Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haHahshsUKADGkashfKAHFD

Do jakiego wieku karmicie PUBLICZNIE piersia dzieci?

Polecane posty

Gość konfidło
To, ile kto karmi, to jego sprawa, nie sprawa IQ, karmić zalecają na oddziałach noworodkowych do 2, nawet 3 roku życia, tak ustalili lekarze i naukowcy, którzy na pewno mają wyższe IQ niż my wszystkie tutaj. Natomiast głupawe odzywki ludzi co nie mają pojęcia o temacie i uznawanie tych odzywek za mądrość wszechświata to już dowód na niskie IQ.

mamuśka to ucz od małego dzieci żeby się gapiły i nie zastanawiały co kobieta ma pod pieluchą/chustą/ czy inna zasłonką.;-)

Gość konfidło
mamuśka, to omijaj z Twoim 5-letnim synem takie widoki, nie musisz przecież wystawiać syna centralnie na taki widok, zresztą to nic gorszącego dla 5-latka, matka karmi dziecko.

Oczywiscie, ze nie mam az tak skrajnych pogladów jak tu przedstawiam ale nudzi mi sie w robocie a wy sie tak fajnie bulwersujecie :classic_cool:

Gość mamuśkaaa34
czasem nie da sie nie patrzeć bo niektóre tak ostentacyjnie to robią

Gość mamuśkaaa34
dla mnie jest to gorszace i nie chce aby moje dziecko na to patrzało a jak ktos tu napisał czasem nie da sie tego uniknąc wychodzisz z dzieckiem ze sklepu a tu goły cyc

Gość konfidło
mamuśka, ja jakoś nie zauważyłam nigdy żadnej kobiety, która robiłaby to ostentacyjnie na pokaz !

Gość O_o 2525
Konfidło...jasne, jasne. Dziecko nakrami, mąż jeszcze trochę pociągnie nie? Boże jakie wy jesteście wszystkie obłudne. Same karmicie długo i uważacie, że tylko tak jest dobrze. Jak ktoś ma inne zdanie to foch i tupanie nogami. Ja mam kontakt z wieloma mamami, ze swoją mamą i nikomu tak strasznie nie odbija... Zdarzają się jakieś wyjątki, takie jak tu wśród Was. Ja mam nadzieję, że światopogląd nie zmieni mi się o 180 stopni bo sama ze sobą wówczas nie wytrzymam.

Gość czop456
matko ludzie nie mozecie tego pojąć że to niketórym to przeszkadza i można to by uszanować

Jeju żyję na tym świecie x lat w galeriach parkach komunikacji jestem prawie codziennie a jakoś nie zdarzyło mi się zobaczyć wywalonego cyca... Zawsze widziałam kobiety przyslonięte czymś i mogłam tylko domyślac się że babka karmi. A może po prostu trzyma dziecko? Nie wiem gdzie wy wiecznie widzicie te wywalone cycki?

Gość konfidło
Od 2 lat mam dziecko i zwracam uwagę na wszelkie rzeczy związane z wychowaniem niemowlat i małych dzieci i nigdy żaden sposób karmienia mnie nie zgorszył, owszem, jedne bardziej się kryją inne mniej z karmieniem, ale żadna kobieta nie wywala gołej piersi na wierzch nie chowając się w ogóle, przesadzacie !

Gość konfidło
A gdzie ja napisałam, że karmiłam długo ?????Napisałam,że zalecane jest karmić długo, a sama karmiłam kilka miesięcy, nawet nie pół roku. I odpowiem pytaniem na pytanie : Nie potrafisz 2525 uszanować, że komuś przeszkadza twój sposób widzenia karmiących ?

Gość kaśka11111111111111
ja karmiłam tylko 3 miesiace bo zależało mi aby mieć ładne piersi a nie zwisy do kolan potem i móc normalnie funkcjonować a nie byc przywiazana do dziecka,no i chciałam wrócić do pracy która kocham,dziecko przeszło na modyfikowane,zaraz pewnie mnie tu zjedzą że myślałam tez o sobie nie tylko o dziecku,tak bo to moje zycie nie mojego dziecka,a odstawiając go od cyca i dając modyfikowane nic mu sie nie stało i nie choruje

O_o 2525 wg ciebie who i lekarze to obłuda i kretynizm? Ok. nie mam pytań. Nie zebym miała plan karmić dwulatka piersią, ale nie sprzeczam się z faktem ze ktoś mądrzejszy od mnie I OD CIEBIE stwierdza, po badaniach, ze dziecko powinno dostawać mleko matki do 2 rż.

Gość mireczkowataa
oczywiście, ze przesadzacie. Poza tym, na Boga, tak zwracacie uwagę na to, zeby 5-latek nie zobaczył kawałka piersi podczas karmienia?!

Gość konfidło
I ponowię pytanie, gdzie Wy widzicie te wywalone cycki ? Jak to wygląda dokładnie ? Bo aż mi się wierzyć nie chce ! Co, wyjęty cycek frontem do tłumu i zero krępacji ? Taki widok to rzadkość, zapewniam Was. W 90% mamy szukają ustronnego miejsca lub zakrywają sie pieluszką.

Gość konfidło
Kaśka - skoro Twoim argumentem do skończenia karmienia było uzyskanie ładnych piersi, to no comments, widać, żeś do macierzyństwa nie dorosła, panno. Pusta lala i tyle, dojrzała kobieta z innych powodów zaprzestaje karmić.

