Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabije się.

Depresja zniszczyła mi życie.

Polecane posty

Gość avp2
warto, jezeli chcesz troszke pozyc a nie tylko spac. Powinien moc, ale lepiej wybrac sie do kardiologa i poudawac ze masz nieregularne skurcze serca, niech ci przepisze beta blokery. Albo powiedz ze masz nadcisnienie ze masz 160/100 albo cos w ten desen. i przepisze.

Gość 24234234324
Beta blokery są świetne, to fakt. Powiem tak, jedno jest pewne, sprawdzone na konkretnej osobie: po 13 latach leczenia farmakologicznego depresji pojawiło się nowe, gorsze zaburzenie: choroba afektywna dwubiegunowa. tzn. po 13 latach leczenia beta-blokerami?

Gość avp2
depresja to puczucie beznadzieji, takiej pustki i braku sensu zycia, wydaje sie ze cie wszyscy opuscili i ze czekasz juz tylko na smierc, wydaje ci sie ze jestes w takiej ciemnej zimnej dziurze bez przyszlosci. A fobia spoleczna to cos zupelnie innego wiec nie wiem jak moznaby w przypadku tych dwoch przypadlosci stosowac te same metody.

Gość bucxx
Ja bralam paroxetyne ssri przez 3 lata,ale zmniejszalam dawke zamiast zwiekszac. Zaczynalam od calej tabletki codziennie. Po kilku miesiacach stopniowo bralam co drugi dzien az w koncu bralam pol tabletki co trzeci dzien a efekt leczenia ciagle sie utrzymywal, wiec nie moge powiedziec, ze dzialanie lekow jest coraz slabsze. Odstawilam w kwietniu zeszlego roku. Pozniej bralam xanax doraznie w sytuacjach duzego stresu. W tej chwili nie biore nic ze wzgledu na ciaze, ale jak urodze to znowu zaczne brac paxtin. Uwazam, ze lepiej brac madrze dobrane przez psychiatre leki i normalnie funkcjonowac niz nie brac i zyc tak jakby sie nie zylo. I nie ma co eksperymentowac na wlasna reke tylko sluchac lekarzy.

Gość avp2
chyba nie chodzilo jej o beta blokery. One nie maja dlugofalowych efektow ubocznych jak neuroleptyki czy inny syf dla mas. Jezeli masz fobie spoleczna to beta blokery sa najlepszym rozwiazniem ale jezeli depresje to tez ale juz nie tak bardzo.

Gość 24234234324
mnie by najb. przerazało, jakby antydepresanty powodowały np. spadek IQ, problemy z pamięcia, itp. Chodzi mi o twałe problemy

Gość 24234234324
avp2- dlaczego zatem psychiatrzy przepisują antydepresanty a nie beta-blokery?

Gość avp2
bo lepiej otepiaja. I maja z Toba spokoj.

Gość 24234234324
a beta-blokery obnizają ciśnienie?

Gość nica...
a czy beta blokery sprawdzaja sie tez przy nerwicy lekowej?

Gość studencie a
nie wiem po co osoby z depresje zachodzaw ciaze :O dziecko na pewno bedzie szczesliwe majac matke na prochach :O

Gość avp2
przede wszystkim przy nerwicy lekowej. Obnizaja o okolo 5-10 mm hg

Gość 24234234324
no widzisz, ja mam b. niskie ciśnienie, ok. 60/90, poza tym jak to jest lek na serce to mozna go tak w kółko brac bez neg efektów?

Gość nica...
a czy te betablokery maja jakos nazwe czy to jest ich nazwa wlasna?

Gość avp2
Beta blokery sa stosowane przez tych wszystkich kochanych przez was celebrytow, przy wystepach w teatrach, na ekranie , przy przmowach publicznych stosuje sie rowniez beta blokery.

Gość uguhyj
avp2-i tego wszystkiego dowiedziales sie na medycynie? wiedzac jak wyglada leczenie,jak wyglądaja spiski i inne medyczne zagrywki lekarzy i koncernow farmaceutycznych ......dalej chcesz byc lekarzem??? wiesz ,ze wszystko co piszesz brzmi dokladnie tak ,ze mam ochote nazwac ciebie i wszystkich lekarzy skurwielami? kupy to sie nie trzyma.......:O

Gość avp2
mozna brac nawet cale zycie. Nie bralbym przy tak niskim cisnieniu bo moze ci byc slabo. A czy nie zastanwialas/les sie czy do wtojj depresji nie przyczynia sie rowniez niskie cisnienie? I dlaczego masz tak niskie cisnienie, nie zastanawialo cie to nigdy? To niekoniecznie musi byc normalne. Badalas nerki? nadnercza?

