Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość #miska#

znajoma w ciazy po raz piaty-jak zareagowac?

Polecane posty

Gość #miska#

jw.-chodzi o to ,ze gdy byla w ciazy po raz 3 byla załamana ,w czwartej szkoda słow ....wczoraj dowiedzialam sie ze jest znow w ciazy i nie wiem jak zareagowac gdy mi sama o tym powie ,normalnie pogratulowac ???

Gość maman bovy
Pocieszyć i wesprzeć.

Gość kaftanik niebieski
Ryby i potwory z bagien slowa nie maja

Gość dlatego ja nigdy nie dam się
słyszeli ale sie przecież "nie będą truć tabletkami, bo ksiądz dobrodziej tego zakazuje". Głupie rozpłodowe maciory :O A ty normalnie - złóż najszczersze wyrazy współczucia. I dodaj, że teraz to już w ogóle ma przeyebane. Moze się ocknie i pójdzie się wyskrobać.

Gość kamama
sama jej powiedz ze nie wiesz jak masz zareagowac ale jesli ona sie cieszy to Ty razem z nia:)

Gość jestem jakak jestem to cala ja
moj kuzyn i jego zona maja 6 mieli by 7 ale corcia zmarla 2 lata temu i po niej sobie dorobili 2 synow. bieda az piszczy a zachowuja sie jak nastolatki ktorzy nie slyszeli o antykoncepcji czlowiek im pogratuluje ale zal tych dzieci poprostu. nie ktorzy nie potrafia sie zabezpieczac czy co? znajomej pogratuluj bo przeciez nie zalamiesz jej jeszcze bardziej mowiac jej prosto w oczy jaka jest glupia ze tyle dzieci sobie robi...

Możesz po prostu być i służyć pomocą/wsparciem. Co tu dużo mówić - może się zdarzyć jedna czy dwie niespodzianki, ale w wypadku twojej koleżanki to ręce opadają i szkoda gadać. To dorośli ludzie i raczej wiedzą skąd się biorą dzieci - w każdym razie po kolejnym powinni załapać. Co za tym idzie można się zabezpieczyć, jeżeli nie farmakologicznie to chociaż "po bożemu".

Gość #miska#
sama tego nie rozumiem ,ona do kosciola nie chodzi wiec kwestia antykoncepcji a wiary odpada -z kasa wiadomo krucho chociaz on pracuje za granica ale na te tabetki to chyba powinno wystarczyc.....jak juz ktos piasał szkoda tych dzieciakow....

Nie ma co do jednego worka wszystkich pchac :) Ja kombinowalam zmienialam zabezpieczenia,implant,tabletki itd czulam sie jak przy menopauzie,ciagle plamienia,nastepne hormony do wyregulowania ,nic nie dalo,tak z 1,5 roku po 2 corce,mam planowane dzieci z roznica 6 lat...wkoncu lekarz kazal zrobic przerwe odstawc na 6 miesiecy i gumki ,zeby organizm odpoczol ,nie minelo 3 miesiace i wpadka i co mialam leciec na aborcje ? Nie zrobilabym tego,bo to wbrew mojej etyce..zycie bywa czasem nieprzewidywalne..

Gość hrthrth
A zrezygnuj ze znajomości! Po co ci taka patologia?

Gość hrthrth
Majoweczka, ciebie widocznie na trzecie jednak stać. W innym przypadku twierdzenie że aborcja jest wbrew etyce ale już gniecenie się kilkorga dzieci jedno na drugim i życie w nędzy jest etyczne, byłoby czystym kretynizmem.

Gość hrthrth
A co do samego pytania o to jak zareagować, to proponuję pogratulować jak gdyby nigdy nic. Jest dojrzała, świadoma, widocznie coś takiego jej odpowiada.

doradz jej żeby teraz przy porodzie podwiązali jej jajniki jak nie chce mieć 6- tego ;) a tak na poważnie to kobieta powinna pomyślec o czymś takim jak tabletki anty już dawno jeżeli nie chcuiała kolejnych wpadek. ale skoro juz się stało no to nie ma sie co załamywać ;) alleluja i do przodu ;) :)

Gość Hesssia
Pogratuluj i poczekaj na reakcje. jak zacznie biadolic,to jej poradz,zeby np. kazala sobie podwiazac jajniki albo cos.

Gość Jagoda26
Ja tu niedawno pisałam,że moja koleżanka 26 lat i z trzecim w ciąży to mnie zjechały,że nie moja sprawa,niech sobie robi co chce!taaaak!jasne!a potem dzieci biede klepią ,to mnie interesuje!żal mi potem takich dzieciaczków co nic nie mają i mleko z kartonu matka podaje od początku i na pampersy nie ma.

Gość Jagoda26
a co do zabezpieczenia to ja mam wkładkę zwykłą miedzianą ale mimo to maż we mnie nie kończy,mogę zrezygnować z pełnego seksu z finałem we mnie(co uwielbiam)na rzecz tego by nie miec kolejnego dziecka.

Gość ewaff
Pogratulowac, a co mozna innego zrobic? Nawet jesli to jest kolejne nieplanowane dziecko to na pewno bedzie je kochac tak jak pozostale. Pozdr, http://ewalazinska.blogspot.com/

Powiedz ze na rynek ostatnio weszly takie swietne tabletki, ktore dzialaja antyciazowo. Maja rozne nazwy ale jak zapyta lekarza, to cos jej napewno przepisze. Albo sa takie specjalne gumeczki dla mezczyzn tzw. prezerwatywy. Te sa z kolei bez recepty. Jesli zdecyduje sie na ktorakolwiek z tych metod to moze juz nie bedzie musiala chodzic zalamana po raz 4.

Gość Potem,
kup tym wszystkim dzieciom mieszkania,samochody i wypraw na dobre uczelnie!

Gość Potem,
Na pierwsze dziecko w ciągu pierwszych tylko dwóch lat idzie lekko 30000 liczmy ze drugie po pierwszym ma sporo to 15000 kolejne 15000 i kolejne znów 15000 to daje 75000 Kolejne lata życia nie wiemz jakimi kosztami sie wiążą bo jeszcze nie przerobiłam W cene nie wliczyłam pokoju dziecka zakładam że nie mam własnego pokoju i śpi w drewnianym łóżeczku.

Gość Potem,
No chyba że kupujemy dziecku rzeczy używane wtedy oszczedzamy od 50 do 70%

Gość do Potem
Te, księgowa, jak idziesz dołóżka to przekliczasz koszty tabsów i prezerwatyw? :P

Gość gość
Jak tak poczytam co niektore wpisy to az mi zal ze kobiety moga cos takiego pisac kazda z nas jest inna i ma inny organizm inne poglądy nie mozna osadzac innych po okładce powiem na swoim przykladzie jestem matka 4 synow i nie klepie biedy chociaz milionow na koncie nie mam założyłam spirale z hormonem firmy mirena droga rzecz poniewaz uwazam ze starczy tych dzieciakow niestety okazuje sie ze moj organizm jest tak płodny ze nawet drogie zabezpieczenia sa niewystarczajace i jestem w piątej ciązy sama niewiem czy mam sie smiac czy plakac

Gość gość
A co z tego skoro da rade urodzić, niech rodzi Mało to kobiet ma po kilka dzieci...

Gość gość
Ludzie patrzcie na daty. Dawno już urodziła. I pewnie kolejne tez