wykupię karnet:)

Hej Leze w pieleszach korzystając że młody jeszcze śpi, źle się czuje, kaszle,kicham, z nosa się leje, łeb mi pęka. Żeby mi było mało to w ta pokopana przez prąd rękę ugryzł mnie wczoraj królik w wewnętrzny przegob, by zaraz potem w ta sama rękę przytrzaslam sobie drzwiami mały palec. Teraz jest wielki i fioletowy, trza miec szczęście by tak dobić sobie rękę:-( na pocieszczenie kupiłam sobie książki, całą trylogie Greya, 50 twarzy Greya - ponoć hicior światowy, erotyczny po po którym kobitki zmieniają się w sypialni w wampa i boginie seksu i ekstazy:D to się będzie działo ... ;-) Chce jeszcze zamówić ksiazki Bator, które tjulip polecala i rozmyslam też nad innymi tytulami np. Kato-tata tylko że to b.ciężka lektura ryjaca psyche dlatego się zastanawiam Tjulipku- jak się czujecie? Czy jest poprawa?👄 Dla wszystiich chorych- dużo zdrowia! :-)

No ja po świętach to już jak balonik okrąglutka. Chciałam ćwiczyć w domu ale nie mogę się zmobilizować a jak kupię karnet - nie będzie odwrotu:)

Coś cafe szwankuje znowu - nie wysłało posta. Pisałam, że chciałam ćwiczyć w domu ale brak mobilizacji. Karnet zmobilizuje:) A dziś się dowiedziałam, że nie jestem ubezpieczona ani ja ani starszy syn, mimo że mąż 8 lat temu wciągnął nas pod swoje ubezpieczenie - baba nam książeczkę wystawiła, regularnie podbijała a nie byliśmy ubezpieczeni - nie wysłała zgłoszenia do Zus. Ja jak pracowałam to byłam i tak ubezpieczona ale miałam przerwy w których nawet nie wiedziałam, że nie jestem:) Dzis mąż poszedł "dopisać' młodszego syna to baba się przyznała, że ma wypełnić za nas też rubryki!!! Przyznała się bo przez system Ewuś to i tak by wyszło!

aj kobrietta najlepiej ta ręke schowaj do kieszeni, żeby nic więcej pzrykrego sie nie wydarzyło

ważka to nieźle z tym ubezpieczeniem, kobita sie popisała nie ma co

Jakbym miał jakąś powazną operację w tym czasie to ciekawe czy to my czy ona byśmy płacili.

dzien doberek, ja nadal chora i chyba wniedziele poleze po ten antybiotyk, kurcze sil juz brak, to ju zponad tydzien mnie tak meczy. Kobrietta a ciebie to chyba cos przesladuje, zeby caly czas w ta sama reke...moze to kara boska za cos.....odpoczywaj w wyrku i najlepeij ty juz nic wiecej nie rob przez najblizsze dni.... Asiamt super z ta silownia, ja to sie zbieram w myslach, ale ogolnie len jestem..no i z cycami ciezko chodzic a co dopiero na silowni cwiczyc.....a teraz mam zimowego dola i spie pod 4 koldrami, kuzwa ja w domu nawet 5 stopni w nocy nie mam....ja juz czekam na moje lato juz w marcu bedzie cieplutko ponad 25 stopni....wiec jeszcze dwa miesiace meczarni.... ja w domku a malego poslalam na zakupy do super marketu...ide spac pozdrawiam cala reszte kobietek

arpad, z moimi cycami też lekko nie będzie, ale lepiej w sumie na siłce ćwiczyć niż podksakiwać na aerobiku hehe kuruj się kochana w tym pięknym i ciepłym miejscu, aż ci zazdraszczam w tej chwili

Arpad a może właśnie powinnaś iść by poćwiczyć mięśnie plecków? By siły miały piersi dźwigać. Ja aerobików nie lubię, wolę sama ćwiczyć,

A my wróciliśmy z balu:) Było super i nawet ja potańcowałam. Dziewczynki poprzebierane za księżniczki a chłopcy oczywiście żołnierze i batmany :):) Najlepszy numer ,bo ludzie którzy to prowadzili puścili dzieciom muzyczkę ,typu pszczółka maja i takie tam bzdety...dzieci miały nie wyraźne miny ,ale jak usłyszeli PSY-Gangam Style ,to dopiero się działo-śpiewały i tańczyły tak jak na teledysku.Panie patrzyły z niedowierzaniem ,bo nie wiedziały o co biega z tą piosenką,a to przecież największy hicior tego sezonu:) A tak z innej beczki -mam problem z małym ,bo nie chce nic jeść. Pewnie to przez te wszystkie leki,zero apetytu:( Doszło do tego ,że muszę go karmić...za mamusię ,za tatusia... Macie jakieś sprawdzone sposoby na niejadka?

marcysia to cieszę się, ze bal sie udał a najlepszy sposób na niejadka to czas i cierpliwośc kochana niestety po tych lekach to nikomu by się jeśc nie chciało niech je to co lubi i powoli moze wróci apetyt, nie zmuszaj, chwilowe "niejedzenie" jeszcze nikogo nie zabiło moze jakies soczki z marchewki i jabłka (buraczka) na wzmocnienie mu rób, jesli wypije oczywiście

Marcysiu- krojenie kanapek w kwadraciki, robienie z kanapki np.zagłówki z masztem z sałaty lub papryki nabitej na szpatulke, z twarozku formowanie kuleczek z oczkami z pieprzu, noskiem z marchewki i uszami z pomidora- myszka. Ją mojemu jeszcze robię z keczupu buzki na kanapce. I jak wlacze jego ulubioną bajkę to zje, a tsk to też nie chce jeść. Mówię też, że jak zje to się pobawimy w to co lubi, taki mały motywacyjny szantaż;-)