Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkdif88f

BLAGAM KTO Z WAS OSTATNIO POBIERAL KREW PRYWATNIE W LABORATORIUM??WEJDZCIE

Polecane posty

Gość kkdif88f

CZY TO PRAWDA ZE WAŻA PRZED POBRANIEM KRWI W PRYWATNYM LABORATORIUM?? jak sie przygotowac do pobrania krwi kochani? trzeba wziac dowod osobisty wczesniej i rejestrowac sie czy moge tak poprostu sobie isc bez rejestracji do pobrania krwi ? i najwazniejsze czy mozna tiktaki jesc przed pobraniem krwi ?czy to bedzie mialo wplyw na krew bo trzeba na czczo z tego co wiem ale oddech rano jest nieswiezy wiec nie mam zamiaru smrodzic pani pobierajacej krew przed nosem jak cos bede mowic do niej

Gość slsid8ff
hahhahahahhahahahaha po co te tiktaki ?? pewno masz zepsute zeby skoro wali ci rano z geby bez sniadania .

Nie trzeba nic mieć tylko kase skoro idziesz prywatnie. Na czczo, to na czczo, niem ożesz gumy bez cukru pożuć?

zwariowałeś/aś? jaki dowód nic tylko kase masz mieć jak prywatnie to bulisz za badania

Gość 000000Oo
ważą, musisz zdjąć stanik

ja jestem w ciąży i dziś poszłam z marszu na morfologię i bez problemu:) pytałam babki która mi pobierała krew czy trzeba być na czczo to powiedziała że nie tylko żeby nie zaraz po jedzeniu:) i tik taka możesz no chyba że badasz cukier to może lepiej nie:)

i nie ważą:P ale musisz się przygotować na dużą dawkę kultury tutaj bo niektórzy tutaj jak ci nie dosrają to będą mieć zjebany dzień:P a morfologia to 7 zł:)

Gość sld99f9g9gg
pasta nie wystarczy nawet moja dentystka mowi ze pacjentom zawsze zwraca uwage zeby bez sniadania nie przychodzili do niej bo smierdzi z geby zawsze nawet jak sie umyje zeby rano najlepsza pasta i odswiezajaca to na czczo smierdzi z buzi A ILE TRWA POBRANIE KRWI NA MORFOLOGIE I CHOLESTEROL?5 MINUT?

Gość sld99f9g9gg
A CZY TRZEBA SCIAGAC UBRANIE ?W KTORYM MIEJSCU POBIERAJA KREW ? W RAMIE CZY SRODEK LOKCIA? JAK TO JEST ?? BO NIE WIEM JAK SIE UBRAC I CZY WYSTARCZY PODWINAC SWETER?

Gość Furuuka
Ja pobierałam w PolMedzie. Pobierali z zaskoczenia, bo miałam mieć przed operacją szczepienie na żółtaczkę, ale coś tam, coś tam i mi badali przeciwciała, więc nawet na czczo nie byłam. Samo pobieranie przyjemne, tylko nie wchodź z osobami wrażliwymi, ja nie mogłam wyciągnąć mamy z gabinetu, bo ją wcisnęło w krzesło jak zobaczyła strzykawkę i moją krew ;D Gumę sobie weź, wody się napij czy coś ;] Zależy co oni chcą badać. Jeśli nie mówili, że na czczo to nie trzeba.

Gość ODPOWIADAM I KOCHAIE
musisz dac lewa reke nigdy prawa zawsze lewa reka do pobierania krwi ta od serca i ubrac podkoszulek najlepiej

Gość jak ci jedzie z gęby
to po prostu umyj zęby

Gość zamiast siedzieć na wagarach
i wymyślać takie bzdety idź lepiej do szkoły, bo bardziej na tym skorzystasz. Dziwię się, ze tyle osób dało się wkręcić w tę durnotę :(

Gość Furuuka
Najczęściej biorą z łokcia. Rozmasują, pomachasz palcami, pozaciskasz i igła w żyłę. Posiedzisz 2 minutki, wychodzisz, wacik czy inne ustrojstwo przy łapce trzymasz 5 minut i możesz sobie od nich iść. Mi jedynie kazała bluzę ściągnąć i ubrać dopiero jak się wacikowatego czegoś pozbędę.

Gość nie robie jaj i powaznie pytam
a jesli cholesterol chce zbadac to tez na czczo trzeba najlepiej ?? plisss powiedzcie bo powaznie pytam i jaj se nie robie

Gość Agaaata
2+3, a wspominałaś o analu?

Gość a ja mam za chude rece cholera
a ja sie boje cholera bo mam chude rece i beda pewnie mi docinac co takie chude lapy mam :( mam szerszy srodek lokcia niz ramie jak na lezaco dam lape:(

W sumie jak w sadzisz to ust te dwa tic tacki wchodząc już do gabinetu to raczej nie zdążą przeniknąć do krwi;)

Gość Furuuka
Prywatnie nigdy nie docierają : D Za dużo im płacą! Się nie bój, nie ma czego

Gość Furuuka
Tfuuu, nie docinają* xd

Gość Furuuka
2+3 nie przejmuj się idiotami, tu ich pełno, z resztą jak wszędzie...

no właśnie pomału przestaję się przejmować:P ale fakt faktem że tutaj takich wrednych mend jest w cholerę:P

Gość a ja mam za chude rece cholera
dzieki ale te chude lapy to taki kompleks ze masakra i tylko przez to nie pobieram krwi bo sie wstydze a jeszcze ze trzeba sie rozebrac pewno i nie mozna podwijac rekawa:( a ktora reke sie daje do pobierania?LEWA NAPRAWDE?

Gość MAMI NNE OTTADFF
A JAK WEJDE DO TEGO LABORATORIUM TO IM OD RAZU PODAJE W TRAKCIE POBIERANIA CO CHCE Z KRWI I JAKIE BADANIA CZY WCZESNIEJ GDZIES W REJESTRACJI SIE PODAJE CO SIE CHCE

nie trzeba sie rozbierać tylko weź sobie coś z krótkim rękawem albo łatwo do podwinięcia i tyle:) a ja łapek też nie mam grubych ale żyły to raczej marniutkie więc się nie przejmuj:) a mi dziś pobierała z prawej:)

u mnie jest tak że idziesz do rejestracji babka cie wpisuje do kompa mówisz co chcesz płacisz a ona daję ci probówkę na krew i karteczke którą dajesz laborantce:::)

Gość ghfhghhh
Nie ważą przed pobraniem krwi.