Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdezoriento_wana

Kuzynka dała nam 400 zł na wesele, ile dać jej?

Polecane posty

Gość zdezoriento_wana

Nie wiem jak to działa, wiem że każdy daje, na ile go stać. Ale czy będzie to duży nietakt, jeśli damy jej tyle samo? W sierpniu dała nam 400 zł. Przyszła z narzeczonym - nie wiem, czy ona ze swoich dawała, czy razem z nim - to w sumie nieważne. Jej wesele będzie w lipcu. Mamy dziecko, jest chwilami ciężko i pożyczamy czasem kasę od rodziny. Nie wiem, czy wypada dać jej 400 zł, ona dała jako panna tyle nam, a my jako małżeństwo powinniśmy już 500? Jak myślicie? Nam dawali po 300, 400, po 500 zł. Jedna osoba chyba 600, jedna 700. Chrzestni i mój brat o wiele więcej. Aha jeszcze jedno pytanie. Świadek dał 300 zł lub 200 zł (nie podpisał koperty, a takie bez podpisu dostaliśmy dwie po 300 zł i jedną, w której było 200) i wiemy, które trzy pary to były. Świadek to kuzyn - jak postąpić, gdy będzie jego wesele być może za rok lub dwa? Też nieuczciwie pograć? On mieszka w centrum Łodzi, na wycieczki zagraniczne go stać, ma w domu telewizor na pół ściany, super komputer i nie widać, by mu się nie powodziło. Wydaje na siebie. Mieszka z mamuśką. Przed weselem opowiadał: "Mam pracę, ale nie zarabiam" - to jego słowa.

Gość .anulLka.
400 zł i tyle :)

Gość a chciałabyś być
a inflacja to co? jak wszystko drożeje?

Gość zejdi
dałabym jej tez 400 zł...co z tego ze wy jestescie małżeństwem,przeciez ona tez była z osobą towarzyszącą

Gość zdezoriento_wana
My byśmy chcieli więcej, ale nie damy chyba rady. A czy wypada dać np. 450 zł, czy to obciach?

Gość chrzonstka
pomoglabym ale podalas za malo informacji. i jak juz wspomniane- bierz pod uwage inflacje.

i dlatego u nas się nie podpisuje kopert, zeby nikt nie czół się zobowiązany. myśle ze te 400 zł. będzie ok. jak tu ktos powiedział ich było dwoje i was jest dwoje.