Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytankoo mammmm

Termin porodu- z OM czy USG? W ktorym urodziłyście?

Polecane posty

Gość pytankoo mammmm

Jak wyżej. DO mam które urodziły w terminie, tak przyjmijmy pare dni przed lub pare dni po nim. Czy tym terminem był od poczatku termin z ostatniej miesiączki- czy z USG? Ktorego trzymał się lekarz przy ew. postanowieniach o CC czy indukcji??

Gość junn
4 dni po terminie z om -samo ruszyło. :D po terminie z usg było już 10 dni.

Gość dafasf
urodziłam dokładnie w terminie z USG. ale to było tak że na pierwszym USG lekarka podała mi datę 9.12 a na ostatnim USG jakim byłam (w 31 tygodniu ciąży) 3.12 i właśnie w tym dniu urodziłam :) termin porodu z OM wychodził mi na 29.11

Gość ja mialam oba terminy na 20.10
urodzilam 21.10

Gość ja miałam cc w terminie
z OM. Termin z USG za każdym razem się zmieniał - skracał - z powodu makrosomii płodu.

Gość nie wiem, czy i mnie dotyczy
temat, bo co prawda moje maluchy donoszone, ale nie urodziły się w terminie ani OM ani usg. U mnie pod koniec zawsze szyjka pracuje już wcześniej, za to poród jest szybki. Pierwsze dziecko urodziło się 11 dni przed terminem OM i 9 przed terminem usg. W drugiej ciąży urodziłam 14 dni przed terminem OM, a termin usg ciągle się zmieniał, więc ciężko się odnieść, ale również pzred terminem usg.

Z OM wyszed 15 marca 2011,a z usg wyszedł 11/4/11 nie wiem dlaczego taka rozpiętośc i czy jest prawidłowe,ostatecznie urodziłam 4 kwietnia '11 przez indukcję.

Gość pytankoo mammm
Czyli jakas zaleznosc jednak jest z terminem z USG.. Pytam poniewaz termin z USG mam za dwa dni- a nie dzieje sie nic, natomiast z OM rowno tydzien pozniej.. I wiadomo wszystkie mysli wokol tego event krązą i tak sie zastanawiam czy jednak ufac USG, ze od poniedzialku bede przenaszac czy dac sobie jeszcze tydzien i nie pozwalac lekarzom na indukcje..

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Ale nkt ci porodu nie wywoła jak jesteś dzień po terminie. Robią to do 2 tygodni w zależności od szpitala. U mnie np. ok 10 dni po terminie.

Gość pytankoo mammm
jestem w UK i juz 2 dni po terminie tym z USG mam spotkanie na umowienie indukcji bo niby dziecko jest duze..

Gość wesz, to że dziecko
duże, to nie znaczy że donoszone - więc o donoszeniu mówimy w odniesieniu do terminu z OM. termin z usg mówi nam praktycznie tylko o tym, czy dziecko jest duża czy małe na swój wiek. Czyli np. jeśli termin z usg wyprzedza ten z OM, to znaczy że dziecko jest większe .

Gość wiesz, to że dziecko
miało być wiesz, a nie wesz :p

Gość Olaallaaala
termin z om 9.12 z ostatniego usg 18.12 urodziłam 14.12

Gość Miss 29
termin z OM mialam na 19, z usg na 29 a ur 11:)