Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opikia

kto miał cc? mam pytanie o ZROSTY

Polecane posty

Gość opikia

Miałam cc 2 lata temu. Od jakiegoś czasu bolało mnie z lewej strony, tu mniej więćej gdzie jajnik. Gin po badaniu powiedział, że to zrosty po cesarce, że będę je odczuwać już całe życie. Przepisał mi distreptaze, nic mi nie pomogło. Boli dalej i nawet powiedziałabym, że mam lekko ścierpniętą skórę w tym miejscu. Co więcej wyczuwam tam sporą gulkę. Czy tak właśnie się dziejje przy zrostach? Też wyczuwacie guzki/gulki i też was tak boli?

Miałam dwie cesarki, czasami odczuwam lekkie ciągnięcie. Teraz jestem w trzeciej ciązy 12tc i bardzo często bolą mnie zrosty. (zaraz napadną mnie i nazwą nieodpowiedzialną, że zaszlam w kolejną ciąże, powiem tylko, ze pierwsze dziecko mi zmarło, a chcę żeby córa miała rodzeństwo). Koleżanka jest 3lata po cc i jeszcze czasmi czuje ból w okokicach blizny.

Gość opikia
fdeee ojej, bardzo ci współczuję, naprawdę.

Gość upopup
podnosze

Gość właśnie kilka dni temu
urodziłam trzeci raz przez CC i powiem szczerze, że nigdy nic takiego nie odczuwałam nic mnie nie boli, nie ciągnie i mam nadzieję, że po tym cięciu też będzie tak dobrze jak po poprzednich

Gość jcpenny
ja miałam 2 cesarki i nic mnie nie ciągnie nic nie boli. Pierwszą cesarkę miałam 2 lata temu, kolejną 8 miesięcy temu

Gość mnie boli
tez z prawej (jestem po 2cc) szczegolnie przed @ i czesto czuje w miejscu rany taki bol jakbym swieza rane miala tak piecze .A a jak mam @ to brzuch przy wysilku czy kaszlu boli jakbym zakwasy miala. fdee ,ja nie uwazam ze 3 ciaza to cos zlego.Pytalam poloznej z ciekawosci ile mozna miec cesarek powiedziala ze ogolnie 3 ale zna przypadki gdzie kobiety mialy 4 a nawet 5 i bylo ok.

Gość opikia
kurcze, mnie cały czas bolą te zrosty a jak nie bolą to tak "czuję" je cały czas, jakbym coś tam miała no i ten guzek...

Gość upupupx
w górę

Gość zrosty 123mk
Moja koleżanka miała problemy też przez zrosty ale nie po cc tylko po tym jak kilka lat wczesniej miala wycinany wyrostek. Kilka dni ja bolał brzuch, było coraz gorzej. Długa historia, więc powiem w skrócie. Stwerdzona jej torbiele, guzy i inne cuda. Wypisala się ze szpitala i pojechal prywatnie do poznania do jakiegos dobrego gina. Okazało sie,że trafiła w ost chwili. miała juz zapalenie otrzewnej. A wszystko to przez zrosty od tej operacji kila lat wczesniej. Zrobiono jej opercaję, podczas ktorej wstrzyknieto jej jakis środek, ktory zapobiega zrostom pooperacyjnym. Musiała jedna płacić za ten środek 600 zł.

Gość tez tak
mam.ten guzek to prawdopodobnie przepuklina,okaże sie w srode.