Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haHahshsUKADGkashfKAHFD

Do jakiego wieku karmicie PUBLICZNIE piersia dzieci?

Polecane posty

A mi sie chce rzygac jak widze taka scenę w galerii czy w parku. Jak krowa wywala cyce w rozstepach żeby nakarmic dziecko to wielki zachwyt a kiedy fajna, zgrabna laseczka opala sie w parku miejskim toples to zgorszenie i demoralizacja :O

Gość czop456
A mi sie chce rzygac jak widze taka scenę w galerii czy w parku. Jak krowa wywala cyce w rozstepach żeby nakarmic dziecko to wielki zachwyt a kiedy fajna, zgrabna laseczka opala sie w parku miejskim toples to zgorszenie i demoralizacja hehe dobrze powiedziane

Gość partynight
Oj kaska widać, że nie masz bladego pojęcia o macierzyństwie, na 100 kilometrów widać albo i dalej... Bo gadasz takie głupoty, że aż śmiać się chce. Zresztą ja też karmiłam poza domem i wśród znajomych i nigdy nikt moich piersi nie musiał oglądać, bo chowałam się albo w kąt, albo wychodziłam gdzies w odosobnione miejsce, albo się zakrywałam.

Gość eee tammmmm
jak dziecko małe i kobieta karmi dyskretnie to ok aleee jak dziecko już chodzi to jest dla mnie obleśne . Kiedyś w restauracji babka zaczęła karmić 2 letnia córkę bleeee zwróciłam jej uwagę ze ma się odwrócić do mnie plecami bo nie chce tego oglądać . Kobita coś tam pogadała i poszła sobie hehe Tez jestem mama i karmiłam piersią 6 miesięcy ale nigdy publicznie.

Gość O_o 2525
Pierre Dolevas- dokładnie jest tak jak mówisz. Ja się też opalałam w parku (w szortach i bluzce na ramiączkach) i zostałam ochrzaniona przez jedną starszą panią...pewnie jakbym karmiła dziecko piersią w tym czasie to byłoby extra ;)

Gość nigdy nie karmilam publicznie
dzieci (chociaz karmilam bardzo krotko), a z dziecmi na sapcer wychodzilam PO karmieniu kiedy wiedzialam, ze NA PEWNO nie beda tego cycka rzadac. Na szczescie karmilam krotko, drugiego praktycznie wcale (z wyboru) i uwazam, ze byla to jedna z najlepszych decyzji w zyciu, ale to juz temat na inny topik ;)

Gość partynight
Wiecie co, bladego pojęcia nie macie o macierzyństwie,szkoda gadac z takimi głuptakami, kaśka, tak, Ty i młoda mama, większej bujdy w życiu nie słyszałam......Ha ha ha ha ha ha

wiecie co dziewczyny???? będziecie tłumaczyć wszechwiedzącym że nie jesteście wielbłądami??? nie wytłumaczycie:) a w sumie po co??? może one nie umiały dyskretnie karmić publicznie??? wywaliły te swoje doje i ktos im zwrócił uwagę albo wyśmiał???? takim nalezy współczuć i nic więcej:) przykre jest tylko to że jedne matki potrafia być takie chamskie złośliwe i wulgarne wobec innych matek... zero zrozumienia tolerancji empatii.... te wszystkie cudowne mamusie potrafia tylko wytykać błędy obrażać wyzywać i szydzić z innych a im bardziej komus dosraja tym większą mają radochę... żałosne to.... i wszystkie na pomarańczowo... a potem wlezie taka jedna z drugą na czarny i udaje milutką:/

Gość kaska11111111111111
Zresztą ja też karmiłam poza domem i wśród znajomych i nigdy nikt moich piersi nie musiał oglądać, bo chowałam się albo w kąt, albo wychodziłam gdzies w odosobnione miejsce, albo się zakrywałam. Jak się nie obnażałas to o co Ci chodzi,przecież o tym pisze,aby umieć się zachowac

Gość partynight
Mnie chce się rzygać jak czytam tak głupie wywody takich gówniar, co tu piszą. Bladego pojęcia nie mają o życiu, zero inteligencji i rozumu, a wielce gębami kłapią.

