Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takie tammmm

Czy lubieliscie lub kochaliscie swoich ojczymow/macochy?czy odwrotnie?

Polecane posty

Gość takie tammmm

Hej ,tak sie zastanawiam jesli ktoreś z was w dziecinstwie i w dorostaniu miala ojczyma/macoche to jaki wasz stosunek do nich był??jak z wzajemnymi relacjami?lubieliscie sie, tolerowaliscie,kochaliscie,czy niechec awersja, wrogosc i ciezko bylo? Pytam sie bo baardzo często sie słyszy ze konkubenci zle traktują dziecko parterki,lub odwortnie, dziekco potrafi źe traktowac partnerke/partnera rodzica i ogólnie cięzko jest.Ja natomiast mialam przyszywaną mame (nie lubie slowa macocha) i powiem ze traktowala mnie jak wlasną corkę, co równiez nie tylko byly ustęsptwa i poblazania ale wymogi takze.Wiadomo jako dziecko i nastolatka na jakies zakazy itd sie buntowalam ,potrafilam byc czasami wredzioch ale zawsze wiedzialam ze ona nie robi tego zlosliwie czy aby mi dopiec ale z troski albo gdy dalam jej konkretny powod do nakrzyczenia.Zbila tez mnie tylko raz jedyny ,bo slowa i blagania nie docieraly,ale to było w obawie o moje zdrowie/ życie abym tego wiecej juz nie robiła.Dobre realcje z nią mialam ,o wiele wiele lepsze niz z moją biol.rodzicielką od ktorej duzo przykrosci doświadczylam.Aktualnie jeszcze mieszkam z ojcem i z nią pod jednym dachem ale za niedlugo wylatuje na studia i nie moge zlego o niej slowa powiedziec,mimo ze potrafi pokazac pazury.A jak u was?

Gość takie tammmm
:)

Gość gsgfss
nie lubialam bo sie wtrącał

Gość Poważny temat!
Ja, od 9 roku zycia mieszkam z ojczymem, wowczas to byl tylko "wujek" i tak do niego mowie po dzis dzien. Dzis mam 25 lat, mama jest z "wujkiem" 10 lat po slubie i kocham go. moze nie ejst idealny, ale bardoz go cenie, madry, fajny facet, mam niekiedy z nim lepszy kontakt niz z mama:) I w ogole to moj chrzestny, kolega ojca z pracy, po smierci ojca "zaopiekowal sie" nami:) ciesze sie,ze tak ulozylo sie nam zycie. Moj biologiczny ojciec jest inny, a on jest takim ojcem duchowym, emocjonalnym. Kocham go.

Gość takie tammmm
moja tez sie wtracala i matkowala, ale kazde dziecko do rodzicow ma o to pretensje ze sie przycepiają :)

Gość trwrew
u mnie bylo nie fajnie, a ojciec zawsze po stronie swojej zony stawal zamaist po mojej

Gość 0-0991
byly zle relacje

Gość eeyt3w
bylo roznie, raz lepeij ,raz gorzej

Gość aawsess
tak srednio, zalezalo od dnia