Gość 24234234324
Ja mam jak pisałam zespół Aspergera, nie mam w ogóle depresji. Leczyłam się na natręctwa myslowe, od urodzenia mam też prawie zero energii, problemy z koncentracją uwagi, nerwowosc, nadwrazliwosc na dzwięk, światło, zła koordynację ruchową, i sto innych rzeczy. Asperger w mojej rodzinie jest u kilku osób, przy tym zaburzeniu jest niedobór serotoniny w mózgu.

Gość avp2
haha kolejna ktora mi nie wierzy. No nie udowodnie ci ze jest jak jest bo to w tych okolicznosciach niewykonalne:) Uwierz mi nikomu nie zalezy na twoim zdrowiu, moze inaczej- nikomu nie zalezy zebys zyla pelnia zycia, dlatego wypisuje sie neuroleptyki i inne leki. lekarze lecza jednostki chorobowe a nie stany ani samopoczucia. Do poprzedniej-jak masz takie cisnienie zrob elektrolity, usg nerek nadnercza, aldosteron, mozesz miec hiponatremie np, albo jakas nefropatie z uczieczka sodu. Mozesz miec kwasice metaboliczna, zwiazana nie wiem np ze zlymi przemianamy metabolicznymi powodow moze byc milion.

Gość 24234234324
ostatnio wprawdzie, tzn od kilku lat, mam ciągłe uczucie że chce mi się siku.... Ale podejrzewam że to endometrioza. Wstaję w nocy po kilka razy.

Gość avp2
pamietam mielismy semstr psycholgii na 1 roku z czego 3/4 czasu mloda kobieta przesiedziala nad katalogiem avonu.

Gość nica...
prosze napisz cos wiecej o tych beta blokerach bo strasznie mnie to zainteresowalo.Czy mozna je brac doraznie , czy bieze sie je przez kilka tygodni regularnie czy kilka miesiecy, czy mozna brac je w nieskonczonosc bez ograniczen.

Gość avp2
zalezy, mozesz brac doraznie np przed jakims wyjsciem wystepem, spotkaniem rozmowa itp albo mozesz brac non stop ale to nie ma sensu bo jak jestes sama to chyba nie masz nerwicy?

Gość avp2
beta blokery to szeroka grupa lekow, warto dobrac cos odpowiedniego dla siebie co bedzie na ciebie dobrze dzialac, najskuteczniej. Moja byla brala kiedys bisocard przed publicznymi prezentacjami.

Gość 24234234324
a skąd najłatwiej uzyskac ten beta-bloker? TYlko kardiolog?

Gość nica...
ja praktycznie nie mam z tym problemu juz.Kilka lat temu bralam leki ale nazwy nie pamietam.Nie mieszkam w Polsce wiec nie wiem czy nazwa bylaby taka sama.Bralam te leki przez 6 miesiecy od momentu kiedy sie dobrze poczulam i pozniej przez prawie 2 miesiace je wycofywalam. Teraz nie mam juz takich lekow zeby np; mnie paralizowalo czy serce zaczelo walic lub brakowalo mi powietrza ale czasami mam takie sekundy ktore mi to przypominaja.

Gość rrrrrrrrrrrrq
student przestan pierdolic . to staje sie niebezpieczne bo ludzie tutaj pytaja sie ciebie jak LEKARZA ktorym nie jestes. wiesz jak mniemam ,ze nadmiar magnezu może spowodowac porażenie oddychania i całkowity blok serca.......(polecasz dawki z dupy wyssane) beta blokery-hmm?czesto wywołuja - depresje(!), zaburzenia widzenia i pamięci, halucynacje, koszmarne sny;.............. czyli tez robią papke z mózgu.(proponujesz ściemniac lekarzowi o arytmi po to aby przepisal:O) co wiec odkrywczego napisales oprocz tego ,ze czujesz sie lekarzem....ba! mistrzem:O pokory troche....

Gość avp2
kim ty jestes czlowieku zeby tak do mnie pisac? mozesz w ten sposob sobie gadac do swojej matki albo psa.

Gość avp2
wiesz co to jest droga podania? podejrzewam ze nikt sobie tu nie wstrzykuje dozylnie wysokich dawek magnezu, jedynie per ORALE biora pare parenascie tabletek. Wiesz czlowieku ze nie jestes w stanie zatruc sie magnezem podanym droga doustna? Chyba ze nie masz nerek i jestes kosmita. Poza tym ja odradzalem magnez.