Gość do 2+3:)))
A ty sie tak nie goraczkuj i przestan ublizac innym, lepiej soba sie zajmij i tym, ze klepiesz dzieci jedno po drugim kompletnie nie majac na to warunkow, ale to wedlug ciebie super!! :o

Gość partynight
Nie kaśka, ty piszesz, że na wyjście z domu tylko butelka, kobieta nie ma prawa wyjąć piersi wcale, czy zakrytej czy odkrytej, rozumujesz jak głupia 16-latka, co ma tylko pści bździ w głowie i wie tylko tyle, że ma tyłek w tyle.Tak samo czop i parę innych.

Gość partynight
Jedna prośba, nie wypowiadajcie się gówniarze na tematach, o których nie macie pojęcia, proszę przejść do działu "Nastolatki i ich problemy".

Gość kaska11111111111111
do 2+3 widac Ciebie to zabolało bo wywalałaś cyc gdzie popadnie,a jak widac po wypowiedziach jak mozna się obyć bez tego i dyskretnie nakarmic dziecko unikajac spojrzeń innych

Gość ojej..........................
do 2+3:))) z tego co pisałaś syna karmiłas 3 lata ...Tak pytam z ciekowsci 3 latka karmilas publicznie???

Gość O_o 2525
Ja akurat mamą nie jestem, ale już jestem w takim wieku, że moje koleżanki zaczynają rodzić i spotykam się z różnymi opiniami na temat karmienia i w ogóle zachowywania się młodych mam. Dla mnie to jest chore, że młode mamy zachowują się bardzo żądaniowo,. Uważają, że skoro są w ciąży to wszystko im się należy tzn. specjalne traktowanie itd. A jak już dziecko mają to też uważają, że wszystko im wolno, bo przecież są najważniejesze tylko dlatego, że mają dziecko :/ Interesuje się tego typu tematami tutaj bo też zamierzam niedługo starać się o dziecko i mam nadzieję, że nie będę taką ciepłą mamuchą latającą z cyckiem na wierzchu za dzieckiem. Już wiele razy o tym tu mówiłam, wystarczy, że karmi się dziecko przez 3 tyg i już wtedy dziecko wytwarza przeciwciała itd. Nie ma potrzeby przedłużania karmienia nie wiadomo o ile. Mamy robią to głównie dla siebie, bo nie chcą tracić kontroli nad dzieckiem. chcą czuć, że dziecko cały czas zależy tylko i wyłącznie od niej.

Gość kaska11111111111111
Nie kaśka, ty piszesz, że na wyjście z domu tylko butelka, kobieta nie ma prawa wyjąć piersi wcale, czy zakrytej czy odkrytej, rozumujesz jak głupia 16-latka, co ma tylko pści bździ w głowie i wie tylko tyle, że ma tyłek w tyle.Tak samo czop i parę innych. durna jesteś pisze o nie obnazaniu się,jak ktoś nie umie sobie znaleźć odosobnionego miejsca to niech przynajmniej ściągnie to butelki

Gość 2+3:))) kaska cos tam i inne
to takie typowe kafeteryjne proste mamuski. Tylko mleko im w glowie, wywalanie cyckow publicznie, zmiana pieluch i inne takie...proste dziewczyny, ktore nie umieja nawet sklecic prawidlowo zdania po polsku, ale do klotni sa pierwsze :o Zenada...kafeteryjne matki.

Gość partynight
2525 - to spadaj szybciusieńko stąd i wróć, jak urodzisz dziecko,bo na razie to masz takie pojęcie o karmieniu i dziecku jak łysy o pielęgnacji włosów. A proste baby to takie jak kaśka, czop itp.zero rozumu, już pisałam,tylko idiotyzm w głowie.To panny typu laluni, co spac idzie z makijażem, bo się boi, że chłopakowi się nie spodoba bez makijażu, nie mają te panny pojęcia o prawdziwym życiu i problemach.