Gość czop456
oczywiście, ze przesadzacie. Poza tym, na Boga, tak zwracacie uwagę na to, zeby 5-latek nie zobaczył kawałka piersi podczas karmienia?! przesadzam czy nie nie mam ochoty ogladac cudzych piersi na mieście,dociera?!i karmiace matki powinny to usznaowac bo nie jetem jedyny

Gość konfidło
Jak ja uwoelbiam takie argumenty w stylu - "nie jem za dużo w ciąży, żeby nie utyć, nie karmię, by nie dostać zwisów, robię sobie cesarkę, żeby nie mieć wiadra między nogami,... Co, takich macie pustych mężów, że jak będziecie mieć 1 rozstęp czy trochę sflaczałą pierś, to Was zaraz zostawią ?

Gość mireczkowataa
mnie się strasznie podoba jak motywacją do nie karmienia/odstawienia od piersi jest chęć nieposiadania "zwisów" :) Normalnie mnie to rozwala :):) Ja karmiłam ponad rok, do pracy wróciłam po macierzyńskim, zwisów nie mam- nie wiem po co tak uogólniać? czop- nie masz ochoty oglądać to nie oglądaj! Każe Ci ktoś wgapiać się w kobietę, która karmi dziecko?

Gość kaśka1111111111111111
nie dojrzała kobieta tylko matka żyjąca zyciem dziecka dla której jest ono sesnem życia a nie dopełnieniem jak dla mnie,dziecko za mnie zyc nie będzie nie umrze za nie,czemu mam się bezgranicznie poswiecać,poswiecam się w granicach rozsadku idąc na kompromis aby mi i dziecku było dobrze,nie jestem inkubatorem ani butla z mlekiem

Nie no jak babeczka sie przykryje, osłoni czy uda sie do jakiegos kącika jeśli nie ma specjalnego pomieszczenia to mi kompletnie nie przeszkadza. Natomiast kilka razy (kilka żeby nie było, ze widze cycki karmiących na kazdym kroku) zdarzyło mi sie widzec takie, które kompletnie sie nie przejmowaly publiką. Nawet sie zastanawiałem czy im bardziej chodzi o karmienie glodnego dziecka czy o jakis dziwny i niezrozumiały dla mnie lans :O (sytuacja z tipsiarą w pizzerii jest autentyczna) I co gorsze te z fajnymi cycuszkami sie kryja a te 120 kg z piersiami do pępka lecza kompleksy ;) Ogólnie cyc to cyc i nie widze wiekszej różnicy pomiedzy cycem karmiącym a cycem opalanym - mozna je tylko podzielic na ładne i brzydkie. Skoro jest przyzwolenie na jedno to powinno byc i na drugie a nie tak jak moja kolezanka dostała w zeszłym roku 300 zł za nieobyczjne zachowanie bo opalała sie na polach mokotowskich z dala od ludzi a kilkadziesiat metrów dalej inna karmiła i nic.

Gość konfidło
Ludzie, no mam wrażenie, że tu o macierzyństwie rozmawiają same młokosy w wieku nie więcej niż 21 lat !!!!

Gość O_o 2525
Ja po prostu słyszę sprzeczne rzeczy i mnie to wkurza. WHO mówi, że najlepiej do 2 r.ż. (o matko! juz widze te pogryzione cycki) a przynajmniej do pól roku. Po czym w tv słyszę, że 3 tyg starczy a mój ginekolog to potwierdza. Dlatego tak się denerwuje. Dla kogoś kto pytał gdzie się widzi takie matki... Ja jakos nie zwracałam też nigdy na to uwagi, ale jakiś czas temu byłam na zakupach w (dużym mieście) i nie wiem czy ta babka miała jakiś nawał mleczny czy co, ale wywaliła cyca na wierzch, dzieciak jak przyssawka że aż nie nadążał łykać mleka i mu wyciekało z buźki. Niby naturalne, niby ok, ale niesamowicie mnie to zbrzydziło.

Gość czop456
czop- nie masz ochoty oglądać to nie oglądaj! Każe Ci ktoś wgapiać się w kobietę, która karmi dziecko? nie kumasz że czasem nie da się nie spojrzeć,może ja też wywale pindola przed toba albo twoim dzieckiem bo chce mi się sikać a przeciez to takie naturalne

Gość konfidło
Mireczkowata - no mnie to też rozwala właśnie - ten argument o zwisach, to jest tak esencjonalny przykład tak wielkiej niedojrzałości psychicznej człowieka,że szok, jawny dowód posiadania mózgu niedojrzałego do pewnych spraw, no szok !

Gość kaśka1111111111111
Ludzie, no mam wrażenie, że tu o macierzyństwie rozmawiają same młokosy w wieku nie więcej niż 21 lat !!!! Nie młokosy tylko świadomi ludzie dla których dzieci to nie sens zycia a dopełnienie,zrozum to

Gość konfidło
Kaśka,ile Ty masz lat ???? I czy ty oby na pewno dorosłaś do roli matki ???

Gość konfidło
A co jest dla Ciebie sensem życia w takim razie ? Bo rozumiem, że dziecko to dopełnienie, to co jest sensem ?