Gość O_o 2525
Kochana, byłam u gina i pytałam o karmienie. Wyjaśnił mi, że faktycznie te 3 tyg starczą i mówił wszystko o mamach to co napisałam. Gin to kobieta a nie jakiś samiec alfa.

Gość partynight
Kobieta, która nie ma dziecka ma takie pojęcie o temacie takim jak ten, jak szczerbaty o tym, jak gryźć sucharki, więc nie wiem, po co się mądrują, jak nie mają kompletnie doświadczenia w tej kwestii ?

Gość secret life
haha niektórzy się tu mądrzą ,że wystarczy odciągnąć mleczko do butelki i na spacerku dziecku dać.Ha ha ha oplułam monitor ze śmiechu.Moja pociecha wolała głodować 7 h niż jeść z butelki!!!! Gdy mnie nie było i nie mogła dostać cyca. Na spacerze karmiłam ją 2 razy, raz w kąciku z prywatnymi rzeczami Pani klozetowej, a raz w zaciszu z dala od ludzi na ławce i zawsze zakrywałam siebie i dziecko pieluszką.Zawsze brałam ze sobą odciagnięte mleko w butelce, ale córka kategorycznie odmawiała!Łatwo powiedzieć, zrób tak,czy siak.Szkoda,że w życiu to takie łatwe nie jest. Do tych oburzających się, dziwne,że tutaj tyle jadu.Ja NIGDY nie spotkałam się z kimś,któremu by to przeszkadzało!I nie słyszałam na ulicy,żeby ktoś obrażał karmiącą mamę.To jest naturalna rzecz.To może wy w upały nie pijcie wody bo to obleśnie wg. jakiś idiotów.

Gość partynight
Wiesz co ? 2525 ? To, że byłaś u jakiegoś gina nie oznacza, że cokolwiek wiesz, będziesz dopiero wiedzieć, jak urodzisz.Teraz masz czysto teoretyczne wiadomości, czyli nie wiesz nic.

Gość O_o 2525
Robienie kupy też jest naturalne i dla mnie tak samo obrzydliwe jak karmienie piersią... Ja nie mogę na to patrzeć i tyle...

Gość partynight
A teoria o 3 tygodniach karmienia to już szczyt głupoty, wszędzie zalecają karmić przynajmniej te pół roku.Mówię, urodź dziewczynko, to się wypowiesz sensownie, a teraz spadaj do gimnazjalistów.

jak miał juz tyle to karmiałam tylko rano i na spanie :) i nie wywalam cycków bo mam za małe żeby wywalać:) wolę być prostą mamuśką niz inteligentna chamką:) która potem wychowuje dzieci na swój wzór:) i ja nikogo nie obrażam bo stwierdzenie że ktos jest chamski to fakt a nie wyzwisko:) inteligentna chamka to wyzwisko:) przed inteligentna dodaj sobie jeszcze pseudo:) no cóż cudowne mamusie:) u mnie słoneczko wyszło i idąc waszym śladem jak zobaczę jakąś karmiacą to powiem jej że to obrzydliwe i żeby schowała te swoje doje :)

Gość O_o 2525
Dobrze, ja nie mówię, że jestem najmądrzejsza w tej kwestii. Masz rację, nie wiem nic z praktyki. Z tym, że słyszę jak się kobiety zachowują i myślę sobie "Boże, błagam, żeby mi tak nie odbiło!" Ja tam wiem, że będę karmić 3 tyg i ani minuty dłużej. Z mojej strony karmienie będzie dużym poświeceniem bo tak jak przed chwilą napisałam brzydzi mnie to.

Gość do .....O_o 2525
Jesli mleko matki byłoby ważne do 3 tygodnia życia to można byłoby dawać inne pokarmy po 3 tygodniu! Ja mam w domu niemowlę ludzkie dziecko a nie cielaka więc daje mu swoje mleko -ludzkie.

Gość partynight
A dla mnie czytanie twoich wywodów 25 to tak ciężka rzecz, jak słuchanie chorego psychicznie, dla mnie to jedno i to samo.Ba, nawet oglądanie czyjejś kupy jest przyjemniejsze niż czytanie o Twojej głupocie.